homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

DEREGLARI HORMONALE





#1 2009-08-07 15:41:10

ms X
Membru
Inregistrat: 2009-08-07
Mesaje: 2

DEREGLARI HORMONALE

salut fetelor sunt noua pe forum
am si eu problemele mele hormonale si am intrat sa ma sfatui cu voi
am chisturi la ambii sani nu e ceva nou e ceva destul de vechi dar pt ca am avut dureri mari din ziua 16 pina in ziua 25 a c.m. am fost la medicul gin
ma trimis la eco mamar si mi i-a descoperit
fac tratament de 4 luni cu Duphaston din ziua 5 pana in ziua 24 a cm dar de o luna de zile cum iau a 3 pastila de duphaston imi vine ciclul din nou si ma tine cit o menstruatie daca intrerup medicam iar daca nu continua la infinit
e a 2 luna de cind mi se intimpla asta
acum, azi merg iar la ginecolog ca mi-a schimbat zilele in care sa iau Duphaston acum vrea sa iau de azi ziua 11 a cm pina in ziua 24 habar nu am cum o safie dar zice ca pot intrerupe duphastonul asta ca imi fac rau la sini ca aceste chsturi trebuie tinute sub control ca daca nu .. cine stie
voi ce zice-ti? are cineva cunostinta de asa ceva astept raspunsul vostru pa

Offline

 

#2 2009-08-07 15:44:48

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 76141

Re: DEREGLARI HORMONALE

eu am de niste ani buni chisturi la sani, am luat si eu la inceput Orgametril (care e tot progsteron, ca Duphastonul) timp de 3 luni, dar atat, pentru dureri am folosit Progestogel
te sfatuiesc sa mai consulti un medic, fiindca nu poti lua toata viata Duphaston pentru niste chisturi pe care le au foarte multe femei... ele apar / dispar de la sine, in functie de fluctuatiile hormonale si NU se transforma in altceva
singurul pericol cand ai chisturi la sani e sa apara vreun nodul malign si sa nu-l observi printre celelalte, de aceea e recomandat sa mergi la control si ecografie o data pe an

Online

 

#3 2009-08-09 21:46:44

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27
Mesaje: 24281

Re: DEREGLARI HORMONALE

consultul la endocrino cel mai probabil consta doar intr-o discutie
sa zicem ca sunt sanse sa vrea sa-ti faca o evaluare a pilozitatii daca ai astfel de probleme (caz in care o sa ramai in lenjeria intima) sau sa vada daca ai secretie mamelonara ( o sa stranga sfarcurile)... cam la asta sa te astepti in cel mai rau caz. in general la endocrinologie nu se fac echo. dar pana la urma ce conteaza ca e barbat? e MEDIC, asta e treaba lui sa faca

Offline

 

#4 2009-08-09 21:47:16

Alina Delia
Addicted member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-12-16
Mesaje: 12952

Re: DEREGLARI HORMONALE

si si daca e asa...e dr..nu ai de ce sa iti fie rusine..va fi in interesul sanatatii tale..eu zic sa incerci si de e barbat


Cine rade la urma....gandeste mai incet dumbom

Offline

 

#5 2009-08-10 15:47:57

ms X
Membru
Inregistrat: 2009-08-07
Mesaje: 2

Re: DEREGLARI HORMONALE

Da dar am o varsta la care e posibil orice Am 35 nu mai am 20 Oricum medicul zicea ca o sarcina ar rezolva problemele mele de la sani dar am deja un copil si o extrauterina asa ca nu mai vreau altul nu am decat sa iau Duphaston si progestogel
Numai ca problema mea era ca atata Duphaston mi-a dereglat cm Tie cum ti-a prescris sa iei Orgametrilul ?

Offline

 

#6 2009-08-10 15:53:27

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 76141

Re: DEREGLARI HORMONALE

daca-mi amintesc bine, din ziua 15 pana in ziua 25 a ciclului... ceva de genul asta
eu ziceam ca nu e neaparat sa scapi de ele, ci ca poti trai cu ele bine-mersi, cu controale periodice... si eu am 31 de ani si am renuntat la ideea de a scapa de chisturi... si ginecologul mi-a zis acelasi lucru, sa nu-mi fac probleme, pur si simplu asta e structura sanilor mei si foarte multe femei sunt asa

Online

 

#7 2009-10-15 15:06:29

ryanna22
Hero member
Inregistrat: 2008-10-08
Mesaje: 4516

Re: DEREGLARI HORMONALE

Problemele mele incep cam asa....
In decursul acestui an am avut mai multe chisturi ovariene, am luat tratament dar de fiecare data s`a ajuns la spargerea lor si implicit la internarea mea in spital(la eco doctorul mi`a spus ca uterul si ovarele plutesc intr`un lichid) ...Deasemeni am si o mastoza fibrochistica... Intrebarile mele ar fi:
1. Din ce cauza am aceste dereglari?
2. Ce analize se fac la medicul endocrinolog( am inteles ca se fac si dozari hormonale)?
3. As dori o recomandare din partea fetelor care stau in Bucuresti pt un doctor endocrinolog.Va multumesc anticipat.

Ultima oara a fost editat de ryanna22 (2009-10-15 15:09:46)

Offline

 

#8 2009-10-15 17:04:11

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 76141

Re: DEREGLARI HORMONALE

Exista un dezechilibru la nivelul hormonilor (estrogen / progesteron....), ar trebui sa mergi la un ginecolog care sa-ti dea trimitere pentru analize hormonale, nu doar endocrinologul poate face asta... fiind vorba de chisturi ovariene si mastoza poate e mai bine sa mergi intai la un ginecolog si sa-i spui toata povestea si sa te indrume el... mie asa mi se pare logic.
Din pacate un endocrinolog bun nu stiu.

Online

 

#9 2009-10-15 17:17:17

ryanna22
Hero member
Inregistrat: 2008-10-08
Mesaje: 4516

Re: DEREGLARI HORMONALE

Saru`mana puss
Din pacate stau intr`un orasel mic si ginecologii sunt toti o apa si un pamant(ma mir cum de am scapat si intreaga cat am fost internata roll ), asa ca nu prea am la cine sa merg sa` mi de a trimitere.Oare medicul de familie nu poate sa faca lukrul asta?As vrea sa fac analizele aici, unde locuiesc si cu rezultatul sa ma duc la Buc.

Offline

 

#10 2009-10-15 17:24:25

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 76141

Re: DEREGLARI HORMONALE

Nu stiu daca medicul de familie stie exact ce analize sa-ti dea... nu e niciun ginecolog mai celebru pe acolo ?

Online

 

#11 2009-10-15 17:35:23

ryanna22
Hero member
Inregistrat: 2008-10-08
Mesaje: 4516

Re: DEREGLARI HORMONALE

Celebru in luat bani doar neutral

Dupa menstruatie o sa ma duc la un alt ginecolog si o sa`i zic de chisturile astea care`mi apar tot timpul si poate imi da sa fac si analizele de care ziceai tu.Dar cu rezultatul sa am duc la el sau la un endoc.?cum ar fi mai bine?am auzit ca daca o sa iau ac-uri o sa mi dispara dar ma gandesc la mastoza sa nu afecteze nustiu
nu stiu deloc cum sa procedez sad  scz k te sacai asa mult rodnar

Offline

 

#12 2009-10-15 17:39:54

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 76141

Re: DEREGLARI HORMONALE

Uite, eu chisturi ovariene n-am avut, dar am o colega care are si a procedat asa : a mers la ginecolog, care i-a dat trimitere pentru analize hormonale si cu rezultatul s-a intors la el si i-a dat tratament.
La sani stii ce ai ? chisturi sau fibroadenoame ? daca sunt chisturi poti lua AC linistita, chiar or sa ajute

Online

 

#13 2009-10-15 18:05:14

ryanna22
Hero member
Inregistrat: 2008-10-08
Mesaje: 4516

Re: DEREGLARI HORMONALE

asta e rezultatul eco mamara:

scriu doar la un singur san(din ce mi`am dat seama ar fi chisturi nu cunosc excat deosebirea dintre fibroadenom si chist nustiu )

san stang(pe mine doar asta ma doare,cel drept ff rar).

*tesut celular subcutan hipoecogen normal reprezentat
*tesut fibro glandular cu ecogenitate usor crecuta
*retromamelonar nu se proiecteaza imagini patologice
*in intreaga structura a glandei mamare se proiecteaza imagini transonice cu diametre sub 7mm(aspect eco de mastoza fibromicrochistica)
*nu prezinta adenopatie axilara stanga.

Offline

 

#14 2009-10-15 18:27:42

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 76141

Re: DEREGLARI HORMONALE

asa mi se pare si mie, recunosc ca nu prea ma pricep
deci chiar daca ai primi AC ar fi ok
fa neaparat analizele hormonale

Online

 

#15 2009-10-15 18:31:09

ryanna22
Hero member
Inregistrat: 2008-10-08
Mesaje: 4516

Re: DEREGLARI HORMONALE

Ok,o sa ma duc la ginecolog sa`mi dea trimitere...
multumesc mult si scz daca te`am sacait rodnar   puss  puss

Offline

 

#16 2009-10-15 18:34:34

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21
Mesaje: 76141

Re: DEREGLARI HORMONALE

n-ai pt ce si sanatate multa !  puss

Online

 

#17 2009-10-15 18:39:37

ryanna22
Hero member
Inregistrat: 2008-10-08
Mesaje: 4516

Re: DEREGLARI HORMONALE

multumesc si tie la fel smile

Offline

 

#18 2009-11-19 13:56:25

alinatxxx
New member
Inregistrat: 2009-11-09
Mesaje: 38

Re: DEREGLARI HORMONALE

am si eu rezultatele analizelor hormonale facute in ziua 4 de ciclu...eu avand dreglari de menstruatie...ultima menstruatie mi a venit la 40 de zile luand totusi tratament cu duphaston din ziua a 16 timp de 10 zile o pastila/zi
Am rezultatul analizelor din a 4 a zi de ciclu. le am facut la un ;aborator bun de la mine din constanta, "synevo".

Glucoza serica: 85mg/dL   - normal intre 60-110
Estradiol: 164.5 pmol/L    -pt femei: in faza foliculara : 46-607
                                                   : la ovulatie:  315-1828
                                                   : faza luteala:  161-774
                                                   :menopauza : 18.4-201
                                                   : sarcina trimestru 1: 789-15781
FSH: 6 mUl/ mL:            -pt femei: in faza foliculara:  3.5-12.6
                                                  :faza ovulatorie:  4.7-21.5
                                                  :faza luteala:  1.7-7.7
                                                  : menopauza: 25.8- 134.8

LH: 12 mUl/mL:            -pt femei: faza foliculara :2.4 - 12.6
                                                 :faza ovulatorie: 14 - 95.6
                                                 :faza luteala : 1 - 11.4
                                                 :postmenopauza: 7.7 - 58.5

Prolactina:    246 μUI/mL    -pt femei: Femei: 72 - 511
                                          sarcina:
                                          trimestrul 1: 189 - 4051
                                          trimestrul 2: 953 - 5636
                                          trimestrul 3: 1107 - 7390

T3: 1.7 nmol/L     :Adulti:1.3 - 3.1
T4: 114.7 nmol/L : Adulti : 66-181
TSH: 0.888 μUI/mL  :  Adulti : 0.27- 4.2
Testesteron: 0.879 nmol/L :  0.22 - 2.9


cam astea sunt, mai astept zilele astea sa mi vina si rezultatul de la insulina. sa vad cum stau si acolo. luni merg si la ginecolog ca ciclul s a terminat sa vad ce zice si el, caci nu mai vreau sa iau duphastonul, as vrea mai mult sa merg pe ceaiuri naturale.

voi ce parere aveti?? cum sunt rezultatele?? vreau un bebe curand

Offline

 

#19 2010-01-09 16:55:51

buburuza79
New member
Inregistrat: 2009-09-01
Mesaje: 33

Re: DEREGLARI HORMONALE

Buna fetelor 
La multi ani , un 2010 asa cum va doriti si cu multa sanatate!
as vrea sa va intreb daca stiti ceva despre deficitul de estrogen
am recidive destul de frecvente la infectiile urinare si cautand ceva informatii in legatura cu problema asta am gasit ceva de genul cum ca la femei frecventa infectiilor urinare poate fi rezultatul unei cantitati mici de estrogen
multumesc !

Offline

 

 Acum

Publicitate
Guest
De la: Anticonceptionale.ro

 

 

   

Footer-ul board-ului

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.