|
Nu esti logat.
In legatura cu tratamentul cu iaurt anti candida#1 2009-07-16 16:06:36
in legatura cu tratamentul cu iaurt anti candidaDe foarte multe luni ma confrunt cu o iritatie vulvara care mi-a facut viata aproape insuportabila. Totul a inceput anul trecut prin toamna cand eram intr-una din zilele dificile si fiind la serviciu nu am reusit sa ma schimb la timp si m-am procopsit cu o iritatie de toata frumusetea. Am tratat-o cu ceai de pelin si cu nidoflor crema, la sfatul unei farmaciste si in cateva zile isi revenise. Partea proasta era ca la contactele sexuale si in general mai aveam usturimi asa ca am continuat sa aplic nidoflor. Vreo luna de zile aveam usturimi la aproape orice contact si am tot folosit ba nidoflor, ba canesten crema. Pe la inceputul lui decembrie m-am iritat foarte tare si aveam o secretie galbena abundenta si urat mirositoare. Am suspectat ca e candida si am ajuns la medic. Doctorul respectiv mi-a zis ca nu este, desi nu mi-a facut nici un ex de secretie, pentru ca nu aveam mancarimi. Aveam totusi niste usturimi groaznice. Mi-a dat tratament cu Macmirror ovule 7 zile si unguent de galbenele. Unguentul nu l-am suportat si mi l-a schimbat cu Lomexim. Dupa o perioada in care era un pic mai bine, starea s-a inrautatit iarasi f tare. Mi-a dat atunci Advantan sau Travocort. Alte unguente care mi-au facut mai rau. Am ajuns la o alta doctorita care mi-a facut analize. Nu mi-a iesit candida, mi-a iesit o infectie cu stafilococul auriu. Am tratat-o cu zanocin si ovule fluomizin si am folosit bepanthene unguent. La un moment dat ajunsesem sa nu mai tolerez nici o crema, banuiesc ca faceam un soi de reactie alergica. Atunci mi s-a zis ca ce am e dermatita de contact, mi s-au dat ovule viviflor pt refacea florei si mi s-au recomandat spalaturi locale cu Lactacyd. Iritatia a inceput sa mai cedeze cat de cat, dar din pacate pielea mea nu mai suporta nici macar lactacyd-ul. In final mi-am refacut analizele si au iesit ok, toti doctorii ridicand din umeri in fata problemei mele. Ultimul tratament urmat in martie a fost cu antihistaminice, deoarece se banuia ca e o reactie alergica. Deasemena mi s-au recomandat 3 luni ovule cervugid pentru rana de pe col. Din martie pana in iunie nu am mai fost la doctor, mi-am schimbat stilul de viata, am renuntat la absorbante zilnice, spalaturi am facut doar cu apa si doar extern, am facut bai de sezut cu bicarbonat si ma simteam relativ mai bine, desi iritatia nu trecuse definitiv, exista inca sensibilitatea zonei. Pe la sfarsitul lunii iulie m-am iritat iarasi mai rau, si am ajuns la doctor, care mi-a recomandat sa consult un dermatolog, dar mi-a luat si o proba de secretie. Am ajuns in final la dermatolog care de cand m-a vazut a zis ca e candida. Mi-a dat tratament cu diflucan 10 zile si spalaturi cu ceai de musetel cu bicarbonat plus o crema de la Avene pt piele sensibila, Trixera. Am urmat tratamentul, mai putin cu crema, care nu ma ajuta si ma si ustura. Am mai incercat alte variante de creme la sfatul dermatologului, dar tot nu a functionat, asadar m-am spalat doar cu ceai de musetel la exterior. In final mi-a iesit candida la analize, dar din pacate nu era sensibila la fluconazol, ci la nistatin, econazol si ketaconazol. Doctorita mea ginecolog mi-a dat tratament cu nistatina timp de 5 zile si apoi mi-a zis ca dupa tratament sa las cateva zile si sa-mi refac analiza. Am tot citit pe forum ca iaurtul ar fi indicat pentru refacerea florei si ma intrebam daca as putea sa-mi pun iaurt in interior cateva zile in timpul tratamentului, avand in vedere ca nu mi s-a dat tratament local, ci doar oral. Multumesc si-mi cer scuze daca am scris prea mult, dar cred ca e important si istoricul problemei. Offline #2 2009-07-16 17:27:36
Re: in legatura cu tratamentul cu iaurt anti candidaeu zic ca daca nu ai de pus ovule sau ceva in interior poti sa incerci si cu iaurt desigur...e ciudat totusi...ma gandesc ca ar fi trebuit sa iti dea si niste ovule...partenerul tau a facut tratament?...ma gandesc ca poate tot iei iar de la el si de asta nu iti mai trece...multa sanatate!! O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! Offline #3 2009-07-16 18:05:48
Re: in legatura cu tratamentul cu iaurt anti candidaMultumesc pentru raspuns. Si partenerul meu urmeaza acelasi tratament, 5 zile cu nistatina. Anterior ii daduse medicul dermatolog si canesten crema. Oricum cat timp sunt pe tratament nu am avut contact sexual si ma gandesc ca oricum si dupa tratament sa folosim prezervativ pana refac analiza si sunt convinsa ca nu mai am candida. Si mie mi s-a parut ciudat ca nu mi-a dat ovule, dar m-am gandit ca poate datorita sensibilitatii mele locale sau faptului ca am facut anterior spalaturi, habar nu am. Ea m-a intrebat cum ma simt si i-am zis ca asa si asa, fata de debut sunt putin mai bine, nici nu mai vreau sa fac nu sh cate tratamente sa nu se dezechilibreze mai tare flora, dar poate ca era necesar si ceva local, nu stiu ce sa mai cred. As incerca cateva zile sa pun iaurt. Oricum l-am inclus in alimentatie si iau si o capsula de acidophilus zilnic. Nu stiam daca il pot folosi concomitent cu tratamentul oral, pentru ca vazusem pe forum ca deobicei se pune dupa tratament si nu stiam se aplica asta doar pt tratamentul local sau si oral. Offline #4 2010-12-08 21:18:17
Re: in legatura cu tratamentul cu iaurt anti candidadeci cum se foloseste tratamentu cu iaurt ? pt candida Offline #5 2010-12-09 00:01:18
Re: in legatura cu tratamentul cu iaurt anti candidaeu imi pun iaurt simplu cu o seringa de 5 ml. seara cand ma bag in pat. Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2010-12-09 00:07:37) Offline Publicitateloading...
#6 2010-12-09 14:08:36
Re: in legatura cu tratamentul cu iaurt anti candidavai saraca de tine imi pare tare rau sa aud ca treci prin asa ceva. si eu am avut ceva asemanator, eram carne vie, umflata, facuta bucati, nu puteam nici sa merg ca ma umflat si iritam , cu orice ma spalam sau orice crema foloseam imi era din ce in ce mai rau. Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny Offline #7 2010-12-10 15:23:41
Re: in legatura cu tratamentul cu iaurt anti candidamultumesc frumos pai cred k sigur o sa imi pun inauntru niste iaur ca sigur am distrus flora mam dat cu lomexin ...ma simt mai bine oarecum dar tot ma jeneaza Offline #8 2010-12-10 18:09:15
Re: in legatura cu tratamentul cu iaurt anti candidaintrebare": dak pun iarut seara, a 2a seara trebuie sa fac spalaturi intravaginale cu ceva ceai, sau nu se fac spalaturi intrvaginale pe perioada "tratamentului" cu iaurt??? Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|