homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Polip pe col

#1 2009-07-17 15:46:16

monicanicoleta
New member
Inregistrat: 2008-12-17

Polip pe col

Ieri am fost la cabinetul unui medic ginecolog si mi-a zis ca as avea un polip pe col. In afara de interventia chirurgicala, ar mai exista o alta metoda de a inlatura respectivul polip?
Va rog ajutati-ma. Ma cam sperie gandul sa fac o interventie chirurgicala, deoarece pana acum nu am avut nici un copil si mi-e teama de consecintele negative.
Polipul pe col e acelasi lucru cu rana pe col?

Ultima oara a fost editat de monicanicoleta (2009-07-17 15:47:01)

#2 2009-07-17 16:23:04

gia_1234
New member
Inregistrat: 2009-06-09

Re: Polip pe col

Eu am aflat aceasta veste in primavara de la doctorita Tira din Oradea si la fel, nu am avut inca nici un copil.
Mi-a spus ca nu e mare porblema, mi-a facut niste analize si mi-a dat rezultatul pe un bilet de trimtere , cum ca as avea ceva infectie si niste celule de tip AGCNOS care nu ar avea mare insemnatate spunea dansa, si sa vin cand am chef la spital sa faca chiuretaj pentru a scoate polipul.
Am citit cat m-au tinit ochii pe internet despre aceste interventii si am fost la un alt medic recomandat de o prietena, medic maghiar , care mi-a facut si el analizele si mi-a spus ca trebuie monitorizata infectia, dupa care am aflat ca e HPV -ceea ce nu-i bine  asa ca a trebuit sa imi faca si o procedura Leep se numeste (sau conizatie parca) pt a taia portiunea afectata de pe col.
Interventia a fost usoara, 15 min, desi a rezolvat ambele probleme, m-a anesteziat cu ceva solutie cu branula in palma, am dormit in timpul interventiei si cateva minute dupa , nu am avut dureri, nici o problema.Am inteles si de la el ca nu voi avea nici o problema legata de o potentiala sarcina dupa intreventie, desi mai trebuie sa merg la un control final de 6 saptamani.
In concluzie , sper ca doctorul la care ai fost e bun, pt ca eu am aflat si de la alti doctori ca nu era bine ce mi-ar fi facut prima tanti, adica sa scoata polipul fara sa o intereseze prea mult de infectie  mad   si nu stiu sa fie nici o alta cale de a scapa de el si nici explicatie sigura cum ca de ce ti-a aparut .

#3 2009-07-17 17:08:34

monicanicoleta
New member

Eu am hemoragii din cand in cand. Prima oara am fost la un doctor care mi-a zis ca acest lucru e de la anticonceptionale. Al doilea a zis ca e un polip, asta dupa ce a facut tuseul vaginal.
Asa a fost si la tine? Aveai sangerari intre mentre? Si pete maronii? La mine asa se manifesta.

#4 2009-07-17 18:10:01

gia_1234
New member

Da, exact, altfel nu imi dadeam seama. Am avut intre menstruatii sangerari minore dupa contact sexual si m-am cam speriat pt ca nu vedeam motivul (am luat anticonceptionale corect) si nici dureri nu am avut deloc. Dupa ce mi s-a intamplat de 2 ori la interval de cam o luna am mers la consult si de atunci povestea care am scris-o deja . Sper sa-ti fie de folos raspunsurile.

#5 2009-07-17 19:48:34

monicanicoleta
New member

Dupa aceasta interventie cat timp nu ai voie sa ai contacte sexuale?
Eu consider ca nici de acum inainte pana sa ma hotarasc sa fac aceasta interventie nu ar trebui sa am activitate sexuala.
Ce parere ai?

Publicitate

loading...

#6 2009-07-20 11:53:32

gia_1234
New member

Eu m-am speriat cand am vazut a 2-a oara pete si oricum nu am mai facut nimik pana am fost la doctor  angel  dupa ce am aflat ca am si infectie am luat tratament deci pauza completa , iar dupa interventie m-a pus oricum medicul in 'repaos' 4 saptamani.  smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.