Infectie urinara-2
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
Re: infectie urinara
andrulina a scris:mi s-a dat fortum intravenos si mi-a fost teama sa fac, dupa care medicul de familie mi-a dat zanocin. daca fac tratament cu antibiotic pot sa fac urocultura? as vrea sa merg maine, dar nu stiu daca e relevant rezultatul in timp ce iau antibiotic. dupa ce ca ma lupt cu candidoza, asta imi mai trebuia sa ajung la antibiotice. apropo iau si flucovim de 100 mg, una pe zi timp de 2 sapt. e ok? e prea mult oare ca am observat de azi dim ca am stari de greata si ameteli, nu stiu daca de la flucovim sau de la zanocin. eu flucovim am mai luat si sapt trecuta 2 pastile de 150 mg la 3 zile si de ieri am inceput cu 100 mg pe zi, ma gandesc sa nu fie prea mult pt organism, cu toate ca medicul urolog nu a zis nimic...a zis ca asa se da ca sa imi treaca.
nu sunt de acord cu tratamentul antibiotic fara cultura, nu inteleg de unde excesul asta de zel din partea doctorilor tai fara analize concrete. nu mai e relevant rezultatul acum, trebuie sa treaca aproximativ 5 zile ca sa poti face o analiza cum trebuie. nu stiu sa iti zic de flucovim din pacate. intrebarea mea este de ce tocmai medicul urolog ti-a recomandat tratamentul cu flucovim?
sunt usor confuza in legatura cu situatia ta. oricum nu e prea bine cum s-a manageriat cazul tau...
- andrulina
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-09-17
mi-a dat urologul flucovim pt ca i-am zis ca deja am candida si daca voi lua antibiotic n-o sa mai scap in veci de ea...si mi-a prescris si flucovim pe langa antibiotic. imi daduse si ginecologul cu ceva tmp in urma tot flucovim insa de 150 mg 2 pe sapt si dupa aceea cate una la sapt timp de o luna. medicul urolog insa mi-a dat dozaj mai mare pe durata tratamentului.
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
georgi30 a scris:Buna! Am si eu o problema de ceva vreme, mai exact de o luna, se pare ca am o infectie urinara, am fost la ginecolog pentru un Papa-Nicolau si o secretie, pt ca am o rana pe col mai veche de gr II...asa a iesit si acum, astazi am luat rezultatele, iar secretia un pic modificata, indicand prezenta unei infectii urinare si pentru asta va trebui sa fac o urocultura. Intre timp medicul mi-a dat ciprinol, iau de 5 zile..insa nici o imbunatatire, am dureri, usturimi, pipi des si mai mult decat atat, astazi am avut contact sexual dupa o saptamana si ceva...am avut sangerare, destul de abundenta, ca la menstruatie, insa ar trebui sa imi vina pe data de 3 aprilie. Oare as mai putea face maine urocultura? Sa imi fi venit ciclul mai devreme de la stres, sau de la aceasta infectie? Multumesc mult!
parca si eu as inclina sa iti recomand sa mai intrebi odata medicul....ca prea sunt amestecate lucrurile...infectiile vaginale cu cele urinare...etc oricum, urocultura o poti face cam la o sapt dupa ce termini cu antibioticul(daca vrem sa intelegem ceva din ea)
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
andru, stiam ca flucovim 150 doza unica are efect o saptamana. nu ma bazez pe nimic concret dar si mie mi se pare mult de 100 luat in fiecare zi. nu stiu ce-o sa zica ficatul tau...
Ultima oara a fost editat de gargarita (2010-03-24 14:36:02)
- andrulina
- Addicted member
nu stiu daca fac bine sau nu, insa nu mai iau antibiotic....mi-a fost rau azi noapte, cred ca si in combinatie cu flucovim e deja mult prea toxic pt ficat. am stari de greata si ameteala...de usturat nu ma mai ustura, o sa imi fac sapt viitoare urocultura sa vad daca imi iese ceva. noroc cu liv 52 ca ma ajuta. sapt viitoare eu voi fi pe ciclu, asta inseamna ca nu pot face urocultura?
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
andru, cate zile ai luat antibiotic ? oricum, sa mai astepti vreo saptamana pana sa faci urocultura daca esti la menstruatie nu cred ca e o problema, drept sa zic nu mi s-a intamplat cel mult iti pui un ob cat recoltezi daca e... stai sa vedem ce mai zic fetele urocultura era buna ca poate era sensibil la ceva mai usor decat zanocin, eu de exemplu am luat mereu norfloxacin si niciodata n-am facut candida de la el, nici nu mi-a fost rau
- andrulina
- Addicted member
am luat zanocin de 200, 2 zile la 12 ore.
- heimdall
- Diamond member
stiu ca macar 5 zile ar trebui sa iei antibiotic pentru o infectie urinara, chiar daca dispar simptomele
- andrulina
- Addicted member
stiu...dar acum ce sa fac? nici nu stiu...
- heimdall
- Diamond member
vezi daca mai iese ceva la urocultura peste o saptamana eu am facut si un tratament naturist care m-a ajutat mult, cu tinctura de merisor, de iarba neagra si de mesteacan tu nu mergeai la un medic homeopat ?
- andrulina
- Addicted member
ba da, mergeam...nu am mai fost de 1 an insa. ma gandeam sa ma duc din nou. te-a ajutat tratamentul naturist? am auzit ca merisorul e f bun pt infectii urinare...
- heimdall
- Diamond member
da, am scapat de ea si de atunci n-am mai avut probleme nu mai stiu exact cum le-am luat, ca aveam o schema incerc sa vad daca o mai am pe acasa
- andrulina
- Addicted member
ms heim
- heimdall
- Diamond member
n-ai pentru ce, sper sa gasesc si modul de administrare, oricum rau nu au ce sa faca
- andrulina
- Addicted member
da...banuiesc ca scrie si in prospect, stiu ca am mai luat mai demult....parca vreo 30 de picaturi in putina apa inainte de masa
- loga
- New member
- Inregistrat: 2009-04-03
Buna seara, O intrebare, am fost azi la doctor, si dupa analizele de urocultura -prezent e-coli, am primit un tratam cu antibiotice(prezent in antibiograma). problema e ca eu am mai avut contacte neprotejate( iau a.c.) pana sa incep tratam...ar trebui sa ia si prietenul meu ceva?el nu are nici un simptom,si a trecut vreo saptamana de la contact.
Ultima oara a fost editat de loga (2010-03-25 23:08:30)
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
loga a scris:Buna seara, O intrebare, am fost azi la doctor, si dupa analizele de urocultura -prezent e-coli, am primit un tratam cu antibiotice(prezent in antibiograma). problema e ca eu am mai avut contacte neprotejate( iau a.c.) pana sa incep tratam...ar trebui sa ia si prietenul meu ceva?el nu are nici un simptom,si a trecut vreo saptamana de la contact.
Nu, infectia urinara presupune urina Nu se transmite asa o infectie urinara, stai linistita, nu e nevoie sa ia tratament si prietenul tau.
- loga
- New member
- Inregistrat: 2009-04-03
Ok mersi frumos. La cat timp pot incepe tratam cu antibiotic dupa un contact sexual neprotejat?(nu a term in mine,sunt in a 2 sapt cu folia de ac,si oricum treb sa administrez si ovule). Eu termin tratam cu antibiotic imediat ce incepe pauza de 7 zile.Doctorita ginecolog la care am fost mi-a zis ca dupa pauza as fi protejata, dar aici pe site am citit ca dupa inca 7 zile din prima folie,deci 3 saptamani:(. as putea sa iau inca 7 pastile, fara sa fac pauza,apoi pauza apoi alta folie dar n-am amanat niciodata menstra si nu as vrea sa se deregleze din cauza asta, cine a mai facut asta poate sa-mi dea un sfat? se poate deregla daca aman menstra cu o sapt sau cu o folie? toti doctorii zic altceva, nu stiu ce sa mai cred
Ultima oara a fost editat de loga (2010-03-26 03:06:26)
- heimdall
- Diamond member
da, poti lua folia urmatoare fara pauza si sa te protejezi inca 7 zile dupa ultima pastila de antibiotic nu se deregleaza nimic, o sa-ti vina menstra in pauza, dupa ce termini folia asta... deci doar o amani
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|