homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Va rog un sfat-2

#20 2009-10-21 22:44:01

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: va rog un sfat

am lasat ioana smile

happy with him...inlove with him...puss

#21 2009-10-22 09:15:20

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

ioana, sa nu te superi insa nu pot si nici nu vreau sa ghicesc cea a provocat infectia sigur insa, mi se pare hazardat si incorect sa ne grabim sa dam vina pe partener....rostul investigatiilor este acela de a elucida cauzele si a gasi diagnosticul corect...
Dr. Istrate ti-a dat un raspuns foarte acoperitor...mai mult decit atit nu putem spune, ne lipsesc informatii insa, sincer nu cred ca vei pati ceva mai rau pina saptamina viitoare daca respecti indicatia medicului

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#22 2009-10-22 16:25:44

nightelf
Membru
Inregistrat: 2009-10-22

Am si eu o mica problema: mi-am facut examenul papa nicolau care a iesit foarte bine, la fel si secretia, am consultat si doctorul ginecolog care mi-a zis ca uterul este in stare buna, nu am nicio leziune, nimic. Am luat timp de 2 ani AC fara pauza, initial pentru protectie, ulterior pentru tratarea unor microchisturi (AC luate sunt Yasmine, Logest, Diane, Marvelon). Le-am intrerupt acum 4 luni; prima luna in care nu am mai luat mi-a venit menstruatia, a doua luna mi-a intarziat foarte mult incat am mers si mi-am facut o ecografie si mi s-a spus ca aveam din nou microchisturi asa ca in ziua respectiva am inceput sa iau din nou Diane. Tocmai a doua zi dupa ce incepusem folia mi-a venit (deci dupa parerea mea nu ar fi trebuit sa iau), asa ca dupa ce am terminat folia m-am oprit. A treia luna a venit, dar cu intarziere o saptamana si luna asta vad ca ma sare, adica ultima menstruatie am avut-o pe 30 septembrie. Ma doare de vreo 2 saptamani ovarul drept, in rest nu am nicio simptoma. Cred ca am facut din nou microchisturi care mi s-a zis ca apar din cauza ca foliculii din ovar nu se sparg datorita lipsei menstruatiei. Am nevoie de un sfat, nu stiu ce sa fac, nu pot sta asa la infinit si nici AC nu as vrea sa mai iau. Ma gandeam sa iau Duphaston o perioada, dar nu stiu cum se administreaza (prospectul nu ma ajuta foarte mult) si mi-e frica ca dupa ce il voi intrerupe iarasi voi avea probleme. Va rog mult sa-mi spuneti ce ar fi mai bine sa fac.

Multumesc frumos!

#23 2009-10-22 16:48:36

crys_ty_na
Platinum member

doar tratarea simptomelor (in cazul tau absenta menstrei) nu te va ajuta pe termen lung...ar trebui facute investigatii pt a afla cauza intarzierii acesteia...

noi nu putem sa-ti spune ce sa iei si cum deoarece numai medicul iti poate recomanda un tratament...asa ca cel mai bine ar fi sa discuti cu acesta administrarea duphastonului...

#24 2009-10-22 20:15:46

nightelf
Membru

pardon, rectific: ultima menstruatie am avut-o pe 30 august, nu 30 septembrie, deci a intarziat deja vreo 4 saptamani grater Si daca ma duc la ginecolog o sa-mi zica sa iau AC, eventual chiar Diane daca mai vede si microchisturi...sad

Publicitate

loading...

#25 2009-10-22 20:28:48

crys_ty_na
Platinum member

tare cred eu ca acele microchisturi pe care le vede sunt de fapt foliculi care NU necesita niciun tratament...poate ar trebui sa incerci alt medic si sa specifici ca NU doresti anticonceptionale si ca vrei investigatii care sa descopere problema de baza...

#26 2009-10-22 20:31:43

nightelf
Membru

pai cam asta cred si eu, pentru ca au aparut de fiecare data cand nu-mi venea menstruatia...am sa ma duc la alt medic sau o sa ii spun celui la care merg ca vreau altceva...

multumesc

#27 2009-10-22 22:14:11

crys_ty_na
Platinum member

te asteptam cu vesti nightelf...

#28 2009-10-23 08:21:46

ioana_1236
New member
Inregistrat: 2008-07-07

si eu o sa va comunic de indata ce aflu rezultatul la analize cool

#29 2009-10-24 22:51:19

ju
New member
Inregistrat: 2008-09-10

Salutare tuturor! As avea cateva intrebari pentru Doctoressa, dar inainte de ele as dori sa clarific situatia mea actuala.
In primul rand, am luat contraceptive Yasmin 1 an de zile si le-am intrerupt luna aceasta, pentru ca am avut niste analize mai putin bune, gen: colesterol mare(240) si o tentativa de colecist lenes(asa a iesit la ecograf). Medicul de la planning a zis clar sa fac o pauza de cateva luni.
In al doilea rand, am descoperit o candida, o infectie urinara si microbul helicobacter, pentru care am luat tratament in acelasi timp: amoxicilina, omicral, klabax si ovule viviflor.
In prezent folosesc prezervativul si incerc sa fiu cat mai precauta: aplicare corecta, verificare cu apa, etc( am putine emotii din cauza lui, pentru ca ma obisnuisem cu Yasmin foarte bine, dar asta este daca a trebuit sa le intrerup).
Ok...acum sa revin la intrebarille mele. Itentionez sa merg la un medic luni, dar pana atunci cer o parere Doctoressei in privinta unor dureri abdominale pe care le am de circa o saptamana. Astazi s-au mai intensificat si am impresia ca s-au declansat in cateva zile cand mi-a fost constant frig la picioare.(nu stiu cat e de relevant acest lucru).
Ce simt de fapt?o durere in partea dreapta de jos a abdomenului, care nu era constanta pana astazi si e mai intensa cand: ma duc la toaleta si urinez(e ca si cum as avea o bula de aer, sau o inflamatie si o simt in acel moment), cand ma misc brusc, sau cand ma asez pe scaun.
Ma intreb daca n-ar fi vorba totusi de o inflamare a apendicelui, sau e posibil ca un ovar sa fie inflamat? (durerea nu e intepatoare ci una mai degraba surda,pe o arie mai larga, care se intinde inspre sold).
E posibil ca dupa intreruperea contraceptivelor, ovarele mele fiind puse din nou in functiune, sa reactioneze altfel, sa se faca propriu-zis simtite?( in plus am luat un antiinflamator: indometacin cateva zile, dar tot nu m-a lasat durerea).
Va multumesc mult pentru rabdare in citirea acestor randuri si astept cu interes un raspuns.

#30 2009-10-27 17:11:57

ioana_1236
New member

am venit cu rez de la pap si mi-a iesit candida si atat.  supa
E bifat negativ pt leziune intraepiteliala sau maligna ; Bifat infectii si mai jos bifat candida
Apoi scrie cam asa : - frevente celule  superficiale si intermediare
                               - frecvente levuri tip candida
                               - flora bogata cu coci
                               - pap II inflamator
Se recomanda repetare dupa trat inflamator
Desi ma asteptam la altceva sincer sunt f dezamagita. E posibil sa am uterul inflamat de la candida? Mi-e greu sa cred ca, candida da inflamatii, infectii. Mi-e greu sa cred ca ma chinui de atatea luni doar pt o amarata de candida. Simt ca innebunesc. Nu stiu ce sa mai fac. Doctorita mi-a dat tratament  Flucovim, Gynozol, Medacter crema si Voltaren injectabil ....dar la citirea rezultatului am simtit ca imi fuge pamantul de sub picioare. Ce ma fac? Ce parere aveti? nustiu Sunt disperata

Ultima oara a fost editat de ioana_1236 (2009-11-09 12:24:26)

#31 2009-10-27 17:30:53

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

ti-ai facut si Mycoplasma, Ureaplasma si chlamydia?

#32 2009-10-27 17:44:11

ioana_1236
New member

am facut analiza de secretie completa... banuiesc ca intra si astea in ea.. am intrebat-o pe doctorita si mi-a zis ca daca era iesea

se poate face testare pt clamydia din sange??

Ultima oara a fost editat de ioana_1236 (2009-10-27 18:13:58)

#33 2009-10-27 20:33:50

Isis23
Membru
Inregistrat: 2009-10-27

Buna! Sunt noua pe forum si am o nelamurire. Am probleme cu menstruatia in sensul ca e foarte abundenta si cateodata imi vine din 2 in 2 saptamani. Am fost la ginecolog in iunie si mi-a dat yasmin (3 luni). In iulie mi-au descoperit un nodul intr-un san, mi-au facut punctie si e benign, asa ca m-au lasat sa continui tratamentul, dar numai pe perioada asta de 3 luni. Acum imi vine destul de regulat dar extrem de abundent (folosesc in jur de 8-10 tampoane ob super/zi +absorbante) . As vrea sa stiu daca mai sunt si alte tratamente in afara de anticonceptionale pentru ca nu mai pot lua ac. din cauza nodulului. Si daca sunt, ce efecte secundare au?

Ultima oara a fost editat de Isis23 (2009-10-27 20:34:20)

#34 2009-10-28 11:27:32

ioana_1236
New member

rog doctoressa sa-mi dea un sfat cu privire la rez de la pap. multumesc

#35 2009-10-28 11:31:36

andreea_andy2
Moderator
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

ioana_1236 a scris:

am facut analiza de secretie completa... banuiesc ca intra si astea in ea.. am intrebat-o pe doctorita si mi-a zis ca daca era iesea

se poate face testare pt clamydia din sange??

Testul clamidya se face separat, nu intra in analiza de secretie obisnuita.

Fericita mamica de Aida Maria!

#36 2009-10-28 11:58:53

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

si mycoplasma si ureaplasma tot separat se fac. Astea 3 trebuia sa le faci demult...

#37 2009-10-28 11:59:48

ioana_1236
New member

stiu dar cum ? prin analiza de sange? ca nu stiu nustiu

#38 2009-10-28 12:04:00

andreea_andy2
Moderator
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Din secretie se fac. Dar se recolteaza diferit si se fac analize diferite.

Fericita mamica de Aida Maria!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.