homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pentru aspirantele la titlul de Mamica - 9-96

#1806 2009-09-08 13:21:55

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: Pentru aspirantele la titlul de Mamica - 9

e bine, mihaela

#1807 2009-09-08 13:22:16

bucklucica
Hero member
Inregistrat: 2009-01-26

Ralu, nu stiu cand nasca, cand vrea bb sa vina...In principiu, am dpn pe 1 oct, la morfo mi-a zis dr ca pe 28 sept, dr meu m-a programat la ceza pe 29 sept, dar 9 luni calendaristice se fac pe 10 oct...sooo... nu stiu cand nasc...disperat

Eric 3 ani si 7 luni
Nicholas, fratior de Eric, posesor de 3 dinti...

#1808 2009-09-08 13:22:38

prigatel
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2009-09-06

gargarita, imi iau CAM la aceeasi ora. adica intre7,30-8,00, dar de cele mai multe ori la 7,30. intotdeauna inainte de a ma da jos din pat si claaar dupa minimi 3 ore de somn pt sa sunt somnoroasa din fire si in ultima vreme parca imi e si mai somn. ma culc pe la 22 si dorm pana la 7,30. e ceva aiurea cu graficul? sunt deschisa la orice dojana, sfat mi ales ca am vazut ca aveti multa experienta.
astept sa vad ce se intampla zilele astea cu temperatura daca trec de 14 o sa fac un test.

IOANA ALEXANDRA este in bratele noastre - 27.06.2011     http://lb2f.lilypie.com/HJICp2.png
VLAD ANDREI primul nostru pui - 20.10.2005     http://dhbf.daisypath.com/Nfqsp2.png

http://www.fertilityfriend.com/home/prigatel

#1809 2009-09-08 13:23:43

gargarita
Moderator

nu e nimic in neregula. am vrut sa ma asigur smile

imediat ce te trezesti, ca daca mai stai in pat treaza si iti iei temperatura dupa o vreme nu e bine

Ultima oara a fost editat de gargarita (2009-09-08 13:24:45)

#1810 2009-09-08 13:27:59

bmihaela
Hero member
Inregistrat: 2009-04-07

gargarita a scris:

e bine, mihaela

Acum ramane, ma gandesc, sa vedem de chlamydia, varicocel, atrofie testiculara si alte minuni, nu? si sa mergem la urolog ...

Publicitate

loading...

#1811 2009-09-08 13:29:58

NafNaf
Sr. member
De la: Iasi
Inregistrat: 2009-02-24

Gărgăritz-riză, wave  să vă fie cu spor iubăreala si să se prindă un bb, ia te uită santem 3 cu 4 zile DPO, happy .....mă ia cu fiori.... smile

Mihaela ce mai faci? sper că esti mai bine  par cate analize,....o groază off

Ultima oara a fost editat de NafNaf (2009-09-08 13:31:33)

hjarta M&M=S

#1812 2009-09-08 13:32:44

bmihaela
Hero member
Inregistrat: 2009-04-07

NafNaf a scris:

Gărgăritz-riză, wave  să vă fie cu spor iubăreala si să se prindă un bb, ia te uită santem 3 cu 4 zile DPO, happy .....mă ia cu fiori.... smile

Mihaela ce mai faci? sper că esti mai bine  par cate analize,....o groază off

Multumesc de intrebare Naf, uite in perioada asta incerc sa-mi revin dupa constatarile astea de la spermograma...

Si Garga, te asteptam cu 2 liniute...  Oricum eu admir foarte tare vointa si taria ta de caracter... In ceea ce ma priveste, sunt cam prastie... Nu mai am chef de nimic, doar serviciu (ca e musai) si leneveala...

Ultima oara a fost editat de bmihaela (2009-09-08 13:35:17)

#1813 2009-09-08 13:34:12

adinagrig
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-06-05

fetelor, eu  de 2 zile, de cand am vb cu nasii si ne-au relatat aventurile lor legat de bebe, caut numai despre inseminari, cred ca in curand ne vom baga la una, de fapt eu vreu sa fac cateva luni buni la rand, ca se pare ca asa ar fi bine....

la sfarsitul lunii dupa ce imi vine, cred ca mai merg la o doctrita, sa vedem ea ce zice despre mine, intre timp  continuam investigatiile sotului...azi se duce la spermograma , sau cel putin asa zicea, sa speram ca se va duce in final....

9 ani de copilarie ....

#1814 2009-09-08 13:56:09

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Vad ca data de 4 septembrie a fost ZIUA OVULATIEI happy

Da Garga, vad ca merge bine fara tratament si ma tot minunez. Ziceam ca o sa iau arefam imediat dupa ce vad ca am ovulat dar parca nu as lua deloc hmm

#1815 2009-09-08 14:07:08

prigatel
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2009-09-06

mersi garga. avand in vedere experienta ta crezi ca mai merita a imi fac sperante vand in vedere graficul? daca ovulatia a fost in ziua 22 trebuia sa vina pn acum. daca a fost in 26 ar mai trebui sa astept 3-4 zile. deja abia astept sa vina dimineata si sa vad o temperatura mare.

IOANA ALEXANDRA este in bratele noastre - 27.06.2011     http://lb2f.lilypie.com/HJICp2.png
VLAD ANDREI primul nostru pui - 20.10.2005     http://dhbf.daisypath.com/Nfqsp2.png

http://www.fertilityfriend.com/home/prigatel

#1816 2009-09-08 14:25:40

r.myrela
Hero member
Inregistrat: 2009-07-26

urmatoarele le-am citit eu despre ovulatie  :

Presupunem un ciclu genital "standard" de 28 zile.

In organismul femeii exista 3 niveluri ierarhice de control al ciclurilor hormonale sexuale:
1. directorul = hipotalamusul, care da ordine sefilor de sectie (parti ale hipofizei). Ordinele esentiale in cazul de fata sunt reprezentate de hormoni numiti FSH-RH (hormon de eliberare a FSH) si LH-RH (hormonul de eliberare a LH). Numele spune clar ce rol are fiecare.
2. seful de sectie = hipofiza, care da ordine maistrilor (ovarelor). Ordinele plecate de la acest nivel sunt hormonii numiti FSH (hormon stimulator al foliculilor) si LH (hormon luteotrop, adica de formare si stimulare a corpului galben).
3. maistrii = ovarele, care transmit ordinele primite muncitorilor (foliculii ovarieni, eventual corpul galben).

Hipotalamusul elibereaza la inceputul ciclului cantitati din ce in ce mai mari de FSH-LH, care comanda la nivel hipofizar cresterea sintezei de FSH. FSH-ul creste deci in permanenta in cursul primelor 14 zile ale ciclului si determina o dezvoltare progresiva a unora dintre foliculii ovarieni. Stimularea foliculilor de catre FSH are drept urmare productia de estrogeni, cel mai important in afara sarcinii fiind estradiolul (E2 - nu e unul din E-urile din alimente! - LOL). Prin urmare si nivelurile estradiolului in sange cresc progresiv in primele 14 zile.

Intre cele trei etaje mentionate exista legaturi de control invers (feed-back). Feed-back-ul poate fi negativ (cresterea unui hormon sintetizat la un nivel inferior determina scaderea sintezei hormonului de la nivelul superior ce stimuleaza secretia primului) sau pozitiv (cresterea unui hormon de nivel inferior determina cresterea sintezei altui hormon de nivel superior).

Intre E2 si FSH exista o relatie de feed-back negativ: cresterea E2 determina scaderea FSH, si invers. Intre FSH si E2 pe de o parte si LH pe de alta parte exista o relatie de feed-back pozitiv: cresterea FSH si E2 determina la o anumita concentratie descarcarea brusca a unei cantitati mari de LH - asa-numitul "varf de LH (LH peak)".

Varful de LH are loc intr-un ciclu de 28 de zile cu pana la 24-48 ore inaintea ovulatiei, adica in ziua 12-13. De fapt, se pare ca el este responsabil de producerea ovulatiei in sine. Ovulatia intr-un astfel de ciclu se va produce in ziua 14.

In urma ovulatiei, foliculul care a ovulat se transforma intr-un nou tip de "muncitor" ovarian, corpul galben. Desi valorile LH scad mult dupa varful mentionat, ele raman ridicate dupa ziua 14 si stimuleaza formarea si ulterior functionarea (secretia) corpului galben. Acesta "stie" sa sintetizeze doi hormoni sexuali: estrogeni (sub comanda FSH) si progesteron (sub comanda LH). Deci din ziua 14, estrogenii isi mentin un nivel ridicat in sange, si in plus apare un al doilea hormon, progesteronul (P), ce creste rapid si se mentine la valori aproximativ constante, inalte, pana aproape de sfarsitul ciclului.

Dupa aproximativ 11 zle de "munca", corpul galben oboseste si inceteaza repede a mai functiona. Nivelurile estrogenilor si progesteronului scad rapid pana aproape de 0 (zero). Lipsa acestor hormoni determina paritia menstruatiei.

Si totul se ia de la capat (plictisitoare viata are ovarul asta, nu?).

Etapele prin care trece aparatul genital dpdv hormonal sunt deci doua:
1. faza foliculara (zilele 1-14), in care se dezvolta foliculii si creste progresiv nivelul E2, P fiind aproape nul; FSH e de asemenea la niveluri inalte (datorita rolului sau), iar LH este redus cantitativ;
2. faza luteala (zilele 15-28), in care se dezvolta si functioneaza corpul galben; E2 atinge valori inalte, la fel ca si P. FSH si LH incep sa scada, datorita valorilor ridicate ale E2 si P (feed-back negativ). Toti hormonii scad dramatic in concentratie in ultimele 3-4 zile ale ciclului.

In principiu, lungirea unui ciclu se produce in marea majoritate a cazurilor pe seama fazei foliculare, care e mai lunga prin intarzierea ovulatiei. In astfel de conditii, ovulatia se produce cu 14 zile inaintea urmatoarei menstruatii.

Ultima oara a fost editat de r.myrela (2009-09-08 14:33:51)

#1817 2009-09-08 15:22:23

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

f interesant myrella.
io am uitat sa va zic fetele, da' ieri am fost sa ma vopsesc.
am cerut fara amoniac, dar au zis ca nu prinde pe firele mele (unele albe big_smile), asa ca m-am vopsit cu wella koleston sau asa ceva, vopsea care are amoniac.
toate pe aici ziceati ca daca nu e inca test pozitiv, se poate cu vopsitul.
puss  par  kram

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#1818 2009-09-08 15:44:38

adinagrig
Insomniac member

se poate carra, stai linistita, macar sa fii tu insarcinata....

eu sunt cam suparata, azi sotul trebuia sa mearga la spermograma, din pacate nu e azi bioloaga, asa ca l-a chemat maine, maine insa nu poate el, ca e in delegatie, apoi parca vad ca vine maine seara sie e obosit si joi se duce si nu e chiar relevat rezultatul...in fine o-m vedea ce si cum facem...
ma enervez ca mereu intervine ceva ...tot timpul serv e prioritar in loc sa fie altceva...dar asta e.... ce pot sa fac

9 ani de copilarie ....

#1819 2009-09-08 15:48:58

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

adina  puss

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#1820 2009-09-08 15:51:38

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

adinagrig a scris:

se poate carra, stai linistita, macar sa fii tu insarcinata....

eu sunt cam suparata, azi sotul trebuia sa mearga la spermograma, din pacate nu e azi bioloaga, asa ca l-a chemat maine, maine insa nu poate el, ca e in delegatie, apoi parca vad ca vine maine seara sie e obosit si joi se duce si nu e chiar relevat rezultatul...in fine o-m vedea ce si cum facem...
ma enervez ca mereu intervine ceva ...tot timpul serv e prioritar in loc sa fie altceva...dar asta e.... ce pot sa fac

Stiu ca nu te ajuta, dar macar sa te aline kram  kram  kram  kram  kram  kram  kram  kram  kram  kram  kram  kram  kram

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#1821 2009-09-08 15:57:25

adinagrig
Insomniac member

va multumesc fetelor, am si eu cui ma plange....
offf..macar de ar iesi un pic mai bine,dupa tot tratamentul pe care l-a facut in perioada asta, asa as mai avea si eu o speranta la bebe....

Ultima oara a fost editat de adinagrig (2009-09-08 15:58:18)

9 ani de copilarie ....

#1822 2009-09-08 16:28:35

bucklucica
Hero member
Inregistrat: 2009-01-26

Adina, la cat tratament a luat al tau sigur iese mult mai buna spermograma ca data trecuta...rugaciune

Eric 3 ani si 7 luni
Nicholas, fratior de Eric, posesor de 3 dinti...

#1823 2009-09-08 16:29:59

adinagrig
Insomniac member

doamne, Buck ce bine ar fi, sa te auda Dumezeu....as mai avea o speranta la bebe (dupa cum am spus si mai sus)

9 ani de copilarie ....

#1824 2009-09-08 17:38:54

gargarita
Moderator

am zis ca ma intorc la treaba dupa ce am vazut pozicile lui rruxxy, dar m-am razgandit, mai iau o portie mica de forum si dupa aia big_smile

bmihaela a scris:

gargarita a scris:

e bine, mihaela

Acum ramane, ma gandesc, sa vedem de chlamydia, varicocel, atrofie testiculara si alte minuni, nu? si sa mergem la urolog ...

cam asa. tin pumnii . si multumesc smile

Naf, multumesc. bafta si tie si la toate fetele care urmeaza sa se testeze

Prigatel, inca mai sunt sperante. sa vedem cum o sa fie temperatura de maine smile

Myrela, stiu articolul, e scris de Tutunaru, asa-i ?

Adina,  rugaciune  sa se vada o imbunatatire

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.