homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Menopauza?

#1 2009-09-22 11:35:38

flaviana
Full member
Inregistrat: 2008-02-16

menopauza?

"Implinesc" un an de cand nu am menstra. Am 46 ani si primele luni de absenta le-am pus (si eu si doctorul) pe seama faptului ca am luat f. mult timp ac plus ultimele luate fiind Exluton, pe perioada aceea u am avut de asemenea menstra. Dar de la renuntarea totala la ac si pana acum - nici o picatura. Am toate simpromele menopauzei, mama mea a intrat si ea in jurul varstei de 45 ani plus la controlul ginecologic - diagnostic: premenopauza, colpita atrofica, cistocel, endometru liniar, iar la Papanicolau - frotiu atrofic, inflamator, cu marcate modificari degenerative.
Intrebarile meale sunt:
-mai pot oare ramane insarcinata? oricum ma protejez cu ovule Pharmatex - sper ca e suficient fiindca nu mai vreau sa iau hormoni si nu vreau, bineinteles, nici sarcina
-mi s-a recomandat tratament de sustinere hormonal - in aceasta situatie nu voi intra din nou in cercul vicios al introducerii de hormoni in organism?
-ce stiti despre testul de menopauza care se gaseste in farmacii-ar fi concludent?
Va multumesc pt. rabdare si astept niste raspunsuri.

#2 2009-09-22 16:19:53

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: menopauza?

ii las link doctoressei

#3 2009-09-23 13:08:33

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: menopauza?

asa pare, ca ai intrat in menopauza
frica de hormoni nu o inteleg...
mi se pare de preferat tratamentul de substitutie(cu hormoni) oricarora dintre problemele asociate menopauzei....
gravida nu mai poti ramine in menopauza fiind..insa ar merita facute dozari hormonale care sa documenteze menopauza
despre testul de menopauza din farmacii nu stiu nimic

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.