homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Siofor

#1 2009-08-09 00:31:47

alexa123
Hero member
De la: underground
Inregistrat: 2008-12-08

Siofor

Fetele, de curand am fost la endocrinolog si mi-a recomandat (in urma unei ecografii transvaginale si a unor analize: TSH, prolactina, progesteron + toate analizele la sange pe care le am din decembrie) Siofor 850 (10/luna timp de 3 luni) si Diane35 (pt 6 luni).
Problema este urmatoarea, Siofor, din cate am citit eu, este un medicament pt diabetici. Dansa stia acest lucru, insa mi-a zis ca nu stiu ce studii au dovedit eficacitatea produsului si pt ovarele micropolichistice. Eu cu glicemia stau bine, in limite normale, insa am mai mereu pofta de ceva dulce. Mi-e teama totusi sa-l iau, sa nu cumva sa ajung cu glicemia sub nivelul marii neutral  zic eu..
Doar tratamentul cu Diane ajuta la tratarea ovarelor micropolichistice?...sa numai fie nevoie sa mai iau siofor.?..am mai primit o parere care-mi spune sa nu iau cele doua siofor+diane in acelasi timp fiindca interactioneaza. roll  adica, din punct de vedere al contraceptiei?

Astept un raspuns, va rog mult  huh  kram

when the pomp lights up,you shoot.

#2 2009-08-09 14:01:27

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

Re: Siofor

am sa las link doctoressei

#3 2009-08-09 14:59:49

alexa123
Hero member

mersi lady

#4 2009-08-09 22:38:16

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Exista o legatura intre ovarele micropolichistice si sindromul rezistentei la insulina ( care este un fel de predispozitie la diabet), asa ca nu este ciudat faptul ca ti-a dat un medicament pt diabet. Pofta constanta de dulce in acest context nu e tocmai ok...iar faptul ca glicemia este normala nu e o garantie...Sunt probabil niste elemente care i-au dat de gandit doctorului...Stai linistita, ca medicament "de diabet" nu inseamna ca scade pur si simplu glicemia, ci ca regleaza anumite mecanisme. Acum sa nu te sperii, ca sunt foarte multi oameni care au sindromul rezistentei la insulina, iar dintre ei putini fac diabet,  iar daca o fac, se intampla la batranete, etc.

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#5 2009-08-09 22:45:49

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

si eu am avut ovare micropolichistice si am luat diane 6 luni, pauza 3 ca asa a spus medicul si inca 6 luni dupa acea pauza si pe langa faptul ca m-am simtit extraordinar cu ele am si scapat de chisturi. dar daca doctorul la care ai fost ti-a recomandat si acel siofor pe langa diane poate vorba lui rose i-a dat lui ceva de gandit de a hotarat sa iti dea 2 tratamente

bebe V., soarele si luna

Publicitate

loading...

#6 2009-08-10 11:07:01

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Rose a scris:

Exista o legatura intre ovarele micropolichistice si sindromul rezistentei la insulina ( care este un fel de predispozitie la diabet), asa ca nu este ciudat faptul ca ti-a dat un medicament pt diabet. Pofta constanta de dulce in acest context nu e tocmai ok...iar faptul ca glicemia este normala nu e o garantie...Sunt probabil niste elemente care i-au dat de gandit doctorului...Stai linistita, ca medicament "de diabet" nu inseamna ca scade pur si simplu glicemia, ci ca regleaza anumite mecanisme. Acum sa nu te sperii, ca sunt foarte multi oameni care au sindromul rezistentei la insulina, iar dintre ei putini fac diabet,  iar daca o fac, se intampla la batranete, etc.

lucrurile nu stau chiar asa....ma rog.....

alexa123,parerea mea e ca vorbim despre ovare polichistice nu micropolichistice...zic asta desi nu am vazut analizele....ceea ce nu e deloc totuna
eu zic sa iei sioforul ala, el are indicatie in SOPC, nu doar pentru ca din definitia SOPC face parte si rezistenta la insulina(care e de fapt un diabet incipient) ci mai cu seama pentru ca ajuta mult terapia
efectul contraceptiv al Diane nu va fi scazut, nu te teme de asta, oricum, SOPC e o afectiune care determina infertilitate...deci nu grija efectului contraceptiv e principala ta problema acum, ci tratarea afectiunii pentru ca sa poti avea copii atunci cind ii vei dori

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#7 2009-08-10 18:21:13

alexa123
Hero member

Mutumesc frumos pt raspusuri. M-am uitat din nou pe ecografie..ovare micropolichistice scrie. Am intrebat de eficacitatea Dianelor, fiindca nu vroiam sa ma trezesc cu surprize..in toata combinatia asta cu Siofor.

#8 2009-08-11 09:50:38

nicoledia@yahoo.com
New member
Inregistrat: 2008-05-22

eu zic sa iei tratamentul dat de dr.nu cred ca te va afecta...s-ar putea chiar sa dai jos citeva g.si sunt convinsa ca te-ai bucura...
tine-ne la curent!

#9 2009-08-11 14:32:45

alexa123
Hero member

ar fi prea frumos sa dau jos si cateva kg big_smile

#10 2009-08-17 13:35:06

alexa123
Hero member

sunt pe la a 5-a pastila de siofor..sunt putin cam ametita, insa nu stiu daca asta se datoreaza in totalitate pastilelor roll

#11 2012-10-21 21:43:45

Lunatica
Full member
Inregistrat: 2008-10-21

Buna. Exista riscul ca in urma tratamentului cu Siofor, sa faci diabet?

A man can fail many times, but he isn't a failure until he gives up!

#12 2012-10-21 21:47:34

Johanne
Platinum member
Inregistrat: 2012-01-12

pai siofor nu este deja pentru diabet?

Two souls don't find each other by simple accident

#13 2012-10-21 22:28:00

Lunatica
Full member
Inregistrat: 2008-10-21

Cand eram mai tanara ma durea foarte tare burta, si in urma unei ecografii am aflat ca un chist de 5cm. Am inceput tratament cu anticonceptionale. De curand am facut mai multe analize, si mi s-a spus ca raportul intre LH si FSH este mult prea mare, si prin urmare am sindromul ovarelor polichitice (desi aveam menstra regulata si inainte de pastilute, si nici nu am probleme cu pilozitatea, desi am testosteronul liber mare). Prin urmare, mi s-a prescris Siofor desi nu am diabet (cu glicemia spre limita superioara). Acum mi-e putin frica cu acest diabetic oral, de aceea intreb daca se poate sa fac diabet in timp.

A man can fail many times, but he isn't a failure until he gives up!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.