homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretarea rezultatelor la Babes - Papanicolau

#1 2009-10-02 12:24:50

Adina Irimias
Membru
Inregistrat: 2009-10-02

Interpretarea rezultatelor la Babes - Papanicolau

Va rog sa imi spuneti ce inseamna "Celule epiteliate: glandulare -absente, pavimentoase: superficiale, intermediare:-normale.Va multumesc mult.Astept cu nerabdare un raspuns.

#2 2009-10-02 12:25:26

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Interpretarea rezultatelor la Babes - Papanicolau

Doar atat scrie ?

#3 2009-10-02 12:28:39

Adina Irimias
Membru

In urma unui control medical am aflat ca am chisturi ovariene pe ambele ovare , ovarele marite si ovulatia nu este normala.Am incercat de ceva timp sa raman insarcinata , dar nu reusesc. Ce ar trebui sa fac? Ce fel de investigatii? Ce analize mai aprofundate?Astept un raspuns .Va multumesc.

#4 2009-10-02 12:43:51

Adina Irimias
Membru

este un formular tip pe care sunt bifate o serie de casute si in acelas timp scris si cu pixul de mana.Sper sa nu gresesc ceva, voi incerca sa va redau ceea ce scrie , dar e posibil ca ceea ce e scris cu pixul sa zic ceva gresit pt. ca nu prea inteleg.Aspectul colului uterin: fara leziuni vizibile,
           Evaluarea probei: Calitatea recoltarii: perfectibila,
                                      Flora: coci:-, bacili: +++,anaerobi:-,micoza: +rare levur ( asta e scis cu pixul nu sunt sigura de cuv.)
         Celule epiteliate
                                      Pavimentoase : superficiale -e bifat; Intermediare-E bifat:normale
                                      Glandulare: absente!!! ( scris cu pix)
Interpretarea probei:
     Clasificare Babes Papanicolau:................nu scrie nimic
      Clasificare Bethesda:.........................nu scrie nimic
       Comentarii si sugestii :    ...scrie cu pixul si nu inteleg, primul cuvant este control..........

#5 2009-10-02 12:46:40

heimdall
Diamond member

Pap-ul e ok, ai candida, ceea ce nu e deloc grav
Pentru cealalta problema ma gandesc ca ar trebui in primul rand sa faci niste analize hormonale

Publicitate

loading...

#6 2009-10-02 12:52:34

Adina Irimias
Membru

Multumesc

#7 2009-10-02 12:53:37

heimdall
Diamond member

cu placere si bafta !

#8 2009-10-04 16:20:53

un nume
New member
Inregistrat: 2009-09-17

buna ziua ,
am si eu o mare problema. acum vreo luna am fost la ginecolog unde am aflat ca am o infectie, vaginita. am primit un tratatment si dupa doua saptamani m-am prezentat iar la consultatie. nu-mi trecuse infectia asa ca am facut testul papanicolaou. in tot acest timp pana la rezultatul testului am facut doar spalaturi, fara sa mai iau ovule. ideea e urmatoarea am ajuns iar la ginecolog pentru citirea rezultatului care suna asa:
-adecvarea frotiurilor- frotiu satisfacator pentru evaluarea citoliza, frecvente pmn
-caracterizare generala- negativ pentru leziune intraepiteliala sau malignitate
-diagnostic descriptiv- infectii:bacterii
                              - modificari reactive asociate cu inflamatia (include si reparatia tipica)

clasa 2

la acest rezultat am primit un tratament mai puternic, cu precizarea ca nu am nimic grav, dar mai bine prevenim din timp.
din cauza ca infectia era destul de mare doamna doctor nu a ajuns sa vada propriu zis nimic, nu a bagat nici un deget in mine sa ma pipaie(scuzati exprimarea). am ajuns acasa si cand am vrut sa-mi introduc ovulul am observat ca in partea stanga a vaginului, in interior, cam la distanta de un deget, am o galma mare, nu ma doare, nu pare a fi crescuta ci o denivelare cam cat o cireasa, ca si cum asa ar fi normal.   

intrebarea mea e urmatoare: vaginul e perfect simetric? poate fi un chist?

o sa ma duc la doctor maine, dar cum azi e duminica nu pot decat sa astept. ideea e ca imi este foarte frica si de aseara plang mereu. astept un raspuns, poate dorm si eu in seara asta bine
mutumesc

Ultima oara a fost editat de un nume (2009-10-04 16:34:32)

#9 2009-10-04 19:05:02

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Poate e doar o zona onflamata din cauza infectiei de care suferi. Nu te impacienta. In plus, peretii vaginului nu sunt regulati.

Fericita mamica de Aida Maria!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.