Parvoviroza pisici
- BubbleBunny
- Full member
- Inregistrat: 2008-01-01
parvoviroza pisici
hello! vreau sa va povestesc si apoi sa va intreb ceva... eram ieri la mine in curte si am vazut un pui de pisica care venea mieunand spre mine... mi-a sarit in bratze... era super slab si avea si o rana deschisa la fundulet... l-am mangaiat pt k nu am rezistat... si pana la urma a trebuit sa il dau unui vecin. Azi mi-a zis cineva k e posibil ca acel pisoias sa aiba parvoviroza pt k a facut cacutza cu sange... totusi nu a fost nimeni cu el la medic sa-i dea un diagnostic. Intrebarea mea este... credeti ca este posibil ca motanul meu de 6 ani sa fi luat parvoviroza avand in vedere ca l-am luat in brate pe pisoias? Motanul si pisoiasul nu s-au intalnit... dar daca stau sa ma gandesc mai bine, amandoi au intrat in contact cu hainele mele... mi-e tare frica
- deea_si
- Full member
- Inregistrat: 2008-10-15
Re: parvoviroza pisici
BubbleBunny a scris:hello! vreau sa va povestesc si apoi sa va intreb ceva... eram ieri la mine in curte si am vazut un pui de pisica care venea mieunand spre mine... mi-a sarit in bratze... era super slab si avea si o rana deschisa la fundulet... l-am mangaiat pt k nu am rezistat... si pana la urma a trebuit sa il dau unui vecin. Azi mi-a zis cineva k e posibil ca acel pisoias sa aiba parvoviroza pt k a facut cacutza cu sange... totusi nu a fost nimeni cu el la medic sa-i dea un diagnostic. Intrebarea mea este... credeti ca este posibil ca motanul meu de 6 ani sa fi luat parvoviroza avand in vedere ca l-am luat in brate pe pisoias? Motanul si pisoiasul nu s-au intalnit... dar daca stau sa ma gandesc mai bine, amandoi au intrat in contact cu hainele mele... mi-e tare frica
Parvoviroza se ia prin ingerarea salivei, fecalelor, vomei animalului bolnav.. mai greu prin contact direct cu animalul ...deci daca doar ti-ai tinut motanul in brate dupa ce ai tinut acel pisoi..nu prea are cum sa fi luat parvo(daca ar avea asa ceva) ..doar daca acel pisoi nu a lasat cumva fecale sau voma sa zicem pe hainele tale, iar motanul tau sa fi lins...altfel, stai fara grija.. Totusi pisicile se vaccineaza impotriva parvovirozei cand sunt mici, pentru ca e o boala grava..
*Even the biggest failure, even the worst, beats the hell out of never trying. *Sa fii veterinar este unul din cele mai speciale lucruri din lume *16.04.13 - cea mai frumoasa zi
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
saracul pisi... daca il mai vezi fa-ti o mila si du-l la un vet
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- BubbleBunny
- Full member
am vrut sa-l duc de atunci, dar a venit vecinu' si a trebuit sa il dau inapoi... nu stiu cata grija are de el ... de atunci nu l-am mai vazut....
- BubbleBunny
- Full member
deea_si a scris:BubbleBunny a scris:hello! vreau sa va povestesc si apoi sa va intreb ceva... eram ieri la mine in curte si am vazut un pui de pisica care venea mieunand spre mine... mi-a sarit in bratze... era super slab si avea si o rana deschisa la fundulet... l-am mangaiat pt k nu am rezistat... si pana la urma a trebuit sa il dau unui vecin. Azi mi-a zis cineva k e posibil ca acel pisoias sa aiba parvoviroza pt k a facut cacutza cu sange... totusi nu a fost nimeni cu el la medic sa-i dea un diagnostic. Intrebarea mea este... credeti ca este posibil ca motanul meu de 6 ani sa fi luat parvoviroza avand in vedere ca l-am luat in brate pe pisoias? Motanul si pisoiasul nu s-au intalnit... dar daca stau sa ma gandesc mai bine, amandoi au intrat in contact cu hainele mele... mi-e tare frica
Parvoviroza se ia prin ingerarea salivei, fecalelor, vomei animalului bolnav.. mai greu prin contact direct cu animalul ...deci daca doar ti-ai tinut motanul in brate dupa ce ai tinut acel pisoi..nu prea are cum sa fi luat parvo(daca ar avea asa ceva) ..doar daca acel pisoi nu a lasat cumva fecale sau voma sa zicem pe hainele tale, iar motanul tau sa fi lins...altfel, stai fara grija.. Totusi pisicile se vaccineaza impotriva parvovirozei cand sunt mici, pentru ca e o boala grava..
M-am uitat pe carnetul lui de sanatate si vad ca a fost vaccinat cand avea 2 luni pt parvoviroza si alte kestii... si a mai facut tot atunci ink un vaccin dupa 3 saptamani... dar banuiesc k de atunci si pana acum au cam expirat. In rest nu a mai luat decat pastilute pt deparazitare... frontline... si lucruri d'astea marunte.... sper sa fie ok
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Site
Nu am mai gasit topicul despre pisici asa ca postez aici... sper sa fie ok.
Pisicul meu, acum vreo 5 ani, a cazut de la etajul 8. In cadere, s-a agatat cu gherutele de zidul blocului si a mai atenuat caderea. Am fost cu el la spital, i-am facut tratament si s-a facut bine.
Acum are 10 ani. Acum 1 luna i s-a umflat capul... s-a facut ca o galma asa. A fost mama cu el la spital si i-au spus ca poate fi o tumoare de atunci de cand a cazut. I-au facut radiografie si se pare ca nu e... e o sinuzita urata, purulenta. I-a facut tratament injectabil cu antibiotice si s-a retras. Acum o saptamana a aparut la loc, s-a desfigurat la fata si a fost cu el la spital si i-au scos de acolo lichid, i-au facut iar injectii si si-a revenit...
De cateva zile iar s-a umflat la fata, ii curge sange cu puroi pe acolo pe unde curg lacrimile, mi-e asa mila de el... doctorul i-a spus mamei ca poate atat i-a fost dat... Ce sa fac cu el? L-am crescut de cand l-a nascut maica-sa, era mai mic decat un soricel si m-am atasat f tare de el
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- mayra19
- Sr. member
- Inregistrat: 2009-05-28
si eu am o pisica deja de 9 ani jumate tot de cand s-a nascut si nu as renunta la ea niciodata , pt nimic in lume...eu zic sa ai in continuare grija de el chiar daca nu mai are mult nu ai altceva ce sa faci cu el...singur nu se va descurca...de vreo luna merg si eu in continuare cu pisi la veterinar ca are un fel de otita, ii tot curgea sange si puroi din urechiuse, insa i-au fost facute mai multe injectii cu antibiotice si a fost curatata tot timpul inauntru si uite ca am reusit s-o facem bine. Mergi si la alt doctor sa-si dea cu parerea! - pisica mea a mai fost pe la inca vreo 2 veterinari care nu au reusit sa-i faca nimic cu urechiusele, e bine acum si cand ma gandesc ca nu mai manca zile intregi de durerea ce o simtea in urechi saracuta.. cel mai bine ar fi sa mai mergi la un doctor pt. varianta 2 dar mie personal mi-ar fi prea greu: am o vara care avea o pisica careia i-a facut doctoru cezariana ca nu a putut face pui nuj dc si mi se pare ca nu s-a mai facut bine dupai si doctoru le-a recomandat o injectie pt....ca pisi sa moara usor si nu in chinuri... poate ca si asta este o varianta insa in cazuri in care chiar nu se mai poate salva pisicu
si mi s-a spus ca o pisica traieste pana la 15 ani chiar mai mult...
Ultima oara a fost editat de mayra19 (2009-12-23 22:56:36)
Voi fii mereu lângă tine La rău şi la bine Când ai nevoie de mine
- mayra19
- Sr. member
- Inregistrat: 2009-05-28
stiu ca e foarte greu, mie imi vine si cand ma intreaba cineva cati membrii are familia sa zic cu unu in plus ca o pun si pe pisu Totusi nu renunta sa cauti sfaturi si sa cauti alti doctori...am cautat si noi o gramada de veterinare, i s-au facut analize, am dus-o si la facultatea de medicina veterinara stiind ca acolo sunt mai multe pareri, am vorbit cu multe persoane si nimic, tot printr-o alta incercare deasta am gasit cabinetul asta de veterinar..si am mers cam cate o luna la fiecare cabinet la tratament... Incearca sa cauti si pe net cabinete, medici, mai multe nu stiu ce sa-ti spun daca vrei iti dau un numar de tel de la cabinetul unde am fost eu sa ceri doar o alta parere ce ai putea face, poate iti spune ceva total diferit fata de medicamentele cu care a fost tratata pana akum pisu' tau. Eu asa am patit. Succes sa gasesti si sa se faca bine!
Voi fii mereu lângă tine La rău şi la bine Când ai nevoie de mine
- QueenOfRoses
- Moderator
- De la: Where the wild roses grow.
- Inregistrat: 2009-08-21
nu stiu unde sa postez,si nu cred ca are rost sa mai fac un topic.. deci pisu meu care il am de 5 luni,e vreo 2 zile tot incerca sa se urce pe mobila cat mai sus,mieuna si plange daca nu reuseste si e foarte agitat.. numai doarme cu mine ci doar ascuns sus pe mobila sau oriunde e situat mai sus de sol.. de mancat mananca, dar e problema cu urcatul sus pe mobila.. nu m-ar deranja daca nu ar plange asa mult.. chiar nu stiu ce e cu el ,si nu e vorba de curiozitate ca atunci cand l-am adus a inspectat tot si in 5 luni nu am avut probleme de genul..
"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Site
Pai e mai cald sus... al meu se urca pe usa de la bucatarie
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- QueenOfRoses
- Moderator
- De la: Where the wild roses grow.
- Inregistrat: 2009-08-21
ar fii si asta o posibilitate , dar totusi se agita prea mult,plange si ar face orice sa se urce.. iar eu am si incalzire prin podea,deci asta ar cam cadea...
"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|