homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cele mai frecvente intrebari despre anticonceptionale 2-104

#1958 2010-08-02 14:22:33

sushi
Hero member
Inregistrat: 2009-05-11

Re: Cele mai frecvente intrebari despre anticonceptionale 2

Claudell a scris:

va rog sa imi raspundeti si mie ,va rog frumos .....am nevoie de raspuns ......

Nu, tinizol nu scade eficacitatea pilulelor

#1959 2010-08-02 14:45:33

Claudell
New member

iti multumesc foarte mult de rasp. imi mai poti spune piie daca sambata si duminica nu am luat pilulele si de azi am intrat in perioada de pauza ce se intampla ...o prietena ma rugat sa intreb .cand mai le poate lua...ms

#1960 2010-08-02 15:08:43

geo23
New member
Inregistrat: 2009-10-19

Buna ziua. iau anticonceptionale de foarte putin timp, mai bine zis sunt la a doua folie (mai am de luat 7 pastile), si inainte sa le incep nu aveam menstruatia regulata in venea o data la 3-4 luni, si normal stiu ca se iau anticonceptionalele in prima zi a menstruatiei, dar eu nu am facut asa deoarece nu stiam cand imi va vanii si doamna doctor mi-a spus sa le incep imediat de cand mi le-a prescris. acum am o problema si luna trecuta si luna aceasta mi-a venit menstruatia inainte de a termina pastilele, luna trecuta a fost cat de cat oky mi-a venit cu vreo 4 zile inainte de a termina pastilele dar luna aceasta mi-a venit mult mai devreme, mai bine zis a inceput o scurgere maronie dupa primele 7 pastile si ieri mi-a venit calumea si nu stiu ce se intampla, iar de doamna doctor nu dau pt ca este plecata in concediu si v-as ruga daca se poate sa-mi spuneti ce se intampla. Multumes

#1961 2010-08-02 15:24:10

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

Se numeste spotting si e normal in primele 3 luni de administrare. Daca sangerarea devine abundenta atunci mergi repede la un medic.

Si te rog nu posta de mai multe ori, cand fetele vad mesajul iti vor raspunde. Ai warn pt posturi multiple!

Claudell, spune-i prietenei tale sa faca pauza normal 7 zile si apoi sa inceapa o noua folie. Si sa se protejeze suplimentar pana ia 7 pastilute din noua folie.

#1962 2010-08-03 00:45:18

Claudell
New member

imi mai puteti rasp si mie va rog mult .....nu am pe cine sa intreb

Publicitate

loading...

#1963 2010-08-03 00:57:45

sushi
Hero member

Claudell a scris:

iti multumesc foarte mult de rasp. imi mai poti spune piie daca sambata si duminica nu am luat pilulele si de azi am intrat in perioada de pauza ce se intampla ...o prietena ma rugat sa intreb .cand mai le poate lua...ms

Trebuie luate 21 de pilule in total, daca a luat doar 19 si a inceput pauza mai devreme, protectia a scazut, deci trebuie sa se protejeze suplimentar in perioada de pauza si apoi pana ia alte 7 pilule.

#1964 2010-08-03 11:36:02

Claudell
New member

multumesc mult de tot de raspuns.puss

#1965 2010-08-03 16:44:04

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

tot_el23 a scris:

Va rog sa-mi spuneti, pana la urma ca eu sunt confuz. am gasit in numeroase locuri ca AC nu sunt sanatoase, ca fac mai mult rau, etc., iar aici: http://www.anticonceptionale.ro/stiri-s … ptive.html vad ca nu fac rau.
Prietena mea zice ca a luat o perioada in trecut (3 ani), ca a avut probleme, asa i-a zis medicul, etc. Acum nu vrea sa mai ia deloc. Pana la urma e bine sa fie luate / nu e bine? Daca le iei, trebuie sa le iei minim 3 luni? (zice ca asa i-au zis vreo 3 ginecologi, dar eu nu am vazut nicaieri scris asta).

1. Risc crescut de cancer 1. San (cu 40% mai mare decat in cazurile in care nu se iau contraceptive orale, sau cu 70% mai mare daca se iau anticoncentionale mai mult de 4 ani de catre femeile care nu au avut nici o nastere) 2. Col uterin 3. Ficat (hepatic) 2. Scade riscul de cancer ovarian si unele forme de cancer uterin 3. Tulburari menstruale - menstruatie mai lunga/ scurta, dureroasa, sangerari intermenstruale 4. Tulburarea ciclului menstrual si a fertilitatii poate dura un an sau mai mult dupa intreruperea medicatiei contraceptive 5. Uscaciune vaginala sau hipersecretie vaginala 6. Cresterea in dimensiuni a fibromelor uterine, agravarea endometriozei, candidiazei vaginale 7. Durere, tumefiere (marirea) sanilor, uneori cu secretie

tot_el, discutia e mai ampla si greu de purtat pe forum, dar pe scurt, anticonceptionalele sunt medicamente deci trebuie prescrise de un medic in urma unei anamneze pentru a decide ce combinatie hormonala e potrivita. Daca anticonceptionalele nu sunt potrivite pot aparea probleme grave. De asemenea, e indicat ca cel putin o data pe an sa se efectueze un set de analize specifice. Fiind medicamente e logic ca exista si posibile efecte adverse (mai ales in primele luni). De aceea e important ca atunci cand ele apar sa se consulte un medic.

Din moment ce incepi sa le iei e indicat sa nu le intrerupi imediat deoarece primele 3 luni sunt de acomodare, anticonceptionalele blocheaza ovarele si se produc anumite modificari cu care organismul trebuie sa se obisnuiasca. Daca le tot iei, intrerupi si tot asa iti dai organismul peste cap.

In concluzie, anticonceptionalele nu fac rau daca sunt prescrise de un medic si sunt cele potrivite. Ba chiar, au nenumarate efecte benefice.

Va sfatuiesc sa mergeti la un medic de plannig si sa discutati acolo orice nelamurire aveti, iar noi va asteptam pe forum oricand aveti intrebari.

#1966 2010-08-03 17:23:44

Eveliux
Full member
Inregistrat: 2009-10-30

ok, azi am deja 31 de zile de la ultima menstruatie  grater  grater pot sa imi fac test de sarcina?
nu mai suport stresul asta grater

#1967 2010-08-03 23:20:01

alynutza_aaa
Membru
Inregistrat: 2008-12-10

buna imi poate zice si mie cineva am luat o pastiluta in plus sau in minus nu stiu ca nu imi ies la socoteala am inceput de vineri si in seara aceasta am luato pe cea de miercuri si nu stiu ce sa intamplat cu cea de marti

#1968 2010-08-04 10:11:27

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

si noi ce sa-ti zicem alynuta?

#1969 2010-08-04 10:41:38

alynutza_aaa
Membru
Inregistrat: 2008-12-10

daca am luat in plus exista vreun risc sau daca nu am luat-o

#1970 2010-08-04 11:04:49

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Eveliux a scris:

ok, azi am deja 31 de zile de la ultima menstruatie  grater  grater pot sa imi fac test de sarcina?
nu mai suport stresul asta grater

nu astepti tu mai bine sa vezi ca au trecut 7 zile de intirziere? ca sa te poti baza pe ce zice testul....

alynutza_aaa, daca ai luat o pastila in plus nu sunt probleme.
daca iei o pastila in minus scade protectia, deci apar problemele

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#1971 2010-08-04 13:30:15

andreeapopa
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-12-26
Site

cand reiau anticonceptionalele cum ati zis voi,adica din prima zi de menstruatie,nu imi va veni apoi data urmatoare cu o saptamana mai repede?

I can be sweet,I can be tough,I can be an angel,I can be a bi*ch, I can be your friend or your worst enemy.It depends how you treat me.

#1972 2010-08-04 21:12:53

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

fetelor mi s-a dat peste cap alarma pt pastila si a sunat la 21:00 in loc de 22:00. nu m-am uitat la ceas ca ma grabeam si am luat pastila. deci am luat`o cu o ora mai devreme decat de obicei. are ceva daca maine iau la 22:00 inapoi?

#1973 2010-08-04 21:49:03

ariadnna
New member
Inregistrat: 2010-08-04

am gresit si nu imi da o pastiluta ori am luat mai devreme cu o zi ori am luat 2 in aceiasi zi nu imi mai amintesc ce am facut......big_smile trebuie sa imi fac greiji cumva ???

#1974 2010-08-05 02:03:02

x_ynna
Addicted member
Inregistrat: 2009-01-27

ariadnna daca ai luat mai devreme si nu mai tarziu...si daca ai luat 2 intr-o si si nu niciuna...nu ai motive de ingrijorare..ia o folie de rezerva din care sa iei o pastila si gata wink ...mult succes!

O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! grater

#1975 2010-08-05 14:55:44

phantom
New member
Inregistrat: 2010-07-11

Hei! Am luat yasmin insa dupa 18 pastile mi-a venit menstruatia si aveam niste dureri mari in zona ovarelor asa ca am intrerupt tratamentul. Acum nu stiu ce sa fac, vreau sa iau in continuare dar am intrerupt tratamentul si am inteles ca daca vreau sa incep din nou trebuie sa astept sa imi vina menstruatia. Mie imi vine abia in septembrie si nu vreau sa astept atat de mult timp. Pot sa iau o noua folie insa fara menstruatie? Pot sa astept 7 zile ca sa fiu sigura ca ma protejeaza dar pot lua ?? Va rog sa-mi raspundeti sad.

**In bed my real love has always been the sleep that rescued me by allowing me to dream**
Tell a man there are 300 billion stars in the universe and he'll believe you. Tell him a bench has wet paint on it and he'll have to touch to be sure.

#1976 2010-08-05 14:57:24

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Da, poti sa iei oricand, dar atunci mare atentie - te protejezi suplimentar pana inghiti 7 pastile.

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.