homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Logest..-6

#96 2012-02-14 11:40:26

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: Logest..

nu smile doar daca-s apoase si la mai putin de 4 ore de la administrarea unei pastile, sau mai mult de 4 intre 2 pastile.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#97 2012-02-14 11:41:19

Andra Adnana
New member
Inregistrat: 2012-01-04

am inteles smile ms, yoyo puss

#98 2012-02-14 11:44:15

yoyolina
Moderator

n-ai pt ce smile

#99 2012-02-14 18:28:05

Ally_mm
New member
De la: Bucharest
Inregistrat: 2011-03-29

yoyolina a scris:

daca era primul contact din ziua respectiva (cu alte cuvinte, nu a ejaculat inainte), e ok;
daca au mai fost si alte contacte inainte, pe canal au ramas spermatozoizi care au fost eliminati o data cu lichidiul pre-ejaculator, caz in care exista risc de sarcina chiar daca nu a existat "finalizare" inauntru.

A fost primul si singurul contact.
Multumesc mult, m-am linistit. smile

Happy Valentine's Day !

#100 2012-02-15 11:35:35

BabyLove
Sr. member
Inregistrat: 2008-07-19

Acum vreun 1 an,am folosit anticonceptionale Logest,apoi le'am intrerupt si acum vreau sa revin iar la ele. E nevoie sa merg la medic sa ma consulte din nou sau incep sa iau tot Logest?

hjarta hjarta

Publicitate

loading...

#101 2012-02-15 18:32:26

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

daca nu ti-ai schimbat ceva radical in stilul de viata sau ceva in starea ta de sanatate poti sa incepi logest si daca nu te intelegi cu ele, mergi sa le schimbi.

#102 2012-02-16 20:12:00

iioanaa
Membru
Inregistrat: 2012-02-16

buna am si eu o problema...am luat artizia si mi-a aparut spotting... am mers la doctor si mi-a dat logest... am luat primul blister iar in sapt 3 am uitat sa iau o pastila ... am luat-o in acelasi timp cu pastila curenta ... am citit pe prospect ca trebuie sa continui cu un nou blister fara sa fac pauza de 7 zile... dupa ce am luat prima pastila din cel de-al 2 lea blister mi-a aparut o sangerare care inca mai dureaza ... de sambata .... si nu e spotting... e o cantitate mai abundenta si arata exact ca menstruatia... am nevoie de un sfat... va multumesc

#103 2012-02-16 21:08:21

yoyolina
Moderator

spottingul e normal in primele 3 luni de utilizare; cat timp ai luat artizia?
oricum, logest=artizia dpdv hormonal, mare treaba n-ai facut ca le-ai schimbat.

eu zic sa continui cu blisterul pana la capat, daca le intrerupi, oricum nu ti se va termina menstra.

#104 2012-02-16 21:21:18

iioanaa
Membru

.... am vazut si eu ca nu e diferenta mare de hormoni... dar am fost la planning si mi-au dat logest...artizia am luat vreo 5 luni

#105 2012-02-16 21:25:54

yoyolina
Moderator

nu-i vorba ca nu exista diferenta mare, ci ca nu exista diferenta deloc la nivel hormonal, ci doar la cel al substantelor de umplutura, adica al excipientilor.

in fine; termina blisterul, vezi cum se prezinta situatia in pauza si luna viitoare, si daca tot nu scapi de spotting, du-te inapoi la planning si vorbiti despre anticonceptionale cu doza diferita de hormoni, nu doar cu denumire diferita.
si sa nu uiti de protectia suplimentara in cele 7 zile de dupa ce ai uitat pastila.

#106 2012-02-16 22:56:42

iioanaa
Membru

cred ca o sa imi fac o programare la ginecolog....nu mai prea am incredere in planning. multumesc pt tot

#107 2012-03-12 22:16:25

Andra Adnana
New member
Inregistrat: 2012-01-04

fetele, as avea si eu o intrebare : substante vitale pentru par (asa se numesc, sunt niste vitamine de la plafar), nu interactioneaza cu Logestul nu ?
si o alta intrebare : daca am luat intr-o seara pastila cu alcool (pentru ca eram in oras) scade eficacitatea ? stiu ca se poate consuma alcool, dar nah ... am zis sa intreb tongue

#108 2012-03-13 12:03:07

eph
Hero member

ambele cazuri sunt ok.

#109 2012-03-13 13:40:43

eph
Hero member

iioanaa a scris:

cred ca o sa imi fac o programare la ginecolog....nu mai prea am incredere in planning. multumesc pt tot

ginecologul nu prescrie pastile contraceptive decat daca iti trebuie pentru motive medicale (chisturi, endometrioza) si in plus eu n-am intalnit sau auzit vreodata de vreun ginecolog care sa se sinchiseasca sa nu ti le dea dupa urechea stanga (in loc sa te consulte si atentie! nu ma refer la consultatia ginecologica ce nu are nici o legatura cu anticonceptionalele) sau sa-ti explice cum se iau ca sa nu apari iar in cabinet pentru avort... dar, faci cum vrei wink

#110 2012-03-17 21:16:41

Ally_mm
New member

Buna fetelor!

Am terminat tratamentul cu Augmentin si Gynie L pentru streptococul hemolitic de grup B care a fost gasit la analize, acum aproape o luna. De fapt, ovulele nu cred ca au avut cum sa actioneze pentru ca majoritatea nu s-au topit nici pe jumatate, dimineata le gaseam aproape intregi. sad

Asa ca mirosul acela urat a ramas....Imi dau seama dimineata la dus, plus ca si prietenul a observat ca dupa contact, la cateva ore, simte la el acelasi miros. Dupa ce foloseste cateva zile la rand unguentul Clotrimazol, dispare, insa la mine ramane, zilnic chiar.

Stiu ca trebuie sa refac analizele, dar e clar ca streptococul e tot acolo...
Am luat astazi de la farmacie ovulele Cervugid, mi-au fosr recomandate de farmacista,pentru ca i-am zis ca nu mai vreau sa iau antibiotic si ca vreau sa incerc alt tip de ovule, mai moi, care ar trebui sa se topeasca fara probleme.

Va rog, ce sfat imi dati, sa incep tratamentul cu aceste ovule?
Probabil si doctorul mi le-ar fi recomandat, pentru continutul in cloramfenicol, substanta care apare pe lista antibioticelor ce mi-au fost recomandate in fisa cu analizele.

Stiu ca aveam si flora bacteriana deranjata, dar nu inteleg de ce nu a trecut acel miros, mai ales ca nu m-am mai spalat cu nimic altceva decat cu apa sau cu ceai de musetel. ( Multi Gyn-ul recomandat nu a fost ok, dupa doar 2 spalari m-am iritat si au aparut senzatii de mancarime si usturime, asa ca am renuntat la a il mai folosi).

Stiu ca nu e ok sa am acolo acel miros deranjant, plus ca imediat se transmite si la prieten. sad

Multumesc mult!

p.s. Cervugidul nu interfereaza cu Logestul, nu? oricum voi folosi prezervativul, insa am citit pe prospect ca poate ataca latexul. Mai sunt acele prezervative fabricate din alt material, non-latex - Polyisoprene (Durex Real Feel), acestea sunt ok?

Ultima oara a fost editat de Ally_mm (2012-03-17 21:38:25)

#111 2012-03-17 21:54:44

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

ally, eu cred ca as reface analizele, eventual in alta parte, mi se pare ciudat ce zici tu cu mirosul, seamana a gardnerella mai degraba
cervugidul nu interactioneaza, dar ideal ar fi sa nu faci sex pe durata tratamentului, daca te decizi tu totusi sa-l faci

#112 2012-03-18 13:27:49

Ally_mm
New member

Iti multumesc pentru raspuns.
Ma gandeam sa le refac la alta clinica, dar in acelasi timp m-am zis ca sigur va iesi acelasi rezultat, tot acel streptococ.
E vina mea pentru ca demult am sesizat acel miros, insa nu i-am dat importanta, plus ca alte simptome nu am avut si nu am nici acum.

Am folosit aseara primul ovul, s-a dizolvat complet si rapid, dupa doar un sfert de noapte.
Voi folosi prezervativul in timpul acesta.
Sa le folosesc pe toate si apoi sa refac analizele?

#113 2012-03-18 14:30:31

Daniela-Maria
New member
Inregistrat: 2012-01-03

Am o intrebare iau Cuminol si vineri  am avut un contact sexual in care a ejaculat doar la intrarea in vagin.Astazi iau ultima pastila de Artizia.Maine ar trebui sa inceapa perioada de pauza dar m-am gandit sa o aman.In caz ca raman insarcinata urmatoarea menstruatie nu ar trebui veni nu?

Ultima oara a fost editat de Daniela-Maria (2012-03-18 21:35:58)

#114 2012-03-18 17:46:02

eph
Hero member

pai contactul de acum e cu risc si cat mai iei cuminol plus 7 zile/ 7 pastile nu zile de pauza, consecutive dupa ce termini tratamentul cu antibiotic, trebuie sa te abtii ca vad ca prezervativ oricum nu vreti. asa ca solutia cea mai buna e sa lungesti folia cu cate pastile iti mai trebuie si sa faci pauza atunci sau sa o duci pana la capat si sa faci pauza abia la sfarsitul ei. dar contactul asta nu-mi place. daca nu au trecut 72 de ore de la el poti lua contraceptia de urgenta si sa continui normal cu ac.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.