homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Teste de ovulatie-12

#210 2012-01-06 04:42:47

Odiseea
New member
Inregistrat: 2011-09-27

Re: teste de ovulatie

Imi cer scuze ca va raspund cu intarziere, dar nu sunt in tara si diferenta de fus orar e destul de mare. CM este de 32 de zile, iar menstruatia trebuia sa apara in jur de 3 septembrie. La aproximativ 5 zile de intarziere am facut o infectie urata si inainte sa incep tratamentul cu antibiotic am facut un test de sarcina care a iesit negativ. Dupa o saptamana, am repetat testul si atunci a aparut pentru prima data a doua liniuta abia vizila. Am mai repetat vreo 3 teste si au iesit la fel. Atunci mi-a recomandat medicul sa fac si testul hcg care a iesit cum v-am spus. Faptul ca la aproximativ trei saptamani de intarziere valoarea hcg-ului era de doar 125, medicul mi-a spus din start ca nu e vorba de sarcina, ci de o inflamatie. Mi-a explicat dupa echo ca pe ovarul functional din acea luna foliculul nu  s-a spart (sper sa ma exprim corect) si a determinat aparitia chistului care s-a dezvoltat destul de mult intr-o perioada scurta si care a indus organismului simptomele de sarcina si care a determinat cresterea, in mica masura, a hcg-ului. Dupa inca o saptamana a venit menstruatia. Nu pot spune ca a fost diferita de cea anterioara, eu fiind in perioada de dupa AC si oricum, la mine in general menstruatia este mai abundenta cand nu iau AC. Nu stiu sa va explic mai multe. Va dati seama ca eu deja ma gandeam la un bebe cand am vazut valoarea de 75 si apoi de 125 a hcg-ului. Problema e ca in luna iunie am mers la echo si nu era niciun chist, iar in septembrie deja era un chist de aprox 4 cm.

#211 2012-01-06 09:03:09

dirida
Insomniac member
Inregistrat: 2009-11-02

nu-i problema odiseea, rasp cand poti.

Mie tot mi se pare ciudat ca un chist sa det crestere de hcg. Nu exista posibilitatea ca sa fi ovulat mai tarziu, avand in vedere ca ai oprit AC-urile? Poate asta explica primul test neg si apoi celelalte pozitive. Am avut si eu un chist de 6 cm, dezv imediat dupa ce am pierdut o sarcina, si la fel intr-o sapt a ajuns la niste dimensiuni impresionate...de la 2 cm si ceva la 6 cm.
Era bine daca continuai cu bhcg-urile sa vezi evolutia lor, in mod normal cand o sarcina se opreste si intervine avortul acestea incep sa scada.
Dar, de acum oricum e prea tarziu. Succces in continuare si sa apara bebe cat mai repede!

Doamne, te rog, fa o minune si pentru noi!

#212 2012-01-06 09:47:51

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

dirida, imi poti spune te rog ce s-a intamplat cu chistul acela? ai luat vreun tratament pt el, a scazut de la sine? sau a trebuit operat? hmm cred ca am patit fix acelasi lucru cesafac. o fi ceva des intalnit dupa sarcini oprite din evolutie? hmm tu cum l-ai descoperit? aveai dureri sau la un control de rutina? ai sau ai avut in trecut probleme de natura hormonala, alte chisturi pe ovare, ori noduli la nivelul sanilor? multumesc.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-01-06 09:49:44)

#213 2012-01-06 09:54:33

Odiseea
New member

Multumesc mult dirida. Sincer, nici nu vreau sa ma gandesc ca e posibil sa fi fost o sarcina oprita din evolutie si sper sa se intample cat mai curand minunea pe care ne-o dorim toate la un moment dat.

pentru anca90 :eu pentru chist am urmat tratament cu plasturi cu estrogeni (nu-mi amintesc cum se numeau), apoi 10 zile duphaston si apoi AC. Medicul mi-a spus ca ar trebui sa iau 3 luni si apoi, spre sfarsitul foliei, sa repetam echo sa vedem daca e necesar sa mai continuam. Numai ca eu am urmat in paralel si un tratament homeopat si in decembrie, dupa a doua folie, am repetat echo si nu se mai vedea nimic.

Ultima oara a fost editat de Odiseea (2012-01-06 10:00:26)

#214 2012-01-06 09:59:54

dirida
Insomniac member

anca, a fost imediat dupa cel de-al doilea chiuretaj, s-a vazut putin chiar cand eram in spital la eco, apoi dupa cateva zile am fost iar la control si dr a vazut ca s-a marit, iar intr-o sapt cand a ajuns la dimensiuni f mari, am inceput sa am si dureri destul de evidente. Am luat 2 luni AC, si a disparut de la sine...creed ca a fost unul functional pana la urma det de dereglarile hormonale. De atunci n-am mai avut nici un chist.

cu placere odiseea.bafta

Publicitate

loading...

#215 2012-01-06 10:06:30

anca90
Platinum member

multumesc odiseea si dirida. eu estrogeni nu pot sa iau, nici AC. voi vedea dupa eco ce e de facut. multumesc.
dirida, eu stiam doar de o sarcina pierduta, nu doua hmm.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-01-06 10:07:08)

#216 2012-01-06 10:09:08

dirida
Insomniac member

o sarcina anca, doua chiuretaje

#217 2012-01-06 10:11:16

Odiseea
New member

pai atunci te sfatuiesc anca sa incerci si o schema de tratament homeopat. Sincer, la mine nu stiu ce a dat mai bine rezultate : cel alopat sau cel homeopat. Ti-am spus, medicul mi-a spus ca ar trebui sa iau 4 luni AC, si dupa 2 luni de AC si extracte homeopate nu mai era nimic.

#218 2012-01-06 10:28:16

anca90
Platinum member

multumesc odiseea puss, o sa ma interesez.

dirida, au aparut complicatii sau de ce a fost nevoie de 2? hmm

#219 2012-01-06 10:35:30

dirida
Insomniac member

eee...nu stiu...dr zicea de SEU, eu cred ca nu a fost facut calumea primul chiuretaj, ideea e ca nu-mi scadea cum tb bhcg si aveam sangerari mari. M-au internat cu suspiciune de SEU, mi-a dat metrotrexat si mi-au mai facut inca un chiuretaj (clasic, primul a fost cu aspiratie). Am mai povestit de mai multe ori pe aici...

#220 2012-01-06 10:52:43

anca90
Platinum member

imi pare rau dirida, eu nu stiam. nu pot sa-mi imaginez prin ce ai trecut. eu cred ca ai avut dreptate, dar nu a vrut doctorul sa recunoasca. stiu ca sarcina extrauterina se opereaza, nu are cum sa se elimine prin chiuretaj. si ti-a mai dat si metrotrexat sad

acum ma gandesc: bhcg-ul nu trebuia sa scada de la sine, cand sarcina s-a oprit din evolutie? inainte de pierdere s-a vazut sarcina in uter, nu? scuze ca pun atatea intrebari. daca te deranjeaza, nu raspunde...

Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-01-06 10:54:33)

#221 2012-01-06 11:11:13

dirida
Insomniac member

sarcina in uter a fost, si inca se vedea f bine, am avut si embrion.
cand am ajuns la spital mi-au facut mai multe eco, mai multi dr...nush ce vedeau ei in afara uterului, dar sustineau tare ca e ceva acolo. Metrotrexat mi-au dat pt a o omori cica.

hcg-ul scade oricum, dar nu ajungi la <1 fara chiuretaj, scade, cate putin. Chiar si dupa chiuretaj eu aveam o valoare destul de mare (la ceva timp dupa primul chiuretaj).
Sincer nu stiu ce a fost, parerea mea mi-o sustin, desi pe biletul de iesire scrie SEU....
Cred ca au mai ramas cateva resturi acolo si alea tineau bhcg sus...

Nu mai vreau sa analizez, asa a fost.

#222 2012-01-06 11:16:13

anca90
Platinum member

am inteles, dirida. iti multumesc ca m-ai lamurit si imi cer scuze ca ti-am amintit de intamplarea asta.

#223 2012-01-06 11:54:00

vrabiutza
Sr. member
Inregistrat: 2010-07-20

wave La multi ani, fetelor! puss Sa va dea D-zeu tot ce va doriti! rugaciune
Odiseea, am vazut si eu povestea ta si imi pare rau k ai trecut prin asa ceva puss De aceeasi parese sunt si eu, k nu am vazut sa creasca beta de la chisturi, nu prea are nicio legatura. Dar e bine k nu a trebuit sa faci chiuretaje si a revenit la normal cu medicatie.
Iti tin pumnii, sa vina minunea cat mai repede  goodluck  puss
Anca, povestea cu chistuletele dupa sarcina oprita din evolutie mi s-a intamplat si mie supa ...probabil exista o explicatie, k se pare k e frecventa.Eu am scapat de chistulete dupa trat cu duphaston timp de 6 luni. In plus eu aveam dureri(intepaturi) in partea dreapta, imi coborau si pe picior, de nu mai puteam merge. Dar medicii mi-au zis k am chisturi la ovarul stang. Pana la urma, o alta dr mi-a pus diagnostic bip colpita si am facut 3 luni trat cu antibiotice si ovule lomexin.Acum nu ma mai doare deloc.saptamana viitoare merg la control sa vedem cum stam. Intre timp am tot lucrat pt bebe, dar nimic. Am inceput cu BU, luminita de seara, mladita de zmeur...
Acum vreau sa fac si teste de ovulatie in paralel cu TB, dar ni stiu in ce zi sa incep. E bine de maine in Z8?
Va pup pe toate si va tin pumnii!
Diri, puss  puss  puss  par

rugaciune Doamne, ai grijă de ingerașii nostri și dă-ne nouă forță să mergem mai departe...
" Dumnezeu permite cu adevărat să se întâmple lucruri rele, dar numai pentru a scoate din acestea un bine și mai mare."

#224 2012-01-06 12:26:42

dirida
Insomniac member

vrabi puss

#225 2012-01-06 12:30:01

anca90
Platinum member

vrabiutza, iti multumesc ca mi-ai impartasit din experienta ta puss si imi pare rau ca si tu ai avut intamplarea asta nefericita sad. imi poti spune te rog cum s-a oprit la tine sarcina? ai avut sangerari inca de la implantare sau au aparut doar in momentul in care s-a desprins sarcina?
nu stiam ca e frecventa urmarea asta, cu chisturile pe ovare sad. medicul m-a incurajat ca daca am ramas o data, raman repede si a doua oara. uite ca nu e asa. eu am avut niste intepaturi puternice (tot pe stanga smile ) si intarzieri ale menstruatiei de cate o saptamana, de unde am tras concluzia ca e chist. voi sti exact dupa ecografie. coincidenta merge pana intr-acolo incat si eu am facut bip prima luna dupa pierdere si de atunci m-au sacait ovarele in fiecare luna, cu predilectie pe stanga, unde am avut (sau inca mai am hmm) anexita. nu-mi imaginam ca pot decurge atatea dintr-o sarcina oprita din evolutie... cat timp a trecut de cand ai pierdut sarcina? ai facut chiuretaj sau s-a eliminat natural?

Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-01-06 12:32:30)

#226 2012-01-06 12:57:59

vrabiutza
Sr. member

Anca, eu prima sarcina am pierdut-o la 6 saptamani, pentru ca am facut temperatura 39,4(sper sa fie acesta motivul. Am sangerat si am avut cheaguri. Dar nu s-a eliminat si mi-au facut chiuretaj. Mentionez k am ramas a doua luna dupa ce am hotarat sa facem bebe. Dupa prima sarcina, in dec 2009, am  facut ingectie cu gardnerella. Am tratat-o, dar nu mai ramaneam. Abia cu stimulare cu closty...in dec 2010. A doua sarcina la test pozitiv am fugit la dr. A zis k e ok, k am 5 saptamani, k e intrauterina. Mi-a dat magne B6 si utrogestan, 2/ zi k aveam progesteron mic. Am mers dupa 2 sapt sa vedem cum e. Nu avea activ cardiaca si nu se vedea embrionul, doar un punct mic in sac. Diagnostic sarcina orita din evolutie. asta acum un an. Am mai asteptat o sapt, dar nimic... am mai mers la un eco, am facut si beta, era nivel de 6-7 sapt,desi eu aveam 9, dar si acum regret k nu am facut si la 48 de ore, inca ma gandesc ca poate am gresit. Mi-au facut intrerupere k sa nu am iar sangerari...Cam asta a fost la mine. Am inceput investigatii, dar nu mi-au gasit nimic concret, doar timpul de coagulare putin modificat. Va trebui sa iau aspenter, dar mai intai sa obtin sarcina, k deja a mai trecut un an.
Ce ma enerveaza cel mai tare este k toti medicii imi zic k nu ovulez, dar eu imi iau TB si, arata ca da. Lana trecuta a fost prima data dupa 1 an cand am vazut egg,cred eu ca de la BU, dar se pare ca am ovulat in Z9. Luna asta sper sa fie mai bine si sa se prinda un bebe si sa pot duce sarcina pana la capat.  rugaciune
Maine incep si cu testele de ovulatie. Merg azi sa-mi cumpar.
Iti tin pumnii si tie si tuturor fetelor care isi doresc un copilas. Sa ne dea D-zeu ceea ce ne dorim! rugaciune

rugaciune Doamne, ai grijă de ingerașii nostri și dă-ne nouă forță să mergem mai departe...
" Dumnezeu permite cu adevărat să se întâmple lucruri rele, dar numai pentru a scoate din acestea un bine și mai mare."

#227 2012-01-06 14:01:13

anca90
Platinum member

off vrabiutza, tu ai mai bine de 2 ani de incercari... sad iti doresc sa se intample minunea curand si a 3-a oara sa fie cu noroc! goodluck multumesc ca mi-ai impartasit experienta ta! puss

legat de ovulatie, nici temperatura, nici secretia si nici testele, nu iti garanteaza ca se produce. singura metoda in care poti avea incredere e monitorizarea ecografica. celelalte (temperatura, secretie, teste) iti spun doar cand se indeplinesc conditiile propice ovulatiei, dar daca ovarul se incapataneaza, nu elibereaza nici de-al naibii un ovul. poate pt ca nu are ce sau pt ca ovulul nu s-a dezvoltat suficient in faza foliculara, nu a ajuns la maturitate. eu nu fac teste si nici nu-mi monitorizez temperatura. ma orientez dupa secretie si asta mi-a demonstrat ce am scris mai sus: desi am avut secretie specifica ovulatiei in fiecare luna si contacte mai dese in perioada respectiva, nu am ramas insarcinata. parerea mea e ca mai bine faci ecografii de monitorizare a ovulatiei, decat sa dai banii pe teste si sa te stresezi cu luatul temperaturii. sunt mai scumpe, dar iti spun exact ce se intampla. succes!

#228 2012-01-06 14:06:58

vrabiutza
Sr. member

Multumesc!Succes si tie sa ti se intample minunea! goodluck
voi merge luna asta in Z12 la eco si sper sa-mi zica dc se formeaza foliculii si dc se sparg si ce mai trebuie pe acolo. Ti-am zis, ultima data am ovulat cu stimulare cu closty, dar nu mi-a zis k treb monitorizare, noroc k s-au spart singuri...Acum mai vedem
Imi pare rau pt problemele tale.
rugaciune sa se rezolve la toate! goodluck  puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.