homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Diane 35

#1 2006-03-27 21:34:21

Nicoleta
New member
Inregistrat: 2006-03-27

diane 35

Am facut o vizita la un cabinet ginecologic si mi s-au prescris aceste pastile.Doctora nu mi-a facut nici un test papanicolau,s-a uitat doar pe analizele la sange.Am citit foarte multe lucruri pe net despre aceste pastile si nu stiu ce sa mai cred pt ca parerile sunt impartite,cert e ca eu sunt foarte speriata si nu stiu ce sa fac acum sa ma apuc sa le iau sau nu.Am citit ca aceste pastile nu ar fi contraceptive,ele fiind bune doar in tratamentul acneei.Este adevarat?Ma poate ajuta si pe mine cineva,sa imi spuna cum s-a simtit dupa ce a luat aceste pastile.Ati avut neplaceri din cauza lor?V-au protejat de sarcina sau ati avut probleme?Va rog ajutatima sa ma decid ce sa fac.

#2 2006-03-28 11:29:05

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: diane 35

Diane-35 te protejaza de sarcina la fel de eficient ca alt anticonceptional doar atit ca principalul lui efect este cel antiandrogenic,efectul contraceptiv fiind secundar.Medicilor ginecologi le place foarte mult aceasta pilula si o recomanda aproape predominent.
Daca ai probleme legate de excesul de androgeni(acnee androgenica,pilozitate exagerata si cu dispozitie tipic masculina-pe trup si pe fata)atunci Diane-35 e optiunea cea mai buna....
Oricum,testul Papanicolau nu are nici o legatura cu prescrierea de contraceptive...el se face pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin si e bine sa fie facut odata pe an avind aceasta ratiune

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2006-03-28 11:47:39

Nicoleta
New member

Multumesc mult,acum m-am mai linistit,o sa incep sa le iau si ramane de vazut daca vor fi ceva efecte nedorite sau nu.Inca odata multumesc mult.

#4 2006-03-28 11:50:04

Al Pacino
Administrator

Cu placere si succes

#5 2006-03-28 11:51:00

Nicoleta
New member

Multumesc mult.

Publicitate

loading...

#6 2006-03-31 21:57:04

Nicoleta
New member

Acum doua zile am fost la un medic endocrinolog pt o problema pe care o am cu transpiratia iar doctora m-a intrebat ce anticonceptionale iau.I-am spus ca inca nu m-am apucat sa le iau dar ca doctora ginecolog mi-a prescris sa iau diane.Cand a auzit endocrinologu m-a intrebat de vreo 3 teste pe care ginecologul ar fi trebuit sa mi le faca inainte de a-mi prescrie aceste anticonceptionale si m-a sfatuit sa fac niste analize si la glanda pt ca eu am si probleme cu glanda si abia dupa aia o sa imi spuna ea daca pot sa iau aceste pastile sau nu(diane 35).Mi-a spus ca a devenit o practica f frecventa la ginecologi aceea de a prescrie pe banda rulanta Diane35 fara a face nici un fel de analize(hormonale etc).Asa ca am sa astept rezultatele analizelor pe care mi le-a dat medicul endocrinolog pt ca nu vreau sa dau gres cu ele si sa ma ingras sau altceva dupa ce le iau.Voi ce parere aveti?Ce sa fac?Si voua v-au fost prescrise anticonceptionale fara analize amanuntite?

#7 2006-03-31 21:59:41

Nicoleta
New member

Se vede ca medicii ginecologi nu pun prea mare pret pe sanatatea noastra si ne prescriu  anticonceptionale fara sa dea prea mare importanta efectelor negative care ar putea sa apara in urma unui tratament nepotrivit.

#8 2006-04-01 13:01:24

cristina_i
Full member
Inregistrat: 2005-12-26

Nicoleta a scris:

Acum doua zile am fost la un medic endocrinolog pt o problema pe care o am cu transpiratia iar doctora m-a intrebat ce anticonceptionale iau.I-am spus ca inca nu m-am apucat sa le iau dar ca doctora ginecolog mi-a prescris sa iau diane.Cand a auzit endocrinologu m-a intrebat de vreo 3 teste pe care ginecologul ar fi trebuit sa mi le faca inainte de a-mi prescrie aceste anticonceptionale si m-a sfatuit sa fac niste analize si la glanda pt ca eu am si probleme cu glanda si abia dupa aia o sa imi spuna ea daca pot sa iau aceste pastile sau nu(diane 35).Mi-a spus ca a devenit o practica f frecventa la ginecologi aceea de a prescrie pe banda rulanta Diane35 fara a face nici un fel de analize(hormonale etc).Asa ca am sa astept rezultatele analizelor pe care mi le-a dat medicul endocrinolog pt ca nu vreau sa dau gres cu ele si sa ma ingras sau altceva dupa ce le iau.Voi ce parere aveti?Ce sa fac?Si voua v-au fost prescrise anticonceptionale fara analize amanuntite?

nicoleta...daca esti din bucuresti la ce cabinet ai mers ca vreau sa merg si eu la endocrionolog dar nu ma incumet sa merg la orice cabinet ...si in ce consta testele pe care ti le faci cu privire la glanda?

Liber Profesionist

http://cuvinte-nespuse.blogspot.com
www.euripedia.ro Dexul tau Alimentar!!!

#9 2006-04-01 15:44:31

Nicoleta
New member

Mai Cristina eu ma duc la un cabinet de pe Pescarus,nu cred ca stii unde e ,e undeva prin Pantelimon,dar daca vrei mai multe detalii iti pot explica cum sa ajungi.Testele cu privire la glanda constau in analize la sange pt a se depista cantitatea de hormoni din sange,pt ca glanda are f mare legatura cu acesti hormoni si niste analize specifice glandei care nu stiu exact in ce constau dar sunt facute de aceeasi doctora undeva pe la Polizu,contra cost,circa 400.000,cele la sange sunt gratuite.Daca vrei sa iti spun mai multe detalii despre aceasta policlinica pot sa iti spun aici sau ne putem intalni undeva si te pot duce eu acolo atunci cand te hotarasti sa mergi.

#10 2006-04-02 12:51:47

cristina_i
Full member

vreau sa merg dupa pasti
dar mai vreau sa te intreb ceva: cat costa consultatia sau trebuie neaparat cu trimitere de la medicul de familie?cand si cum se fac programarile?....daca e sa-mi dai adresa corecta nu e nevoie sa vii cu mine....

Liber Profesionist

#11 2006-04-02 15:25:22

Nicoleta
New member

mai nu stiu ce sa iti spun despre cat costa consultatia pt ca eu am avut trimitere de la medicul de familie.Nu stiu sa iti spun care este adresa exacta cu strada si tot,dar am sa ma interesez cand am sa ma duc eu cu rezultatele.Programarile se fac la un nr de telefon.

#12 2006-04-02 22:29:42

cristina_i
Full member

oricum trebuie sa fac pe numele cuiva trimiterea aia adica am nevoie si de numele doctorului si al cabinetului sau policlinicii...astept mai multe detalii daca poti

Liber Profesionist

#13 2006-04-03 12:35:46

Al Pacino
Administrator

Nicoleta draga mea,daca ai fi citit cu atentie ce am scris eu ai fi retinut ca DIANE-35 ESTE O PASTILA SPECIALA CU ROL IN TRATAREA EXCESULUI DE ANDROGEN cu efect secundar contraceptiv e adevarat,iar endocrinologul tau are dreptate,exista practica aceea.Eu te-am intrebat daca ai exces de androgen...

#14 2006-04-03 20:02:00

Nicoleta
New member

Iti pot da numele doctorei si nr de tel la care iti poti face o programare si poti sa ceri atunci mai multe detalii despre adresa policlinici si de modul in care poti ajunge acolo.

#15 2006-04-03 22:22:04

Ramona
Membru
Inregistrat: 2006-04-03

Buna!...am descoperit forumul asta astazi si nu ma pot opri din citit!

Intrebare: lauriti-ma si pe mine va rog daca este necesar sa fac pauza de la pilule, la cat timp si daca trebuie sa le schimb neaparat apoi....observ contradictii si aici, pe forum cu privire la acest subiect... Eu iau de 5 ani contraceptive. Prima data doctorul mi-a recomandat Desorelle, dar trecusera 2 sapt si nu imi mai trecea ciclul. M-am intors la medic si mi-a schimbat cu Novinette. L-am luat 2 ani fara sa observ mari efecte adverse, dar, la un moment dat, mi-a venit ciclul peste pastile si m-am gandit ca e musai sa fac o pauza. M-am umplut de cosuri intr-o luna, eram disperata, aratam groaznic.... am mers la planning , mi-a recomandat Marvelon. Nu ma simteam grozav, tenul arata la fel , si am luat la recomandarea unei prietene Rigevidon. Il iau de vreo 2 ani si ceva fara intrerupere si nu am avut probleme (m-am ingrasat dar nu dau neaparat vina pe ele). Pentru ca nu mai am activitate sexuala de ceva (mai mult) timp....m-am gandit sa incerc inca o pauza pt ca aud in jur si citesc prin reviste ca este necesara. Mi-e frica sa nu am iar o eruptie de cosuri. Poate nu trebuia sa le las....

#16 2006-04-03 22:41:59

Ramona
Membru
Inregistrat: 2006-04-03

....acum stiu ca o sa-mi spuneti sa citesc sfaturile de pe forum, dar chiar nu exista un raspuns clar ...se face sau nu pauza...si dak nu, care-i treaba cu medicii care recomanda pauze la 6 luni?

#17 2006-04-03 23:31:29

Nicoleta
New member

Ce pot sa iti spun e ca Diane 35 mi s-a spus de  catre ginecologul la care am fost eu ca sunt pt acnee.Parerea mea e ca nu ai procedat tocmai bine luand pastile la indrumarea unei prietene,trebuie sa te duci la un cabinet ginecologic particular(sa fie musai particular pt ca cei de stat m-am lamurit eu cum fac consultatiile,nu stiu cum sa termine mai repede cu tine si iti dau anticonceptionale de parca ti-ar da bomboane fara sa ii intereseze de tine) si sa ceri sa ti se faca un control amanuntit si un set de analize amanuntite,in special cele pt hormoni.Bine trebuie sa ai si bafta sa gasesti un ginecolog care este bun in meseria pe care o practica si care isi da interesul sa te ajute.

#18 2006-04-03 23:38:52

Nicoleta
New member

Cat despre pauza aceea pe care trebuie sa o faci odata la 6 luni eu cred ca este foarte adevarata,m-am documentat in acest caz si eu pt ca ma interesat si peste tot se spune ca este indicata aceasta pauza pt ca nu cred ca ai vrea sa iti asumi riscul de a nu mai ramane insarcinata atunci cand iti vei dori acest lucru.Dupa o perioada foarte mare de ani  de luat anticonceptionale exista si acest risc.Macar o luna de zile odata la 6 luni ar fi indicat sa o faci,asta nu inseamna ca dupa ce faci aceasta pauza trebuie sa schimbi si pilulele pe care ti le-a dat ginecologul.

#19 2006-04-04 08:19:06

Infinity
Hero member
Inregistrat: 2006-01-02

Nu trebuie neaparat sa mergi la un cabinet ginecologic pt prescrierea anticonceptionalelor, e de preferat sa mergi la un cabinet de planning familial unde personalul abilitat de acolo se ocupa numai cu asta...si sunt mult mai dragutzi decat cei de la cabinetul ginecologic (in cele mai multe cazuri).
     Referitor la acea pauza Nu este nevoie sa o faci !

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.