Dificila limbă rom?nă-55
- jeannie
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-07-13
Re: Dificila limbă rom?nă
sunt batrana
Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-01-04 17:32:42)
- Madalina85
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-09-27
cat de ?
- eph
- Hero member
- Inregistrat: 2011-04-06
.
Ultima oara a fost editat de eph (2012-03-23 17:26:44)
- Wolley
- Full member
- Inregistrat: 2010-11-15
1993 este anul in care s-a adoptat forma "sunt"
- jeannie
- Addicted member
tot atunci s-a trecut si la ? in mijlocul cuvantului?
- Wolley
- Full member
- jeannie
- Addicted member
e super link-ul
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
frankie a scris:cum ar fii cea cu... [...] mie una imi ia ceva sa ma obisnuiesc sa adopt o forma gresita [...] poate pentru ca ma simt putin deasupra lor, dupa toata filologia facuta
hmmm, n-as fi zis ca ai multa filologie in spate, dupa mesajele lungi si incoerente si scrierea gresita, in mod repetat, a formelor verbului "a fi".
- eph
- Hero member
- Inregistrat: 2011-04-06
.
Ultima oara a fost editat de eph (2012-03-23 17:26:59)
- carmen_21
- Insomniac member
- De la: ei
- Inregistrat: 2008-03-19
Eu am o profa care inca scrie "s?nt"
Si referitor la tema generala a topicului, cititi asta daca vreti sa va amuzati http://tomanicolau.ro/opriti-macelul-partea-a-ii-a/
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
- Wolley
- Full member
Si cei de la Gazeta Sporturilor sunt de moda veche si mai folosesc inca ortografierea cu "?"
- kathrynn
- Hero member
- Inregistrat: 2009-08-24
@ Frankie & anca90 - Nu stiu ce treaba aveti voi una cu alta, dar, Frankie, sa-ti spun sincer, n-as fi crezut nici intr-o suta de ani ca ai terminat filologia, dupa cum iti scrii marea majoritate a mesajelor. Nu nimeresti aproape niciodata cum se scrie corect "fi / fii" (asta se invata in scoala primara, oricum, nu la facultate), ai niste fraze interminabile si cu 10% din semnele de punctuatie care ar fi necesare, aliniate - pauza totala. Eu foarte rar iti citesc mesajele mai lungi de cateva randuri pt ca mi-e foarte greu sa le urmaresc.
PS. Faptul ca un om a terminat sau nu filologia n-ar trebui sa aiba legatura cu modul in care scrie in limba materna, dar e cu atat mai grav.
Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen
- luisjota
- Hero member
- De la: ...madrid al cielo
- Inregistrat: 2009-12-27
girls, de unde ati dedus voi ca Frankie a facut filologie ?
eu cred ca se referea la altceva, sau altcineva...nu la ea frankie ne lamuresti?
fucking perfect...
- kathrynn
- Hero member
frankie a scris:mai nu stiu ce profil ati facut voi la liceu si nici ce facultati, dar eu stiu ca, si daca ati citit carti vechi, adica editate acum mult timp, ati observat probabil ca acum 70 de ani era corect 'vre un', dupa 30 de ani, a devenit corect 'vreun'. odata marii scriitori ai Romaniei scriau 'antecamera' pentru ca logica cuvantului este 'camera de dinaintea unui salon sa zicem', si pentru ca oamenii de rand faceau atat de contant si unanim greseala de a scrie 'anticamera' (da, impotriva camerei ) a devenit corect asa. asta daca nu stiati cum functioneaza. cand eram a 12 si Academia Romana a facut niste schimbari, din exact aceleasi motive, pentru ca asa functioneaza de cand lumea, cum ar fii cea cu 'nici un/ nici o', si cu numele predicativ si cu altele, eu chiar am citit si m-am informat pe tema asta, si explicatiile d-nului Simion, presedintele Academiei. inteleg ca asa este normal sa evolueze limba, dar mie una imi ia ceva sa ma obisnuiesc sa adopt o forma gresita cel putin ca logica, dar acceptata ca fiind corecta mai nou din cauza maselor. poate pentru ca ma simt putin deasupra lor, dupa toata filologia facuta, dar daca dau un examen sau scriu ceva oficial ma conformez.
de aici, de exemplu
- luisjota
- Hero member
- De la: ...madrid al cielo
- Inregistrat: 2009-12-27
frankie a scris:mai nu stiu ce profil ati facut voi la liceu si nici ce facultati, dar eu stiu ca, si daca ati citit carti vechi, adica editate acum mult timp, ati observat probabil ca acum 70 de ani era corect 'vre un', dupa 30 de ani, a devenit corect 'vreun'. odata marii scriitori ai Romaniei scriau 'antecamera' pentru ca logica cuvantului este 'camera de dinaintea unui salon sa zicem', si pentru ca oamenii de rand faceau atat de contant si unanim greseala de a scrie 'anticamera' (da, impotriva camerei ) a devenit corect asa. asta daca nu stiati cum functioneaza. cand eram a 12 si Academia Romana a facut niste schimbari, din exact aceleasi motive, pentru ca asa functioneaza de cand lumea, cum ar fii cea cu 'nici un/ nici o', si cu numele predicativ si cu altele, eu chiar am citit si m-am informat pe tema asta, si explicatiile d-nului Simion, presedintele Academiei. inteleg ca asa este normal sa evolueze limba, dar mie una imi ia ceva sa ma obisnuiesc sa adopt o forma gresita cel putin ca logica, dar acceptata ca fiind corecta mai nou din cauza maselor. poate pentru ca ma simt putin deasupra lor, dupa toata filologia facuta, dar daca dau un examen sau scriu ceva oficial ma conformez.
dar citind asa, se poate intelege ca vb despre ei, cei de la Academie, ca se presupune ca ei au facut muuulta filologie... eu asa am inteles
fucking perfect...
- kathrynn
- Hero member
oricum, presupun ca a facut o facultate si e o rusine pt oricine care a facut orice facultate, ca e tehnica, artistica sau umanistica sa scrie in halul ala. si aici nu ma refer neaparat la frankie, ca nu e singura, sunt destule persoane care scriu ca si cum n-ar conta ca e "doar" un forum.
- april sunset
- Insomniac member
- De la: Paradisul femeilor
- Inregistrat: 2008-12-28
de aici deduc ca ea e cea care a facut filologia
V., soarele si luna
- jeannie
- Addicted member
Iasmina15 a scris:Si cei de la Gazeta Sporturilor sunt de moda veche si mai folosesc inca ortografierea cu "?"
si cuvintele incrucisate din rebusuri, la fel, trebuie sa le scrii doar cu ?. si au trecut 20 de ani, totusi.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|