homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Tratamente naturiste minune !

#1 2009-09-19 11:37:50

D. Loredana
Hero member
De la: Timişoara
Inregistrat: 2008-09-24
Site

Tratamente naturiste minune !

De fiecare dată c?nd am anumite probleme mă g?ndesc la o sumedenie de soluţii şi pentru a mă ?ncuraja ?ntocmesc o listă a soluţiilor, iar apoi o aleg pe cea, care mi se pare mie mai eficientă ! Aşa se ?nt?mplă şi ?n cazul bolilor, caut pe internet orice tratament, ?n special cel de tip naturist, care a fost postat de cineva şi care a dat rezultate !
M-am g?ndit că ar fi interesant ca fiecare, care este membru al acestui site sau care este ?n trecere să posteze " tratamentul minune " , care l-a scăpat de o anumită boală ! De preferabil ar fi ca tratamentele sa fie doar de tip naturist: reţete pe bază de plante, terapii naturiste, cură şi metode naturiste ?mpotriva infecţiilor uro-genitale, acneei, căderii părului, hemoroizilor, ?mpotriva durerilor de articulaţii, de cap, de dinţi, de ficat, de urechi etc.
Pentru un tratament medicametos este nevoie de un consult medical !
Sper să vă fie de folos ! smile

Ultima oara a fost editat de dumi lore (2009-09-20 14:33:25)

mornincoffee
“Singurul tiran pe care îl voi urma este vocea calmă, blândă din mine.” (Mahatma Gandhi)

#2 2009-09-19 17:30:21

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: Tratamente naturiste minune !

misto topic tummenupp

sa le iau pe rand:

- tinctura de merisor (vaccinium vitis idaea) impotriva infectiilor urinare cu e-coli. pt aceeasi chestie: scortisoara mestecata zilnic (nu mai mult de o jum de lingurita pe zi, cica ar fi toxica in cantitati mari)

- pelin si codita soricelului anti-candida (bine, n-am scapat de ea complet niciodata, dar se ameliora f vizibil daca faceam aceste ceaiuri - f amare!! - sau mestecam frunze proaspete de codita-soricelului

- produsul naturist "tonic capilar" de la favisan - face minuni impotriva matretii, al meu are o forma destul de urata si, la cateva zile dupa ce foloseste solutia (care e si ieftina - cam 7-9 lei), se amelioreaza puternic sau chiar trece de tot

- catina pt imunitate - nu cred ca mai era cazul sa o mentionez

-afinele negre - hipoglicemiant natural (persoanele cu diabet ar trebui sa consume afine toata vara....)

- apa sulfuroasa - pt boli de piele si reumatice. in iasi avem bai cu apa sulfuroasa... de fiecare data cand merg la plaja acolo si ma ung cu apa de aia puturoasa, imi dispar cosurile. iar bunica-mea, in satul careia a fost baza de tratament cu atfel de ape,povestea cum intr-un an a spalat covoare in apa aia... a stat cu genunchii pe covoarele ude cateva ore, cat a frecat la ele... o iarna intreaga nu a mai avut probl cu genunchii (in mod normal avea dureri la frig)

- acupunctura pt... orice (sotul mi-a tratat cu cateva ace o infectie la masea pt care dr stomatolog mi-a "prezis" ca voi ajunge la urgente chirurgicale maxilo-faciale daca nu iau antibiotic. n-am luat... am facut acupunctura vreo 3 zile wink )

- gandire pozitiva si rugaciune spusa corect, plus corectarea atitudinii fata de lume si viata - pt tot ce nu s-a rezolvat prin alte metode smile cel mai bine... profilactic wink

imi mai amintesc si mai scriu...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#3 2009-09-19 18:17:14

ciresica_oky_doky
Full member
Inregistrat: 2007-06-20

- afinele negre sunt bune si pentru circulatia sangelui smile mama consuma si nu o mai dor picioarele

- usturoi: prevenirea si tratamentul viermilor intestinali

- argila+suc de cartravete(de fapt se ia un castravete si se pune in blender )+suc de portocale/ lamaie se amesteca pana se obtine o pasta omogena - este o maca de fata hranitoare si cu proprietati antiseptice smile foarte faina pe vreme friguroasa

- imunitate: echinaceea(ceai), catina cu miere, macese(ceai)

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima suflare ca sa-ti spun "Te iubesc!"-  hjarta    hjarta     hjarta    hjarta    hjarta

#4 2009-09-19 18:24:25

Dr. Istrate
New member
Inregistrat: 2009-07-14

si pt ca toate astea sa functioneze , o dieta bazata pe produse naturale si mai putina carne ar fi de dorit...

printre cele incercate si care au avut efect dovedit:

- probleme anale (hemoroizi, prolaps, fisura) - pai calde de sezut cu troscot, coada calului

- insomnii, anxietate - sunatoarea

- gheara matei - excelent imunostimulator

#5 2009-09-19 21:49:43

D. Loredana
Hero member
Site

Vă mulţumesc mult pentru contribuţie ! rodnar  puss

Să continui : smile

* Consumaţi usturoi zilnic- substanţa activă are proprietăţi antifungice, antiinfecţioase şi imunostimulatoare. Are un efect extraordinar ?mpotiva candidozei, eu ?nghit ?n fiecare zi 2 caţei de usturoi sau beau capsule.

*Consumaţi iaurt cu Lactobacillus Acidophylus, cultură bacteriană care ajută la restaurarea florei intestinale şi compensează efectele negative ale ciupercii asupra florei vaginale.

*Bitterul suedez, denumit şi elixirul tinereţii, poate fi folosit intern pentru: indigestie, balonare, dischinezie biliară, afecţiuni hepatice cronice, anorexie, anorexie psihică, boli de piele, afecţiuni alergice, tulburări menstruale (ciclu menstrual neregulat, dureros, abundent), cistită, infecţii renale, viermi intestinali, guturai (răceală), gripă, febră, stări de greaţă, migrene, reumatism, gută, boli cardiace, asociate cu valori crescute ale colesterolului, boli ale pancreasului, adjuvant ?n diabet, adjuvant ?n boala canceroasă, iar extern ?n: dureri de cap, tulburări nervoase posttraumatice, răni, cicatrice persistente, arsuri uşoare şi medii, tromboflebită, luxaţii, entorse, ?nţepături de insecte, pentru depuraţie etc.

( Bitterul suedez nu-mi lipseşte niciodată din casă şi este primul, la care mă g?ndesc c?nd apare vreo " urgenţă ", este primul meu ajutor, să spun aşa !  smile  )

Ultima oara a fost editat de dumi lore (2009-09-19 22:02:51)

mornincoffee
“Singurul tiran pe care îl voi urma este vocea calmă, blândă din mine.” (Mahatma Gandhi)

Publicitate

loading...

#6 2009-09-19 22:42:56

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

Nu orice remediu naturist e bun pt oricine, de exemplu mie imi place f mult usturoiul, ii cunosc proprietatile, insa daca consum regulat imi da probleme la fiere. Important e sa stim la ce suntem sensibili si daca observam ca ceva ne da discomfort sa consumam cu moderatie.

Acum sa spun ce mi-a facut mie bine:
siropul plantusin pentru dureri de gat, gripa.
catina cu coenzima q10 pentru imunitate
remediile homeopate
ceai de sunatoare pentru dureri de stomac
ceai renostip din codite de cirese si matase de porumb pentru rinichi
acupunctura buna pentru orice
masca de par de la vivanatura impotriva caderii parului

o sa incerc si eu bitterul suedez cum se ia? se ia cu apa sau gol asa?

#7 2009-09-19 23:20:17

baciu
Insomniac member
Inregistrat: 2007-02-25

topicul meu preferat a luat in sfarsit nastere. Sunt nespus de incantata.

Bitterul suedez - nu lipseste niciodata din casa mea. Am tratat cu el in combinatie cu ulei de galbenele o ciuperca la unghia piciorului; il folosesc cu succes de fiecare data cand simt ca ma ataca o raceala; la durerile de cap il folosesc atat extern sub forma de compresa cat si intern; in general ca si tonicum pentru organism; durerile pe care le aveam in fiecare toamna la incheietura mainii stangi tot cu bitter suedez le-am facut sa dispara definitiv; indispozitii gastrointestinale; etc. E singurul "medicament" pe care pot jura si in vis.

Cura cu sucuri din legume proaspat presate: de trei ori pe an cate zece zile: sfecla rosie ( 300 g), morcovi (100 g), telina (100 g), 1 cartof, ridichie (50 g) - portia zilnica. E foarte bun pentru intarirea sistemului imunitar. In loc sa beau vitamine sub forma de tablete, beau acest suc. Pentru a-l prepara e nevoie de un aparat foarte bun care nu-si da duhul dupa doua folosiri.

Bitterul suedez se ia diluat in ceai sau apa, trei lingurite pe zi.

Intepatura de albina- am tratat-o frecand locul cu patrunjel verde. Apoi am uns cu alifie de rostopasca si am pus comprese cu bitter suedez.

Ultima oara a fost editat de baciu (2009-09-19 23:25:17)

Unde dragoste nu e, nimic nu e.

#8 2009-09-20 10:43:07

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

pt negi:

iubitul meu avea mainile pline de negi si a folosit apa de ploaie dintr-o scorbura, din padure.
era o apa neagra...
s-a spalat in fiecare zi pe maini cu apa aia timp de o saptamana si i-au trecut.
asta a fost cea mai mare minune pe baza tratamentelor naturiste pe care am vazut-o... mai ales ca incercase f multe tratamente, se si operase si nimic.

pt nas infundat:
infuzie cu ceai de musetel.mie imi trece instant.

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#9 2009-09-20 10:53:01

Kleo
Insomniac member
Inregistrat: 2007-12-26

Daca tot ati inceput cu tratamentele naturiste poate aveti o idee si pentru mine.M am trezit azi noapte cu o durere ingrozitoare de burtica.Am simtit eu in ultimile zile ca parca am racit jos dar am zis ca nu e nimic pentru care sa mi fac griji.Numai ca aseara chiar m au luat niste dureri urate.Pe deasupra sunt si la menstruatie:(Am pus ceva cald al burtica si am luat un calmant,dar inca ma doare si am tendinta de a merge la baie din 5 in 5 min.Un sfat pana maine cand ajung la medic?Mc frumos
Scz de off-topic dar as prefera un sfat care sa nu implice pastilute.

Ultima oara a fost editat de dya20 (2009-09-20 10:54:11)

Keep trying! Maybe you'll succeed!

#10 2009-09-20 11:17:37

D. Loredana
Hero member
Site

Fă băi de şezut cu ceai de pelin sau de gălbenele sau orice ceai ai prin casă şi stai cu funduleţul ?n apă fierbinte. E posibil să ai aceste dureri din cauza menstruaţiei şi sunt trecătoare ! smile Eu dacă nu iau anticoncepţionale mă urc pe pereţi la ce dureri de burtă am la menstruaţie ! ?ncearcă cu ceaiuri şi vezi cum te simţi ! wink

Ultima oara a fost editat de dumi lore (2009-09-20 11:19:06)

mornincoffee

#11 2009-09-20 11:37:04

taniusha
Full member
Inregistrat: 2009-06-17

Super topic!!! Stiu si eu cate ceva:

1.Caderea parului:
-o data pe saptamana se ung radacinele cu suc de lamie si se lasa peste noapte;
-o dat ape saptamana se ung radacinele cu ceapda data pe rozatoare si se lasa peste noapte; (stiu ca dupa asa tratament parul cand este umed miroase neplacut insa e ffoarte efectiv)
-2 oua + 50g de coniac si se face o masca pt par, si se lasa pt jumatate de ora; (se face odata la 2 saptamani)

2. Tratamentul impotenţei , frigidităţii, sterilităţii la femei şi bărbaţi, menopauzei premature, insuficienţei ovariene,reglarea ciclului:
-Tinctura de Branca Ursului: se ia cate o lingurita de tinctura de 4 ori pe zi.
Contraindicatii: Planta este contraindicată femeilor gravide. Supradozarea acestui remediu poate produce reacţii de tip alergic, vasodilataţie periferică şi hipotensiune. Pot fi activate unele afecţiuni ale prostatei, iar ?n cazul ?n care apare o jenă la urinare, tratamentul cu br?nca ursului se va ?ntrerupe.

Pentru a obţine efecte rapide afrodisiace, se dizolvă 2-3 linguriţe de Tinctură de Branca Ursului ?n jumătate de pahar cu apă şi se consumă cu 20-30 de minute ?nainte de actul sexual.

La fel extractul de br?nca ursului se poate foslosi şi extern ?n tratamentul rănilor purulente. După tratamentul extern cu br?nca ursului este interzisă expunerea la soare, deoarece are proprietăţi fotosensibilizante.

#12 2009-09-20 11:39:39

Kleo
Insomniac member
Inregistrat: 2007-12-26

Mc dumi.Nu sunt dureri de menstruatie...pe mine ma doare spatele  la menstruatie...am racit un pic jos.O sa incerc cu bai de sezut si cu statul cu fundul pe ceaunul fierbinte.La mama dadea rezultate ceaunul...

Keep trying! Maybe you'll succeed!

#13 2009-09-20 12:53:42

baciu
Insomniac member

da, baile de sezut sunt foarte eficiente. Ti le recomand. Poti folosi plante si argila. Coada calului, galbenelele si coada soricelului sunt foarte indicate pentru organele genitale.

#14 2009-09-20 13:25:07

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

crema de galbenele - foarte bun cicatrizant, actiune antiseptica, antiinflamatoare

ceaiuri de matase de porumb, coada soricelului - efect diuretic, foarte eficiente in infectii urinare

pt negi am folosit sucul unei plante, avea culoare portocalie, insa nu mai tin minte exact cum se numea...

mai scriu cand imi vin si altele in minte

#15 2009-09-20 13:27:29

baciu
Insomniac member

probabil era sucul de rostopasca acela pe care l-ai folosit pt negi. E de un galben inchis pana la portocaliu.

#16 2009-09-20 13:34:16

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

baciu a scris:

probabil era sucul de rostopasca acela pe care l-ai folosit pt negi. E de un galben inchis pana la portocaliu.

da baciu, rostopasca, merci tongue

#17 2009-09-20 14:03:55

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

Si cat timp se ia bitterul doar la nevoie sau se fac cure?

#18 2009-09-20 14:19:01

D. Loredana
Hero member
Site

Bitterul se poate folosi ?n toate bolile, dar şi pentru menţinerea sănatăţii ?n general ( se administrează 1-2 linguriţe din  preparat, diluate ?n apă plată sau ceai, dimineaţa şi seara ) .

mornincoffee

#19 2009-09-20 18:59:08

ciresica_oky_doky
Full member
Inregistrat: 2007-06-20

dumi lore a scris:

*Consumaţi iaurt cu Lactobacillus Acidophylus, cultură bacteriană care ajută la restaurarea florei intestinale şi compensează efectele negative ale ciupercii asupra florei vaginale.

asta contineau pastilele mele pentru colon iritabil! wow, habar nu aveam ca exista si lapte, ca eu am dat pe pastilele alea 80 ron

Ultima oara a fost editat de ciresica_oky_doky (2009-09-20 19:01:43)

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima suflare ca sa-ti spun "Te iubesc!"-  hjarta    hjarta     hjarta    hjarta    hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.