homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cele mai frecvente intrebari despre anticonceptionale 2-151

#2851 2011-02-13 19:29:56

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Cele mai frecvente intrebari despre anticonceptionale 2

catalina23 a scris:

buna.....am o relatie de 2 ani si as dori sa iau anticonceptionale ..am vorbit cu iubitul meu despre asta insa el nu e de acord deoarece dupa o perioada mi-as putea pierde fertilitatea...aveti un sfat si pt mn?anticonceptionale sau o alta metoda(,avand in vedere ca am 19 ani)?ms mult smile

daca partenerul tau sexual nu se ofera sa ramina el insarcinat la o adica atunci ar trebui sa stie ca rolul lui in alegerea metodei contraceptive e doar acela de a te sustine pe tine indiferent ce decizie iei...in ceea ce priveste pierderea fertilitatii daca iei contraceptive combinate, este un mit, asadar acest risc nu exista.
Parerea mea e ca ar fi nimerit sa mergi sa vorbesti cu un medic de planning, fata in fata la cabinet, nu sa tot iei pareri pe net si pe la colt de strada, ca risti sa fii dezinformata iar problema mi se pare a fi mult prea importanta ca sa iti asumi asa un risc

ulenia
ti-ar fi chiar asa de greu sa mergi la un cabinet de planning si sa vorbesti cu medicul de acolo?
o sa ma interesez care e exact treaba cu tigara electronica(ai sau nu nicotina in ea?)

mihaela_358 sigur ca poti reveni la jeanine...
eu as vrea sa te rog, cum fac de altfel cu toata lumea de aici, (desi imi dau seama ca e aproape inutil fiindca din motive care imi scapa opinia asta a mea nu e luata in considerare mai deloc) sa mergi la un cabinet de planning sa vorbesti cu medicul de acolo...are mai mult timp sa stea de vorba cu tine dar si sa se documenteze despre ce si cum cu contraceptivele...si am sa iti mai spun si ca ovarul micropolichistic e doar o descriere pe un buletin ecografic, a unei normalitati de fapt, nicidecum o afectiune

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#2852 2011-02-13 22:11:54

Eveliux
Full member
Inregistrat: 2009-10-30

Buna fetelor! as dori sa va adresez 2...3 intrebari.
1. daca prietenul meu a luat antibiotice, afecteaza efectul AC luate de mine?
2. nici alcoolul nu afecteaza?
3. eu am terminat a treia cutie de Stodette, sunt in saptamana de pauza acum, am fost la medic si am solicitat sa mi se schimbe AC, mi-a dat YAZ, nu am mai luat niciodata pana acum, si mi-a zis medicul ca pot incepe cutia de Yaz dupa cele 7 zile de pauza de la Stodette. Asa e?

Multumesc anticipat!

#2853 2011-02-13 23:03:01

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Eveliux a scris:

Buna fetelor! as dori sa va adresez 2...3 intrebari.
1. daca prietenul meu a luat antibiotice, afecteaza efectul AC luate de mine?
2. nici alcoolul nu afecteaza?
3. eu am terminat a treia cutie de Stodette, sunt in saptamana de pauza acum, am fost la medic si am solicitat sa mi se schimbe AC, mi-a dat YAZ, nu am mai luat niciodata pana acum, si mi-a zis medicul ca pot incepe cutia de Yaz dupa cele 7 zile de pauza de la Stodette. Asa e?

Multumesc anticipat!

1. faptul ca iubitul ia antibiotice nu are nimi de-a face cu anticonceptionalele pe care le iei tu

2. nici alcoolul nu afecteaza... atata timp cat nu te face sa vomiti la mai putin de 4 ore de la administrarea pastilei

3. da, e ok sa le incepi dupa pauza de 7 zile, in ziua in care incepeai inainte stodette

#2854 2011-02-13 23:15:55

Eveliux
Full member

Multumesc!!

#2855 2011-02-14 07:12:20

georgiana24
New member
Inregistrat: 2010-09-14

Stiti cumva daca omez interactioneaza cu yasmine? Sau vreun alt pansament gastric care nu afecteaza eficienta anticonceptionalelor? De ceva vreme vars intruna si tind sa cred ca de la AC-uri, deoarece in perioada de pauza pot sa mananc orice la orice ora si n-am absolut nimic. Cum incep pastilele, cum ma apuca ba la burta, ba sa vars. Mi-e si frica sa mai mananc. Am citit in alt topic cum ca o persoana se plangea de greata provocata de AC-uri. Am de gand sa ma duc la doctor, dar pana atunci as fi vrut sa iau ceva pentru stomac, deoarece am inlocuit deja 2 pastile de cat am varsat (pentru a-mi mentine protectia) si mai trebuie sa ma duc si la serviciu.
Va pup si multa sanatate

Publicitate

loading...

#2856 2011-02-14 09:11:56

Eveliux
Full member

De la Yasmin ai problemele de stomac? Nu as putea sa iti recomand exact un anumit pansament gastric, dar stiu ca mie mi-a fost recomandat de la farmacie sa iau ceva pt protectia stomacului. Ori mergi la medic, sau, daca nu ajungi, mergi si intreaba la o farmacie, cei de acolo o sa stie mai bine de ce ai tu nevoie.

#2857 2011-02-14 20:46:06

Amdra
New member
Inregistrat: 2011-01-15

georgiana24 a scris:

Stiti cumva daca omez interactioneaza cu yasmine? Sau vreun alt pansament gastric care nu afecteaza eficienta anticonceptionalelor? De ceva vreme vars intruna si tind sa cred ca de la AC-uri, deoarece in perioada de pauza pot sa mananc orice la orice ora si n-am absolut nimic. Cum incep pastilele, cum ma apuca ba la burta, ba sa vars. Mi-e si frica sa mai mananc. Am citit in alt topic cum ca o persoana se plangea de greata provocata de AC-uri. Am de gand sa ma duc la doctor, dar pana atunci as fi vrut sa iau ceva pentru stomac, deoarece am inlocuit deja 2 pastile de cat am varsat (pentru a-mi mentine protectia) si mai trebuie sa ma duc si la serviciu.
Va pup si multa sanatate

Se mai plangea cineva pe un alt topic de acelasi lucru. Cum ziceam si acolo: si eu am patit-o si se pare ca nu sunt singura. La mine varsatura era insotita si de niste migrene din cauza carora efectiv plangeam. Am renuntat la ele.
Inainte sa versi ai si greturi sau ajungi direct la baie fara niciun alt simptom? Daca ai greturi, ia ceva pentru bila, sa o faci sa secrete mai mult.

#2858 2011-02-14 22:09:35

honeyanusk
New member
Inregistrat: 2008-12-10

buna seara am si eu o intrebare algocalminul fiola interactioneaza cu anticonceptionalele ?? daca am luat imi trebuie protectie suplimentara ?

~~~~ `iub`~~~~

#2859 2011-02-15 09:32:38

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

nu, nu interactioneaza

#2860 2011-02-15 10:35:23

ulenia
Membru
Inregistrat: 2011-01-24

Iti multumesc pt raspuns, Doctoressa.Ai dreptate:la un cabinet de plening pot primi cele bune si sanatoase raspunsuri, Pt  ca nu am avut probleme de sanatate pana acum ,nu prea sunt obisnuita sa merg la dr.In ce priveste tigara electronica , ea contine nicotina, dar nu mai are si celelalte substante toxice ca la tigara clasica.

#2861 2011-02-15 13:27:05

Eveliux
Full member

Dar Reuprofenul interactioneaza cu anticonceptionalele? sau Quarelin ?

#2862 2011-02-15 13:35:21

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Eveliux a scris:

nu

#2863 2011-02-15 13:45:29

Eveliux
Full member

heimdall a scris:

Eveliux a scris:

nu

mersi...astept sa imi vina menstruatia..

#2864 2011-02-16 10:26:24

Al Pacino
Administrator

ulenia a scris:

Iti multumesc pt raspuns, Doctoressa.Ai dreptate:la un cabinet de plening pot primi cele bune si sanatoase raspunsuri, Pt  ca nu am avut probleme de sanatate pana acum ,nu prea sunt obisnuita sa merg la dr.In ce priveste tigara electronica , ea contine nicotina, dar nu mai are si celelalte substante toxice ca la tigara clasica.

ei bine, nu gudronul(asta fiind cealalta substanta nociva) afecteaza coagularea ci nicotina....avantajul cu tigara electronica e asadar ca plaminii nu iti mai sunt afectati si ca macar nu faci rau si celor din jur

#2865 2011-02-16 22:10:38

elycriss
Membru
Inregistrat: 2011-02-16

cine ma poate ajuta
de cateva luni iau marvelon 21 insa luna trecuta nu am gasit si mi s-a recomandat desorel, le-am terminat martea trecuta, astazi ar trebui sa incep o noua folie insa nu am avut ciclu. nu stiu ce sa fac daca sa incept folia sau nu ?luna aceasta am gasit marvelon 21
multumesc

#2866 2011-02-16 22:14:55

Al Pacino
Administrator

daca ai luat corect desorelle si nu crezi ca aveai cum ramine gravida, nu ai de ce sa iti faci griji
daca totusi te temi, fa un test de sarcina...insa eu cred ca va iesi negativ

#2867 2011-02-17 13:35:11

rodiktz
New member
Inregistrat: 2011-02-10

buna, am nevoie de un raspuns,,,,,marti,15 februarie am luat prima pastila( loette) si as vrea sa stiu la cat timp isi face efectul adica cand pot avea contact neprotejat?

#2868 2011-02-17 13:39:03

simone11
Full member
Inregistrat: 2011-01-06

dupa 7 pilule inghitite (deci 15+7 = 22 feb deci de atunci esti protejata); sau de la prima pilula daca ai luat-o in prima zi a menstruatiei

#2869 2011-02-17 13:40:23

rodiktz
New member
Inregistrat: 2011-02-10

da, am luato in prima zi a mentsuatiei, asta insemna k is protejata wink

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.