homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Va rogggg ..o interpretare la analize !

#1 2009-07-20 10:10:21

nemira
New member
Inregistrat: 2009-07-16

va rogggg ..o interpretare la analize !

Buna ziua,

In urma vizitei la ginecolog, am fost diagnosticata cu cervicita, iar analizele la secretia vaginala (Papanicolaou) sunt urmatoarele:

"Frontiu inflamator, cu relativ frecvente PMN integre sau alterale, detritus celular, fribrina, mucus.
Flora microbiana nespecifica bacilara si lactobacilara.
Absente: Candida spp, Neisseria gonorrhoeae, Trichomonas vaginalis
Celule epiteliale scuamoase cu aspecte reactive.

Scor analize : BETHESDA
Valoare diagnosticata:  satisfacator pt evaluare flontiu negativ pentru leziune intraepiteliana sau maligna.
Infectii cu: flora microbiana bacilara si lactobacilara.
Modif reactive ale celulelor: intense modificari reactive ale celulelor epiteliale scuamoase asociate cu inflamatia.
Recomandari: reevaluare citologica dupa tratament antiinflamator.
Descriere citologica: celule epiteliale scuamooase superficiale si intermediare plate sau partial plicaturate eozinofile, cianofile integre sau cu modificari reactive, dispuse in placarde sau izolate, unele cu moderata hipertrofie nucleara, dar cu raport N/C optim.
Celule din zona de transformare izolate in general cu usoare modificari.
Celule glandulare endocervicale izolate sau dispuse in placarde cu colum si forma viabila.
Exidat inflamator MODERAT spre abundent reprezentat de numeroase PMN integre si alterate, detritusuri celulare, mucus, fibrina.
Diagnostic citopatologic: intense aspecte reactive ale unor celule epiteliale scuamoase ce pot fi asociate cu inflamatia acuta nespecifica.

Rezultat la urocultura : < 1000 UFC/ml (nu s-a dezvoltat flora microbiana aeroba)

Tratament : gynofort + 10 ovule cu zanocin + apoi iar gynofort , iar antibiotic : ceroxim (7 zile)

Va rog ..imi puteti interpreta analizele ...

#2 2009-07-20 10:17:14

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

Re: va rogggg ..o interpretare la analize !

ai o infectie cu bacili , pap-ul nu specifica de care , doar o flora microbiana prezenta
ai grija la igiena , dupa tratament

#3 2009-09-03 15:12:09

nemira
New member

Buna

revin ...deoarece au cam revenit problemele

Dupa terminarea tratamentului, o perioasa a fost ok, insa acum , daca introduc degetul in vagin , am o chestie cu aspect branzos, scurgeri foarte putine . Nici NU stiu ce sa fac .... stiu ca ar tr sa merg iar la doctor, insa cum e cam scumpa consultatia, as incerca altceva ..macar pe moment ..

E normal? ..desi nu cred

#4 2009-09-03 15:16:37

bella-yzaura
Full member
De la: iasi
Inregistrat: 2009-04-06

nemira a scris:

Buna

revin ...deoarece au cam revenit problemele

Dupa terminarea tratamentului, o perioasa a fost ok, insa acum , daca introduc degetul in vagin , am o chestie cu aspect branzos, scurgeri foarte putine . Nici NU stiu ce sa fac .... stiu ca ar tr sa merg iar la doctor, insa cum e cam scumpa consultatia, as incerca altceva ..macar pe moment ..

E normal? ..desi nu cred

dupa cate spui u ar putea fi candida...si eu am si e tare uricioasa, trebuie sa mergi la medik pt k se da tratamnet in functie de organimul fiecaruia....

Daca am fi picaturi de ploaie/N-am avea nevoie de lacrimi/Daca am fi cuvinte/N-am avea nevoie de marturisiri/Dar cum suntem oameni/Avem nevoie de dragoste!!!

#5 2009-09-03 20:26:25

persifona
Vizitator

nemira, mergi la un alt medic daca primul e prea scump

Publicitate

loading...

#6 2009-09-06 10:20:13

Dr. Istrate
New member
Inregistrat: 2009-07-14

scurgerea cu aspect branzos este specifica Candidei. Nu ai si mancarimi?  Poti rezolva cu ovule Meclon si o pastila cu Diflucan.
In primul post vorbesti de ovule cu zanocin. Exista asa ceva?  Practic ti s-au dat 2 antibiotice in urma carora ai facut Candida...

Ultima oara a fost editat de Dr. Istrate (2009-09-06 10:21:27)

#7 2009-09-07 10:30:07

nemira
New member

Multumesc pentru sfat ...

E posibil sa fie si candida, insa eu ma gandeam sa nu fie tot cervicita , adica sa nu se fi tratat cu acele ovule cu zanocin (preparate)
Din ce-am mai citit eu, in mod normal pt o usoara inflamare (cum am eu) se prescrie un alt tratament ..cu cevugid ... Secretia are o culoare galbuie ..ceea ce duce cu gandul ca nu-i tratata problema !

Antibioticul mi l-a prescris pentru infectia cu e-coli (ce intre timp o tratasem) - si inca-mi mai fac analize la urina pt a nu recidiva.

#8 2009-09-07 12:53:26

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

Unde ti-ai facut analiza bacteriologica? Pt chlamydia si Mycoplasme te-ai testat?

Ultima oara a fost editat de Adalberta (2009-09-07 12:53:52)

#9 2010-06-14 10:43:16

nemira
New member

Buna din nou ,

De aproximativ o luna mi-am facut din nou examen ginecologic si mi-a iesit la analiza candida . Am solicitat si-o antifungigrama, din care reiese ca as putea incerca tratamente pe baza de econazol (sincer nici nu stiu ce-as putea cumpara), ketoconazol, miconazol si nistatin.
econazol - diametru masurat 29 - interval de referinta 14-15
ketoconazol - diamentru masurat 22 - interval referinta 19-20
miconazol - diametru masurat 28 - interval ref 16-26
nistatin - diametru 21 - interval ref 17-18
La clotrimazol si fluconazol sunt rezistenta , deci nu le pot folosi !

Pana acum am incercat doar gynozol 400mg si o irigatie cu septovag si nu s-a rezolvat nimic !  E vorba de-o candidoza recidivanta, in trecut incercand si gynofort crema, lomexim, iaurt ....

Va rog dati-mi un sfat / parere ce as putea incerca !!!!!

#10 2010-06-14 11:09:41

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

nemira, ar trebui sa discuti cu medicul tau, el este cel mai in masura sa-ti recomande un tratament

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.