homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Efectele adverse ale Orgametrilului sau altceva ???

#1 2009-07-20 08:15:28

Aylin30
Membru
Inregistrat: 2009-07-20

Efectele adverse ale Orgametrilului sau altceva ???

Salut !

As dori sa imi raspunda Doctoresa la acest mesaj si daca se poate cat mai curand .....
Am urmat un tratament cu Utrogestan, pentru dureri de Endometrioza, apoi nu mi-a mai mers bine cu el si am schimbat cu Orgametril, luat din ziua 5-a de ciclu, dorind sa urmez pana in ziua 25 de ciclu lunar cate o pastila zilnic(5mg). Problema este ca am avut reactii adverse de la el si inca mai am .... In ziua 18 de ciclu, am inceput sa sangerez,culoare anormala inchisa si cheaguri mici. Am marit doza la 3 pastile pe zi comform prospectului pentru oprirea sangerarii dar nu s-a oprit deloc.Am marit doza 5 zile conform prospectului. Dupa 5 zile , sangerarea a continuat, adica zilnic cate o pata , doua mari si ma simteam ingrozitor cu dureri de mijloc, spate, burta si tot... l-am intrerupt in ziua 25 asteptand menstra normal dupa 25 de zile , menstra care nu a mai aparut, in shcimb ma chinuie un sinfrom premenstrual si mai am mici pete de sange care s-au diminuat in timp de cand am intrerupt din ziua 25 si pana acum. Azi e ziua 32 si nimic....  Precizez ca pe 3 iulie (ziua 15) am avut  un contact sexual cu prezervativ, prezervativul nu s-a rupt sau ceva de genul asta.
Ce sa fac ? E posibil sa fie sarcina chiar folosind prezervativul ??? Dureri de burta am ca si cum mi-ar veni, da nu vine nimic...  Sa fie de la Orgametril ? Au trecut deja 7 zile de cand l-am intrerupt si nimic...

O rog frumos pe Doctoresa sa imi raspunda si mie cat mai curand ! Cu mii  de multumiri !   Nu sunt in tara, sunt in China si aici ei nu folosesc acest produs....

Ultima oara a fost editat de Aylin30 (2009-07-21 14:15:04)

#2 2009-07-23 09:59:25

Aylin30
Membru
Inregistrat: 2009-07-20

Re: Efectele adverse ale Orgametrilului sau altceva ???

Chiar nu imi poate raspunde Doctoressa ? Poate un alt medic intra pe acest forum. astept raspuns !

#3 2010-07-20 11:35:05

dedeiutza
New member
Inregistrat: 2007-06-25

Buna.Am si eu o problema.Am facut tratament 3 luni cu Orgametril pentru ovare micropolichistice.Am ajuns la doctor pentru ca imi venea menstruatia la 21 de zile.De 2 saptamani am terminat tratamentul si am avut menstruatie normal in data de 5 iulie.De aseara am inceput sa sangerez din nou,iar astazi am si dureri exact ca la o menstruatie.E posibil sa imi fi venit din nou acuma ca urmare a unei dereglari hormonale avand in vedere ca numa ce am terminat cu tratamentul?? Sau poate fi altceva?Tin sa mai mentionez ca dupa ce am terminat de luat orgametril am avut si o depresie (apare la reactii adverse)
Multumesc.

Ultima oara a fost editat de dedeiutza (2010-07-20 11:48:06)

#4 2010-07-20 20:56:52

vrabiutza
Sr. member
Inregistrat: 2010-07-20

buna!mi-a fost si mie recomandat orgametril si vit E, dar inca nu am inceput.Medicul mi-a zis din ziua a16-a pana in cea de-a 25-a. Dar am citit pe forum si m-am ingrozit.in plus mi-a iesit la papanicolau -Gardnerella si treb trat cu metronidazol si trinidazol.Acum nu stiu ce sa fac, pentru ca au fost zilele ferile si eu nu m-am protejat,pt k vreau bebe.Sa mai astept sau sa incep trat?Dc am reusit sa raman insarcinata?Medicul a zis ca nu are nimic!Dar contraindicatiile? Va multumesc anticipat!

rugaciune Doamne, ai grijă de ingerașii nostri și dă-ne nouă forță să mergem mai departe...
" Dumnezeu permite cu adevărat să se întâmple lucruri rele, dar numai pentru a scoate din acestea un bine și mai mare."

#5 2010-07-20 21:42:46

vrabiutza
Sr. member

oare unde treb sa intru pe forum, k st nerabdatoare si nu mrimesc niciun rasp,desi vad ca sunt pers online

rugaciune Doamne, ai grijă de ingerașii nostri și dă-ne nouă forță să mergem mai departe...
" Dumnezeu permite cu adevărat să se întâmple lucruri rele, dar numai pentru a scoate din acestea un bine și mai mare."

Publicitate

loading...

#6 2010-07-20 22:03:46

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

vrabiutza, sa nu mai postezi in alta parte, citeste te rog regulamentul daca nu ai facut-o deja:
http://forum.anticonceptionale.ro/misc.php?action=rules

o sa-i las link doctoressei si o sa-ti raspunda cand va intra, zilele urmatoare
daca intre timp cineva va sti, iti va raspunde cu siguranta

#7 2010-07-20 22:32:13

vrabiutza
Sr. member

imi cer scuze! Cred k eu am o problema destul de simpla ,dar sunt mai stresata decat alte pers.Cred k treb sa ma calmez!

#8 2010-07-21 14:26:30

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

dedeiutza a scris:

Buna.Am si eu o problema.Am facut tratament 3 luni cu Orgametril pentru ovare micropolichistice.Am ajuns la doctor pentru ca imi venea menstruatia la 21 de zile.De 2 saptamani am terminat tratamentul si am avut menstruatie normal in data de 5 iulie.De aseara am inceput sa sangerez din nou,iar astazi am si dureri exact ca la o menstruatie.E posibil sa imi fi venit din nou acuma ca urmare a unei dereglari hormonale avand in vedere ca numa ce am terminat cu tratamentul?? Sau poate fi altceva?Tin sa mai mentionez ca dupa ce am terminat de luat orgametril am avut si o depresie (apare la reactii adverse)
Multumesc.

scumpa mea, ovarele micorpolichistice nu sunt o boala, reprezinta doar o descriere, ca sa zic asa deci nu e nevoie de tratament.
faptul ca ai ciclul de 21 zile, in sine, nu e o problema iarasi, insa e de discutat...faptul ca singerezi acum dupa orgametril nu e de neasteptat, nu e dereglare, doar ca el are efect doar cit il iei

vrabiutza daca vrei sa ramii insarcinata nu inghiti acum nici un fel de metronidazo sau tinidazol.
orgametrilul nu ridica probleme si nici vitamina e.
mai temporizeaza deci pina vezi daca esti sau nu gravida, gardnerella nu e o urgenta

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#9 2010-07-21 18:57:20

vrabiutza
Sr. member

Multumesc pt raspuns,doctoressa!Metronidazol mi-a dat ovule,una pe zi, 10 zile,iar trimidazol o singura doza de 2 g,iar pt sot nu mi-a dat nimic,desi am vazut pe prospect ca e mai eficient sa ia si sotul tablete.In fine, nici nu stiu daca am ramas insarcinata,dar dupa calculele mele ,am tot lucrat in zilele fertile de cateva luni, dar nimic!

#10 2010-07-21 21:23:01

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

vrabiutza a scris:

Multumesc pt raspuns,doctoressa!Metronidazol mi-a dat ovule,una pe zi, 10 zile,iar trimidazol o singura doza de 2 g,iar pt sot nu mi-a dat nimic,desi am vazut pe prospect ca e mai eficient sa ia si sotul tablete.In fine, nici nu stiu daca am ramas insarcinata,dar dupa calculele mele ,am tot lucrat in zilele fertile de cateva luni, dar nimic!

gardnerella nu e boala cu transmitere sexuala, sotul nu are de ce sa faca tratament
cum am spus, nu lua doza de 2 g daca exista riscul sa fi ramas gravida
chestia cu lucratul e relativa, depinde de mai multi factori...iar citeva luni nu sunt multe deloc

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#11 2010-07-22 15:05:57

vrabiutza
Sr. member

Multumesc de raspuns, doctoressa.As vrea sa mai intreb daca pot face alt tratament pt gardnerella.Am vazut ca ati recomandat ceva cu iaurt.Dar cate zile trebuie facut?
Si am citit explicatia pentru care se formeaza gardnerella.eu pana acum nu am folosit irigator, dar pana sa pierd o sarcina am fost bine.Credeam ca pe mine ma ocolesc problemele.Cred k asta ar trebui sa va inreb la alt index si iar voi fi certata... Multumesc!

#12 2010-07-22 15:08:25

gargarita
Moderator

iaurtul nu trateaza nimic. este bun dupa ce faci tratament, pentru refacerea lactobacililor. si mai bune cred ca ar fi niste ovule cu lactobacili ( viviflor, giniel, Feminela Vagi C, etc)

#13 2010-07-22 16:15:14

vrabiutza
Sr. member

pai inseamna ca trebuie sa astept sa vad dc sunt insarcinata si apoi sa fac trat pentru gardnerella,nu?dc nu e o urgenta?ogametrilul acesta ma inspaimanta?
spalaturile se pot face numai cu irigator sau e supicient si cu degetul?...ce aiurea intrebare!

#14 2010-07-22 16:20:41

gargarita
Moderator

de ce ti s-a prescris orgametrilul si de ce te inspaimanta?
de ce sa faci spalaturi?

#15 2010-07-22 16:27:08

vrabiutza
Sr. member

pai am facut papanicolau si am: gardnerella, frotiu tip C2 si flora gr. II.Dar eu tot incerc sa fac bebe si am incercat si lna asat inainte sa-mi prescrie metronidazol.de fapt le-am incurcat,k acesta ma inspaimanta la reactii adverse si contraindicatii.dar si orgametril mi-a prescris si vit E, pt k am ciclul de 23 zile si a zis k poate nu am ovulatie sau zile fertile putine si de aceea poate nu mai raman...

#16 2010-07-22 16:57:52

vrabiutza
Sr. member

Pana acum am fost ok la toate analizele, iar in iarna am ramas insarcinata, pt prima data si imediat dupa ce mi-am facut testul am racit si am facut teperatura 39.4 si am pierdut sarcina.A fost ingrozitor de dureros sa-mi scoata ce era acolo, si am facut trat cu antibiotice,dar mi s-a dereglat ciclul.Inainte aveam la 28 de zile, fara probleme, iar acum am la 23-24 si cu dureri, dar tot 4 zile si fara cheaguri sau altceva, doar dureri.Mi-au zis k 3 luni sa ma feresc sa raman insarcinata, dar au trecut si nu am mai ramas.In feb. mi-am facut analize de sange si st ok,iar sapt trecuta am mers la ginecol. si mi-am facut si papanicolau si am iesit cam prost.... cu ce am scris mai sus, iar medicul mi-a prescris tot ce am zis mai sus:metronidazol, tinidazol, orgametril din ziua a 16-a pana in a 25-a si vit E la fel.A zis k nu are nimic, chiar dc as fi ramas insarcinata,dar pe prospect scrie altceva,si nu as vrea sa mai pierd si alta sarcina....Si mai sunt ingrijorata de faptul ca si mama mea a pierdum cateva sarcini inainte sa ma faca pe mine.Oare astea la ce topic trebuia sa le scriu?Imi cer scuze dc iar am incurcat topicul!multumesc!referitor la spalaturi, a scris doctoressa ca se face gardnerella si din cauza spalaturilor in expes sau a lipsei lor si intrebam daca e suficient.Exces nu am facut, dar nici nu am folosit irigator.pana acum nu m-am lovit de probleme,si am dat intamplator de acest forum si ma linisteste mult si ma si ajuta sa ma lamuresc,dar nu ma pricep atat.Multumesc anticipat!

#17 2010-07-22 17:09:13

gargarita
Moderator

nu exista "zile fertile putine"...ele sunt atatea cate sunt: cateva zile inainte de ovulatie, ziua ovulatiei si poate si prima zi dupa ovulatie.  si nu cred ca orgametrilul te poate ajuta sa ai ovulatie. intr-un singur fel te poate ajuta zic eu: daca ai ciclul prea scurt din cauza unei faze luteale prea scurte. aspectul asta l-ai putea lamuri facand monitorizare echografica o luna-doua-trei.
eu zic sa nu faci spalaturi, vaginul e facut asa fel incat sa  poata curata singur.
uneori medicii recomanda spalaturi vaginale in timpul unor tratamente cu ovule dar nu toti sunt deacord cu ele.

deci metronidazolul te sperie la capitolul reactii adverse... cel mai bine este sa astepti sa vezi daca esti insarcinata. gardnerella nu este o asa mare nenorocire si tratamentul poate suporta o amanare.

imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva si sper sa-ti rezolvi usor problemele si sa vina repede si bebe. multa bafta  goodluck

#18 2010-07-22 18:41:06

vrabiutza
Sr. member

Multumesc, gargarita!Pai nu am inteles exact ce mi-a explicat, dar mi-a dat orgamepril si vit e k sa mi se regleze ciclul.Deci pe acesta pot sa-l iau fara griji?
Referitor la gardnerella,nici nu am auzit de ea,m-am informat de pe net,deci nu "mor" de ea,dar st asa stresata, k au venit toate buluc pe mine.Spalaturi nu am facut,cand fac dus obisnuiesc sa ma curat putin cu degerul la intrare in vagin si atat.Poate am facut infectia,dau ce e "sensibilizararea florei vafinale"sau cum i-o zice din cauza k am pierdut sarcina si din cauza ca am luat antibiotice?Eu nu prea ma imbolnavesc, iar atunci nu prea iau medicamente, eventual un paracetoamol, o aspirina, dar acum mi-am rupt limba cu toate denumirile astea.Eu eram precauta si mergeam la control frecvent, la fel si analize la sange, control la dentist si eram felicitata, k am grija de mine,iar acum toate astea...si atat mi-am dorit sa pastrez prima sarcina.Am auzit de multe ori k prima sarcina e cea mai imp si dc o pierzi risti sa nu mai faci copii.E oare adev?

#19 2010-07-22 20:12:57

gargarita
Moderator

orgametrilul si vitamina E poti sa le iei fara grija

din cate stiu eu tinidazolul e problematic in primul trimestru de sarcina.

vrabiutza a scris:

Totusi, nu pricep,de ce mi-a zis k pot face trat, chiar dc am incercat sa raman gravi si nu stiu dc am reusit pana luna viit?

nu stiu de ce a spus asta dar eu nu as face-o. este parerea mea, tu faci cum crezi.

vrabiutza a scris:

.Am auzit de multe ori k prima sarcina e cea mai imp si dc o pierzi risti sa nu mai faci copii.E oare adev?

nu are nici o treaba...
si eu am pierdut o sarcina si acum parem sa fim bine smile

problema ta e foarte simpla, o infectie cu gardnerella. nu e ceva pentru care sa te consumi atat, zau. incearca sa te linistesti.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.