homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Hepatita B

#1 2009-06-21 10:26:24

mariusmihai
Membru
Inregistrat: 2009-06-20

hepatita B

Am o problema, in copilarie am fost infectat cu hepatita, in urma cu 6 ani am aflat ca de fapt a fost hepatita B, dar acum sunt purtator sanatos. Am fost informat ca partenera de viata trebuie sa-si faca un vaccin de imunizare ca sa poata fi cu mine fara riscuri. De cate ori am incercat sa-i spun unei femei ca trebuie sa faca un vaccin invoca diverse motive si nu mai iesea cu mine.  Cu ultima partenera am avut un singur raport sexual , bine inteles protejat, m-am framantat cateva zile si i-am spus. Am ajuns la medic a facut analize (analize in ordine), am discutata cu acel medic despre riscuri si solutii, la un moment dat prietena a lasat de inteles ca nu este nici o problema in a face acel vaccin... dupa cateva zile nu mai raspunde la telefon.Cum sa procedez cu viitoarea partenera? Dece teama asta?Astept un sfat , o parere. Multumesc

#2 2009-06-21 19:39:54

michidoo
Full member
Inregistrat: 2008-12-24

Re: hepatita B

teama partenerelor tale e fireasca pana intr-un anumit punct. Adica boala in sine nu e cazul sa o faca, eu stiu ce inseamna (mama mea are hepatita B de multi ani), insa trebuie sa inteleaga faptul ca acel vaccin le va proteja impotriva infectarii. Trebuie sa le intelegi cumva si pe ele, o femeie intra intr-o relatie cu ganduri de stabilitate, eventual de maritis, copii. Si evident ca atunci cand apare o piedica de genul asta, fug speriate imediat.

Deci eu zic ca tu trebuie sa le explici foarte bine ce inseamna acest vaccin si faptul ca vor avea anticorpi care le vor proteja de infectia cu hepatita B, atat pe ele cat si pe eventualii si viitorii copii (cunosc un cuplu in care el are hepatita B si au o fetita foarte sanatoasa). Desi te vad dezamagit ca nu prea functioneaza tehnica asta, iti recomand sa fii cinstit in continuare si sa le spui inca de la inceput despre ce e vorba. Nu are sens sa amagesti o fata, chiar daca e vorba de sex protejat, e doar pierdere de timp pentru amandoi, in cazul in care va fugi si ea. Sa nu crezi ca dupa o perioada mai lunga va gandi altfel, cinstit si corect e sa-i spui de la inceput.

Stiu ca e greu, dar persevereaza si odata si-odata se va gasi si partenera potrivita pentru tine.

Multa bafta smile

#3 2009-06-22 21:59:24

Gily
Full member
Inregistrat: 2007-10-20

Intradevar nu trebuie sa generalizezi, poate pana acum ai avut cateva experiente nefericite, dar cel mai corect e sa continui sa fi sincer. Sunt sigura ca exista destule fete care vor aprecia acest lucru.
Dupa ce le explici in ce consta acest vaccin, pune-le sa se informeze pe internet, sau chiar arata-le tu cateva articole.

#4 2009-06-27 13:11:21

mariusmihai
Membru
Inregistrat: 2009-06-20

multumesc pentru sfaturi, de inteles... o sa ma inteleaga tot cineva ca mine... alfel... cam greu de crezut neutral

#5 2009-06-27 14:05:18

michidoo
Full member
Inregistrat: 2008-12-24

sa stii ca eu nu le inteleg pe fetele astea. Lasand la o parte perspectiva sexului cu tine, ele ar fi trebuit sa se gandeasca la vaccinul asta oricum. Chiar sunt persoane care si-l fac si asta din grija pentru sanatatea lor, nu ca ar avea un partener infectat. Pana la urma, cu hepatita B te poti infecta si din spitale sau cabinete stomatologice.

si inca ceva. Mesajul tau mi-a dat de gandit si mi-am adus aminte ca atunci cand am vrut sa fac vaccinul mi-au facut niste analize din care a reiesit ca am deja anticorpi si nu mai e necesar sa fac vaccinul. La vremea respectiva nu mi-au explicat foarte clar, dar se pare ca am facut o forma atipica a bolii (nici n-am stiut ca am facut-o, sincer) deoarece mama mea are acest virus. Trag eu concluzia ca sunt cam in aceeasi situatie cu tine, tu spui ca esti purtator sanatos, eu cred ca tot pe aici m-as incadra. De aceea am si intrebat-o pe doctorita la ultimul control ginecologic, ea mi-a spus ca nu prea crede in posibilitatea transmiterii pe cale sexuala a virusului, dovada fiind cuplurile in care partenerul sanatos nu e infectat si presupun ca a vazut la viata ei destule astfel de cupluri. Iti dadeam exemplu si de un cuplu pe care il cunosc chiar eu, el are hepatita B si or fi folosit ei prezervativ dar cand au conceput fetita cu siguranta n-au mai folosit nimic lol In momentul de fata, atat mama cat si fetita sunt perfect sanatoase, nu au nimic.

Acum, sper sa nu iei tot ce iti zic ca o incurajare sa nu discuti aspectul asta cu viitoarele partenere. Doar ca eu cred ca e important ca si ele sa fie deschise la minte, sa discute in primul rand cu medicul ginecolog in legatura cu posibilitatile de transmitere a virusului, apoi sa ia in considerare foarte serios posibilitatea vaccinului. In definitiv, e pentru sanatatea lor si asa cum multe femei au facut vaccinul impotriva virusului HPV gandindu-se tot la sanatatea lor, nu vad de ce nu ar fi de acord sa faca si acest vaccin.

Iti doresc mult succes si ai grija in special la modul cum pui problema. Toate bune!

Publicitate

loading...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.