Va rog ....niste sfaturi....
- lexy08
- New member
- Inregistrat: 2009-02-03
Va rog ....niste sfaturi....
Buna ziua, fetele....am si eu niste nelamuriri...e ceva de povestit ....sper sa aveti un pic de rabdare.. Prietenul meu a fost la medic ca-l usutura un pic penisul....si i s-a spus ca are candida...de la mine....partea nelamurita este ca eu nu am absolut nici un simptom....nici secretie...nici macar mancarimi...usturimi....nimic.... Problema este ca saptamana asta plecam in concediu pentru 3 saptamani....deci nu voi putea ajunge la gineco mai devreme de o luna-o luna jumate... Va rog un sfat....ce as putea lua....sau cu ce crema sa ma dau ca sa evit aparitia simptomelor in concediu...asa de preventie....mentionez ca prietenului meu medicul i-a zis ca este o forma foarte usora....ca nu are bubite si nici roseata....si nu i-a dat sa ia nimic....ce ma sfatuiti sa fac?
- oana1183
- New member
- Inregistrat: 2009-07-20
Re: Va rog ....niste sfaturi....
lexy08 a scris:Buna ziua, fetele....am si eu niste nelamuriri...e ceva de povestit ....sper sa aveti un pic de rabdare.. Prietenul meu a fost la medic ca-l usutura un pic penisul....si i s-a spus ca are candida...de la mine....partea nelamurita este ca eu nu am absolut nici un simptom....nici secretie...nici macar mancarimi...usturimi....nimic.... Problema este ca saptamana asta plecam in concediu pentru 3 saptamani....deci nu voi putea ajunge la gineco mai devreme de o luna-o luna jumate... Va rog un sfat....ce as putea lua....sau cu ce crema sa ma dau ca sa evit aparitia simptomelor in concediu...asa de preventie....mentionez ca prietenului meu medicul i-a zis ca este o forma foarte usora....ca nu are bubite si nici roseata....si nu i-a dat sa ia nimic....ce ma sfatuiti sa fac?
buna si eu am avut o forma usoara. ma ustura putin iar medicul nu mi-a dat tratament. mi-a recomandat doar sa ma spal acolo (numai extern) cu apa calduta cu bicarbonat. la urmatoarele analize nu mai aveam nimic fusese probabil provocata de antibiotice
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
sunt foarte curioasa ce analiza si-a facut prietenul tau... pt ca daca nu da simptome (=scurgeri, bubite), candida e f greu de detectat la barbati.
eu zic sa mergi la dr... tu nici nu stii daca ai ceva si vrei tratament? te duci frumos la medic dupa concediu, ca nu e asa graba cu candida...
si sa NU folosesti cumva bicarbonat.... oana, grija mare si la tine... bicarbonatul e, dupa cum stiti, bazic... mediul vaginal NORMAL e acid... candida e si ea acida... si stiti cand o ia razna? cand mediul vaginal devine PREA BAZIC... culmea, e un soi de reactie de aparare aparitia candidozei... da, daca e deja "inflorita" pe acolo, e bun bicarbonatul, pt ca o omoara... DAR imediat dupa ce e gata tratamentul cu bicarbonat, tre facut un tratament de REFACERE A FLOREI NORMALE, ACIDE (tratament cu iaurt sau lactobacili). daca nu... mai rau faceti. si candidoza isi va face de cap in continuare si mai urat....
oricum, IN NICIUN CAZ nu e bun bicarbonatul ca tratament preventiv... eu una preventiv nu as lua NIMIC, decat iaurt intravaginal seara/capsule cu lactobacili intravaginal seara, pt inmultirea bacililor acizi "buni" din vagin, ca sa nu fie nevoie sa se inmulteasca candida
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- lexy08
- New member
Prietenul meu nu a facut deocamdata nici o analiza....doar a vb cu medicul si presupun ca l-a si controlat....urmeaza sa facem amandoi analize dupa ce ne intoarcem....eu as fi vrut sa iau ceva in tot acest timp, preventiv....sa fiu sigura ca nu ma lovesc alte belele tocmai in concediu... Am mai tot citit pe-aici si ma gandeam sa luam amandoi doza unica de flucovim 150....eu oricum ma dau cu bioclin gel si e super.....si ma gandeam sa iau si BIOTICS...ca am inteles ca e bun la refacerea florei vaginale....si o sa am la mine canesten in caz de urgenta ...doamne-fereste....altcineva mai are alte idei?
- andrulina
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-09-17
Ca sa-ti treaca candida e nevoie de tratament serios si riguros...nu chestii din astea gen biotics, bioclin, iaurt....astea sunt bune asa preventiv....dar cand deja ai candida trebuie sa iei si pastile, sa bagi si ovule sis a dai si cu crema si repetat tratamentul, doar asa scapi...si fara contact sexual sau macar cu prezervativ s-o faceti. Era bine sa te fidus la doctor daca ai vazut ca ai simptome si prietenul tau la fel....oricum dermatologii astia dau doar crema la baieti. Si prietenul meu s-a dus la dermatolog de atatea ori si ii dadea creme nimic altceva si la fel nu-i spunea nimic concret, deci bani aruncati. Asa ca m-am dus eu frumos la gine si mi-a zis sa-i dau si lui ce iau eu....asa ar trebui sa faci si tu. Daca vreti neaparat sa luati flucovim acum luati....si el sa inceapa sa se dea cu o crema ceva, canesten de ex. Mie f bine mi-au facut ovulele macmiror complex....mi-am bata 12 si dupa 2 sapt am mai facut o cura cu alte 12 ovule...aaa si m-am spalat si cu tantum rosa. Sa-ti faci in orice caz cand vii analiza la secretie si antifungigrama sa stii exact ce tre sa iei nu sa mergi pe bajbaite. Si nu va mai spalati cu altceva in afara de sapun de bebelusi ala e cel mai bun....sau ceai de galbenele si pelin, dar sapunul de bebelus e mai practic...asa cu ceai tre sa stai sa faci mereu.
- lexy08
- New member
Pai, tocmai asta e si nedumerirea mea....ca eu NU AM NICI UN SIMPTOM...nu am nici secretia aiurea...nici mancarimi....nici usturimi....nimic.....doar prietenul meu are o usturime la penis ...atat....de aici am presupus ca am eu candida. De aceea ma si gandeam la ceva preventiv cat timp sunt in concediu ...pana ajung si eu la ginecolog....crezi ca nu e suficient ce am enumerat mai devreme?
- andrulina
- Addicted member
aaa pai daca tu nu prezinti simptome ale candidei si crezi ca e totul ok nu lua nimic....pai si medicul ala la care a fost prietenul tau nu i-a dat ceva?
- lexy08
- New member
Nu....i-a zis doar ca e o forma foarte usoara de candida....cel mai probabil de la mine....nu i-a dat nimic ca nu e cazul....i-a spus sa faca urocultura si sumar de urina cand ne vom intoarce din concediu... Asta e si mare mea nelamurire....am sau nu candida?....ca eu n-am nimic....sa iau sau nu ceva preventiv?....ca mi-e cam frica sa nu patesc belele in concediu...
- andrulina
- Addicted member
pai iti dai seama ca n-o sa-ti poata raspunda careva pe un forum daca ai sau nu candida, asta poate sa ti-o zica doar ginecologul.... parerea mea sa astepti sa te intorci din concediu ca n-o sa fie foc acum daca stai asa pana te intorci....eventual daca observi ceva si incepi sa ai mancarimi si alte cele sa ai la tine o crema niste bioclin....si s-o faceti cu prezervativul.... cat stai in concediu?
- katami
- Platinum member
nu lua nimic, mai...
andru, eu iaurt i-am zis sa ia PREVENTIV... tocma asta era ideea... ovule preventiv mi se pare o mare greseala...
iar dr ala... f ciudat... extrem de ciudat... nici la femei, unde SE VEDE ca e candia, nu da nimeni diagnosticul "pe verficate", fara analize.......
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- andrulina
- Addicted member
eu nu i-am zis sa-si bage ovule...am zis doar ce mi-a facut mie bine cand aveam candida....si am mai specificat ca atunci cand ai candida astea naturiste nu dau rezultate...ci tb un tratament serios...
- lexy08
- New member
Stau 3 saptamani in concediu...destul de mult....deci la gineco nu ajung mai devreme de o luna-o luna jumate....sper sa fie ok pana atunci si sa nu se intample nimic...preventiv o sa iau bioclin pt mine si canesten pt el...este ok asa? Va multumesc mult de sfaturile prompte. Aaaaa....si inca o intrebare....eu iau antibebe ....e cazul ca in aceste 3 saptamani sa ma protejez si cu prezervativ?....sau nu e nevoie....
Ultima oara a fost editat de lexy08 (2009-07-21 21:46:47)
- alebarim
- Membru
- Inregistrat: 2009-07-22
buna ziua ........... sunt noua pe forum si multee probleme pot gasi si eu raspunsuri?
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
cauta pe forum iar daca nu le gasesti, intreaba
- alebarim
- Membru
- Inregistrat: 2009-07-22
vreau si eu sa va spun problema mea...... akm o saptamana am avut primul contact sexual neprotejat ,deci n am experienta si ma sperii din orice.dupa contactul sexual,timp de 2 zile am avut niste secretii pilicioase,iar a 3 a zi am sangerat,initial am crezut ca e menstruatia dar akm nu mai sangerez .nu am dureri sau alte simtome.va rog sa ma ajutati sa imi spuneti daca trebuie sa merg la medic
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
Hm ... esti la inceputul vietii sexuale ? Ca daca da, poate de aia ai sangerat ...
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
- katami
- Platinum member
lexy08 a scris:Stau 3 saptamani in concediu...destul de mult....deci la gineco nu ajung mai devreme de o luna-o luna jumate....sper sa fie ok pana atunci si sa nu se intample nimic...preventiv o sa iau bioclin pt mine si canesten pt el...este ok asa? Va multumesc mult de sfaturile prompte. Aaaaa....si inca o intrebare....eu iau antibebe ....e cazul ca in aceste 3 saptamani sa ma protejez si cu prezervativ?....sau nu e nevoie....
nu, doar daca tu chiar zici ca numai el are si tu nu... ceea ce mi se pare greu de crezut... dar daca asa e (adica lui ii iese poz la analize si tie neg), e f probabil ca tu sa ai imunitate mai buna si sa nu iei
- lexy08
- New member
Multumesc mult de raspuns Katami....m-ai linistit un pic....deci pot sa enjoy la maxim de acest concediu pe care-l astept de 2 ani jumate... ...si apoi vad eu ce mai fac....
- oana1183
- New member
- Inregistrat: 2009-07-20
katami a scris:sunt foarte curioasa ce analiza si-a facut prietenul tau... pt ca daca nu da simptome (=scurgeri, bubite), candida e f greu de detectat la barbati.
eu zic sa mergi la dr... tu nici nu stii daca ai ceva si vrei tratament? te duci frumos la medic dupa concediu, ca nu e asa graba cu candida...
si sa NU folosesti cumva bicarbonat.... oana, grija mare si la tine... bicarbonatul e, dupa cum stiti, bazic... mediul vaginal NORMAL e acid... candida e si ea acida... si stiti cand o ia razna? cand mediul vaginal devine PREA BAZIC... culmea, e un soi de reactie de aparare aparitia candidozei... da, daca e deja "inflorita" pe acolo, e bun bicarbonatul, pt ca o omoara... DAR imediat dupa ce e gata tratamentul cu bicarbonat, tre facut un tratament de REFACERE A FLOREI NORMALE, ACIDE (tratament cu iaurt sau lactobacili). daca nu... mai rau faceti. si candidoza isi va face de cap in continuare si mai urat....
oricum, IN NICIUN CAZ nu e bun bicarbonatul ca tratament preventiv... eu una preventiv nu as lua NIMIC, decat iaurt intravaginal seara/capsule cu lactobacili intravaginal seara, pt inmultirea bacililor acizi "buni" din vagin, ca sa nu fie nevoie sa se inmulteasca candida
mie asta mi-a spus sa fac. si adevarul e ca nu am mai avut probleme. dar tot adevarat e ca sunt si o foarte mare consumatoare de iaurt. cam un litru aproape in fiecare zi. poate iaurtul mi-a facut bine...desi eu l-am mancat nu l-am folosit intravaginal. nu vreau sa se ia nimeni dupa mine si apoi sa aiba cine stie ce probleme.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|