homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sarcina... ?

#1 2009-07-17 11:08:26

raven
Membru
Inregistrat: 2009-07-17

sarcina... ?

Salut! V-am citit destul de mult forumul cu toate ca doar acum mi-am facut cont din.. nevoie. Cred ca sunteti obisnuite mai mult cu fete care posteaza.. dar o sa imi incerc si eu norocul..smile

Problema mea este urmatoarea.. Nevasta mea ia marvelon de vreo 2 ani.. si intotdeauna folosim si prezervativul.. pentru a fi sigur ca scadem cu mult sansa ca ea sa ramana insarcinata.. cel putin momentan.

A uitat sa ia o pastila undeva in prima saptamana,.. dar deobicei le ia la aceeasi ora, sau maxim a doua zi dimineata(deci diferenta ar fi de vreo 6 ore). Problema a fost undeva la vreo 10 zile dupa ce a uitat sa ia acea pastila(nu prea am inteles de ce nu a luat-o cu urmatoarea..cred ca a uitat si asta) cand mi sa parut mie ca la sfarsitul actului sexual.. prezervativul era putin cam larg(cred ca era un defect, ca era singurul din pachet asa), si cred ca ar fi putut sa iasa ceva pe la baza lui.. logic ca nu stiu sigur...oricum, atunci nu prea am bagat de seama, pentru ca oricum erau anticonceptionalele in spate.

Problema este ca e in a 5-a zi de pauza, si ei ii venea deobicei menstruatia in a 3-a zi.. maxim a 4-a.. De vreo saptamana au inceput sa o doara destul de tare ovarele, si am reusit sa ajungem la medicul de familie care a zis ca cel drept este cam inflamat. (azi trebuie sa isi faca o ecografie)...

Intrebarea mea.. pastila uitata+prezervativ cu probleme+dureri de ovare... este posibila vreo sarcina...eu sunt cam ingrozit de gandul asta, si am zis sa va intreb si pe voi...  hmm

Edit: A terminat ecografia, si i-a zis ca are o inflamatie a trompelor uterine si o suspecteaza de amenoree... tipa respectiva zicea ca daca ar fi fost vreun semn de sarcina l-ar fi vazut pe-acolo, cu toate ca eu nu am deloc in ce ar zice tipa aia(chiar daca e doctor ginecolog)..

Asta mai schimba cu ceva datele problemei?

Ultima oara a fost editat de raven (2009-07-17 11:30:21)

#2 2009-07-17 12:10:43

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: sarcina... ?

nu are cum sa fie sarcina. chiar daca a uitat pastila aceea, era nevoie de 7 zile pt a se reface protectia. deci chiar daca prezervativul a fost cu defect nu are cum sa fie sarcina.
dar eu nu inteleg de unde atata sarguinta la protectie. daca ia anticonceptionale nu mai folositi prezervativ pt ca daca le ia corect nu are cum sa ramana insarcinata. bucurati-va din plin de ceea ce va ofera administrarea de anticonceptionale...
durerile de ovare pot indica intr-adevar o raceala, o inflamare a ovarelor etc.

#3 2009-07-17 12:27:01

raven
Membru

saru'mana pentru raspuns camysh.

ai dreptate,  dar suntem amandoi de parere ca si la anticonceptionale si la prezervative ne putem incadra in acel procentaj de "eroare"...se pot intampla accidente la prezervativ(se mai rupe unul, mai are o greseala de fabricatie lol ).. la anticonceptionale poti sa uiti sa le iei... si faza e ca nu ne dorim chiar acum un copil, dar suntem impotriva unui eventual avort, deci.. daca le combini pare mai sigur.

Da.. nici macar nu sunt inflamate.. ci sunt trompele inflamate, si una contine in nush ce spatiu care trebuia sa fie gol din cate am inteles un lichid.. totusi pe ea o dor ovarele.. eh.. n-am inteles nimic cu doctorul ala.

sper sa fie bine :-S Apropo. testul de sarcina se face la sfarsitul perioadei de pauza la anticonceptionale, sau ziua exacta cand trebuia sa iti vina menstruatia+7zile?

Ultima oara a fost editat de raven (2009-07-17 12:28:26)

#4 2009-07-17 12:30:13

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

la 7 zile de intarziere a menstruatiei sau la 3 saptamani de la contactul cu risc se face testul

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#5 2009-07-17 14:33:04

raven
Membru

dea_di a scris:

la 7 zile de intarziere a menstruatiei sau la 3 saptamani de la contactul cu risc se face testul

ok.. saru'mana.. acu' astept cu nerabdare sa vad poate e doar amenoree :S

Publicitate

loading...

#6 2009-07-17 18:29:54

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

raven a scris:

dea_di a scris:

ok.. saru'mana.. acu' astept cu nerabdare sa vad poate e doar amenoree :S

"doar" amenoree?  neutral gandesti cam ciudat... preferi ca sotia ta sa aiba o problema medicala decat un copil.... eu in locul ei mi-as pune probleme serioase  neutral

iar inflamatia trompelor nu e chiar asa, o problema neglijabila.......................

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#7 2009-07-17 19:22:47

katami
Platinum member

nu, dely, nu esti insarcinata... aia era menstruatie normala... nu-ti tre prezervativ daca iei ac corect smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#8 2009-07-17 19:26:43

swan_
Full member
Inregistrat: 2009-07-03

m am mai linistit putin.multumesc katami!puss

#9 2009-07-17 19:28:43

katami
Platinum member

cu placere smile si chestia asta cu ciclu peste sarcina nu se intampla asa, oricui... si, in general, ITI DAI SEAMA ca esti insarcinata dupa alte simptome...

#10 2009-07-18 12:07:48

catalina15
New member
Inregistrat: 2009-05-11

Buna fetelor. Am o intrebare acum 2 saptamani am avut un contact protejat cu prezervativ dar sa rupt. mi-am calculat perioada fertila si eram in ultima sau penultima zi din perioada. mie pe 18-19 trebuie sa-mi vin menstra dar momentan nu am sintome premenstruale decat k mi s-au intarit sanii si ma dor foarte tare.

Aceasta durere si intarire a sanilor pot fi de la o eventuala sarcina?

va rog sa-mi raspunde-ti

fetelor grater((  grater

Ultima oara a fost editat de catalina15 (2009-07-18 12:50:07)

"Iubeşti întâi din milă, din îndatorire, din duioşie, iubeşti pentru că ştii că asta o face fericită, îţi repeţi că nu e loial s-o jigneşti, să înşeli atâta încredere. Pe urmă te obişnuieşti cu surâsul şi vocea ei, aşa cum te obişnuieşti cu un peisaj. Şi treptat îţi trebuieşte prezenţa ei zilnică. "

#11 2009-07-18 13:29:01

katami
Platinum member

catalina, daca ti-ai calculat perioada de ce nu ai luat postinor? sad

de acu nu ai ce sa faci... decat sa astepti sa-ti vina... iar daca iti intarzie, cam la o sapt de la intarziere sa faci un test de sarcina... si sa te rogi sa iasa neg.

chestia cu durerea de sani poate fi si sindrom premenstrual si simptom de sarcina (eu cand am ramas ma dureau sanii MULT mai tare decat la ciclu... adica ma trezeam noaptea de durere... dar nu la toata lumea e la fel, la unele nu se distinge durerea de menstruatie fata de cea din sarcina).

bafta!

#12 2009-07-18 14:06:47

catalina15
New member

nu am luat postinoar pt k am mai luat unu cu 2 luni in urma...

offff

ce ma fac grater

"Iubeşti întâi din milă, din îndatorire, din duioşie, iubeşti pentru că ştii că asta o face fericită, îţi repeţi că nu e loial s-o jigneşti, să înşeli atâta încredere. Pe urmă te obişnuieşti cu surâsul şi vocea ei, aşa cum te obişnuieşti cu un peisaj. Şi treptat îţi trebuieşte prezenţa ei zilnică. "

#13 2009-07-18 15:22:06

katami
Platinum member

foarte rau... mai bine faci avort? asta e, mai luai unu, bine nu iti era, da' macar stateai linistita.

dar de acu asta e... speram sa fie bine smile si mai bine ia anticonceptionale daca tot ai parte de... "accidente" (eu inca nu inteleg cum se poate rupe un prezervativ... doar sa fie cu gaura din fabrica... noi am facut acasa odata testul ala cu prez umplut cu apa si... devine cat un balon normal... deci cum se poate rupe nu pricep, daca la asa o presiune rezista bine mersi...)

#14 2009-07-18 15:48:39

d3vildelia
Hero member
Inregistrat: 2009-05-18

kata si eu is la fel nu pot pricepe cum se rupe prez nu am patit niciodata asa cv:|

hjartahjartahjarta Daca iubesti pe cineva ierti orice greseala...daca esti cu adevarat indragostit crezi ca a gresit din dragoste...hjartahjartahjarta

mereu voi spera ca voi avea parte de o iubire ideala sad, desi sunt constienta ca asa ceva nu se va intampla niciodata , ci doar in cele mai fermecatoare vise ale mele (http://www.youtube.com/watch?v=U1dwdKkIbBQ)

#15 2009-07-18 16:12:54

catalina15
New member

...

#16 2009-07-18 20:35:00

serene
Full member
Inregistrat: 2009-04-04

katami a scris:

foarte rau... mai bine faci avort? asta e, mai luai unu, bine nu iti era, da' macar stateai linistita.

dar de acu asta e... speram sa fie bine smile si mai bine ia anticonceptionale daca tot ai parte de... "accidente" (eu inca nu inteleg cum se poate rupe un prezervativ... doar sa fie cu gaura din fabrica... noi am facut acasa odata testul ala cu prez umplut cu apa si... devine cat un balon normal... deci cum se poate rupe nu pricep, daca la asa o presiune rezista bine mersi...)

depinde vorba ta sa fie cu defect din fabrica...ca si noua ni s'a intamplat asta odata inainte sa incep sa folosesc anticonceptionale si a trebuit sa i'au postinor....

#17 2009-07-19 13:30:32

Aliceelena
New member
Inregistrat: 2009-06-29

Buna am si eu o intrebare...este a 2a luna de marvelon 21,mi-a trecut cicklu si din prima zi cand am luam pastila am facut-o cu prietenul meu,este vreun risc sa raman gravida? exista o perioada in care nu trebuie sa o fac cu el cat timp iau pastilele?

#18 2009-07-19 15:03:11

katami
Platinum member

nu, e ok asa, esti protejata wink

#19 2009-07-19 17:53:46

Aliceelena
New member
Inregistrat: 2009-06-29

aham deci din prima zi cand iau pastila e totul ok,dar am ciiti prospectul si scria k in prima luna de folosire marvelon 21,prima saptamana e riscanta si nu trebuie sa faci,credeam k asa e si la a 2a luna.Vroiam sa iti mai zic ca intai a fost actul sexual duoa juma de ora am laut prima pastila dina  2a luna de marvelon 21 sau nu cont?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.