homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Schimbare pilula

#1 2009-09-28 21:54:20

Monya
Full member
Inregistrat: 2008-04-14

schimbare pilula

Buna! este vreo problema daca schimb pastila, un an si jumatate am luat yasmin, si acum sunt nevoita sa iau microgynon!!!, ce parere aveti???

I am not a woman of too many faces. The mask I wear is one...

#2 2009-09-28 21:59:06

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: schimbare pilula

daca medicul ti a spus sa schimbi nu e nicio problema...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2009-09-30 20:49:56

Monya
Full member

miercurea trecuta am luat ultima pastila de yasmin, joia aceasta trebuie sa i-au prima pastila de microgynon, sunt protejata in continoare nu??? nu trebuie sa astept 7 zile ???

#4 2009-09-30 21:37:21

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Trebuie sa scrie in prospect, cum sa procedezi daca treci de la alt antibebe la microgynon.

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#5 2009-09-30 21:41:09

deepsleep
Full member
Inregistrat: 2009-03-19

cel mai bine te uiti pe prospectul de la microgynon, cred ca la toate exista rubrica referitoare la "cand treci de pe alt AC pe...". si eu am o problema asemanatoare, poate se gaseste cineva sa ma ajute si pe mine cu un sfat... eu am luat aproape 3 ani loette cu care m-am inteles extrem de bine, asta pana au fost retrase de pe piata. la momentul respectiv am fost la medic (altul decat cel care imi prescrisese loette, ce-i drept) si mi-a dat yasmin. am luat o vreme si nu pot sa spun ca m-am simtit rau cu ele, dar mi-a stat pe creier faptul ca au concentratie mult mai mare decat ce luam eu inainte si ca unei prietene care lua tot yasmin i-au aparut niste noduli la sani. una peste alta, am mers iar si am intrebat daca nu-mi poate da altceva. mi-a prescris novynette. ei, de aici (abia) incepe balciul! duminica ar fi trebuit sa fie prima zi de pauza dupa ultima folie de yasmin. conform prospectului de la novynette, in cazul trecerii de pe alt AC, folia de novynette se incepe in prima zi de pauza si se sare peste menstruatie in luna aia. prin urmare am luat prima pastila duminica. dupa care din curiozitate am inceput sa ma interesez pe net despre ce anume iau si am aflat ca novynette contin o substanta destul de controversata (in SUA s-au lansat petitii pt retragerea de pe piata etc.). ei bine, de atunci nici n-am mai luat alta pastila de novynette si as vrea sa revin totusi la yasmin (avand in vedere si faptul ca ar fi al 3-lea tip de ac pe care il iau intr-un an. acum dilema mea e... cat mai fac pauza, in ce masura influenteaza pastila de novynette luata duminica, cand pot incepe noua folie de yasmin?!? sunt tare zapacita si imi dau seama ca mi-am facut-o cu mana mea, da ce pot sa zic... in orice caz, daca are cineva rabdare sa citeasca post-ul si are o idee poate ma poate ajuta cu un sfat!

Publicitate

loading...

#6 2009-09-30 23:11:24

Monya
Full member

am citit prospectul si scrie ca prima pastila de microgynon trebuia luata a doua zi dupa ultima de yasmin. mie de la medic nu mi s-a spus asa si deja au trecut 6 zile de la ultima pastila de yasmin. in acest timp am facut dragoste cu iubi - presupun ca am fost protejata de la yasmin - ce ma fac in continuare  grater

#7 2009-10-01 09:56:27

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Monya a scris:

miercurea trecuta am luat ultima pastila de yasmin, joia aceasta trebuie sa i-au prima pastila de microgynon, sunt protejata in continoare nu??? nu trebuie sa astept 7 zile ???

esti protejata in continuare.
si eu am schimbat anticonceptionalele si la fel scri pe toate prospectele, ca si pe al tau.
dar medicul mi-a zis sa fac pauza normala de 7 zile si am ascultat-o si n-am patit nimic wink
asa ca stai linistita si incepe normal folia de microgynon in a 8-a zi

#8 2009-10-01 09:57:17

Monya
Full member

mersi camish, azi o sa i-au prima pilula, ma gandeam sa astept 7 zile pe uscat si apoi sa "inot" iara  punish
am mai gasit scris intr-o brosura ceva de genul: poti incepe folia si din a cincea zi a ciclului menstrual, asta daca ai un ciclu menstrual mai mare de 24 de zile, iar protectia este imediata

Ultima oara a fost editat de Monya (2009-10-01 10:47:02)

#9 2009-10-01 12:38:34

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

asta n-am mai auzit-o
dar ti-am spus mai sus ce m-a sfatuit medicul meu de planning si l-am ascultat. si n-am bebe tongue

#10 2009-10-01 12:46:18

Monya
Full member

camysh a scris:

asta n-am mai auzit-o
dar ti-am spus mai sus ce m-a sfatuit medicul meu de planning si l-am ascultat. si n-am bebe tongue

puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.