Ajuta sarcina?-2
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
Re: ajuta sarcina?
anca, daca um a fost in 20.03, atunci ovulatia a fost in jur de 3.04....sarcina s-a fixat in jur de 13.04 cel mai devreme sa zicem....nu erai deci gravida cind ai luat revalid. In ceea ce priveste crema aceea nu ai folosit-o tu, nu iti fa griji doar pentru ca l-ai uns pe sot pe spate, nu a avut vreme sa se absoarba prin palmele tale
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- anca_
- Full member
- Inregistrat: 2006-09-23
doctoressa, multumesc din suflet m-am linistit
- anca_
- Full member
draga doctoressa,
eu am un medic cam zapacit sa zic asa...la care nu vreau sa renunt ptr ca are o clinica privata de nasteri si la cate povesti horror am auzit despre spitalele noastre, nu m-as incumeta (daca nu ar fi musai) sa traiesc o asemenea experienta...
asa...am fost ieri la dr... asta micu e bine, are 12s si 4 z si da din maini si picioruse intr-o veselie Ptr consult eu aveam pregatita o foaie cu 3-4 intrebari legate in principal de triplul test si pliul nucal; problema e ca eu stiam ca translucenta nucala se masoara intre 11-13 saptamani si TT se face pe la 16 sapt iar dr. mi-a facut trimitere ptr TT la 14 saptamani iar pe foaia de trimitere, la rubrica transl. nucala era trecut - mm, ceea ce inseamna ca nu a masurat-o...in timpul ecografiei imi arata locul unde ar fi acest pliu si imi zicea ca pare ok. Trimiterea ptr TT a facut-o mai mult sa scape de gura mea ptr ca din ce am vazut, nu pune mare pret pe aceasta analiza, cel putin in cazul meu...
Eu sunt un pic paranoica cu testele legate de sindromul down ptr ca am o vecina, sub 35 ani cu un copil cu acest sindrom si ma doare sufletul de fiecare data cand il vad; astfel ca am zis ca daca va fi sa fiu vreodata insarcinata, am sa fac tot ce imi sta in putinta (in limita bunului simt desigur) sa ma asigur ca voi avea un copil sanatos
Intrebarea mea este ce fac? Fac TT la 14 saptamani? Astept pana la 16? Pliul nu-l mai masor?
Sau sa sun la laboratorul unde voi face testul sa pun acolo aceste intrebari?
Multumesc din nou
- Al Pacino
- Administrator
anca_, daca triplul test iese pozitiv si faci si amniocenteze si rezulta clar ca ai un copil cu sindrom Down...faci avort?
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- anca_
- Full member
desi ma doare sufletul ingrozitor si stiu ca raspunsul meu va atrage numeroase acuze (chiar daca nerostite), da....
- ZZZZ123
- Addicted member
- De la: Never-ever-land
- Inregistrat: 2006-05-19
nu te acuza nimeni. si si eu as face la fel.
Nobody home
- anca_
- Full member
nashira, eu cunosc foarte multe persoane care nu gandesc asa...care se intreaba retoric "ce, daca nu e perfect, NU MAI E COPILUL MEU???" si care ar privi acest gest ca fiind un gest egoist, fara sa se gandeasca ca un asemenea copil este din start condamnat la moarte, cu mult inaintea celorlalti
- Al Pacino
- Administrator
suna la laborator...intreaba-i pe cei de acolo...pliul poti sa nu il mai masori...oricum diagnosticul clar tot amniocenteza il pune(daca triplul test e pozitiv...daca e negativ e suficient atit)
- anca_
- Full member
doctoressa, multumesc din nou odata ce primesc raspunsul tau, problemele mele par chiar simplu de rezolvat
- Al Pacino
- Administrator
- anca_
- Full member
draga doctoressa,
am vazut aseara o emisiune in care era invitat parca un nutritionist care sustinea ca laptele de vaca praf este daunator ptr sugari si ca datorita compozitiei diferite fata de laptele de mama poate provoca micutilor diverse afectiuni printre care diabet de grad 1, astfel ca sfatuia mamele sa alapteze exclusiv pana la 6 luni dupa care ca supliment pana la 2 ani (!!?!!!) si ii plangea de mila pe bietii copii ai caror mame nu au "avut" lapte.. am pus ghilimelele ptr ca el era convins ca cele care nu alaptau renuntasera prea usor la ideea de alaptat
eu m-am gandit ca mai mult de 2 luni (asta in cazul in care voi si avea cu ce) nu voi alapta...mai ales ca dupa aceste 2 luni ma voi intoarce la firma.
si inca ceva...am in minte imaginea unei cunostinte a carei copil, la 1 an jumate venea, ii ridica bluza si se apuca de prestat...mi se face pielea gaina si acum....tu ce zici doctoressa, ar fi cat de cat ok 2 luni?
- Al Pacino
- Administrator
sigur ca e ok 2 luni...nu ii lasa sa iti spele creierul!
- anca_
- Full member
draga doctoressa,
am cazut duminica pe burta...m-am lovit la fata (buza si dinti) foarte rau (in cadere am dat cu buza intr-o treapta) si am o vanataie urata pe un genunchi. am fugit cat am putut de repede la doctorul meu care, dupa ce i-am relatat ce am patit mi-a facut ecografie si mi-a zis ca pare ok copilul...o asistenta de acolo zicea ca numai in filme copiii patesc ceva cand gravidele cad, deoarece copilul este protejat de lichidul amniotic..in fine ei pareau foarte linistiti in schimb eu nu pot sa nu ma gandesc daca este posibil ca bebe sa fii patit ceva avand in vedere ca am cazut pe burta cu cele 78 kilograme ale mele si lichid amniotic, la cele 32 de saptamani nu stiu cat de mult mai este avand in vedere ca copilul este destul de mare...
cand ma perpeleam eu sa imi fac toate testele posibile o prietena mi-a zis ca in sarcina pot aparea zeci de situatii neprevazute pe care nu le poti anticipa si controla...uite-ma intr-una din ele
- o'hara
- Platinum member
- De la: bebeloi iubiti
- Inregistrat: 2007-01-18
au...ma doare si pe mine cand citesc...of. eu zic ca daca la echo a iesit ca e bb e ok nu ai de ce sa iti faci griji. daca e la fel de vioi ca si inainte eu zic ca nu-s probleme.
mami de minuni
- anca_
- Full member
multumesc eu_vreau,
misca la fel de mult ca inainte, n-am remarcat vreo schimbare. doamne ajuta sa fie ok.
- o'hara
- Platinum member
- De la: bebeloi iubiti
- Inregistrat: 2007-01-18
mami de minuni
- anca_
- Full member
draga doctoressa, dragele mele
revin la acest post cu o problema serioasa...adica eu sper din tot sufletul sa nu fie o problema... am ajuns acum cateva zile la dr meu datorita iminentei de nastere prematura....cu ocazia asta, pe langa tratamentul medicamentos mi s-a facut si ecografie iar masuratorile ecografice nu au iesit tocmai bine si anume: DBP (diametrul biparietal) corespunzator unei sarcini de 37 sapt (9.34 cm) in timp ce DOF (diametrul ocipito-frontal) (11.05) coresp unei sarcini de 35 sapt si 5z si LF (lungimea femurului) (6.76) corespunzator varstei reale adica 35 sapt
doctorul a masurat initial doar DBP si a exclamat surprins ca acest copil e mai mare cu 2 sapt...s-a uitat apoi pe primele ecografii in ideea in care sarcina ar fi mai mare decat calculam noi de la ultima menstruatie dar nu, ecografiile din primele saptamani de sarcina indicau exact atatea sapt cate reieseau din calculul dupa UM, apoi a inceput sa masoare restul parametrilor...
doctorul initial nu zicea nimic, eu il intrebam daca e normal, daca au mai fost cazuri si el nu raspundea..... apoi, cand a vazut ca incep sa ma agit, mi-a raspuns total neconvingator ca nu sunt probleme, copilul e sanatos samd iar cand l-am intrebat daca mi-ar spune in caz ca ar fi probleme, mi-a raspuns ca da....nu stiu de ce dar din nou nu mi-a sunat deloc convingator...
acuma vine intrebarea mea...lasand la o parte lungimea femurului este normal sa fie diferenta intre cele 2 diametre ale capului? adica unul sa indice o varsta si celalt alta varsta? ca daca ar fi fost diferenta doar intre femur si cap nu mi-as fi facut atatea probleme....as fi considerat ca am un copil cu capul ceva mai mare...dar asa...
eroare de masurare nu este deoarece a masurat atent si de mai multe ori....in plus am o eco mai veche, din 10.10.07 in care din nou apare diferenta de o sapt intre DBP si DOF
stiu ca nu e bine sa ma agit insa mi-i greu sa nu ma gandesc la tot felul de minunatii...mai ales noaptea
- anca_
- Full member
doctoressa, inca o intrebare
la nasterea cu cezariana ptr ce tip de anestezie sa optez? generala, rahianestezie sau epidurala?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|