Infectie urinara?
- drutza_andrutza
- New member
- Inregistrat: 2008-08-12
- Mesaje: 20
infectie urinara?
am facut de curant niste analize si nu stiu daca este posibil sa am infectie urinara. Resultatele la analize au fost la sumarul de urina Densitatea 1030, Albumina negativ, Glucoza normal, Urobilinogen normal, Cetone negativ, Bilirubina negativ, Leucocite 25/ul, Hematii negativ, Nitriti negativ. La sedimentul urinar au aparut epitelii rare, leucocite frecvente, flora microbiana prezenta... VSH 28 mm (o ora). e posibil sa am o infectie urinara. astept un raspuns si va multumesc anticipat. mentionez k medicul meu de familie in concediu 3 sapt ....
- lady in black
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-11-28
- Mesaje: 8277
Re: infectie urinara?
drutza_andrutza a scris:La sedimentul urinar au aparut epitelii rare, leucocite frecvente, flora microbiana prezenta...
eu de aici inteleg ca ai o infectie urinara ar fi bine sa ajungi la un medic mai repede
- camelia21
- New member
- Inregistrat: 2009-09-03
- Mesaje: 77
Re: infectie urinara?
ai si alte simptome?eu iau de ieri tratament cu zanocin, nistatina si movilis pt infectie urinara dar eu am usturimi ingrozitoare la urinare si durere in partea de jos a abdomenului. foarte urat dar deja incep sa ma simt mai bine. eu beau si ceai de afin pt infectie, este f buna. Mergi la doctor sa te lamureasca
Viata este ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri.
- drutza_andrutza
- New member
- Inregistrat: 2008-08-12
- Mesaje: 20
Re: infectie urinara?
am fost azi la doctor din nou....mi-au prelevat urina pt urocultura si miercuri trebuie sa ma duc dupa rezultate...in momentul de fata nu ma simt rau si tocmai de asta nu stiu ce sa cred....mi-au iesit leucocitele mari...astept a ajung miercuri la rezultate ...va multumesc pentru raspunsuri sanatate multa camelia21 s m-a pus doctora sa fac si un "pomelnic" de analize la sange....sper sa fie ok pana la urma
Ultima oara a fost editat de drutza_andrutza (2009-09-03 20:55:17)
- camy86
- New member
- Inregistrat: 2009-06-11
- Mesaje: 46
Re: infectie urinara?
Buna seara, o rog pe Doctoressa sau cine mai stie sa imi explice si mie ce am, ca simtome sunt usturimile cand merg la baie, si mai nou simt ca mi s-a umflat un rinichi (dreptul) ma doare la atingere si abia merg scriu mai jos ceva date din analiza de urina pe care abia am luat-o. Doctora mea de familie nu a putut sa ma vada si reteta mi-a scris-o o tanara doctorita care nu a vrut sa imi zica nimic oricat am insistat: Reteta consta in: Norfloxacin 1/12ore 10zile, Nurofen 400 3/zi 7zile, Uriclar 3/zi 3luni, mi se pare mult antibiotic si eu iau antibebe Yaz, am mare nevoie de parerea voastra, va multumesc mult.
Densitate - 1.020 Ph - 6.0 Leucocite - Negativ Nitriti - pos+ (Sange-Eritrocite, Proteine, Glucoza, Corpi cetonici) - Negative Urobilinogen - 0.1 Bilirubina - Negativ Epitelii plate - Frecvente Celule rotunde - rare Leucocite - Rare (Hematii, Cilindri) - Negative Mucus - Frecvent Saruri - Negativ Flora microbiana - Frecventa
Uroclutura: Prezenta Klebsiella spp (>10^5 UFC/ml)
Vroiam sa va intreb daca puteam sa iau bacteria aceasta sau ce este de la partener, ceva timp in urma se plangea ca il dor rinichii? se poate transmite .. multumesc
Ultima oara a fost editat de camy86 (2009-09-10 18:08:46)
- Adalberta
- Full member
- Inregistrat: 2009-08-19
- Mesaje: 458
Re: infectie urinara?
din nefericire, microbii astia se cam transmit... infectia lui poate deveni si a ta chiar daca in esenta nu este o BTS... Ar trebui sa faca si el o cultura...
Ultima oara a fost editat de Adalberta (2009-09-11 13:40:29)
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
- Mesaje: 137398
Re: infectie urinara?
Nu, infectia urinara nu se transmite sexual, Klebsiella e o bacterie care traieste in intestinul gros, ca si E-Coli, si de acolo migreaza si da infectii urinare... e cea mai probabila cale de infectare Norfloxacinul se prescrie de obicei in infectii urinare, si e ok 10 zile, avand in vedere ca e o bacterie cam incapatanata... asa am luat si eu... dar nu ai facut si antibiograma ? Dupa ce termini tratamentul astepti macar 5 zile si repeti urocultura
- camy86
- New member
- Inregistrat: 2009-06-11
- Mesaje: 46
Re: infectie urinara?
Multumesc mult pentru raspunsuri. Heimdall, da am facut si antibiograma zice sensibil la norfloxacin, si mai aveam o intrebare, trebuie sa iau ceva impotriva aparitiei candidozei, de la antibiotic zic ..??
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
- Mesaje: 137398
Re: infectie urinara?
Eu am luat, desi nu stiu daca de la Norfloxacin faci candida, dar asa sa fie, la fiecare pastiluta de antibiotic am luat si una de Biotics.
- camy86
- New member
- Inregistrat: 2009-06-11
- Mesaje: 46
Re: infectie urinara?
multumesc frumos, am sa iau Biotics
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
- Mesaje: 137398
Re: infectie urinara?
cu placere si sanatate multa !
- Dr. Istrate
- New member
- Inregistrat: 2009-07-14
- Mesaje: 54
Re: infectie urinara?
O femeie din doua face macar o data in viata o infectie urinara. Motivul este foarte simplu. Anatomic, uretra femeilor este foarte scurta, asa ca bacteriile sau fungii pot migra fara dificultati dinspre vagin sau dinspre orificiul anal. Prima solutie atat pentru preventie, dar si in tratarea unei infectii urinare este apa: 3 litri pe zi.
Agentii patogeni cei mai intalniti in infectiile urinare sunt bacilii enterici care exista in mod normal in tractul intestinal. La femei, acestia ajung usor din orificiul anal in cel uretral si iata cum apare rapid o infectie a tractului uri nar inferior.
Cele mai frecvente asemenea bacterii sunt Esche ri chia Coli, Proteus, Klebsiella, Pseudomonas. Din pacate, infec tiile cu aceste microorganisme revin periodic pe parcursul vietii, chiar daca la momentul unei prime aparitii sunt tratate corect.
In special pentru femeile care stiu ca au infectii urinare repe ta te, singura recomandare generala este ca in fiecare zi, indi ferent de prezenta sau absenta infectiei, sa nu uite sa bea apa in exces, chiar si 3 litri.
In felul acesta, bacteriile sunt eliminate frecvent, prin urina, si nu sunt lasate sa se inmulteasca intr-un mediu propice cum e cel din uretra.
In al doilea rand, daca in timpul infectiilor urinare ai contacte sexuale neprotejate si partenerul va fi infectat. Din acest motiv, ambii parteneri trebuie sa se trateze simultan. In caz contrar, infectia nu se vindeca.
Explicatia e simpla. Bacteriile de la femeie trec la partener, iar in corpul acestuia trebuie sa se adapteze si se modifica. Astfel modificate, ajung din nou in corpul femeii (prin contact sexual) si de data aceasta sunt mai puternice.
Asa incat daca la prima infectie ti-ai facut antibiograma si ai descoperit antibioticul la care reactionati cel mai bine, se poate ca la o reinfectare continua prin partener, antibioticele pe care le stiai perfecte pentru tine sa nu mai fie eficiente.
Oricum, la fiecare infectie se face urocultura cu antibiograma, iar antibioticele nu se iau dupa ureche doar pentru ca acum ceva timp ti-au facut bine. Exista insa si alte situatii care favorizeaza o infectie urinara la femei.
Acestea sunt: constipatia, afectiunile biliare sau colita. De asemenea, perioada de sarcina sau litiaza renala (calculii renali) pot fi factori favorizanti.
Primii pasi in tratament
Cele mai frecvente semne ale unei asemenea infectii sunt urinarile repetate cu usturime, prezenta sangelui in urina, nevoia de a urina tot timpul fara sa existe urina, presiune in regiunea pelviana, dar si o stare generala proasta, febra sau varsaturi.
Primul pas este un test simplu de laborator: urocultura cu antibiograma unde vezi clar la ce antibiotic reactionezi in infectia prezenta. In functie de acest rezultat, medicul urolog iti prescrie de obicei un tratament de 10 zile cu antibioticul specific, dar si o cura de lichide naturale - apa, ceai sau ciorba.
Fiecare astfel de infectie trebuie bine tratata (dupa terminarea tratamentului se repeta urocultura si aceasta trebuie sa iasa negativ).
In caz contrar, infectiile repetate netratate pot cauza complicatii: cronicizari, abcese renale, infectii generalizate, cu o evolutie care poate merge pana la insuficienta renala si compromiterea definitiva a functiei renale.
Si barbatIi au de suferit
Barbatii sunt expusi la infectii urinare mai frecvent in copilarie sau la batranete sau daca au modificari anatomice la nivelul aparatului urinar.
La ei, infectiile luate de la partenerele sexuale pot cauza mai des prostatite, infectii la nivelul prostatei. Din pacate, tratamentul prostatitelor cronice poate dura si 2 luni de zile, un timp extrem de lung in cazul administrarii antibioticelor.
De asemenea, prostatitele frecvente pot conduce in timp la adenomul de prostata, cea mai frecventa tumora benigna a barbatilor. In cazul barbatilor, atentie mare daca la sumarul de urina anual se constata prezenta sangelui in urina.
In special la barbati, aceasta modificare trebuie sa duca obligatoriu la ecografia aparatului uro-genital pentru depistarea eventualelor leziuni maligne. Imediat dupa ecografia aparatului urogenital intern se impune si examinarea ecografica a scrotului deoarece cancerul testicular este cea mai frecventa forma de cancer la barbatii intre 20 si 34 de ani.
Cum poti controla cu succes agravarea problemelor - La adultul sanatos, infectiile urinare sunt rareori se vere. Cu toate acestea, netratate pot determina le zarea rinichiului cu afectarea grava a functiei re nale. - Bacteriile de la nivelul intestinului gros, prezente in fecale, reprezinta cea mai comuna sursa de infectie a tractului urinar. - La femeie, insasi raportul sexual favorizeaza introducerea bacteriilor in uretra. - Indiferent de prezenta sau absenta unei infectii, in fiecare an, atat pentru barbati, cat si pentru femei e obligatoriu un sumar de urina si o urocultura. Ambele investigatii costa pana in 30 de lei sau pot fi facute gratuit prin intermediul medicului de familie.
- lady in black
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-11-28
- Mesaje: 8277
Re: infectie urinara?
Dr. Istrate a scris:[u][b]In al doilea rand, daca in timpul infectiilor urinare ai contacte sexuale neprotejate si partenerul va fi infectat. Din acest motiv, ambii parteneri trebuie sa se trateze simultan. In caz contrar, infectia nu se vindeca.
Explicatia e simpla. Bacteriile de la femeie trec la partener, iar in corpul acestuia trebuie sa se adapteze si se modifica. Astfel modificate, ajung din nou in corpul femeii (prin contact sexual) si de data aceasta sunt mai puternice.
adica sa ia si partenerul antibiotic?
- Dr. Istrate
- New member
- Inregistrat: 2009-07-14
- Mesaje: 54
Re: infectie urinara?
Pai daca tu faci totul pt eradicarea E-coli dar te culci cu partenerul care o poarta si el pe-acolo... Tu esti sensibila, dezvolti infectie... Ideal ar fi ca la orice infectie urinara sau anexita sa fie si partenerul supus tratamentului...
- camy86
- New member
- Inregistrat: 2009-06-11
- Mesaje: 46
Re: infectie urinara?
Multumesc frumos pentru raspuns Dr. Istrate
- D. Loredana
- Hero member
- De la: Timişoara
- Inregistrat: 2008-09-24
- Mesaje: 3163
- Site
Re: infectie urinara?
De 3 zile am nişte usturimi la urinare groaznice ! De fiecare dată c?nd urinez usturmiea mă ţine vreo jumătate de oră şi cum beau foarte multă apă, mersul la toaletă a devenit un chin, parcă sunt nişte ?ntepături de ace. Dimineaţa, la prima urinare usturimea este şi mai accentuată. Nu ştiu ce să mai fac ! Dacă nu mă spăl cu ceva ceaiuri sau nu beau un pliculeţ de Uricol ?mi vine să mă urc pe pereţi ! Am mai avut usturimi, da' nu ?n halul acesta. Anul trecut am avut o grămadă de infecţii cu Escherichia Coli, Klebsiella si Enterococus Faecalis, pe care le-am tot tratat cu o gramadă de antibiotice şi de atunci nu am mai avut probleme. Oare este posibil să fi revenit ? Credeam că poate este Candida, şi cu ea am avut de furcă, dar aveam şi alte simptome, nu doar usturmi la urinare ! Aş dori foarte mult să-mi spuneţi ce credeţi că este !
“Singurul tiran pe care îl voi urma este vocea calmă, blândă din mine.” (Mahatma Gandhi)
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
- Mesaje: 37788
Re: infectie urinara?
dumi lore mergi la medic, nu mai sta asa! medicul te va consulta si iti va da un tratament. avand in vedere ca usturimea apare doar la urinare, nu cred sa fie candida... mai degraba o infectie urinara.
- D. Loredana
- Hero member
- De la: Timişoara
- Inregistrat: 2008-09-24
- Mesaje: 3163
- Site
- sleeping_beauty
- Addicted member
- Inregistrat: 2006-11-23
- Mesaje: 13453
Re: infectie urinara?
neata fetelor , am o intrebare urinal acut si derivatele cum se impaca cu antibebe ? ....stiu ca s-a mai scris dar sunt atat de multe topicuri....
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|