homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Help Doctoressa!!

#1 2009-07-28 12:50:53

montelo30
New member
Inregistrat: 2008-07-02

help Doctoressa!!

Buna ziua.
Sunt intr-o perioada in care ma simt deprimata, dezamagita de medici ginecologi si foarte speriata.
Vreau un raspuns avizat din partea Doctoressei.
Imi pare atat de rau ca nu sunt din Bucuresti pentru a beneficia de un consult ginecologic adecvat.
Povestea mea a debutat cu o candidoza la 19 ani, apoi cu trichicomonas, de care am crezut ca am scapat.
Acum am 28 de ani, iar de cca 2 ani acuz cu o durere in partea stanga jos si doctorul de familie mi-a spus ca e posibil sa fie o anexita.
Medicul ginecolog mi-a spus ca nu am anexita si am facut examen pe frotiu si mi-a gasit numeroase levuri si mi-a dat tratament si mi-a spus ca am si o rana pe col. Am urmat tratamentul cu strictete, insa nu mi-a trecut secretia.
Am mers la alt doctor si mi-a recomandat pentru rana sa fac un Pap si mi-a iesit grupa II, PMN F. frecvente, flora microbiana polimorfa abundenta.
Am urmat un tratament cu Ofloxacin, din nou pentru secretie, dar nu mi-a trecut, iar medicul ginecolog mi-a recomandat sa merg sa fac si investigatii mai ample la colon fiindca nu stia care este cauza recidivarii candidozei, mi-a spus ca e posibil sa fiu constipata cronic.
Am mers la un doctor gastroenterolog si mi-a facut ecografie generala si mi-a spus ca nu e vorba de colon, insa mi-a recomandat un examen pelvin.
Am facut ecografie pelvina, iar rezultatul a fost neasteptat: anexita, col foarte deschis, desi mentionez ca nu am nicio nastere si niciun avort, chisturi pe ovare si rana.
Aseara am mers la ginecologul recomandat de dna care mi-a facut examenul pelvin si acesta a fost ff brutal, iar cand am ajuns acasa, am observat ca sangerez . Mi-e foarte frica.
Acest doctor mi-a spus ca nu e simpla candidoza, ci ceva mai grav.
Si mi-a recoltat pentru chlamidia si ureoplasma, ceva de genul; nu sunt familiarizata cu terminologia, sper ca m-ati inteles.
Acum acest rezultatul, dar sunt speriata intrucat pana acum n-am mai sangerat niciodata.
Ce parere aveti? E normal? Era necesar sa-mi fi facut si aceste analize suplimentare, intrucat mentionez ca am facut VSH-ul si Hemoleucograma completa si mi-au iesit bune.
Va multumesc din suflet.

#2 2009-07-28 13:08:45

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

Re: help Doctoressa!!

e f bine ce ai facut pana acum
problema sta cam asa : pt candida recidivanta trebuie sa ia si partenerul tratament
am si eu si ma chinui de 2 ani cu ea
e bine ca ai facut testul pt chlamydia si ureoplasma , trebuie sa faci si pt mycoplasma , asta daca nu cumva o sa il faca si pe asta , si nu ai stiut tu sa zici
anexita poate fi din cauza acestor trei bts -uri , sau de la o raceala
trebuie sa faci o colposcopie sa vezi cum arata rana pe col , probabil de la ea sangerezi , vei primi tratament cu ovule , rana poate sa fie de la candida netratata sau pot fi si alte cauze, daca poti posteaza aici rezultatul de la papanicolau
trebuie obligatoriu sa faci o analiza la secretie si sa ceri si cultura din col sa vedem ce infectii ies pe acolo . daca iese candida trebuie sa ceri si antifungigrama sa vezi la ce e sensibila , daca iese flora cu bacterii trebuie sa faca si antibiograma , sa vezi la ce antibiotic cedeaza
grija mare , antibioticul intretine candida , de aceea se recomanda concomitent si protectie pt candida si apoi trebuie si tratament pt candida sa nu recidiveze
pt constipatie trebuie sa iei lactobacili pt refacrea florei colonului , si dispare si candida si constipatia , la fel, dupa ce vei trata rana si candida sa iei ovule pt refacerea florei vaginale
chisturile de pe ovare e posibil sa fie chisturi functionale

acum am citit , la analizele normale de sange nu ies infectiile de genul chlamydia si mycoplasmele , si sper ca vei face aceste analize din secretia vaginala , caci din sange nu sunt concludente
nu te panica

sanatate si poate o sa lase fetele link-ul doctoressei , caci am vazut ca vrei parerea dansei , eu ti-am dat cateva sfaturi , stiu prin ce treci

Ultima oara a fost editat de tttttt (2009-07-28 13:09:58)

#3 2009-07-28 20:01:51

montelo30
New member

Va multumesc pentru raspunsul dat cu promptitudine. Deja m-am mai linistit.
La examenul citologic Babes-Papanicolaou scrie asa:
- tip II
- frotiu satisfacator, hormonal compatibil cu varsta;
- PMN f. frecvente (ce inseamna???);
- flora microbiana polimorfa abundenta (ce inseamna??)
- nu se observa anomalii celulare;
- TBS- frotiu negativ pentru leziune intraepiteliala maligna.

Atat este specificat.
Conform acestui rezultat, exista vreun indiciu care sugereaza prezenta unei infectii de tip bts?
Multumesc frumos.

#4 2009-07-29 08:54:38

tttttt
Hero member

PMN inseamna polimorfenucleare , adica prezenta unei inflamatii
papa nicolau de obicei arata daca sunt modificari celulare , suspiciune de hpv , iar la tine nu e cazul , papul e ok
zic "de obicei " pt ca mai sunt unele laboratoare care pe langa asta mai includ in pap si bacteriologia , adica ce se afla prin secretie , la tine nu e cazul , asa ca sfatul meu e asta : te duci si faci o analiza la secretie plus cultura din colul uterin , aici poti vedea daca e prezenta vre-o boala cu transmitere si in plus ceri si analizele pt chlamydia , mucoplasma si ureaplasma din secretie ( repet , asta daca nu le-ai cerut deja ) si din astea vei vedea daca e vre-un bts
acum eu te intreb , de unde a vazut doctorul ca ai rana pe col? asta se poate vedea doar la colposcopie , sau se poate presupune prezenta ei prin rezultatul de la pap , iar la tine nu e cazul

inflamatia de la pap e mai mult ca sigur din cauza candidei ( ai avut levuri prezente )
dar e posibil sa fie si de la altceva , de aceea e bine sa faci analizele sa mergi la sigur

la ecografia pelvina nu se vede rana pe col , probabil ai sangerat din cauza recoltarii

Ultima oara a fost editat de tttttt (2009-07-29 09:00:27)

#5 2009-07-31 08:45:26

montelo30
New member

Buna ziua. Mi-a venit rezultatul de la chlamidia, mycoplasma si ureaplasma si concluziile au fost ca ureaplasma este pozitiva.
Ce inseamna asta, este grav??
In continuare, urmez un tratament si eu si sotul cu doxiciclina /cate 20 tb. fiecare si nistatin / cate 20 tb. fiecare. Odata cu aceasta infectie va fi eradicata si anexita? Mai exact, tratamentul prescris este si pt anexita si pt infectia care o intretine?
Iar pentru rana mi-a dat cervugid - in prima etapa - 1 ovul/ zi timp de 12 zile si in a doua etapa- 1 ovul/ 3 zile x 12 ovule.
Sper sa fie bine, numai ca pe reteta este trecut "stamicin" cate 20 tb. fiecare, iar dna de la farmacie mi-a dat "nistatin".
Astept un raspuns. Multumesc tare mult.

Publicitate

loading...

#6 2009-07-31 12:50:56

tttttt
Hero member

montelo30 a scris:

Buna ziua. Mi-a venit rezultatul de la chlamidia, mycoplasma si ureaplasma si concluziile au fost ca ureaplasma este pozitiva.
Ce inseamna asta, este grav??
In continuare, urmez un tratament si eu si sotul cu doxiciclina /cate 20 tb. fiecare si nistatin / cate 20 tb. fiecare. Odata cu aceasta infectie va fi eradicata si anexita? Mai exact, tratamentul prescris este si pt anexita si pt infectia care o intretine?
Iar pentru rana mi-a dat cervugid - in prima etapa - 1 ovul/ zi timp de 12 zile si in a doua etapa- 1 ovul/ 3 zile x 12 ovule.
Sper sa fie bine, numai ca pe reteta este trecut "stamicin" cate 20 tb. fiecare, iar dna de la farmacie mi-a dat "nistatin".
Astept un raspuns. Multumesc tare mult.

nu , nu e f grav , si zic asta pt ca depinde de timpul care a trecut de la contactare
oricum ar fi , trece cu tratament , pe care l-ai primit , si e f bun , dupa parerea mea .
Mai mult ca sigur anexita era intretinuta de ureaplasma , si probabil vei scapa dupa tratarea infectiei
e foarte bine si nistatin , e pt protectie , sa nu faci candida de la antibiotic

atentie , dupa ce termini tratamentul , la 3 saptamani te dusi si te mai testezi inca o data pt ureaplasma

si un lucru important , eu iti dau sfaturi neavizate , caci nu sunt medic
bafta , si sa ne tii la curent

#7 2009-07-31 15:01:49

montelo30
New member

Multumesc mult de tot. Sanatate multa va doresc si dvs. si va voi tine la curent.

#8 2009-07-31 15:03:46

tttttt
Hero member

sanatate montelo
PS sunt tanara ca si tine , de fapt mai tanara un pic , si am trecut si eu prin probleme ca si tine , asa ca nu imi mai vorbi cu dnv
kram  goodluck

aaa si sa nu uit , fara raport sexul in timpul taratmentului , nici oral

Ultima oara a fost editat de tttttt (2009-07-31 15:06:23)

#9 2009-08-01 13:11:59

montelo30
New member

tttttt spune-mi, te rog, daca are vreo importanta ca la mine ureaplasma are valoarea 10^5? Asta presupune ca este mai veche si e mai greu de tratat?

#10 2009-08-03 08:37:47

montelo30
New member

Doctoressa, help!

As dori sa-mi spui daca are vreo importanta ca ureaplasma a iesit pozitiv cu valoarea de 100000? Inseamna ca e mai veche si e mai greu de tratat?

Merciiii.

#11 2009-08-03 09:25:31

tttttt
Hero member

daca vrei sa stii cat de veche este poti face testarea pt ureaplasma din sange
si anume Igg si Igm
igm ne spune ca e o infectie activa
daca si igg e pozitiv inseamna ca ai contactat-o mai demult , dar cum analizele la sange nu sunt chiar concludente , eu zic sa nu te mai agiti , nu conteaza de cand o ai , va trece cu tratament
bafta si sa ne tii la curent
sa dau un exemplu : igm iese pozitiv sigur in cazul tau , caci ai infectia , daca apare si igg inseamna ca a trecut ceva de la contactare

#12 2009-08-03 13:48:20

montelo30
New member

Ce ma bucur ca mi-ai scris asa repede. Eram f agitata.
Sper sa treaca cu tratamentul prescris. Sunt deja in a 4-a zi.
Merci mult.

#13 2009-08-03 13:50:08

tttttt
Hero member

ok , bafta
si fara raport sexual inca 7 zile dupa terminarea tratamentului

#14 2009-08-05 11:44:05

montelo30
New member

Acum am alta problema.
Mi-a intarziat menstra cu 2 zile.  disperat
E posibil sa fie de la tratamentul cu doxiciclina, nistatin si cervugid-ov? Mi-e frica de sarcina in perioada asta, fiindca stiu ca l-ar putea afecta pe bebe ovulele si antibioticul puternic.
Multumesc pentru eventualele raspunsuri. Numai bine.

#15 2009-08-05 11:51:20

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

teoretic nu ar avea de ce sa intarzie de la medicamente
contacte cu risc ai avut?
2 zile de intarziere nu e mult...

#16 2009-08-05 11:55:04

tttttt
Hero member

mai sa stii ca si eu am luat luna trecuta antibiotic pt e coli in secretie , si mi-a intarziat cam 8 zile
acum , nu stiu daca a fost de la antibiotice sau nu .....

#17 2009-08-05 13:09:03

montelo30
New member

Fetelor, doctorul care mi-a facut ecografia pelvina, mi-a spus ca am colul deschis. Nu stia de ce. Asta inseamna ceva? De ce-o fi deschis?
Mama, desi nu e cadru medical, zice ca daca ai colul deschis nu ramai gravida.

#18 2009-08-06 15:27:51

tttttt
Hero member

dely a scris:

tttttt cum se manifesta e coli la tine?o secretie alba?

eu am avut de la antibiotice o dereglare de flora , in sensul ca ba imi iesiau coci , bacili si alte minunisi doderlain lipsa , ma tratam cu antibiotic  si aparea dragute de ea candida
secretie nu prea aveam decat cand aparea candida , la mine erau prezente usturimi

montelo , eu tot nu inteleg cum a vazut el la ecografie ca ai colul deschis a fost cimva intravaginala ? adica cu o sonda cu camera video?

#19 2009-08-06 21:58:21

montelo30
New member

Nu, nu a fost intravaginala. Asa mi-a spus. Nush de ce.
Sunt happy oricum fiindca mi-a venit menstruatia.
Chestiunea colului deschis ramane o dilema in continuare.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.