homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Micul dejun

#1 2009-07-17 16:48:31

swan_
Full member
Inregistrat: 2009-07-03

micul dejun

*

Ultima oara a fost editat de dely (2010-03-06 22:31:26)

#2 2009-07-17 16:52:44

wra_blu
Banat
Inregistrat: 2008-08-31

Re: micul dejun

pai depinde...cereale cu lapte, branza cu rosii, ceai cu biscuiti, crenvusti, paine prajita cu ceva peste, branza topita...

#3 2009-07-17 16:57:17

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

In mod normal, mai ales ca vrei sa te ingrasi, ar trebui sa ai : o sursa de fibre (cereale integrale sau paine integrala), o sursa de proteine (branza, ou, carne slaba, lapte) si un fruct. Vezi cam cate combinatii poti face de aici.

#4 2009-07-17 17:39:55

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

la mine micul dejun e aproape regula... lapte/iaurt/ceai cu fulgi de cereale (din aia simpli, integrali, adica nu fitness sau alter chestii indulcite de genul asta). sau acelasi lapte/iaurt/ceai cu paine si miere...

nu prea pot manca mancare "serioasa" la micul dejun... cateodsata imi mai fac ochiuri, dar rar... mai mananctot rar macaroane cu branza, orez cu lapte... pap de copii mici, adica lol

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#5 2009-07-17 17:42:18

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

eu dimineata mananc paine neagra prajita, cam 2 felii, sunca slaba si rosie sau castravete, ardei gras..ceva legume.. altceva nu prea intra..am incercat de cateva ori sa mananc mancare gatita dimineata si mi-a fost greata.. asa ca pt mine raciturile sunt bune dimineata

Publicitate

loading...

#6 2009-07-17 18:15:19

cristinaV
Sr. member
Inregistrat: 2008-03-26

pentru mine micul dejun e foarte important ,mananc putin dar stiu ca nu am plecat cu stomacul gol,eu de exmplu mananc adesea lapte ,ceai cu paine prajita cu unt,cu dulceata,rar mezel dar atat.

#7 2009-07-17 18:38:57

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

da, nici mie nu-mi place sa sar peste micul dejun.

si inca ceva ce m-am obisnuit... sa beau o cana cu apa imediat ce ma trezesc, inainte de masa

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#8 2009-07-17 22:11:37

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

eu nu am timp sa mananc altceva:
o banana
un croissant
un iaurtel

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#9 2009-07-17 22:19:12

Divya
Hero member
Inregistrat: 2009-05-13

micul dejun?
o cafea tongue  de obicei(obicei extrem de  prost)...in timpul scolii,mancam abia pe la 3 jumate ce ajungeam acasa...iar acum mananc pe la 10(putin),desi ma trezesc la 7.

#10 2009-07-17 22:20:52

majestik
Addicted member

offtopic am citit ca daca bem cafea inainte de a manca dimineata, ne-ar absoarbe tot calciul acumulat intr-o zi..

#11 2009-07-17 22:22:19

skumpi
Vizitator

dely a scris:

buna!vreau sa stiu si eu ce mancati la micul dejun.eu vreau sa ma igras putin dar problema e ca nu mananc dimineata pt ca nu prea stiu ce.mezelurile nu imi plac si nici nu sunt sanatoase,oua o data pe saptmana,lactate nu pot sa mananc in fiecare zi,deci...vreo idee?voi ce mancati?

ca sa te ingrasi trebuie sa mananci toata ziua muuult big_smile intr`adevar micul dejun e cea mai importanta masa... ideea e sa papi ceva ce iti place si muult... fructele , in special citricele sunt indicate pt micul dejun sau freshurile pentru ca iti deschid apetitu...dar pe langa asta ceva iaurturi/ branza/cas/ paine/ cereale/mezeluri

#12 2009-07-17 22:26:41

Divya
Hero member
Inregistrat: 2009-05-13

majestik a scris:

offtopic am citit ca daca bem cafea inainte de a manca dimineata, ne-ar absoarbe tot calciul acumulat intr-o zi..

probabil..eu am lipsa de calciu(cum se numeste,calcemie?)si de o luna ma indop cu  pastile de calciu,fier,vitamina D...deja m'am saturat sad
plus ca dupa cafeaua de dimineata,s'a dus pofta de mancare pentru cateva ore

#13 2009-07-17 22:37:46

majestik
Addicted member

da, calcemie smile legat de pastilele pentru calciu, vara nu e necesar sa mai iei pastile, calciul pe care il iei din alimente se fixeaza mai repede in oase datorita soarelui. e indicat sa iei decat in anotimpurile reci.
vezi unde e probema? cafea se muneste. gaseste solutia pentru inlaturarea problemei wink

#14 2009-07-17 23:39:26

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

Eu daca nu mananc dimineata mi-e rau toata ziua, mi se face greata si imi vines a vomit sau la 1 ora de cand m-am sculat daca nu mananc mi se face o foame de ma ia cu lesin asa k vreau nu vreau trebuie sa mananc. Oricum nu as putea trai fara micul dejun.
Cand sunt acasa la mine absolut in fiecare zi acelasi lucru: 2 felii de paine graham prajita unsa cu unt si miere si o canaaa mare mare de 600 de ml de ceai verde neindulcit cu lamaie doar.
Acum 1 an de zile manacam dimineata mezeluri , senvisuri cu mezeluri si cascaval deasupra , bun bun dar am descoperit ce se ascunde in mezeluri si am aflat de cascaval k are mai multa grasime decat o bucata de friptura de porc si am ales mierea de care am aflat numai lucuri bune. Asa ca m-am dat pe miere
Cand sunt la iubi trebuie sa mai simplific lucrurile si mananc lapte cu cereale Fitness. Nu le mananc sa slabesc ci ca au fibre si sunt facute din cereale integrale. Musli alea am incercat sa mananc dar mai mult m-am fortat le-am mancat cu fortza tot asa pt k sunt  sanatoase dar am ajuns la cioncluzia ca nu pot mananca ce nu-mi face placere

Ultima oara a fost editat de pink_martini (2009-07-17 23:41:23)

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#15 2009-07-24 13:46:05

hestia
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-19

eu in ultimele sapt mananc zilnic dimineata. cand inca aveam program, in fiecare dimineata la 8 eram la spital, nici nu intram dimineata in bucatarie smile
insa acuma, de cand invat mai multe ore / zi, imediat cum ma trezesc mananc lapte cu cereale si mi-e ok..  alcool  ..  am si tranzit cat de cat bun, avand in vedere ca eu am maaaari pbl cu constipatia (am scaun o data la trei zile  bang  )

Omul nu se naşte pentru a fi fericit. Omul îşi cumpără fericirea şi o cumpără numai cu preţul suferinţei. Aici nu e vorba de nicio nedreptate...                                                                                                                 (F. Dostoievski) 

#16 2009-07-24 14:27:27

OneOnly
Insomniac member
Inregistrat: 2008-07-14

eu mai mult sar peste micul dejun roll
n-am nici o ordine in ceea ce priveste mesele ...

Ultima oara a fost editat de OneOnly (2009-07-24 14:28:06)

They can because they think they can.

#17 2009-07-24 14:48:28

maryahs
Insomniac member
De la: de sub tampa
Inregistrat: 2008-01-07

in vacanta si eu mai sar peste micul dejun, dar in timpul scolii mananc intotdeauna inainte sa plec de acasa. de obicei mananc sandwich ca imi tine mai bine de foame, dar acum mai mananc si cereale cu lapte, fructe

hjarta iubesc si sunt iubita hjarta

#18 2009-07-24 15:03:49

addicted
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-06-12

OneOnly a scris:

eu mai mult sar peste micul dejun roll
n-am nici o ordine in ceea ce priveste mesele ...

Si eu sar ,desi stiu ca nu e bine... nu pot manca nimic dimineata. Numai cand ma gandesc la mancare imi vine sa dau jos neutral don-t know why!  sad

You can’t live a positive life with a negative mind.

#19 2009-07-24 15:16:41

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Dimineata de cand m-a intarcat mama eu mananc urmatorul lucru: lapte cu cacao de zaan si miere cu fulgi de ovaz (nu romanesti ca nu sunt destul de bine decorticati sau cum s-o numi si iti ramn paie in dinti)

Mai nou am doua retete in functie de timp, si in general valabila e a doua.

1. Cand stateam acasa si imi facea tata de mancare dimineata procesul era urmatorul:
-incalzea laptele
-facea o pasta dintr-o lingura si umpic de cacao si o lingura de miere
-punea laptele treptat (si il strecura in acelasi timp ca nu il beau altfel) peste ca sa nu se faca galme de cacao sau miere si amesteca pana era omogena chestia
- punea fulgii de ovaz
Procesul lua vre-o 5 minute si rezultatul era yummy. Cate-odata mancam asta si seara atat de mult imi placea. Inca nu m-am saturat de mancarea asta in atatia ani

2. Acum de cand trebuie sa imi fac singura de mancare procesul e mult mai simplu
- iau lapte pasteurizat care nu trebuie strecurat
- pun nesquick si amestec cat am timp
-bag la cuptrul cu microunde sa se incalzeasca
- pun fulgii de ovaz
Rezultatul e asemanator, dar sincer nu se compara. Cacaoua de zaan si miere ii dau tot farmecul, dar e bun si asa, plus imi ia doar 2 min sa fac asta.

Recomand tuturor sa manance lapte cu fulgi de ovaz dimineata. Eu una nu am mancat niciodata laptele fara cacao, ca nu imi place gustul, dar presupun ca e bun si asa. Mama de exemplu, de cand am convins-o ca e sanatos sa manance asta mananca fulgi de ovaz cu ceai sau cu lapte cu miere, depinde daca vrea sa slabeasca sau nu.

Sincer am citit ca fibrele mancate dimineata te mentin in greutate pt ca se elimina pe parcursul zilei, dar eu am avut o perioada cand mergeam la faculta si mi-era prea lene sa fac de mancare dimineata si am slabit, deci nu stiu ce sa cred. Oricum e o mancare sanatoasa, si daca iti place poti sa adaugi si stafide sau fructe uscate pt mai mult gust, mai ales daca nu pui cacao.

Wow, stiu ca am scris mult, dar sunt atat de incantata de mancarea mea de dimineata incat am zis sa dedic mai multe cuvinte felului meu de mancare preferat caruia i-am ramas fidela de cand am inceput sa manc altceva decat biberon.
offtopic Pentru toate fetele care nu mananca dimineata, va recomand sa faceti un efort, pentru ca este incredibil de sanatos sa faceti asta, plus o sa aveti un plus de energie in timpul zilei. Eu nu cred ca as putea trai fara mic dejun. In perioada in care nu aveam timp imi luam 2 felii de paine goala si mancam lol

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.