Sarcina?
- oana1183
- New member
- Inregistrat: 2009-07-20
sarcina?
Buna si bine v-am gasit Numele meu este Oana si sunt noua pe acest forum Folosesc anticonceptionale Logest de aproximativ 4 ani, iar la sfarsitul lunii iunie, pentru ca sotul a fost trimis intr-o delegatie pentru o luna nu am prea mai avut grija la modul in care am luat pastilele. O zi am uitat sa o iau seara si o luat-o a doua zi de dimineata cred (nu sunt sigura) in intervalul acela de 12 ore, a doua zi s-a intamplat la fel, a treia zi am luat-o corect. Fiind singura nu mi-am facut griji ca s-ar putea intampla ceva. Dar, pe 4 iulie, sotul meu a venit acasa si atunci am avut contact sexual fara protectie suplimentara. Trecusera doar vreo 3 zile decand eu am "ametit" pastilele. La 8 zile de la acel contact am avut o mica sangerare de culoare maronie. M-am speriat, pt ca eu nu prea am avut spotting, si fiind si la 8 zile am crezut ca poate fi sangerare de nidatie. Am oprit brusc pastilele, iar la 3 zile mi-a venit menstruatia, normala din punct de vedere cantitativ si al culorii. Intrebarea mea pentru voi este: credeti ca in conditiile astea pot fi insarcinata? inca nu au trecut 3 saptamani de la contactul cu risc ca sa fac testul si stau cam cu sufletul la gura
- kat_utza
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-13
Re: sarcina?
eu zic ca nu... atat timp cat ai luat pastilele in acel interval de maxim 12 ore... daca ai oprit pastilele brusc este normal sa-ti apara menstruatia... cat despre acea sangerare... e posibil sa fie spotting...
mai asteapta si alte pareri...
- oana1183
- New member
eu sper sa le fi luat in intervalul de 12 ore. problema e ca nu le iau niciodata la aceeasi ora. deobicei seara inainte de culcare, eventual cat mai tarziu, ca sa imi ramana timp suficient sa o iau de dimineata in caz ca uit seara mi-am sunat ginecologul si mi-a spus ca e posibil ca dupa atatia ani cu pastile sa nici nu am ovulatie chiar atat de repede. dar, cum cu natura nu te joci, eu tot sunt cam ingrijorata
- kat_utza
- Sr. member
eu iau logest de un an si ceva si nu am avut probleme pana acum chiar daca am mai uitat cate o pastila cateva ore... tin cont de ora insa se mai intampla, mai ales in perioada asta de vara, sa le mai uit si sa le aman cateva ore... o singura data am uitat-o si am adormit insa am luat-o la 6 dimineatza si normal tb sa o iau la 8 seara...
acum nu stiu.. mai asteapta
- oana1183
- New member
maritzu a scris:buna fetele:*...un test de sarcina trebuie fact intro anumita perioada?..sau se poate ace in orice zi?
se face la o saptamana de la intarzierea menstruatiei sau 3 saptamani de la contactul cu risc
- kat_utza
- Sr. member
maritzu nu mai posta in toate locurile... asteapta sa ti se raspunda caci risti sa iei ban sau warn daca ti-a venit, cum am mai spus, nu esti insarcinata
- oana1183
- New member
maritzu a scris:si dak menstrautia a venit in saptamana aia dar pe la sfarsi?
pai daca a venit pentru ce mai vrei sa faci test?
- oana1183
- New member
am facut de dimineata un test surecheck (sper ca nu este reclama) si a iesit negativ. pe prospect scrie ca rezultatul este concludent inca din prima zi de intarziere. tinand cont ca au trecut doua saptamani si 4 zile de la contactul cu risc voi ce credeti? este concludent? problema e ca trebuie sa incep un tratament cu antibiotice si vreau sa fiu absolut sigura ca nu este vorba de nicio sarcina. la eco am inteles ca e prea devreme sa se vada...
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
eu zic ca nu e nicio sarcina... dar, pt siguranta, ar fi bine sa repeti totusi testul peste inca vreo 3-4 zile...
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
Ai motive sa suspectezi o sarcina ? Daca nu vine de-a binelea menstruatia, fa un test la 7 zile de intarziere
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
daca testele sunt negative nu e sarcina. menstruatia e redusa cantitativ de catre anticonceptionale
- kat_utza
- Sr. member
da.... e posibil pentrru ca AC schimba si calitatea si cantitatea menstrei
- Ana M
- Membru
- Inregistrat: 2009-07-26
Buna,
Sunt noua pe aici si am nevoie de un sfat. Este o poveste mai lunga dar sper sa aveti rabdare sa o cititi. Ne dorim foarte tare un bebe dar ....... pana acum nimic. Am un ciclu neregulat 35-40 zile, am fost la medicul cu care a nascut sora mea anul acesta si dupa o ecografie mi-a spus ca am un chist pe ovarul stang si din cauza asta posibil sa fie CM asa neregulat. 2 luni mi-a dat anticonceptionale. In aceste 2 luni CM a venit fix la 28 zile. La urmatoarea ecografie nu a mai aparut chistul deci era ok. Mi-a dat sa fac analize: toxoplasma, ureoplasma, anticorpi etc. La analize mi-a iesit totul ok dar mi-a iesit Klebsiella . Dupa ce nu am mai luat anticonceptionale urmatoarea luna nu mai mi-a venit CM. Mi-a dat medicul Dupharton pentru al declansa, totul ok, mi-a venit pe 20 mai. Am luat tratament pentru a scapa de aceasta Klebsiella (bacterie) dar in continuare pentru 2 luni si Duphaston pentru a regla CM. Am repetat analiza si din fericire scapasem de acea bacterie Din acel moment am avut si unda verde de la medic pentru a incepe conceperea bebelusului. Am plecat in concediu, totul bine si frumos. Spre sfarsitul concediului (15 iunie) mi-a fost tare rau: stari de voma, ameteli, nu suportam mirosul de mancare gatita etc. Tinand cont ca ultimul CM a fost pe 20 mai am crezut ca este o sarcina. Pe 16 iunie mi-a venit CM si fericira mea a disparut desi starile au mai continuat pentru o zi sau doua. Curios era faptul ca nu am avut CM ca de obicei (o chestie maronie, putin cantitativ, cam 3-4 zile). In fine am facut totusi si un test bineinteles negativ. Asta este ....... mergem mai departe. Am terminat concediul, am continuat sa "lucram" la proiect, nu am mai luat Duphaston. Urmatoarea luna adica acum in luna iulie iar stari de voma dar nu atat de intense ca cele de luna trecuta, somnolenta (desi beam cafea la servici in mijlocul zilei imi venea sa pun capul de birou), ameteli, am observat ca mancam mai mult decat de obicei. Mi-a intarziat 5 zile. Calculand sa-mi vina la 28 de zile asa cum mi-a venit in ultimile 2-3 luni ar fi treuit sa-mi vina pe 13 dar din pacate a venit pe 18 iulie. Nu m-a tinut decat 3 zile si foarte foarte putin cantitativ. Am vorbit cu medicul meu si i-am povestit tot ce am simtit si mi-a recomandat sa fac un test de sange. Sincer cam aman sa-l fac pt ca imi este teama de rezultat.
Acum va cer si voua o parere ????????? Am sa merg totusi sa fac testul dar mai astept un pic.
Multumesc pentru rabdare.
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
Ana, e un topic separat pentru femeile care isi doresc bebe si "lucreaza" la asta: http://forum.anticonceptionale.ro/p1166 … l#p1166965
cat despre tine... nush ce sa zic... daca testele din urina ies negative... nu are rost sa faci b-hcg din sange. dar nu dispera, sunt fete care incearca de ani buni... va veni si vremea ta.
hai al aspirante (la topicul de mai sus). numa sa nu postezi exact acelasi mesaj, ca iei warn
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
nu prea avem noi cum sa stim daca e sarcina. in cazul tau cred ca ar fi utila o monitorizare echografica pentru a se stabili daca ai ovulatie
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|