Extraveral
- Kitty29
- New member
- Inregistrat: 2009-05-14
Extraveral
Avand in vedere ca sunt cam anxioasa in ceea ce priveste consultul ginecologic, pot lua extraveral pentru calmare inaintea consultului? Daca da, ce doza? Sau ce se recomanda pentru calmarea anxietatii si nervozitatii?
Va doresc: sanatate la max!
- tttttt
- Hero member
- Inregistrat: 2008-01-22
Re: Extraveral
kitty , dar de ce anume iti e teama ? de consult ? sau de rezultate ? eu zic ca nu chiar asa de rau , si parerea mea e ca mai bine nu iei nimic hai ca nu e chiar asa de rau , si in plus o sa te mai duci la controale , din pacate , caci na , suntem femei , si ce ai sa faci ? iei mereu extraveral? eu iti tin pumnii si te astept sa imi povestesti dupa cum a fost
- Kitty29
- New member
1. am o fobie legata de tot ce tine de consultul ginecologic, nu e de gluma, e chiar pe bune (poate am ceva la nivel psihic...): incepand de la usa de la intrare, sala de asteptare (ce sa mai zic de asteptare, cred ca fac infarct acolo daca astept prea mult, sau poate plec... daca mi se face rau... e la asteptare, bineinteles...), cabinet, mirosul de dezinfectant, halatul alb, instrumentele de "tortura", si nu in ultimul rand capra cea primitoare... 2. am o fobie legata de zona genitala - nu prea suport sa-mi umble nimeni acolo... cred ca sunt prea constienta de "ea" si cunosc prea multe lucruri, altfel daca eram mai naiva... 3. DA, mi-e teama si de diagnostic... si de ce va urma... La urma urmei, ai dreptate, cred ca vor mai urma multe vizite... Dar macar la prima (prima, dupa ultima efectuata acum 7 ani!!!) sa fiu mai calma, mai putin crispata, mai relaxata... Pana ma obisnuiesc, deh... cu atmosfera. Ca apoi, daca va devei rutina, poate nu va mai fi nevoie de Extraveral. De-aia ziceam, stie cineva ce doza sa iau, incat sa nu fac infarct PANA ajung pe capra? O doza care sa nici nu ma transforme in leguma... sa nu mai pot vorbi sau cine stie, sa creada medicul ca sunt beata... Se poate Doctoressa sa-mi zica doza? Please...! tttttt, multumesc de incurajari! Sper sa ajung, sa-mi iau inima in dinti... Am evitat 7 ani... dar trebuie sa merg, nu?
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
Kitty, citeste prospectul si ia doza minima eficienta eu nu iti recomand sa iei, deci nu iti pot spune nici doza
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- Kitty29
- New member
Multumesc... Poate credeti ca sunt nebuna... La psihiatru inca nu am fost. Sa inteleg ca e asa de puternic? Sau de ce nu se recomanda? Ce se poate intampla? Credeam ca e un sedativ, calmant... Dar... daca nu e recomandat sa iau... nu stiu, ma mai gandesc.
tttttt, intr/adevar, nu e chiar asa de rau, la consult, dar asta este valabil pentru cele care nu au nicio problema si se duc la control de rutina...
- adina15
- Hero member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2009-01-09
Kitty29 extraveralul nu este asa puternic Compoziţie: Comprimate conţin?nd extract de valeriană 80 mg, fenobarbital 20 mg.
Acţiune farmacoterapeutică: Extractul de valeriană are acţiune sedativă. Fenobarbitalul are efect sedativ şi anticonvulsivant.
Mod de administrare: 2-3 comprimate pe zi. ?n caz de insomnie se iau seara cu 1/2 oră ?nainte de culcare 2-3 comprimate o dată.
Da-mi Doamne puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba, Curajul de a schimba ceea ce-mi sta in putere Si intelepciunea de a face diferenta dintre ele......
- mimoo
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-03-01
mai bine cauti un calmant pe baza de plante zic eu
when god made man she was only kidding.
- adina15
- Hero member
mimoo sungurele p baza d plante sunt valeriana ,sedocalm,Calmogen plant, ajuta si sunatoarea , teiul
Da-mi Doamne puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba, Curajul de a schimba ceea ce-mi sta in putere Si intelepciunea de a face diferenta dintre ele......
- Kitty29
- New member
Multam, fetele... Cred ca cele din plante sunt foarte slabe, ca actiune... Si Extraveralul cred ca are actiune USOR sedativa... Doctoressa mi-a zis sa iau doza minima eficienta, dar... Care o fi aia? Pe prospect scrie ca in cazuri de nervozitate si anxietate se ia cate un comprimat de 3 ori pe zi, inainte de mese... Eu inteleg ca acesta este un tratament de durata (pe prospect scrie ca nu mai mult de 2 saptamani), menit sa atenueze simptomele de nervozitate... Ceea ce nu este cazul la mine, de obicei sunt calma, ma comport normal... Eu vroiam doar ceva care sa ma calmeze inainte de consultul ginecologic, deoarece am o fobie... Sunt unii oameni care lesina si cand vad un ac de sringa, sau cand li se ia sange... Altii evita sa mearga la stomatolog de teama... Ei, eu la cele descrise mai sus sunt destul de curajoasa... Dar cand vine vorba de ginecolog... Imi vine sa o iau la fuga... Poate cand voi fi tratata asa cum trebuie si o sa capat incredere in medicii cu aceasta specialitate, nu ma voi mai panica atat de tare... Dar... pana atunci... stie cineva un sedativ care se ia odata si te calmeaza, cat de cat? Adica vad ca Extraveralul e un tratament... Sa iau 3 pastile de Extarveral odata, sau cate, inainte de consult? Adica nu e doar un moft de-al meu si nici nu e de gluma... E posibil sa nu mai ajung deloc la medic daca nu ma clamez... Sunt f. speriata!
Ultima oara a fost editat de Kitty29 (2009-06-23 17:14:56)
- adina15
- Hero member
Kitty29 a scris:Multam, fetele... Cred ca cele din plante sunt foarte slabe, ca actiune...
da asa este dar au si ele rolul si efectele lor
Si Extraveralul cred ca are actiune USOR sedativa...
da pt k el contine si fenobarbital (un sedativ)
Dar... pana atunci... stie cineva un sedativ care se ia odata si te calmeaza, cat de cat? Adica vad ca Extraveralul e un tratament... Sa iau 3 pastile de Extarveral odata, sau cate, inainte de consult? Adica nu e doar un moft de-al meu si nici nu e de gluma... E posibil sa nu mai ajung deloc la medic daca nu ma clamez... Sunt f. speriata!
nuuuuuuuuuuu kitty nu se iau 3 odata se o pastila .........3pe zi se pot lua ......seara se ia cu o jum d oja inainte sa adormi.............dar totusi doar pt k mergi la ginecolog e nevoie?..............
- Kitty29
- New member
dar totusi doar pt k mergi la ginecolog e nevoie?..............
Da, doar atat... Poate ptr altele este greu de inteles, insa nu stii cum e, daca nu ti s-a intamplat... Starea mea dinainte e cam asa: ca si cum as fi baut vreo trei cafele si cinci nessuri... Imi vine sa ma urc pe pereti... Cum sa ma calmez?
- adina15
- Hero member
Kitty29 a scris:dar totusi doar pt k mergi la ginecolog e nevoie?..............
Da, doar atat... Poate ptr altele este greu de inteles, insa nu stii cum e, daca nu ti s-a intamplat... Starea mea dinainte e cam asa: ca si cum as fi baut vreo trei cafele si cinci nessuri... Imi vine sa ma urc pe pereti... Cum sa ma calmez?
singura alternativa este sa te gandesti k e un simplu control k oricare altul .vezi kre e starea ta d sanatate si incepi prin a gandii pozitiv.........ginecologul nu taie si spinteca..........trebuie sa iti impui sa gandesti pozitiv si sa scoti din cap mi.e frica d mersul la ginecolog
- Kitty29
- New member
O sa incerc... Multumesc! Cu ''nu taie si nu spinteca" nu prea sunt de acord... dar... In general am o gandire pozitiva... Dar cand ma vad acolo... nu mai sunt rationala.
- adina15
- Hero member
Kitty29 a scris:O sa incerc... Multumesc! Cu ''nu taie si nu spinteca" nu prea sunt de acord... dar... In general am o gandire pozitiva... Dar cand ma vad acolo... nu mai sunt rationala.
curaj
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|