homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Despre candida

#1 2009-07-30 17:06:05

dreamgirl27
New member
Inregistrat: 2009-07-30

despre candida

Buna,

Sunt noua pe acest forum si chiar e interesant ce scrie aici. Dar am si eu o problema cu care ma confrunt de ceva timp. Acum trei ani am fost la doctorul meu ginecolog si am facut analizele si mi-a zis k am candida. De atunci am tot facut o gramada de tratamente si spalaturi, dar degeaba. Imi trecea o luna-doua, dupa care imi reaparea. Ce ma sfatuiti sa fac? K nu mai stiu ce tratament sa mai iau, ce pastile sau ovule sa mai folosesc. Va multumesc.

#2 2009-07-30 17:09:25

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: despre candida

Partenerul a facut tratament ?
Urmatorul pas ar fi sa faci si o antifungigrama, pe langa examenul de secretie, ca sa vezi exact la ce e sensibila candida ta si sa primesti tratamentul adecvat.

#3 2009-07-31 11:03:03

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

exact , trebuie partenerul sa faca tratament , si apoi sa incerci sa refaci flora vaginala

#4 2009-08-04 14:20:59

florentina irina
Full member

Am gasit niste informatii despre candida pe net le voi posta aici :Infectia cu candida afecteaza atat barbatii cat si femeile si poate sa apara in orice parte a corpului (axila, unghii, cavitatea bucala, organe genitale si interdigital la nivelul picioarelor).Cele mai frecvente simptome sunt:
* senzatia de mancarime in interiorul vaginului si la nivelul vulvei (intrarea in vagin);
* roseata si uneori inflamarea vulvei;
* secretie albicioasa;
* miros neplacut;
* uneori, cu ocazia spalarii, poate aparea o senzatie de intepatura in zona genitala;
* uneori durere in timpul actului sexual.
Masuri care pot ajuta la prevenirea aparitiei candidozei vaginale:
- practicarea corecta a toaletei regiunii genitale, prin stergerea (curatirea) din fata catre spate evitand astfel patrunderea si raspandirea germenilor de Candida albicans dinspre intestin (un “rezervor” important) catre vagin;
- evitarea ranirii vulvei sau vaginului in timpul spalarii, manuirii tampoanelor sau in cursul actului sexual;
- evitarea folosirii acelor sapunuri, saruri de baie, deodorante vaginale sau dusuri (spalaturi interne) care contin substante ce pot modifica Ph-ul vaginului;
- folosirea lenjeriei largi, din bumbac, in locul celei stramte, sintetice, care poate crea un mediu cald si umed, favorabil dezvoltarii si inmultirii germenilor de Candida albicans;
- fierberea lenjeriei intime si a lenjeriei de pat, pentru distrugerea microbului;
-se fac instilatii cu ceai de musetel sau bicarbonat de sodiu.
-schimbati hainele ude cat mai repede cu putinta – nu stati cu costumul de baie ud.
Sfaturi pentru a evita infectia vaginala cu candida in timpul tratamentului antibiotic:
- Evitati utilizarea tampoanelor cel putin in perioada tratamentului antibiotic.
- Faceti frecvent spalaturi cu apa calda si sarata sau bai calde de sezut cu apa sarata.
- Adaugati otet sau bicarbonat de sodiu in apa folosita pentru bai locale pentru a contracara aciditatea vaginului

Ochi pentru ochi şi lumea va deveni oarbă.

#5 2009-08-05 11:13:58

dreamgirl27
New member

Va multumesc pentru raspuns. Si inca o intrebare. Trebuie sa tin un regim alimentar strict pentru sa nu mai reapara candida? Sau nu exista asa ceva? Va multumesc si sa aveti o zi buna.

Publicitate

loading...

#6 2009-08-05 11:17:25

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

ar trebui sa eviti dulciurile, fainoasele si fructele. sa mananci cu moderatie, deoarece candidozei ii place f mult dulcele.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#7 2009-08-06 16:42:35

andreea_stel
Membru
Inregistrat: 2009-08-06

Hello, am si eu o intrebare in leg cu candida, in cazul in care am fost diagnosticata cu aceasta partenerul ce tratament trebuie sa ia? Mie mi sa prescris lomexim ovule si crema. Multumesc

#8 2009-08-06 16:52:49

kristall
Full member
De la: MD
Inregistrat: 2008-10-15

Danae a scris:

ar trebui sa eviti dulciurile, fainoasele si fructele. sa mananci cu moderatie, deoarece candidozei ii place f mult dulcele.

da adevarat, e una din cauzele recidivei... eu mai beau cate un pahar de chefir in fiecare zi, sau peste o zi ajuta... mai ales ca unii medici recomanda chefirul atunci cand iei antibiotice uneori in locul nistatinei sau altor pastilute adaugatoare

pt Andreea, iubi al meu a luat tot un mycosyst 150 mg (una pt sapte zile) si local travogen crema (schering), dar ar putea sa scape cu o pastila in doza unica, crema nu se absoarbe si pt barbati e complicat la capitolul asta, nu prea respecta indicatiile...

Ultima oara a fost editat de kristall (2009-08-06 16:53:28)

Ce que femme veut, Dieu le veut!

#9 2009-08-06 16:59:56

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

andreea_stel a scris:

Hello, am si eu o intrebare in leg cu candida, in cazul in care am fost diagnosticata cu aceasta partenerul ce tratament trebuie sa ia? Mie mi sa prescris lomexim ovule si crema. Multumesc

partenerul trebuie sa ia o pastila si crema, pe care trebuia sa ti le spuna medicul tau..

kristall, pe forum nu se recomanda medicamente. ce a mers la iubitul tau nu va merge neaparat si la al andreei

#10 2009-08-06 17:43:33

andreea_stel
Membru
Inregistrat: 2009-08-06

Multumesc mult de sfaturi, insa mi se pare aiurea din partea unui medic in momentul in care stie ca aceasta ciuperca se poate lua de la unul la altul, ca un fel de pin pong, sa nu prescrie de la sine o reteta si pentru partener... ca practic degeaba fac eu tratamentul daca partenerul e purtataor, si la urmatorul contact iau iara. Nu asa se intampla?

#11 2009-08-06 20:01:53

camysh
Moderator

ba da, asa se intampla.
dar se poate ca de cand ai facut tu candida sa nu fi avut contacte sexuale, si atunci partenerul nu are si el... medicul nu are de unde sa stie asta, asa ca trebuia sa-i spui tu..

#12 2009-08-07 08:39:55

kristall
Full member
De la: MD
Inregistrat: 2008-10-15

sigur Camysh, ca doar eu nu sunt medic..., eu doar am zis ce-a mers la noi... ca doar n-o sa se apuce lumea acu' de baut pastile dupa ureche... fiecare cu organismul lui...  smile

Ce que femme veut, Dieu le veut!

#13 2009-08-09 10:53:22

gherlinde
New member
Inregistrat: 2008-01-12

de 2 zile am o secretie albicioasa si o mancarime foarte deranjanta.avand in vedere ca am urmat un tratament cu antibiotice nu de mult,banuiesc ca am facut candidada(nu e prima data cand patesc,dar nu asa de deranjant)....ati putea sa imi ziceti ce pot sa iau sa opresc mancarimea pana maine  cand o sa ajung la doctor sa ma consulte...ceva unguent sau orice..ca nu mai suport:((.....si nu pot sa imi sun doctorita ca e duminica si nu e la cabinet

#14 2009-08-09 10:56:14

persifona
Vizitator

Pune niste iaurt, orice fel de iaurt natural, cu seringa fara ac, seara inainte de culcare. O sa mai calmeze un pic pana maine cand mergi la doctor.

#15 2009-08-09 11:01:51

gherlinde
New member

ok mersi persifona:)

#16 2009-08-11 19:44:51

gherlinde
New member

am fost la doctor...intr-adevar este candida .mi-a dat si niste ovule si pe langa asta 3 pastilute de fluconazol de 50 g( pe folie scrie antibiotice) ca mi-a zis sa le iau toate trei azi o data.Acum oricum pe perioada tratamentului nu o sa am contacte dar eu iau iasmin si as vrea sa stiu daca pt cele 3 pastilute ar trebuie protectie suplimentara 7 zile cum e regula?

#17 2009-08-11 22:50:57

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

si eu am luat fluconazol si nu mi-a zis medicul de protectie suplimentara...doar fara contact pe timpul tratamentului cu ovule...

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#18 2009-08-12 09:15:27

camysh
Moderator

fluconazol nu e antibiotic... e antimicotic si nu scade efectul anticonceptionalelor.
dar sunt interzise contactele sexuale pe perioada tratamentului cu ovule.

#19 2009-08-12 18:18:36

gherlinde
New member

ok .am inteles:).mersi

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.