homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ovare macropolichistice

#1 2009-08-27 14:30:23

cristinutza21
New member
Inregistrat: 2009-08-27

ovare macropolichistice

buna ziua!
sunt noua pe acest forum..am vazut ca se dau raspunsuri in legatura cu problemele medicale de natura ginecologica. deoarece in ultimele luni aveam dureri dupa menstruatie si in timpul ei, m-am decis sa merg la medic. astazi am facut o ecografie intravaginala si mi s-au descoperit chisturi si pe ovarul drept 4.3cm si pe ovarul stang 3 chisturi de 3.3, 2.4 si 1.9 cm. la ovarul drept scrie formatiune hipoecogena cu diametrul mentionat anterior, iar la cel stang scrie ovar cu 3 compartimente ecogene, fin ecogene si in paranteza scrie aspect endometrizoic. am citit despre endemetrioza si m-am cam speriat. medicul mi-a dat tratament cu diane 35 o luna dupa care mi-a spus sa revin, cu toate ca nu crede ca am sanse sa scap de ele. am citit ca aceste chisturi endometrizoice nu pot fi tratate, decat operate si oricum sansele de revenire sunt foarte mari. este adevarat?
mentionez ca in urma cu 10 zile mi-am facut o ecografie in alta parte (eram in a7a zi de menstruatie) si medicul de acolo mi-a zis ca ar fi un chist pe stangul micut de vreo 2.5cm si atat...cu toate ca nu parea prea profesionist.
ce ma sfatuiti in aceasta situatie?sa consult si alt medic? e posibil sa se retraga aceste chisturi in urma tratamentului cu diane 35?
multumesc frumos!
cristina

#2 2009-08-27 15:19:42

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

Re: ovare macropolichistice

eu zic, daca te-ai dus la un medic, iar acesta ti-a dat tratament cu diane, urmeaza-l. nu te mai programa la 10 medici pt ca vei obtine cel putin 5 pareri diferite si atunci mai rau te incurci. ca un exemplu, stiu ca nu e relevant pt ca suntem diferiti, dar si eu am avut chisturi, am luat diane si am scapat de ele.

bebe V., soarele si luna

#3 2009-08-27 15:25:58

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

treaba asta cu chisturile nu e neaparat foarte grava...dar e bine de tratat.daca nu ai incredere in medicul respectiv, poti merge sa mai ceri o parare.dar oricum, e bine sa te apuci de tratament cat mai curand

Ultima oara a fost editat de be_happy (2009-08-27 15:27:06)

#4 2009-08-27 16:13:46

ada2910
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-07-13

si eu am chisturi cam de aceeasi dimensiune cu ale tale. am fost la dr. si mi-a spus sa revin peste 3 luni pentru a monitoriza marimea. eu iau deja anticonceptionale si mi-a spus ca se poate sa nu dispara (mai ales ca iau ac de ceva timp) si atunci ar trebui sa ma opereze sad...

acum sa vedem dupa 3 luni,..
sper ca la tine sa fie ok si sa dispara

Infrange-ti deci durerea
Fii vesel de se poate
Caci tot la zi ajunge
Si cea mai lunga noapte!

#5 2009-08-27 17:00:17

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

mie imi atrag atentia acel "aspect endometrizoic" si durerile de burta. daca este intr-adevar vb de chisturi endometriozice, atunci numai de diane35 nu are cristina nevoie! chisturile endometriozice se maresc sub actiunea estrogenului, ori diane35 e ft "bogat" in estrogen, e unul din contraceptivele cu nivel ridicat de etinilestradiol (0,35mg).
sfatul meu e sa te interesezi de un ginecolog bun, cu competente in ecografie si sa repeti ecografia transvaginala pt a sti sigur daca e sau nu vb de endometrioza. abia apoi sa urmezi un tratament.
daca ai nororc sa fie doar chisturi functionale, atunci diane ar fi un tratament, dar rezultatele nu vor aparea intr-o luna, ci dupa cateva luni bune de tratament.

Publicitate

loading...

#6 2009-08-27 18:48:00

picassa
New member

Buna seara!

Si eu se pare ca am tot sindromul ovarelor micropolichistice...acum un an jumatate am fost la un control ginecologic plecand de acolo foarte nelamurita si debusolata. Am intrebat-o pe doamna doctor ce inseamna mai exact acest sindrom, dar nu mi-a dat nici un raspuns clar. Mi-a spus ca nu am nici ovulatie, deloc, mi-a prescris Yasmine pe care le-am luat aproape 1 an de zile, iar dupa ce le-am intrerupt mi-a venit ciclul menstrual in prima luna, iar dupa aceea vreo 4 luni pauza. Exact acelasi lucru s-a intamplat si inainte sa incep sa le iau, nu imi venise ciclul de vreo 6-7 luni. Timp in care m-am ingrasat destul de mult, de la 53kg la 63kg.
Imi cer scuze, sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea, dar sper din suflet sa mai gasesc pe cineva cu aceleasi probleme, pentru ca nu stiu incotro sa o apuc, mi-e frica sa nu nimeresc la vreun doctor care sa imi prescrie cine stie ce tratament.
Am uitat sa va spun ca am aproape 28 de ani si nu am ramas niciodata insarcinata si pana anul trecut cand am luat anticonceptionalele, nici nu am folosit metode de protectie.
Imi doresc mult sa raman insarcinata si mi s-a facut foarte frica citind pe forumuri despre acest sindrom al ovarelor micropolichistice. Sa ma duc la un endocrinolog, ginecolog...nu stiu ce sa fac.

#7 2009-08-27 19:23:51

Lunatica
Full member
Inregistrat: 2008-10-21

cel ma ibine e sa mergi la un medic, la unul care se pricepe si sa te ajtue cu problema ta. iti doresc mult succes

A man can fail many times, but he isn't a failure until he gives up!

#8 2009-08-27 21:29:33

cristinutza21
New member

da...o sa incerc sa mai cer o parere inainte sa incep tratamentul...oricum din cate am citit pe prospect se incepe in prima zi de menstruatie si deocamdata mai am de asteptat o saptamana..nici mie nu mi-a placut acest medicament diane 35...are foarte multe contraindicatii si pe mine medicul nu m-a intrebat nimic...mi se pare revoltator sa dai un medicament pacientului fara sa il intrebi de antecedentele lui medicale...noroc ca acum exista atatea metode de informare ca altfel sincer sunt atat de multi doctori carora nu le pasa...
din informatiile mele tratamentul se urmeaza cel putin 3-4 luni..se observa evolutia si apoi se opereaza in cazul in care este nevoie.intrebarea mea este: singura metoda de diagnosticare a chisturilor este cea ecografica? cum pot sa fiu 100% sigura de natura chistului?daca este functional sau endometriozic?
multumesc tuturor pentru raspunsuri

#9 2009-08-28 09:51:19

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

diferenta ar tb sa se vada la ecografie. natura chisturilor se determina cel mai exact prin laparoscopie, dar aia e deja interventie chirurgicala...

#10 2009-08-28 11:21:42

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

picassa si eu am ovare micropolochistice dar nu mi-a zis niciodata medicul ca e ceva grav sau ca asta m-ar putea impiedica sa am copii!! cred ca foarte mult femei au asa ceva!!
la crsitinutza e altceva, ea are ovare macropolichistice, ceea ce inseamna ca acele chisturi au dimensiuni mari.asa ca nu stiu daca problema ta ar trebui cautata in faptul ca ai niste chistulete mici pe ovare care oricum de cele mai multe ori se retrag

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.