BAC, BAC, BAC 2 - BAFTA FETELOR!!!!-73
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Re: BAC, BAC, BAC 2 - BAFTA FETELOR!!!!
Mai, eu am dat CAE-ul si sincer mi s-a parut simplu, dar de la mine din clasa au picat 2, si eram in liceu bilingv, pnm... deci toti stiau sa vorbeasca si si sa scrie cat de cad, dra nu au luat nici macar un amarat de C acolo. Chiar nu cred ca e vorba de noroc.
Atestatul, cel putin la engleza mi se pare apa de ploaie. L-am dat numai pentru ca aveam o ora speciala de pregatire pt atestat cu o super profesoara si l-am scri sdin placere. Dar la cum stiu ca se scriu atestatele (vedeti mai sus fata care se intreaba daca s aplateasca pe altcineva sa i-l scrie) eu ca angajator nici nu m-as uita pe o diploma de atestat . Cred ca "in real life" te poti sterge la fund cu el.
- jucaria nimanui
- Full member
- De la: plec pe marte...
- Inregistrat: 2008-03-15
AyraBlack a scris:ani88 a scris:jucaria nimanui a scris:eu una dau bacul la engleza.....pot spune ca de inteleg te inteleg daca imi spui ceva....cat de cat...dar sa vb eu mi-e cam greu....si mi-e putin frica....nici eu nu stiu ce o sa fac sau cum sa fac
variantele de subiecte sunt usoare dar nu stiu de ce a fost musai sa bage chestiile astea cu echivalarea certificatelor lu peste cu incepator mediu avansat. expert ca oricum e relativa chestia...Am inteles din alte parti ca poti sa ai bafta sa fii aproape varza si sa iei ditamai certificatul sau sa te pregatesti f bine dar sa fii emotiv la oral sau chiar si la scris cine stie ce sa se intample si sa nu iei decat C..sau beginner ...sau cum... La reading e multiple choice test, faza care mie nu mi se pare prea buna la evaluare. Cel putin nu mi se pare sa reflecte prea tare ce stie copilul, poate sa aibe bafta sa nimereasca variantele sau poate sa fie un copil care se gandeste prea mult si sa i se para ca se potrivesc doua chestii nu doar una nush de ce se poarta evaluarea asta cu multiple choice ca si la subiectele de olimpiada tot exemple de exercitii cu multiple choice au vrut...Asa o fi la "iuarapianz"
Nu e chiar asa.
Iti zic sigur ca daca ajungi sa iei Proficiency-ul de la Cambridge nu prea mai tine de bafta ca sa iei A sau C, decat in foarte putine cazuri, mai ales la oral daca ai examinatorii romani.
Asa ca chestia cu "sa fii aproape varza" si sa iei un certificat nu prea merge. Poate la First Certificate...
La "iuarapianz" este multiple choice adica comprehension pe text. Asa se dau toate examenele de la Ielts pana la Cambridge... Pentru ca reflecta in mai multa masura abilitatea ta de a intelege un text decat o compunere pe care o scrii.
vrei sa spui ca e greu....???
stiu ca pot.....stiu ca pot !!!!!!
- A|3
- Full member
- Inregistrat: 2008-10-02
Wendy a scris:A|3 a scris:am o mare probl si nu gasesc nimic pe net care sa ma ajute in totalitate. vreau o programa detaliata a operelor ce trebuie studiate la romana, cu toate variantele de texte. am gasit pe net mai multe variante, dar nici una satisfacatoare. de ex, la roman, sunt multe tipuri [modern, obiectiv, traditional] si am inteles din programa k trebe toti autorii canonici cu cate un text. dar la romanul traditional pot alege din Mara, de Slavici si Baltagul, de Sadoveanu. Insa la acesti 2 autori sunt singurele opere, deci trebuie invatate amandoua? sper sa ma fi facut inteleasa .. of, greu ..
Te uiti pe variantele de bac, daca e vreuna in care se specifica autorul romanului traditional despre care trebuie sa scrii, inveti de la autorul respectiv. Daca sunt variante cu amandoi le inveti pe amandoua, iar daca nu se specifica in niciuna, cu siguranta o inveti pe cea care iti convine mai mult.
dar anul asta nu mai sunt variante ms, o sa vad eu.
Te sun sa iti spun k ai uitat parfumul tau in pat Si-ncerc sa il imbrac, sa ii tina sufletului de cald...
- AyraBlack
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-29
PillBlast a scris:Mai, eu am dat CAE-ul si sincer mi s-a parut simplu, dar de la mine din clasa au picat 2, si eram in liceu bilingv, pnm... deci toti stiau sa vorbeasca si si sa scrie cat de cad, dra nu au luat nici macar un amarat de C acolo. Chiar nu cred ca e vorba de noroc.
Atestatul, cel putin la engleza mi se pare apa de ploaie. L-am dat numai pentru ca aveam o ora speciala de pregatire pt atestat cu o super profesoara si l-am scri sdin placere. Dar la cum stiu ca se scriu atestatele (vedeti mai sus fata care se intreaba daca s aplateasca pe altcineva sa i-l scrie) eu ca angajator nici nu m-as uita pe o diploma de atestat . Cred ca "in real life" te poti sterge la fund cu el.
Am vazut si eu diferenta dintre CAE si CPE. CAE nu e undeva floare la ureche, il iei cu B daca poti vorbi fluent si ai niscaiva cunostinte elementare (Dar bine fixate) de gramatica. Oricum, este cu mult peste nivelul a ce se preda in scoli/licee/facultati.
Dar pot sa spun cu mana pe inima ca CPE-ul e greu. M-am pregatit pentru el de am innebunit si l-as fi luat cu B daca nu picam la oral cu examinatori romani plictisiti de viata. Si i-au stricat punctajul si tipului cu care am dat in echipa, dar in fine.
Atestatul la engleza, ca orice atestat de altfel, este fix egal cu zero. Eu una am scris atestate si pentru 50 RON, si pentru mai mult, depinde de subiect si au luat nota maxima unii oameni care nu puteau stalci doua vorbe in limba engleza
@ A|3: va raman variantele de anul trecut
Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-02-04 14:29:35)
- ani88
- Full member
- Inregistrat: 2008-06-17
Intrebarea mea cu multiple-choiceul era retorica. M-am prins ca asa trebuie sa fie la iuarapianz din moment dat ce si la noi e asa. Si, repet, asta nu inseamna ca mie mi se pare o ideea "dasteapta". Ma rog...vorba unui tzaran care nici nu stia cat de filosof e"bine-o fi sh-asha rau. " Bafta asta e cuvantul, cel putin in sistemul asta se pare ca mai mult decat de studiu sau talent it's all it takes
Ultima oara a fost editat de ani88 (2010-02-04 17:24:07)
I love you. Remember. They cannot take it
- deeadeea21
- Hero member
- Inregistrat: 2009-02-26
AyraBlack a scris:PillBlast a scris:Mai, eu am dat CAE-ul si sincer mi s-a parut simplu, dar de la mine din clasa au picat 2, si eram in liceu bilingv, pnm... deci toti stiau sa vorbeasca si si sa scrie cat de cad, dra nu au luat nici macar un amarat de C acolo. Chiar nu cred ca e vorba de noroc.
Am vazut si eu diferenta dintre CAE si CPE. CAE nu e undeva floare la ureche, il iei cu B daca poti vorbi fluent si ai niscaiva cunostinte elementare (Dar bine fixate) de gramatica. Oricum, este cu mult peste nivelul a ce se preda in scoli/licee/facultati.
Dar pot sa spun cu mana pe inima ca CPE-ul e greu. M-am pregatit pentru el de am innebunit si l-as fi luat cu B daca nu picam la oral cu examinatori romani plictisiti de viata. Si i-au stricat punctajul si tipului cu care am dat in echipa, dar in fine.
Atestatul la engleza, ca orice atestat de altfel, este fix egal cu zero. Eu una am scris atestate si pentru 50 RON, si pentru mai mult, depinde de subiect si au luat nota maxima unii oameni care nu puteau stalci doua vorbe in limba engleza
@ A|3: va raman variantele de anul trecut
ma sperii, eu dau in vara CAE. ti s-a parut grea proba orala sau ? + cat timp te-ai pregatit?
Ultima oara a fost editat de deeadeea21 (2010-02-11 20:51:35)
- sushi
- Hero member
- Inregistrat: 2009-05-11
jucaria nimanui, la ce liceu esti?
- lala20
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-07
Şi eu dau CAE ?n vară şi aş vrea să ştiu mai multe detalii de la fetele care l-au dat, dacă se poate. Mie cel mai mult mi-e teamă de speaking şi writing, deşi lucrez săptăm?nal şi fac şi pregătire.
The wise man said just find your place In the eye of the storm Seek the roses along the way Just beware of the thorns.
- deeadeea21
- Hero member
lala20 si la ce punctaj ai ajuns?-aproximativ-
Ultima oara a fost editat de deeadeea21 (2010-02-11 21:01:24)
- lala20
- Hero member
Păi de speaking ?ncă nu m-am apucat serios, iar la writinguri am o medie de aprox. 70%, ceea ce e puţiiiin. Tu?
The wise man said just find your place In the eye of the storm Seek the roses along the way Just beware of the thorns.
- deeadeea21
- Hero member
eu am calculat la toate, cum termin testul, si calculez. cel mai putin am facut 62% si cel mai mult 85%.. deci tot putin. la writing nu am probleme, am invatat structurile fiecarui tip in parte, din successful writing, proficiency. in schimb mi-e frica la reading si english in use
- lala20
- Hero member
Ohooo, stai foarte bine la writing cu 85%. La reading e treaba de concentrare, trebuie să fii foarte atentă şi să nu te grăbeşti. La english in use la fel... Oricum, eu mă consider ?ncă la un nivel superficial.
- deeadeea21
- Hero member
same here. la english in use am probleme pt ca imi lipseste vocabularul mai am de lucrat multisor. tu unde iti dai examenul?
Ultima oara a fost editat de deeadeea21 (2010-02-11 21:31:29)
- jucaria nimanui
- Full member
- De la: plec pe marte...
- Inregistrat: 2008-03-15
piie a scris: jucaria nimanui, la ce liceu esti?
* * *
Ultima oara a fost editat de jucaria nimanui (2010-02-13 11:02:18)
stiu ca pot.....stiu ca pot !!!!!!
- lala20
- Hero member
?n Bucureşti. Şi eu vreau să ?mi ?mbogăţesc vocabularul şi mă g?ndeam să pun m?na să citesc ceva cărţi ?n engleză. Voiam să ?ncep cu ceva de Shakespeare, chit că stau numai cu dicţionarul ?n m?nă, că are un vocabular vast şi m-ar ajuta mult.
- space
- Hero member
- Inregistrat: 2008-03-14
Lala20, mi se pare o idee foarte buna sa citesti carti in engleza, insa nu cred ca Shakespeare te-ar ajuta foarte mult pentru CAE pentru ca nu se mai vorbeste asa acum. Pe mine m-a ajutat cand am dat CAE-ul sa citesc stirile in engleza. Le citeam in fiecare dimineata inainte sa plec la scoala pe http://www.timesonline.co.uk/tol/news/ sau pe google news. Mai aflam si ce se intampla prin lume si vedeam si invatam si anumite expresii in engleza. In plus, era si un ritual placut de dimineata, sa citesc stirile in timp ce sorbeam din cafeaua de toate zilele
- lala20
- Hero member
Ce idee bună, space! Mersi . Mă g?ndeam la Shakespeare fiindcă am ?nţeles că vocabularul folosit de el era ~ dublu faţă de cel al scriitorilor contemporani şi mă g?ndeam că printre cuv. greoi mai ?nvăţ şi altceva.
Ultima oara a fost editat de lala20 (2010-02-12 21:00:37)
- space
- Hero member
- Inregistrat: 2008-03-14
Rau n-are cum sa fie daca citesti Shakespeare in original, numai timp sa fie. Ca la mine asta era cea mai mare problema, si desi eram in a 11-a cand l-am dat, tot simteam ca nu am timp sa stau sa citesc in engleza atat cat as fi vrut. Eu am mai citit si variante prescurtate ale unor carti (pe care le gasesti la British Council sau poate chiar si la biblioteca judeteana), gen "The Picture of Dorian Gray". Multa bafta!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|