homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Analiza secretie vaginala si secretie col

#1 2009-08-10 12:43:08

selena83
New member
Inregistrat: 2009-08-10

Analiza secretie vaginala si secretie col

Buna ziua tuturor si multumesc anticipat tuturor celor care ma vor ajuta cu sfaturi.

Saptamana trecuta am dat analiza de secretie vaginala si secretie col.

O dupa amiaza de cosmar...

Citologie
Examen cito-bacteriologic al secretiei vaginale
Epitelii - frecvente celule superficiale si intermediare

Leucocite - numeroase

Hematii - rare

Flora Gram pozitiva - numerosi bacili scurti, relativ frecventi coci

Flora Gram negativa - frecventi bacili si cocobacili

Candida albicans - numerosi spori, relativ frecvente filamente miceliene

Trichomonas vaginalis - prezent

Neisseria - absent

Bacteriologie
Cultura secretie col

Candida prezenta

Problema cea mai mare este faptul ca in noiembrie 2008, ianuarie 2009, martie 2009 am efectuat astfel de analize si nu mi-a iesit nimic. In perioada martie si pana in prezent nu am avut nici un raport sexual, cum este posibil ca la analiza sa mi se depisteze asa ceva? Ar trebui sa am incredere in acest rezultat?

Dr ginecolog vine abia pe 22, asa ca pana atunci am impresia ca o sa cedez nervos sad

Ultima oara a fost editat de selena83 (2009-08-10 12:43:51)

#2 2009-08-10 14:06:37

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

Re: Analiza secretie vaginala si secretie col

leucocitele frecvente indica o infectie...candida si trichomonas poate le-ai luat de la o toaleta...o piscina...sau de la ultimul contact...l-ai avut inainte sau dupa analiza din martie?...u ai vreun simptom ale acestor boli?...daca te simti bine si nu prezinti niciun  simptom repeta analiza...la alt laborator...nu ai de ce sa iti faci griji...aceste boli sunt tratabile...

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#3 2009-08-10 14:17:28

selena83
New member

x_ynna a scris:

leucocitele frecvente indica o infectie...candida si trichomonas poate le-ai luat de la o toaleta...o piscina...sau de la ultimul contact...l-ai avut inainte sau dupa analiza din martie?...u ai vreun simptom ale acestor boli?...daca te simti bine si nu prezinti niciun  simptom repeta analiza...la alt laborator...nu ai de ce sa iti faci griji...aceste boli sunt tratabile...

Multumesc mult pentru raspuns. Ultimul contact l-am avut inainte de analiza din martie. Si nu am avut nimic. Analizele le fac la acelasi laborator de 2 ani de zile.
Sunt foarte deprimata, nu inteleg ce sunt toti acesti coci, bacili....

Analiza de acum am facut-o pentru ca aveam dureri ciudate, mancarimi si secretii chiar cu cateva zile inainte de menstruatie.

Ultima oara a fost editat de selena83 (2009-08-10 14:18:46)

#4 2009-08-10 14:20:37

x_ynna
Addicted member

simptomele sunt prezente...deci nu cred ca au gresit cei de la lab...in cazul asta zic ca nu ar trebui sa le repeti...aceste boli se fac...si nu e neaparat sa se ia prin contact (mai ales candida)...dar si trichomonasul...eu am avut cand inca eram virgina trichomonas...e bine ca ai descoperit imediat si le poti trata mai usor decat cineva care traieste cu asta de mult timp...multa sanatate!!

#5 2009-08-10 14:28:17

selena83
New member

x_ynna a scris:

simptomele sunt prezente...deci nu cred ca au gresit cei de la lab...in cazul asta zic ca nu ar trebui sa le repeti...aceste boli se fac...si nu e neaparat sa se ia prin contact (mai ales candida)...dar si trichomonasul...eu am avut cand inca eram virgina trichomonas...e bine ca ai descoperit imediat si le poti trata mai usor decat cineva care traieste cu asta de mult timp...multa sanatate!!

Merci frumos pentru raspuns.
In cazul acesta astept sa se intoarca din concediu dr.

Si pentru coci nu trebuie sa imi fac griji? nicaieri nu gasesc informatii care sa ma lamureasca cap coada ce sunt aceste "vietati" sad

Publicitate

loading...

#6 2009-08-10 14:34:55

x_ynna
Addicted member

despre asta nu sunt f la curent si nu as vrea sa te informez gresit...mai asteapt informatii de la fete...oricum as zice ca nu e nimic grav nici cu ei...

#7 2009-08-10 22:00:10

Iulia_Julie
New member
Inregistrat: 2009-04-15

Selena83, nu cred ca e indicat sa astepti atat, avand trichomonas.Nu poti merge la alt medic?
Si eu am fost in situatia ta, adica m-am trezit cu trichomonas in situatia in care era exclus sa fie luat pe cale sexuala. Simptomele nu erau unele extrem de deranjante, iar cand am ajuns la medic pe langa socul de a afla ca am trichomonas am aflat ca am si anexita si o rana pe col din cauza lui.
De asta indemnul meu e sa mergi degraba la medic pt a ti se da tratament!

#8 2009-08-10 23:06:40

selena83
New member

Iulia_Julie a scris:

Selena83, nu cred ca e indicat sa astepti atat, avand trichomonas.Nu poti merge la alt medic?
Si eu am fost in situatia ta, adica m-am trezit cu trichomonas in situatia in care era exclus sa fie luat pe cale sexuala. Simptomele nu erau unele extrem de deranjante, iar cand am ajuns la medic pe langa socul de a afla ca am trichomonas am aflat ca am si anexita si o rana pe col din cauza lui.
De asta indemnul meu e sa mergi degraba la medic pt a ti se da tratament!

Multumesc Iulia pentru mesaj.
M-ai speriat sad
Ce inseamna anexita?

As merge la doctor, dar este in concediu pana pe 22 august. Poate imi recomandati un doctor ca sa nu se agraveze boala?

#9 2009-08-10 23:53:26

x_ynna
Addicted member

selena nu te speria...trichomonas am avut si eu...mai multe luni nu de cateva zile...nu l-am tratat ca nu am stiut ca am...si da...am facut o rana pe col...si imediat dupa ce am terminat tratamentul pentru trichomonas mi-a zis medicul ca rana arata mult mai bine...si nici macar nu incepusem tratamentul dat special pentru rana...e posibil sa ai anexita ca au iesit leucocitele crescute...trebuie tratata si asta pentru ca neglijarea ei poate avea consecinte grave in timp...e o boala pelvina...se ia prin contact sexual de cele mai multe ori si poti simti tensiune, arsuri locale ...etc...daca ai incredere in medicul tau si nu te simti f rau eu zic sa mai astepti putin...decat sa mergi la cineva si sa iti dea ceva gresit...eu cel putin asa as face...am mare incredere in medicul meu si nu l-as schimba...dar daca nu esti asa sigura de el poti merge la altcineva sa te linistesti...multa sanatate!!!!

#10 2009-08-11 00:09:23

selena83
New member

x_ynna a scris:

selena nu te speria...trichomonas am avut si eu...mai multe luni nu de cateva zile...nu l-am tratat ca nu am stiut ca am...si da...am facut o rana pe col...si imediat dupa ce am terminat tratamentul pentru trichomonas mi-a zis medicul ca rana arata mult mai bine...si nici macar nu incepusem tratamentul dat special pentru rana...e posibil sa ai anexita ca au iesit leucocitele crescute...trebuie tratata si asta pentru ca neglijarea ei poate avea consecinte grave in timp...e o boala pelvina...se ia prin contact sexual de cele mai multe ori si poti simti tensiune, arsuri locale ...etc...daca ai incredere in medicul tau si nu te simti f rau eu zic sa mai astepti putin...decat sa mergi la cineva si sa iti dea ceva gresit...eu cel putin asa as face...am mare incredere in medicul meu si nu l-as schimba...dar daca nu esti asa sigura de el poti merge la altcineva sa te linistesti...multa sanatate!!!!

Cum ii explic doctorului ca vreau sa vada daca am anexita? Este o analiza speciala?
De avut incredere am in el, dar nu stiu daca va putea trata aceste infectii, el este de specialitate oncolog sad

daca nu sunt indiscreta, la ce doctor mergi tu?

Ultima oara a fost editat de selena83 (2009-08-11 00:10:13)

#11 2009-08-11 00:17:08

x_ynna
Addicted member

ar fi bine sa ai si medicul tau ginecolog...pentru ca oncologul e bun pe treaba lui acolo...
anexita daca ai isi da seama din analize...
eu sunt din Iasi...daca te ajuta cu ceva iti spun la cine merg...

#12 2009-08-11 00:26:49

selena83
New member

x_ynna a scris:

ar fi bine sa ai si medicul tau ginecolog...pentru ca oncologul e bun pe treaba lui acolo...
anexita daca ai isi da seama din analize...
eu sunt din Iasi...daca te ajuta cu ceva iti spun la cine merg...

Pacat, sunt in Bucuresti sad
am mai citit pe net, si in multe locuri spune ca anexita este provocata de chlamydia si gonoree, care mi-au iesit negative la analize.
sper sa nu fie ceva grav.

#13 2009-08-11 00:34:34

x_ynna
Addicted member

pana nu mergi la un medic nu ai cum sa afli ce e...nici noi nu stim sigur sigur...avem doar cateva rezultate...si nici medici nu suntem (inca  tongue)...eu ti-am zis parerea mea...nu cred ca e nimic grav...candida, trichomonas si anexita sunt boli care le fac femeile, in medie, macar o data in viata...

#14 2009-08-11 11:44:56

Iulia_Julie
New member
Inregistrat: 2009-04-15

Selena83, imi pare rau ca te-am speriat. Vroiam doar sa-ti spun la ce riscuri te expui daca mai astepti, povestindu-ti prin ce am trecut si eu.
Uita-te pe site-ul asta la sectiunea unde sunt recomandati medicii buni din Bucuresti. Eu sunt din Brasov, asa ca nu te pot ajuta cu vreo recomandare.sad
Iti doresc multa sanatate si sa scapi cat mai curand de probleme!

#15 2009-08-22 17:18:12

Andrada24
New member
Inregistrat: 2009-05-08

leucocitele frecvente indica o infectie? sad tocmai mi-am facut analize si nu am nici candida nici trichomonas... singura chestie ciudata ar fi leucocitele relativ frecvente.. mi-am facut analizele pt ca intr-o zi ma ustura putin si era rosu. am zis ca intai sa-mi fac analize si apoi sa merg la doctor. faza e ca a doua zi a trecut, a revenit la normal..

#16 2009-08-23 17:22:20

stefana71
Membru
Inregistrat: 2009-08-23

buna tuturor! sunt noua pe acest site si va rog mult sa ma ajutati in interpretarea unor analize! recent mi-am facut examenul babes papanicolau, rezultat l-sil iar examenul microscopic colorat cu rezultat grad de puritate 3. am de urmat si un tratament cu ovule cervugid,spalaturi vaginale cu tantum rosa si alte ovule viviflor dupa ce le termin pe cele mentionate anterior. de la medic doar atat am inteles ca este vorba de o inflamatie,as dori mai multe detalii legat de aceste rezultate daca se poate si in mod special ma intereseaza daca din cauza acestor afectiuni pot intampina dificultati in conceperea unui copilas.am 37 de ani si un fiu de 17 ani dar acum...dupa atatia ani am ajuns sa-mi doresc cu disperare inca un copil! multumesc din suflet!

#17 2009-08-26 01:30:48

Andrada24
New member

poate cineva sa-mi raspunda si mie? big_smile

#18 2009-08-26 12:57:00

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

andrada, leucocitele pot indica intradevar o infectie. daca ai simptome poate nu ar strica sa faci niste investigatii suplimentare

stefana, l-sil e o leziune pe col cu grad scazut care poate aparea si datorita infectiei cu HPV. indicat ar fi sa mai faci niste investigatii printre care o colposcopie. in legatura cu bebe nu stiu ce sa-ti spun, dar ocupa-te intai de tratarea acestei rani

#19 2009-08-26 23:20:05

Andrada24
New member

usturimi am avut doar atunci si ma gandesc ca in boli simptomele sunt mereu, nu apar o data si apoi gata. oare e posibil sa se intample si asa?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.