homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Efecte intrerupere administrare anticonceptionale

#1 2009-07-05 21:40:35

cristinamag
New member
Inregistrat: 2007-07-30

Efecte intrerupere administrare anticonceptionale

Salutare tuturor!

Medicul ginecolog mi-a recomandat sa fac o pauza in administrarea pilulelor..nu mai facusem pauza de vreo 3 ani...In perioada de pauza ....prima menstruatie a fost de culoare maro inchis, a durat vreo 3-4 zile,cantitate mica, a doua menstruatie cam la fel ( maro inchis , a durat vreo 3-4 zile ), la intervale de 30 de zile. As vrea sa stiu daca aceste modificari sunt datorate faptului ca nu mai iau pilulele si organismul" se reface " sau am o menstruatie peste sarcina pentru ca ...in prima luna fara anticonceptionale am facut sex cu prezervativ...primul contact  a fost in regula, la al doilea ( la cateva ore dupa primul ) din pacate s-a rupt prezervativul  sad dar partenerul nu ejaculase.
Deci ...sunt sanse sa fiu insarcinata???
Stiu ca pot face teste de sarcina dar la farmaciile din orasul meu ( doua la numar ) s-au terminat si numai peste 2 zile primesc. sad Imi doresc un copil dar acum nu e deloc momentul sa il am sad

#2 2009-07-05 21:50:13

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Re: Efecte intrerupere administrare anticonceptionale

In primul rand, e o tampenie faza cu pauza... pilulele nu dauneaza,deci pauza e inutila. Dupa ce le opresti,te dereglezi... cum ti s-a intamplat tie... e posibil ca acum sa ai ovulatii multiple,si prin urmare sa ramai insarcinata mult mai usor... la 3 saptamani de la contactul cu prezervativ rupt,fa un test,pt linistea ta.

Ultima oara a fost editat de ShineOfBlood (2009-07-05 21:50:42)

#3 2009-07-05 23:08:49

taniusha
Full member
Inregistrat: 2009-06-17

Sincer am auzit multe pareri in legatura cu intreruperea AC, si totusi imi cred medicul meu. E bine sa faci pauza. AC NU dauneaza sunt de acord, insa pauza se face pt a reaminti organismului cum sa lucreze singurel. Cand iai AC ele provoaca ciclul, insa facand pauza mai lasi si propriul organism sa lucreze. De aceea mult femei ce iau ac multi ani si apoi cand renunta au un ciclul total dereglat sau in general nu le mai vine...si atunci se incep problemele cu dusul la medic, provocarea si reglarea menstruatiei

Eu fac pauza 2 luni odata pe an si am avut si eu scurgeri mai maronii in prima luna, insa au durat mult, cred ca vreo 6 zile. Cred ca pt linistea ta intr-adevar fati un test, sanse sunt insa nu sunt mari. bafta!

#4 2009-07-05 23:30:12

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Cum crezi tu,taniusha. Si eu imi cred medicul,adica pe doctoressa,ca nu e necesara pauza. Problema voastra daca vreti sa va dati organismul peste cap din proprie initiativa.

#5 2009-07-06 21:34:37

roxyi
Hero member
Inregistrat: 2007-07-14

Salutare! Am luat anticoceptionale Yasmin timp de 7 luni, 7 luni in care nu m-am simtit bine deloc de la ele in sensul ca mai tot timpul aveam greturi si imi era rau.Mentionez ca yasmin mi-au fost recomandate pentru polichisturi dar si pentru a ma proteja.La jumatatea lui iunie am terminat ultima folie si nu am mai luat. Acum am observat pe langa faptul ca mi-au iesit cateva cosuri:cry: am o scurgere albicioasa destul de densa si in plus ma cam ustura jos cand merg la baie...stiti cumva cam ce ar putea fi??

Publicitate

loading...

#6 2009-07-07 09:45:38

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

usturimea de la urinare ar putea indica o infectie urinara. mergi la medic pt investigatii.
daca nu ti-e bine cu yasmin cere-i medicului tau sa-ti dea altceva, pt polichisturile nu trec de la sine...

#7 2009-07-07 11:48:51

flaviana
Full member
Inregistrat: 2008-02-16

Am intrerupt administrarea ac de la sfarsitul lunii ianuarie cu gandul sa renunt de tot la ele pt. ca iau de f. multi ani si am ajuns la varsta de 46 ani. Insa de cand le-am intrerupt nu am avut nici pana in ziua de azi menstra deloc - deci de aproape 6 luni. Ultimele ac luate au fost Exluton timp de 3 luni pe considerentul ca am varice si sa fiu mai putin afectata. Nici in timpul Exlutonului nu am avut menstra deloc. Deoarece nu mai stiu ce e cu mine, ma protejez cu ovule Pharmatex dar sunt mai incomode...Acum parca m-as intoarce la ac combinate pe care le-am luat atata vreme si cu care m-am simtit in general bine. Oare as face bine sau iar ma dereglez? Mai tare decat sunt acum dereglata nu stiu cum as mai putea fi...Anticonceptionalele combinate de tip Triquilar pe care le luasem ani de zile mi-ar putea face rau la varice-tromboflebita? Mentionez ca nu fumez dar am totusi o varsta...
Va multumesc.

#8 2009-07-07 12:21:18

camysh
Moderator

orice anticonceptionale pot face rau daca ai varice si tromboflebita...
mergi la medic sa vezi de ce nu vine menstruatia. nu e sanatos pt organism sa nu vina atata timp avand in vedere ca nu esti inca la menopauza...

#9 2009-07-07 12:22:29

rrammonna
Diamond member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2007-11-07

flaviana,cel mai bine este sa meergi sa vorbesti cu un medic.in primul rand,trebuie sa se rezolve cumva cu menstra,totusi a trecut destul de mult timp,si apoi vezi ce ac ti se vor recomanda.dar mergi neaparat la medic,nu mai sta

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#10 2009-07-07 13:10:27

flaviana
Full member

La ginecolog sau la endocrinolog?

#11 2009-07-07 13:11:11

camysh
Moderator

in prima faza mergi la ginecolog

#12 2009-07-07 14:13:47

flaviana
Full member

Multumesc frumos.

#13 2009-07-07 14:48:42

camysh
Moderator

cu placere

#14 2009-07-07 17:19:43

cristinamag
New member

ShineOfBlood a scris:

In primul rand, e o tampenie faza cu pauza... pilulele nu dauneaza,deci pauza e inutila. Dupa ce le opresti,te dereglezi... cum ti s-a intamplat tie... e posibil ca acum sa ai ovulatii multiple,si prin urmare sa ramai insarcinata mult mai usor... la 3 saptamani de la contactul cu prezervativ rupt,fa un test,pt linistea ta.

Hello!

Inainte de toate vreau sa iti multumesc pentru raspunsul dat atat de repede smile. Am facut un test de sarcina si a iesit negativ...deci nu sunt insarcinata si iau iarasi pilulele contraceptive. Sunt mai linistita cand le iau smile
Referitor la faptul ca e sau nu bine sa facem pauza ...parerile sunt impartite...mie mi-a recomandat medicul sa fac pauza avand in vedere ca iau de aproape 7 ani pilulele si de vreo 3 ani nu am mai facut pauza...in primii 4 ani faceam cam o pauza la 1 an...si nu am avut nici o problema...

Multumesc inca o data!

O zi placuta!

#15 2009-07-07 17:40:56

cristinamag
New member

Dragele mele...

Daca luati pilulele potrivite organismului vostru nu aveti absolut nici o problema... Eu iau de 7 ani aceleasi pilule...nu m-am ingrasat, nu am slabit, mentrustia s-a reglat, cosurile au disparut, libidoul a crescut ( fac sex fara griji tongue, cu acelasi partener de 7 ani)...anual merg la ginecolog la control ( daca apar probleme merg mai des smile ) Sunt foarte multumita de aceste pilule, le-am luat la recomandarea unui medic de la planning familial, dupa ce am facut niste analize de rutina as putea sa le spun...
Ca orice medicament are reactii adverse si nu se pot administra daca suferiti de anumite afectiuni. Cititi prospectul de la orice anticonceptionale.
Daca e bine sau nu sa faci pauza...parerile sunt impartite...Parerea mea este ca daca ai incredere in medicul tau (cel la care mergi de fiecare data cand ai o problema, cel care te trateaza de mult timp si care cunoaste istoricul tau medical ), ar trebui sa ii asculti sfatul...

Aveti grija de sanatatea voastra...!

#16 2009-07-07 22:57:29

roxyi
Hero member
Inregistrat: 2007-07-14

Multumesc pentru raspuns camysh,...in ceea ce priveste usturimile, le am nu doar cand merg la baie ci tot timpul am observat azi...sad sunt usturimi si mancarimi intr-un fel nici nu stiu exact:(...ma gandeam ca ar putea fi candida?

#17 2009-07-07 23:36:15

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

...da roxyi...este o posibilitate mare sa fie candida...

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#18 2009-07-08 14:23:42

_lavinia
Membru
Inregistrat: 2009-07-08

Buna ziua.
Am o problema in legatura cu anticonceptionalele Logest... Am luat 8 zile, dupa care nu am mai luat (doua zile, azi ar fi a treia) din cauza ca de cand le iau simt discomfort in zona inimii si ma inteapa din ce in ce mai rau.  Maine sper sa ajung la un doctor cardiolog, dar asta seara nu stiu daca sa le iau sau nu? Ce se intampla daca le intrerup acum (daca nu astept sa termin folia) ? Mentionez ca mi-au fost recomandate de un doctor ginecolog, dar fara sa mi se faca vreo analiza, iar de cand le-am intrerupt am niste scurgeri maronii... Multumesc anticipat.

#19 2009-07-08 14:58:26

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

pai dc le-ai intrerupt deja, nu le mai lua. si du-te la medic si spune-i ce reactii ai avut.
scurgerile maronii sunt normale.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.