homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Candida sau stafilococ auriu?

#1 2009-07-01 14:50:57

cyclamen
New member
Inregistrat: 2009-06-27

candida sau stafilococ auriu?

buna fetelor
am si eu o mica problema...
in luna mai am facut un exudat faringian, si a rezultata ca am candida albicans, asa ca am hotarat fara recomandarea medicului sa repet exudatul de data asta plus antibiograma pentru a alege tratamentul. toate bune si frumoase ...numai ca in timp ce asteptam rezultatul am fost la medic si mi-a prescris Nistatina pentru candida iesita prima data. Azi am fost sa ridic rezultatul..si ghiciti ce..mi-a iesit ca am stafilococ auriu...si scria si lista cu antibiotice la care este sensibil, asa ca doctora mi-a dat tratament cu antibiotic...dar sa continui si cu nistatina pentru candida care nu stiu sigur daca o am.
sincer nu stiu ce sa mai cred..a mai fost cineva in situatia asta? e posibil sa fie gresita analiza? unde imi recomandati sa repet exudatul...undeva de incredere sa stiu sigur ca iese bine?  va

#2 2009-07-01 16:32:30

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Re: candida sau stafilococ auriu?

Din cate stiu eu,antibioticele inrautatesc candida. Deci daca tratezi stafilococul,s-ar putea s-o dai mai rau cu candida... eu una zic sa repeti,eventual la alt cabinet/laborator.

#3 2009-07-01 16:34:30

cyclamen
New member
Inregistrat: 2009-06-27

ShineOfBlood a scris:

Din cate stiu eu,antibioticele inrautatesc candida. Deci daca tratezi stafilococul,s-ar putea s-o dai mai rau cu candida... eu una zic sa repeti,eventual la alt cabinet/laborator.

am uitat sa precizez ca cele doua recoltari nu le-am facut in acelasi loc, am fost la centre diferite.
stiu ca antibioticele inrautatesc candida, insa mi-a zis doctora ca mereu cand voi lua antibiotice sa iau si nistatina, ca sa previn reaparitia candidei.

#4 2009-07-01 16:53:31

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Pai atunci fa cum a spus d-na doctor smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.