homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Dificila limbă rom?nă-7

#115 2009-09-02 16:30:38

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

Re: Dificila limbă rom?nă

Eu nu spun ca James ar avea dreptate 100%. Si eu folosesc puncte de suspensie ca imi doresc sa fie un text marcat de oralitate, ca vorbim intr-un cadru mai "intim", nimic protocolar si pentru ca nu stau sa imi calculez fiecare vorba etc etc.
Dar totusi...cand vad ca nu va descurcati cu ortogramele innebunesc: "nu mia venit CM.oare sunt insarcinata?ajutatima va rog ca mie frica.pot sa i-au postinor"...poti sa te duci inapoi la gradinita. Mi se pare o norma de bun simt. Ca sa scrii corect gramatical nu ai nevoie de niciun efort intelectual. Tine de tine asa cum ai bea apa. Aceste specimene chiar ar trebui sa ia ban.

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#116 2009-09-02 16:37:52

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Dar totusi este incorect. Nu mai stiu de ce, dar imi aduc aminte ca am avut intr-un test greseala asta. Asa ca nu mai judecati fratilor, toti gresiti. Ce, trebuie sa fii savant ca sa intrebi daca e nevoie sa iei Prostinor? Chiar nu inteleg ce v-a apucat. Daca James spune ceva hop toate sariti sa il sustineti.

Pe extra de ce nu il sustineti? Si el isi exprima la fel de enervant opiniile! tongue

#117 2009-09-02 16:43:43

marianastefania
New member
Inregistrat: 2008-01-30

Ceva dreptate are topicul, in special legat de prescurtari excesive, scris k in loc de "ca" si altele de genul, dar nu trebuie sa exageram spunand ca trebuie sa se raspunda doar cu litera mare si de la capat, cu subiect si predicat, nu mai poti sa raspunzi cu un "asa e"  acum? Trebuie sa spui "Ai dreptate ca x a facut y."
Pe un forum sunt liberi sa intre si sa intrebe/discute oameni de toate conditiile sociale, chiar si o persoana care a facut 4 clase pentru ca atat a putut sau pentru ca au pus-o parintii sa munceasca campul sau sa aiba grija de gospodarie. Nu este un forum exclusiv pentru oameni cu multa scoala si cu iq de la 120 in sus. Si NU este de blamat o persoana care NU STIE un lucru sau care nu a avut conditiile sociale sau intelectuale sa invete.
In schimb, este de blamat cel care ALEGE sa vorbeasca urat, sa injure, pentru ca acela nu o face din nestiinta ci din lipsa de respect pentru ceilalti cititori.
Nu ar trebui ca oamenii care vor sa ajute sau sa fie ajutati sa fie obligati sa suporte injuraturile si refularile celor care NU VOR sa isi faca inteleasa ideea intr-un limbaj in limitele bunului simt.
Cel care greseste din nestiinta nu inseamna ca nu-i respecta pe ceilalti cititori, cel care nu-i respecta pentru ca asa vrea el, ca i se pare ca asa este mai "cool", acela este de blamat, si din pacate tocmai acela ridica primul piatra...

James, sa stii ca poate si mama ta sau a altor useri intra sa citeasca pe aici, sau invatatoarea ta, sau profesoara ta de limba romana sau sora ta mai mica, sau doctorita/doctoritele care incearca sa ajute...
Zen

#118 2009-09-02 16:47:24

albinuta_vesela
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-23

x_ynna a scris:

Eu nu spun ca James ar avea dreptate 100%. Si eu folosesc puncte de suspensie ca imi doresc sa fie un text marcat de oralitate, ca vorbim intr-un cadru mai "intim", nimic protocolar si pentru ca nu stau sa imi calculez fiecare vorba etc etc.
Dar totusi...cand vad ca nu va descurcati cu ortogramele innebunesc: "nu mia venit CM.oare sunt insarcinata?ajutatima va rog ca mie frica.pot sa i-au postinor"...poti sa te duci inapoi la gradinita. Mi se pare o norma de bun simt. Ca sa scrii corect gramatical nu ai nevoie de niciun efort intelectual. Tine de tine asa cum ai bea apa. Aceste specimene chiar ar trebui sa ia ban.

greselile astea sunt deranjante si spun multe despre nivelul (de cunostinte ale) persoanei. dar daca omul ala e disperat si intra sa ceara un sfat, lasi asta la o parte si il ajuti, daca poti si daca vrei. daca nu, il ignori. atat. e simplu.

sa ii banam ? de acord. in acest caz sa se precizeze cu bold in regulile forumului: "acest forum este al intelectualilor de inalta clasa. cei incapabili sa scrie corect nu vor primi permisiunea sa posteze pe acest forum !".

(in ultimul paragraf sunt ironica, in cazul in care cineva nu a sesizat.)

PillBlast a scris:

Dar totusi este incorect. Nu mai stiu de ce, dar imi aduc aminte ca am avut intr-un test greseala asta.

Nu este corect pentru ca cele doua conjunctii sunt sinonime in context. greseala se numeste "pleonasm".

Ultima oara a fost editat de adina84 (2009-09-02 16:51:57)

#119 2009-09-02 16:48:46

x_ynna
Addicted member

PillBlast a scris:

Dar totusi este incorect. Nu mai stiu de ce, dar imi aduc aminte ca am avut intr-un test greseala asta. Asa ca nu mai judecati fratilor, toti gresiti. Ce, trebuie sa fii savant ca sa intrebi daca e nevoie sa iei Prostinor? Chiar nu inteleg ce v-a apucat. Daca James spune ceva hop toate sariti sa il sustineti.

Pe extra de ce nu il sustineti? Si el isi exprima la fel de enervant opiniile! tongue

Prostinor e gratis Pill. Observ ca multi se nasc cu el tongue . Tocmai asta e faza...nu ma deranjeaza punctele de suspensie, nici macar "sh",''tz'' si nici nu o sa stau sa imi controlez fiecare cuvant. Dar faza cu scrisul legat sau dezlegat mi se pare de bun simt. E ca si cum te-ai naste cu asa ceva. Chiar degeaba mai esti roman daca nici macar ce se invata in clasa a III a nu poti stapani. Iti sare in ochi pur si simplu,parca nu e la locul lui asa cum e. Nu ai timp sa scrii dezlegat...pune spatiu. Ai gresit...editeaza. Dar sunt unele posturi pur si simplu execrabile.
    adina...il ajuti,ii spui. Dar tot daca observi tu bine, majoritatea celor care posteaza asa nu citesc informatiile de pe forum mai intai, deschid nu stiu cate topicuri. Disperat nu e echivalentul cu necivilizat si incult. Eu nu vorbesc corect gramatical cand sunt calma si o iau pe aratura cand sunt disperata.Ti-am spus...consider ca vine din interior chestia asta, iti sare pur si simplu in ochi...

Ultima oara a fost editat de x_ynna (2009-09-02 16:55:15)

Publicitate

loading...

#120 2009-09-02 16:53:44

Monica999
Hero member
Site

Merci adina, nu eram sigura ca e pleonasm si am zis sa nu spun daca nu sunt sigura ca vine politia gramaticii si ma papa lol

#121 2009-09-02 16:55:34

Himmel
Insomniac member
De la: Magix
Inregistrat: 2008-05-10

Hai sa va arat ceva...

http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/13164_lol.jpg

M-am chinuit ceva timp sa descifrez si m-au apucat dracii.Nu suport scrisul asta in exces, sa ma chinui sa inteleg <ce-i prea mult strica tongue >
Buna initiativa ai avut james, dar mai exista un topic de gramatica : http://forum.anticonceptionale.ro/t1612 … un....html

Sa va mai zic ce am observat eu... in primul rand la mine.. nu am mai scris yo in loc de eu (m-am certat o data cu james pe tema asta si... hmm... parca prea mi-a atras atentia atunci lol )si multe fete au inceput sa scrie cu diacritice. E un lucru bun. Recunosc sunt o lenesa, nu-mi place sa scriu cu diacritice, majuscula nu pun, pct de suspensie folosesc in exces... da' asta e tongue am si eu partile mele bune si rele smile

Ultima oara a fost editat de delyutza* (2009-09-02 16:56:47)

Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.

#122 2009-09-02 17:00:08

albinuta_vesela
Insomniac member

nu pricep nimic !
nici nu conteaza ce contine statusul ala; e previzibil, avand in vedere maniera "pitiponcistica" in care este scris lol

#123 2009-09-02 17:01:08

in_love
Full member
De la: mai aproape decat crezi
Inregistrat: 2009-05-13

anne85 a scris:

Nu ideile lui James deranjeaza, ci modul de a le expune.  Cred ca vorbim si scriem destul de corect majoritatea celor care am intrat la subiectul asta.

in sfarsit  signof10

mai am o completare: el chiar ne crede inculti pe toti

se vede deasupra tutuor

............................................

aia chiar e o bataie de joc,sa scrii in halul ala

Ultima oara a fost editat de in_love (2009-09-02 17:05:58)

kapitulation

#124 2009-09-02 17:06:58

albinuta_vesela
Insomniac member

Katalyna2311 a scris:

delyutza* a scris:

Hai sa va arat ceva...

http://forum.anticonceptionale.ro/uploa … 64_lol.jpg

Urăsc modul acesta de a scrie  roll

ce stiti voi ? asa e cool

rotfl

#125 2009-09-02 17:14:18

Himmel
Insomniac member

in_love a scris:

el chiar ne crede inculti pe toti

se vede deasupra tutuor

in_love asa ziceam si eu acum ceva timp, inainte de al 2-lea ban. dar fiind singura prezenta masculina in momentul ala pe forum am inceput sa fiu un pic atenta la el. Si pe parcurs am observat ca desi are niste replici acide sunt foarte adevarate (de cele mai multe ori, mai o da si el cu bata'n balta cateodata, normal tongue ) am observat ca vrea sa privesti si din alta perspectiva si chiar te ajuta.

Cel putin eu asa vad lucrurile si mai sunt fete care le vad la fel. Nu putem fi pe placul tuturor.
Chestia la james e ca .. ori il placi ori il urasti, dar nimanui nu-i este indiferent wink si foarte putine persoane reusesc lucrul asta...

Ultima oara a fost editat de delyutza* (2009-09-02 17:15:26)

#126 2009-09-02 17:19:59

Monica999
Hero member
Site

Da, e greu sa placi pe unul din putinii baieti de pe forum, sau sa il urasti. E atat de acid pentru c ii dati apa la moara. Daca o fata ar vorbi asa ati sari toate de fund in sus. Dar noh, daca e JAMES se admite, ca doar e JAMES.

#127 2009-09-02 17:20:58

in_love
Full member
De la: mai aproape decat crezi
Inregistrat: 2009-05-13

vreau dreptate...nu ma cenzurez degeaba

daca eu ma abtin sa jignesc,asa sa faca si celalalt.

regulile sunt pt toata lumea!!!

eu asta vreau.nu ma intereseaza sa-l inteleg pt ca nu e barbatul meu si nu ma priveste

daca ai pretentia sa vb corect nu te apuci sa-ti dai drumul la gura mai rau ca in satra pt ca esti cel mai tare si tu le stii pe toate

aici isi dovedeste el barbatia?

Ultima oara a fost editat de in_love (2009-09-02 17:25:34)

kapitulation

#128 2009-09-02 17:37:58

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

adina84 a scris:

Katalyna2311 a scris:

delyutza* a scris:

Hai sa va arat ceva...

http://forum.anticonceptionale.ro/uploa … 64_lol.jpg

rotfl

O sa radeti dar nu este un mod de a scrie... este un studiu facut de Matt Davis de la Cambridge.

http://www.tomorrowstrends.com/2007/03/ … words.html

http://www.mrc-cbu.cam.ac.uk/people/mat … Cmabrigde/

"According to a researcher (sic) at Cambridge University, it doesn't matter in what order the letters in a word are, the only important thing is that the first and last letter be at the right place. The rest can be a total mess and you can still read it without problem. This is because the human mind does not read every letter by itself but the word as a whole."

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#129 2009-09-02 17:45:57

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Katalyna2311 a scris:

adina84 a scris:

Katalyna2311 a scris:

rotfl

"cool" pe naiba  chicot  arata multa prostie

neutral  Tocmai am explicat mai sus...

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#130 2009-09-02 17:52:29

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Ori imi scapa mie ceva ( ceea ce e foarte posibil ), ori pur si simplu nu inteleg legatura dintre imaginea cu acel status indescifrabil si studiul facut de Cambridge smile
Eu ideea lui Matt Davis o pricep ( stiam de chestia asta ), dar fata care a scris statusul respectiv a inserat niste cifre similare cu literele alfabetului, pe care le-a inlocuit astfel ... Unde e legatura dintre studiu si status ? tongue

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#131 2009-09-02 17:52:53

Himmel
Insomniac member

love_t eu am intrat pe linkurile tale si am citit paragraful fara probleme. Dar statusul tipei e imposibil de citit fara sa te chinui un pic. Al naibii T se transforma in 7, I in 1 si tot asa ... nu e aceeasi chestie ca inversatul literelor...

#132 2009-09-02 18:00:11

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

eu am citit textul f usor - cu toate ca n-am folosit niciodata "4" in loc de "a" sau "7" in loc de "t"...
dar cum zicea si kdeea, tipa aia n-are nicio legatura cu studiul lui Matt Davis, unele scriu asa din dorinta de a se remarca lol

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#133 2009-09-02 18:18:14

x_ynna
Addicted member

Fetele care ii sar atat in cap lu' James (si sa nu se inteleaga gresit ca ii iau cumva apararea, ca nu am schimbat doua vorbe cu omul ala), as vrea sa imi spuna ce parere au in legatura cu posturi de genul:
   "danyela_eu:fetele cum ati reactionat cand iati vazut penisul prima oara?''?
Hai nu-mi spuneti ca fata e foarte stresata...atat de stresata incat nu a mai scris corect gramatical. Nu merita ban sau nici macar o atentionare sa inteleg nu?
   O sa iti raspund aici Daniela: cand iam vazut-o a fost i-am, i-am...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.