homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Uitat karissa

#1 2009-09-30 16:24:15

iubitzicaG
New member
Inregistrat: 2008-10-25

uitat karissa

buna fetelor...
am o mica problema miam facut analize si mia iesit dereglare hormonala.Doctorita mia dat sa iau acc si anume karissa.problema e ca ora la care o iau de obicei e la 14 30 insa duminica adica in data de 26 am uitat si mi-am amintit de ia doar luni dimineata la 4 jumate 5.eu am luato si luni am luat din nou la ora normala.problema e ca inainte sa uit de pastila am avut contact duminica dimineata care sa finalizat in vagin si de atunci am mai intretinut relatii fara protectie de 7 zile.As putea avea ceva surprize?A si inca ceva.De cand iau acc am scurgeri maronii e prima data cand iau e ceva obisnuit?va rag lamuritima va multumesc

#2 2009-09-30 16:27:26

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: uitat karissa

contactul de duminica nu pune probleme, celelalte da, daca au fost in cele 7 zile in care trebuia sa te protejezi...
scurgerile maronii se cheama spotting si sunt normale la inceput

#3 2009-09-30 17:13:27

iubitzicaG
New member

mersi foarte  mult de raspuns.Dar nu mam exprimat prea bine knd am zis k am intretinut relatii dupa ziua in caaream uitat sa iau pastila m-ai am de luat inca 9 zile de acc pana la pauza de 7 zile. Imi cer scuze de greseala. sper sa nu avem surprize deoarece am primit acest tratament pt k imi era prea mare LH si doctorita mia zis ca daca doresc sa fac acum copii nu as putea.Si acc le iau de 12 zile nu cred k si-au si facut deja efectu.sper sa nu apara ceva pe parcurs.ms mult

Ultima oara a fost editat de iubitzicaG (2009-09-30 17:15:47)

#4 2009-09-30 18:02:59

QueenOfRoses
Moderator
De la: Where the wild roses grow.
Inregistrat: 2009-08-21

Nu cred ca o sa apara ceva,adica nu o sarcina.Daca ai luat corect 7 pastilute nu ai de ce sa iti faci griji..

"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson

#5 2009-09-30 18:32:37

iubitzicaG
New member

sa speram.multumesc pt raspunsuri

Publicitate

loading...

#6 2009-10-02 11:06:07

stefania198x
Membru
Inregistrat: 2009-10-02

Buna ziua. Incep prin a va spune ca sunt noua pe acest forum.
Si eu am o problema cu omiterea unei pilule Karissa si m-am bucurat sa vad ca acest topic a fost postat de curand.
Problema (o sa detaliez mult, multumesc de pe acum pentru rabdare): pe data de 29.08 (sambata) am uitat sa iau o pastila (si au trecut mai mult de 12 ore), si mai aveam 2 de luat cu tot cu aceea, cum nu aveam prospectul la mine (pe care scrie ca daca omiti iar in urmatoarele 7 zile ti se termina folia sa incepi imediat alta), am luat duminica si luni ultimele 2 pastile, apoi miercuri/joi (2/3.09) mi-a venit menstruatia; de sambata aceea in care am omis si pana sambata urmatoare inclusiv nu am avut contact (duminica in schimb da); cum am terminat folia luni pe 31.08, am inceput alta marti, pe 08.09 (am avut un contact neprotejat pe 12.09, care ma gandesc ca ar putea fi periculos pentru ca nu trecusera 7 zile de cand am inceput urm folie); toata folia aceasta am luat-o corect si am mai avut contacte neprotejate (inclusiv cu ejaculare inauntru); teoretic trebuia sa-mi vina menstruatia miercuri/joi pe 23/24.09. Azi e vineri, inca nimic; joi seara mi-am facut un test SureCheck, a iesit negativ si m-am mai linistit putin.
Problema e, m-am expus intr-adevar, sau ovulatia oricum nu s-a mai produs? acum trebuie sa-mi vina menstruatia cat de curand? si urmatoarea folie e in regula si corect sa o incep marti pe 06.10, voi fi protejata inca de la inceput? sa mai fac un test daca nu imi vine?
Sunt tare debusolata...
Va multumesc anticipat!

Ultima oara a fost editat de stefania198x (2009-10-02 11:08:21)

#7 2009-10-02 11:46:16

bella-yzaura
Full member
De la: iasi
Inregistrat: 2009-04-06

stefania198x a scris:

Buna ziua. Incep prin a va spune ca sunt noua pe acest forum.
Si eu am o problema cu omiterea unei pilule Karissa si m-am bucurat sa vad ca acest topic a fost postat de curand.
Problema (o sa detaliez mult, multumesc de pe acum pentru rabdare): pe data de 29.08 (sambata) am uitat sa iau o pastila (si au trecut mai mult de 12 ore), si mai aveam 2 de luat cu tot cu aceea, cum nu aveam prospectul la mine (pe care scrie ca daca omiti iar in urmatoarele 7 zile ti se termina folia sa incepi imediat alta), am luat duminica si luni ultimele 2 pastile, apoi miercuri/joi (2/3.09) mi-a venit menstruatia; de sambata aceea in care am omis si pana sambata urmatoare inclusiv nu am avut contact (duminica in schimb da); cum am terminat folia luni pe 31.08, am inceput alta marti, pe 08.09 (am avut un contact neprotejat pe 12.09, care ma gandesc ca ar putea fi periculos pentru ca nu trecusera 7 zile de cand am inceput urm folie); toata folia aceasta am luat-o corect si am mai avut contacte neprotejate (inclusiv cu ejaculare inauntru); teoretic trebuia sa-mi vina menstruatia miercuri/joi pe 23/24.09. Azi e vineri, inca nimic; joi seara mi-am facut un test SureCheck, a iesit negativ si m-am mai linistit putin.
Problema e, m-am expus intr-adevar, sau ovulatia oricum nu s-a mai produs? acum trebuie sa-mi vina menstruatia cat de curand? si urmatoarea folie e in regula si corect sa o incep marti pe 06.10, voi fi protejata inca de la inceput? sa mai fac un test daca nu imi vine?
Sunt tare debusolata...
Va multumesc anticipat!

buna si biane ai venit printre noi kram
din cate vad u ai luat doar 5 zile pastilele de pe 8-12???da...
nu stiu ce sa zik dar un mik risc exista sa stii, dar dupa cat tp de la intarzierea menstruatiei ai facut testul, daca la 7 zile de la intarziere ai facut testul atunci este ok....parerea mea este k daca nu iti vine pana incepi urmatoarea folie, mergi la medik si vezi cauza....bafta multa si mai asteapta parere pt k sigur o sa-ti raspunda fetele... puss
dar u cand ai terminat folia???pe 28??nu??deci asta ar fi a 4-a zi de pauza...eu zik sa mai astepti testul e corect dupa 3 saptamani de la contactul cu risc sau de la 7 zile de intarziere, vad k u nu ai 3 saptamani de la contacul cu risk, abia duminik sunt 3 saptamani, poti repeta atunci testul daca nu vine si vezi cum iese....dar linisteste-te k poate vine in orikare din cele 7 zile de pauza....

Ultima oara a fost editat de bella-yzaura (2009-10-02 11:52:24)

Daca am fi picaturi de ploaie/N-am avea nevoie de lacrimi/Daca am fi cuvinte/N-am avea nevoie de marturisiri/Dar cum suntem oameni/Avem nevoie de dragoste!!!

#8 2009-10-02 12:11:06

stefania198x
Membru

pai teama mea e ca nu am facut ce scria pe prospect, adica sa incep o alta folie imediat ce s-a terminat aceea unde am gresit; dar sa inteleg ca nu asta e neaparat problema majora ci as fi putut sa stau linistita daca nu faceam nimic in alea 7 zile de inceperea foliei?... + ca pe un alt forum scria (cred ca un doctor) ca e safe din prima zi in care iei pastila pentru ca nu se mai produce ovulatia; (iar atunci, cand eram la penultima pastila, cand am uitat, nu prea mai avea cum sa se produca ovulatia, nu?); pe testul SureCheck scria ca e bun din prima zi de intarziere, dar probabil ca m-am grabit nitel sa-l fac...; si dap, azi e vineri, si marti trebuie sa incep folia, deci timp mai e.

#9 2009-10-02 12:23:22

bella-yzaura
Full member
De la: iasi
Inregistrat: 2009-04-06

stefania198x a scris:

pai teama mea e ca nu am facut ce scria pe prospect, adica sa incep o alta folie imediat ce s-a terminat aceea unde am gresit; dar sa inteleg ca nu asta e neaparat problema majora ci as fi putut sa stau linistita daca nu faceam nimic in alea 7 zile de inceperea foliei?... + ca pe un alt forum scria (cred ca un doctor) ca e safe din prima zi in care iei pastila pentru ca nu se mai produce ovulatia; (iar atunci, cand eram la penultima pastila, cand am uitat, nu prea mai avea cum sa se produca ovulatia, nu?); pe testul SureCheck scria ca e bun din prima zi de intarziere, dar probabil ca m-am grabit nitel sa-l fac...; si dap, azi e vineri, si marti trebuie sa incep folia, deci timp mai e.

daca incepeai din prima zi de menstruatie erai protejata....dar cum u ai uitat penultima pastila trebuia sa unesti foliile si sa nu mai faci paza de 7 zile deoarce, u in acestea 7 zile nu mai erai protejata k ai uitat acea pastila si nici in urmatoarele 7 zile(dupa ce incepeai folia)nu mai erai protejata...
corect ar fi fost asa daca nu ai unit foliile :
1. sa te protejezi suplimentar in acele 7 zile de paza (dar ai zis k nu ai avut contact si at e ok)
2. sa te protejezi suplimentar 7 zile cat inghiteai 7 pastilute si apoi totul este ok
3.prin urmare u 14 zile trebuia protectie suplimentara....
4.in cele 7 zile de pauza u nu erai protejata si ovulatie se putea instala(deoarece dupa ce intrerupi AC o perioada pana se obisnuieste organismul nu mai poti calkula ovulatia , nu stii kand ovulezi sau nu), deci exista un risk...
5. mai este timpt sa vina menstra in orikare zi de pauza
6.daca nu vine, fa duminik un test k ai 3 saptamani de la contactul cu risk, si acel test va fi concludent...
7. este adevarat k asa scrie pe prospect la sure check, dar pt a fi concludent un test este abia dupa 7 zile de intarziere a mesntrei si 3 sapt de la contactul cu risk
8.eu cred k o sa vina azi sau cel tarziu maine wink puss
mai vorbim....si sa ne spui ce se mai intampla!

Ultima oara a fost editat de bella-yzaura (2009-10-02 12:25:52)

Daca am fi picaturi de ploaie/N-am avea nevoie de lacrimi/Daca am fi cuvinte/N-am avea nevoie de marturisiri/Dar cum suntem oameni/Avem nevoie de dragoste!!!

#10 2009-10-03 01:35:43

stefania198x
Membru

va multumesc foarte mult pentru toate informatiile;
azi mai toata ziua am avut dureri specifice si am inceput sa am scurgeri tipice menstruatiei, doar ca nu foarte abundente (insa cam ca luna trecuta); sper ca in urmatoarele zile sa fie mai abundenta;
acum ar trebui sa nu-mi mai fie frica; sa zicem ca totul a fost ok;
insa, ca sa inteleg eu complet: eu practic am fost protejata 100% dupa 7 zile de cand am inceput folia trecuta? pe urmatoarea trebuie sa o incep martea ce vine; voi fi protejata inca de la inceput sau mai trebuie sa mai imi iau masuri suplimentare (repet, toata folia trecuta am luat-o corect).
nu mai are sens sa-mi fac testul acum?

#11 2009-10-03 12:12:13

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

da, erai protejata 100% dupa 7 zile de cand ai inceput folia, ia luna aceasta vei fi protejata si in pauza si cand incepi o noua folie
daca nu vine fa un test in dimineata in care trebuie sa incepi noua folie

#12 2010-06-14 23:37:28

irina_a_oprea
Membru
Inregistrat: 2010-06-14

Buna,

Sunt noua pe forum asa ca va rog sa ma scuzati daca abordez cumva gresit problema. Sunt mama uneib fetite de un anisor. De cand avea sase saptamani iau karissa la recomandarea medicului ginecolog. Pana acum nu am uitat nici i pastiluta, totul a fost ok, pana ieri, cand am avut contact de dimineata si am constatat in aceasta seara (dupa 24 de ore) ca am uitat pastila de ieri (deci in aceeasi zi cu contactul neprotejat). Nu am voie sa raman insarcinata din nou deoarece am nascut prin cezariana si trebuie sa treaca macar 2 ani. Credeti ca trebuie sa fug dupa pilula de a doua zii? ce imi recomandati? va multumesc mult.
P.S. Au trecut 36 de ore de la contact

#13 2010-06-15 00:41:30

calypso
Full member
Inregistrat: 2008-05-12

irina, in primul rand sa iti traiasca fetita si bun venit pe forum
contactul l-ai avut inainte sau dupa pasttila uitata? daca a fost inainte eu zic ca e ok. daca in schimb a fost dupa pastila uitata atunci eu as lua pastila de a doua zi avand in vedere ca ai intarziat 24 de ore. chair daca au trecut 36 de ore inca mai ai timp sa iei pastila de urganta, dar oricum, cu cat mai repede cu atat mai bine.

Drumul spre iad e pavat cu bune intentii!

#14 2010-06-17 16:59:59

irina_a_oprea
Membru
Inregistrat: 2010-06-14

calypso a scris:

irina, in primul rand sa iti traiasca fetita si bun venit pe forum
contactul l-ai avut inainte sau dupa pasttila uitata? daca a fost inainte eu zic ca e ok. daca in schimb a fost dupa pastila uitata atunci eu as lua pastila de a doua zi avand in vedere ca ai intarziat 24 de ore. chair daca au trecut 36 de ore inca mai ai timp sa iei pastila de urganta, dar oricum, cu cat mai repede cu atat mai bine.

Multumesc mult pentru ajutor. Contactul a fost inainte de pastila uitata, dar in aceeasi zii.... de aici si dilema mea... Mi-am sunat si medicul intre timp si a zis ca e ok si nu trebuie luata pilula de a doua zii.....am realizat ca am uitat pastila seara tarziu si nu il puteam deranja pentru atata lucru la 12 noaptea.... sper sa nu existe probleme si o sa am mare grija sa nu mai uit nici o pastiluta de acum incolo.... multumesc inca odata pentru sfaturi si pentru urari

Ultima oara a fost editat de irina_a_oprea (2010-06-17 17:00:42)

#15 2010-12-11 22:57:34

titza
Membru
Inregistrat: 2010-12-11

buna! iau anticonceptionale karissa de aproape 1 an si jumatate si leam luat corect....dar akum am terminat folia si nu mia venit menstruatia adik mia intarziat o zi si dupa aceea mia venit doar putin si a incetat...miam facut un test de sarcina dar a iesit negativ...as avea o intrebare...care e cauza pt care nu imi vine menstruatia asa cum a fost pana akum?ce ar trebui sa fc?va rog daca se poat un raspuns rapid pt a putea sta linistita...:smilesmile(

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.