homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cele mai frecvente intrebari despre anticonceptionale 2-99

#1863 2010-07-13 10:26:23

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Re: Cele mai frecvente intrebari despre anticonceptionale 2

Nu are treaba, heart.

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#1864 2010-07-13 23:53:12

Adalia
New member
Inregistrat: 2010-07-06

Eu am inceput ac de luna trecuta din 28 si urmeaza sa plec la mama mea in strainatate si nu as vrea sa stie ca iau ac . Pot sa le intrerup o luna cat stau acolo dupa ce termin blisterul??sau ce ma sfatuiti sa fac?

Ultima oara a fost editat de Adalia (2010-07-14 23:48:03)

#1865 2010-07-14 14:05:02

Alessya_13
Sr. member
De la: in braţele lui :x
Inregistrat: 2009-11-16
Site

fetele, iau AC de ceva vreme, si m-am gandit sa ma apuc de sala cateva luni. este vreo problema? pentru ca probabil va fi un efort fizic destul de mare...

Să nu batjocorim dragostea, cu ea nu se joacă nimeni, iar ea nu se joacă cu nimeni! http://nomoreclouds.wordpress.com

#1866 2010-07-14 16:50:52

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

nu e nicio problema Alessya

#1867 2010-07-15 00:15:25

summer_addicted
New member
Inregistrat: 2010-07-14

Hello fetele. I'm new here. Si as avea nevoie de ajutorul vostru. Acum o luna am fost la medicul ginecolog si mi-a recomandat anticonceptionale yaz, atat pentru contraceptie cat si pentru faptul ca am menstruatia foarte abundenta, si cu dureri in primele 2 zile. Mie imi este oarecum teama din cauza atator reactii adverse care pot aparea si i-am zis asta si doctoritei, care mi-a explicat ca acestea sunt foarte rare (oare?! ) si ca yaz contin o cantitate mica de hormoni care nu o sa-mi faca rau. In fine, eu imi facusem analizele la sange recent si au iesit in regula. Acum as vrea sa va intreb: daca analizele la sange sunt ok, probleme cu greutatea nu am, cu inima nu, inseamna ca nu pot aparea tromboza si alte reactii adverse mai mult sau mai putin grave in urma folosirii ac? Adica le pot folosi cu incredere pe baza rezulatelor analizelor la sange? As vrea sa le incep luna aceasta, peste cateva zile urmand sa-mi vina menstruatia...si na, exista acea teama, am citit mai mult chestii negative pe forumuri decat pozitive si as avea nevoie de inca niste pareri. In plus am inteles ca in caz ca iti fac rau nu le poti intrerupe decat dupa 1 luna pentru ca iti dau organismul peste cap. Dar e ciudat, adica iti fac rau si totusi trebuie sa le iei in continuare?
Astept raspunsurile voastre, merci. smile

Ultima oara a fost editat de summer_addicted (2010-07-15 00:19:49)

Publicitate

loading...

#1868 2010-07-15 12:59:41

ale_creatza
New member
Inregistrat: 2010-07-15

buna fetelor...sunt noua pe acest site! as aveam mare nevoie de un sfat si nu stiu cu cine sa vb.folosesc si eu yasmin.si in saptamana 3 am omis o pastiluta.miam amintit de ea doar a doua zi si am luato cu cealalta.ieri am terminat blisterul si azi nu am mai luat.am decis sa fac pauza pt ca nu mam simtit delok bine dupa ele.am avut greturi si abia mai mananc.acum nu stiu ce sa fac.credeti ca e posibil sa fi ramas insarcinata?

...si eu imi doresc un bebica ....
Dumnezeu sa ne ajute sa avem cat de curand curand bebelasi sanatosi hjarta rugaciune

#1869 2010-07-15 14:33:12

kdeea
Platinum member

Ai avut vreun contact sexual la mai mult de 12 ore de la omiterea pastilei ?

Apropo, sterge unul din mesaje, de exemplu primul smile

Ultima oara a fost editat de kdeea (2010-07-15 14:34:03)

#1870 2010-07-15 14:39:34

ale_creatza
New member

da am avut sad crezi ca e posibil sa fi ramas insarcinata?ieri a fost o saptamana de cand sa intamplat!

Dumnezeu sa ne ajute sa avem cat de curand curand bebelasi sanatosi hjarta rugaciune

#1871 2010-07-15 16:30:41

kdeea
Platinum member

Pai .. sanse sunt, in felul asta. Deci daca ai avut contact la mai mult de 12 ore .. s-a dus protectia .. chiar daca tu ai luat apoi pastila omisa .. trebuia protectie suplimentara.
Acum ca ai terminat folia, asteapta sa vezi daca iti vine. Poti face un test la 3 saptamani de la contact, pentru linistea ta. Bafta !

#1872 2010-07-15 17:19:19

ale_creatza
New member

multumesc pentru sfat si ca miai raspuns.acum nu imi ramane decat sa astept ...sper sa fie totul bine! multumesc inca o data smilesmile wave

#1873 2010-07-15 17:26:54

kdeea
Platinum member

N-ai pentru ce, oricand kram good luck

#1874 2010-07-15 22:26:30

ale_creatza
New member

Am citit o multime de intrebari si raspunsuri pe acest site si as avea o intrebare.e prima data cand folosesc antibebe....si sa stiti ca am niste dureri puternice la ambii sani! oare e bine?credeti ca ar trebui sa consult un medic?sau e ceva normal?pe mine ma cam sperie asta.nu as vrea sa sa fie ceva grav...si ma gandesc ca poate stiti mai multe despre asta smile  ce ziceti? puss

#1875 2010-07-15 22:44:42

kdeea
Platinum member

summer_addicted a scris:

Hello fetele. I'm new here. Si as avea nevoie de ajutorul vostru. Acum o luna am fost la medicul ginecolog si mi-a recomandat anticonceptionale yaz, atat pentru contraceptie cat si pentru faptul ca am menstruatia foarte abundenta, si cu dureri in primele 2 zile. Mie imi este oarecum teama din cauza atator reactii adverse care pot aparea si i-am zis asta si doctoritei, care mi-a explicat ca acestea sunt foarte rare (oare?! ) si ca yaz contin o cantitate mica de hormoni care nu o sa-mi faca rau. In fine, eu imi facusem analizele la sange recent si au iesit in regula. Acum as vrea sa va intreb: daca analizele la sange sunt ok, probleme cu greutatea nu am, cu inima nu, inseamna ca nu pot aparea tromboza si alte reactii adverse mai mult sau mai putin grave in urma folosirii ac? Adica le pot folosi cu incredere pe baza rezulatelor analizelor la sange? As vrea sa le incep luna aceasta, peste cateva zile urmand sa-mi vina menstruatia...si na, exista acea teama, am citit mai mult chestii negative pe forumuri decat pozitive si as avea nevoie de inca niste pareri. In plus am inteles ca in caz ca iti fac rau nu le poti intrerupe decat dupa 1 luna pentru ca iti dau organismul peste cap. Dar e ciudat, adica iti fac rau si totusi trebuie sa le iei in continuare?
Astept raspunsurile voastre, merci. smile

Un rezultat favorabil al analizelor de sange nu inseamna neaparat ca organismul tau nu o sa sufere reactii adverse; s-ar putea ( dar nu in mod necesar ) sa te simti rau in primele 3 luni - perioada in care organismul se obisnuieste cu anticonceptionalele - sau nu. Depinde de organismul tau. Iar daca te simti rau si dupa cele 3 luni, s-ar putea sa nu fie potrivite aceste pastile pentru tine, caz in care te intorci la medic, ii spui si ti le schimba. Ideea este ca nu e bine sa intrerupi folia asa aiurea ( s-ar putea sa ai spotting daca faci asta, de exemplu ), e recomandat sa iei toate pastilele active si apoi sa renunti la anticonceptionale - daca asta vrei.

ale_creatza a scris:

Am citit o multime de intrebari si raspunsuri pe acest site si as avea o intrebare.e prima data cand folosesc antibebe....si sa stiti ca am niste dureri puternice la ambii sani! oare e bine?credeti ca ar trebui sa consult un medic?sau e ceva normal?pe mine ma cam sperie asta.nu as vrea sa sa fie ceva grav...si ma gandesc ca poate stiti mai multe despre asta smile  ce ziceti? puss

Cum ii ziceam si lui summer, durerea de sani e un efect al faptului ca organismul are nevoie de 3 luni, in principiu, ca sa se obisnuiasca cu acei hormoni. Deci nu e grav. Daca, insa, durerea sau alte stari de rau persista si dupa aceasta perioada, mergi la medic si le schimbi.

Acum, bineinteles, poti sa te intorci la medic si mai repede de 3 luni - valabil si pentru summer. Ceea ce voiam eu sa subliniez este ca, in general, primele 3 luni sunt mai sensibile, asa, din punctul asta de vedere.

Succese !

Adalia a scris:

Eu am inceput ac de luna trecuta din 28 si urmeaza sa plec la mama mea in strainatate si nu as vrea sa stie ca iau ac . Pot sa le intrerup o luna cat stau acolo dupa ce termin blisterul??sau ce ma sfatuiti sa fac?

Pai .. poti, dar nu stiu cat de ok o sa fie sa intrerupi doar pentru o luna. Nu poti sa faci in asa fel incat sa nu isi dea seama mama ta ca iei pastile ? Nu e asa de greu smile

Ultima oara a fost editat de kdeea (2010-07-15 22:49:01)

#1876 2010-07-15 23:31:02

ale_creatza
New member

mersi mult kdeea >big_smile< raspunsul tau imi e suficient si mam linistit acum...imi era teama sa nu fie ceva grav.Dar acum imi e ok!! nopate buna... pusspuss

#1877 2010-07-15 23:36:29

kdeea
Platinum member

Pentru putin. Gnite kram

#1878 2010-07-16 01:16:30

summer_addicted
New member
Inregistrat: 2010-07-14

Merci si eu kdeea smile. o nelamurire as mai avea: citisem la un moment pe forumuri de fete care s-au simtit foarte rau din cauza ac, greata, dureri mai puternice (era prima data cand le luau), din ce am inteles erau insuportabile ... acesta nu ar fi un motiv pentru care ar trebui intrerupte imediat, chiar daca nu le-ai luat o luna intreaga? sau chiar trebuie sa rezisti asa pana termini folia?

#1879 2010-07-16 13:27:58

ancaviragh
Membru
Inregistrat: 2010-07-16

Buna ziua, am o rugaminte, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am luat Postinor, in urma unui contact sexual neprotejat, iar menstruatia mi-a venit mai repede cu 5 zile. In prima zi de menstruatie am inceput pt. prima data ac yasmine. Cind voi fi protejata? Va multumesc.

#1880 2010-07-16 14:04:40

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

daca ai icneput anticonceptionalele din prima zi de menstruatie esti protejata de la prima pastila.

#1881 2010-07-16 14:14:33

kdeea
Platinum member

summer_addicted a scris:

Merci si eu kdeea smile. o nelamurire as mai avea: citisem la un moment pe forumuri de fete care s-au simtit foarte rau din cauza ac, greata, dureri mai puternice (era prima data cand le luau), din ce am inteles erau insuportabile ... acesta nu ar fi un motiv pentru care ar trebui intrerupte imediat, chiar daca nu le-ai luat o luna intreaga? sau chiar trebuie sa rezisti asa pana termini folia?

Umm .. sincer .. nu stiu ce sa iti zic. In ideea in care personal nu am auzit de cazuri in care sa ai stari de rau atat de insuportabile. PAREREA MEA este ca, daca se pune problema ( dar nu pune raul inainte .. e posibil sa nu ai nicio treaba smile ) sa te simti asa de rau, mergi la medic si te sfatuieste el ce sa faci - le opresti atunci sau termini folia. Chestia asta cu terminatul foliei e un sfat general, recomandat in orice situatie, dar in cazul asta, eu zic ca cel mai ok e sa intrebi un medic efectiv. Nu mai citi de toate pe net, ca numai ganduri negre iti faci smile Bafta !

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.