homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Help!

#1 2009-06-24 12:15:04

simoboby
Membru
Inregistrat: 2009-06-24

Help!

Salutare la toata lumea! Am 36 ani, sunt casatorita, am un copil de 13 ani si am probleme cu menstruatia. Este prima data cand va scriu, asa ca va rog fiti mai ingaduitoare cu mine! Sper sa reusesc sa trimit acest mesaj si sa-mi raspundeti (daca stiti). De 3-4 ani nu mai am menstruatia regulata: adica vine ... nu mai vine ... iar vine ... si tot asa. Apropos, cand nu vine, nu vine 5-6 luni, iar cand vine, vine doar o luna. Am fost la ginecolog (anual) acum 1 saptamana. Nu sunt insarcinata (stiam) si nu am alte probleme decat "o dereglare hormonala". Mi s-a prescris sa iau Orgametril (1 pastila) timp de 10 zile, apoi anticonceptionale (din prima zi a menstruatiei). Am uitat sa va spun: am mai luat anticonceptionale (o perioada) si mi-a venit regulat, dar le-am intrerupt pt ca am depasit varsta de 35 ani si sunt fumatoare (cica ar dauna). Acum, d-na doctor mi-a prescris Cezarette. Aceste anticonceptionale, cica, nu ar dauna. Azi ar trebuie sa incep tratamentul, dar mi-e frica. Ce sa fac? Astept raspuns si multumescu frumos!

#2 2009-06-24 20:49:34

sweetgirl21
Membru

Re: Help!

am si eu o intrebare.am uitat sa iau a 5-a pastila din noul blister de marvelon 21 si mi-am adus aminte dupa aprox 22 de ore si l-am luat atunci.am facut bine?ce sanse am sa raman insarcinata mai ales ca mi-am adus aminte dupa ce am facut sex neprotejat in acele 22 de ore si am luat pastila dupa.va rog sa ma ajutati!

#3 2009-06-24 21:01:02

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

De cat timp iei anticonceptionale? Protectia a fost afectata cu siguranta. Depinde numai de organismul tau care sunt sansele unei sarcini. Eu, as lua postinor in locul tau.

simoboby a scris:

Salutare la toata lumea! Am 36 ani, sunt casatorita, am un copil de 13 ani si am probleme cu menstruatia. Este prima data cand va scriu, asa ca va rog fiti mai ingaduitoare cu mine! Sper sa reusesc sa trimit acest mesaj si sa-mi raspundeti (daca stiti). De 3-4 ani nu mai am menstruatia regulata: adica vine ... nu mai vine ... iar vine ... si tot asa. Apropos, cand nu vine, nu vine 5-6 luni, iar cand vine, vine doar o luna. Am fost la ginecolog (anual) acum 1 saptamana. Nu sunt insarcinata (stiam) si nu am alte probleme decat "o dereglare hormonala". Mi s-a prescris sa iau Orgametril (1 pastila) timp de 10 zile, apoi anticonceptionale (din prima zi a menstruatiei). Am uitat sa va spun: am mai luat anticonceptionale (o perioada) si mi-a venit regulat, dar le-am intrerupt pt ca am depasit varsta de 35 ani si sunt fumatoare (cica ar dauna). Acum, d-na doctor mi-a prescris Cezarette. Aceste anticonceptionale, cica, nu ar dauna. Azi ar trebuie sa incep tratamentul, dar mi-e frica. Ce sa fac? Astept raspuns si multumescu frumos!

Parerea mea este sa cauti cauza exact a acestor dereglari. Un endocrinolog poate te-ar ajuta mai mult decat ginecologul. Orgametrilul iti va induce menstra, insa pe perioada administrarii de cezarette e posibil ca menstra sa ramana la fel, adica dereglata. Anticonceptioanele monohormonale nu reusesc intotdeauna sa regleze menstra. Sfatul meu este sa consulti un endocrinolog.

Fericita mamica de Aida Maria!

#4 2009-06-24 21:08:50

sweetgirl21
Membru

iau marvelon de un an si jumatate aproape.nu mi s-a mai intamplat asta niciodata.cred ca o sa merg maine sa-mi iau postinor...

#5 2009-06-24 21:25:39

sweetgirl21
Membru

e vreo problema sa iau postinor maine de dim ca acum e inchis la farmacii.oare e prea tarziu?

Publicitate

loading...

#6 2009-06-24 22:29:29

simoboby
Membru

merci pt raspuns, dar, am fost si la endocrinolog. Nu am probleme. Mi s-a spus (de catre ginecolog) ca problemele mele ar fi de ordin hormonal. Mi-am facut analizele. Totul e ok. Ma duc anual si-mi fac toate analizele posibile. Nu am probleme de nici un fel, in afara de cele de care v-am scris. Pupici.

#7 2009-06-25 12:27:10

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

simoboby, eu am o prietena careia medicul (pe fondul varstei si al faptului ca fumeaza) i-a prescris tot Cezarette in locul anticonceptionalelor combinate pe care le lua. si, desi avea menstra regulata si fara probleme inca din adolescenta (adica dinainte de a lua AC), a avut o experienta neplacuta cu astea, tocmai pentru ca i-au dereglat de tot menstra, motiv pentru care a si renuntat la ele.
nu generalizez aici, iti spun doar ce stiu...

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#8 2009-06-28 18:07:26

simoboby
Membru

alinda, iti multumesc pentru raspuns. Sper ca prietena ta sa-si fi rezolvat problemele. Eu am inceput deja sa iau orgametril si ... astept. Mai am 5 zile si-mi termin pastilele. Dupa aceea e mai greu, vine perioada de asteptare de 7 zile. Daca nu vine ... Dumnezeu cu mila! Incerc sa depasesc problema (nu stiu cum). O sa revin. O zi placuta!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.