homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Probleme respiratorii- nas infundat de 11 luni

#1 2009-10-07 21:30:51

Ellutza
New member
Inregistrat: 2008-04-23

Probleme respiratorii- nas infundat de 11 luni

Buna seara. Anul trecut in noiembrie am facut o pneumonie si de atunci am ramas cu nasul infundat. Am folosit picaturi si anume Olint. Acum aproape ca am terminat un tratament cu colargol si ma simt mult mai bine, nu imi mai este infundat nasul in timpul zilei dar in schimb noaptea mi se infunda din nou. Ce sa mai fac. Nu prea vreau sa merg la orl pentru ca mi-e frica. Ce as mai putea incerca ca sa scap de cornetele inflamate?

Viata e simpla... noi o complicam lol

#2 2009-10-07 23:17:32

December
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-09-09
Site

Re: Probleme respiratorii- nas infundat de 11 luni

Nu cumva ai (si) deviatie de sept?

Eu asta am avut si tot cam asa s-a intamplat, nu mai scapam de raceala cu lunile nu din cauza racelii ca atare ci a inflamatiei din interior care practic nu lasa sa se vindece...  mornincoffee

Din cate mi s-a explicat atunci de medicul orl foarte multi oameni (majoritatea) nu au septul drept... si aceasta deviatie poate incepe sa faca necazuri la unii mai devreme, la altii mai tarziu... la altii mai norocosi niciodata...

... asa ca verifica daca nu cumva asta e problema... ca daca este si a inceput deja sa-ti faca necazuri, n-o sa se rezolve oricate medicamente ai inghiti si oricate picaturi ai pune... dupa o vreme revine din nou si risti doar sa devii dependenta de picaturi de nas.  sjuk

Singura solutie reala si radicala pentru deviatia de sept e operatia. Eu am facut-o in 2004 si de atunci n-am mai avut probleme niciodata. Mai racesc si eu, ca tot omul, dar trece vorba bancului "cu tratament in 7 zile, fara tratament intr-o saptamana"  big_smile in nici un caz nu mai tine cu lunile... nici nu mai stiu ca am avut vreodata ceva   applause

Daca asta e problema ta, pot sa-ti recomand medicul care m-a operat pe mine tummenupp

... si oricare ar fi problema, iti doresc multa sanatate  puss

Dacă tu crezi că poți, sau dacă crezi că nu poți, oricum ai dreptate. (Henry Ford)

#3 2009-10-08 08:28:04

Littlebitchme
New member
Inregistrat: 2009-09-22

posibil sa fi facut dependenta de Olinth... il folosesti de 11 luni???

#4 2009-10-08 12:07:10

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

eu cred ca este deja dependenta...mi s-a intamplat si mie si lui fimiu...cu bixtonim...
dar eu am scapat,mai intai facand picaturile juma-juma..bixtonim si ser fiziologic..si apoi usor,usor,deloc...
cu fimiu am facut in alt fel...i-am pus apa in sticluta de picaturi(sau decat ser) si a folosit asa,vreo 2 zile,fara sa stie...apoi i-am spus...nu m-a crezut,dar a functionat...

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#5 2009-10-08 16:08:51

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

am auzit de frica de dentist, de ginecolog... dar... frica de ORL-ist???

Ultima oara a fost editat de Adalberta (2009-10-08 16:09:06)

Publicitate

loading...

#6 2009-10-08 16:14:02

oana16
Sr. member
De la: capitala culturara
Inregistrat: 2007-04-21

posibil sa ai o problema cu sinusurile....trbuie sa mergi la un control la orl nu te omoara mama draga daor te consulta iti da sa faci nsite analize dupa care tratament....poate ai o sinuzita netratata wink si eu am patit la fel....eram dependeta de picaturi....trebe mers la doctor

Ultima oara a fost editat de oana16 (2009-10-08 16:15:06)

Iubirea e un lux ce nu si-l permite toata lumea

#7 2009-10-10 14:51:41

panseluta
Full member
Inregistrat: 2008-03-28

Adalberta a scris:

am auzit de frica de dentist, de ginecolog... dar... frica de ORL-ist???

Crede-ma ca la ORL ti se pot intampla chestii mult mai infioratoare decat la dentist.. sau ginecolog... mai bine sa nu afli!

#8 2009-10-13 17:17:55

Lucia07
New member
Inregistrat: 2009-09-09

Eu cred ca te-ai ales cu o frumoasa rinita de la picaturile Olint.. Nu se folosesc decat putin, pentru ca provoaca dependenta si pe urma numai poti sa respiri fara ele. Asa am patit si eu de la ele si deaia ai nasu infundat, cel mai bine sa te duci la orl.. nu e mare lucru.. si o sa iti dea un tratament adecvat pentru tine.. numai lua Olint de capul tau ca nu sunt foarte bune..

#9 2011-02-13 18:51:10

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

sa va spun problema mea pentru ca deja am ajuns la capatul rabdarii

Vara trecuta am racit din cauza aerului conditionat dat la 16 grade, am fost bolnava mult timp, aveam dureri de sinusuri mari de tot pe care le-am tratat cu sinupret. Insa am ramas cu nasul infundat. Initial am zis ca sunt dependenta de picaturi pentru ca daca nu fac spalaturi cu apa cu sare in nas si nu imi pun Olynth nu pot respira. am renuntat la picaturi dar tot nu mi s-a desfundat. Asta era in august anul trecut.. Acum 3 saptamani am racit din nou (precizez ca pana atunci am stat cu nasul infundat, dar fara dureri de sinusuri, din august pana in ianuarie) si in urma tratamentelor pentru raceala (spalaturi cu apa cu sare, sinupret etc) mi s-a desfundat nasul
Pana acum era ca un dop, oricat suflam nu iesea nimic, la raceala s-au fluidizat secretiile si am putut sa curat bine tot.
Mi s-a desfundat nasul, am terminat si cu picaturile, eram fericita.
Insa acum o saptamana am dardait rau de tot de frig si mi s-a infundat nasul. De atunci am luat-o de la capat.. mi s-a pus "dopul" in nas, nu mai pot sa respir deloc. orice as pune in nas sunt prea slabe ca sa il desfunde, spalaturile cu apa cu sare nu ma ajuta, nazomer e prea slab.. numai olynth sau ceva asemanator ma ajuta. Nu cred sa fie dependenta de picaturi pentru ca am putu sa respir si fara ele, de la frig mi s-a tras infundarea.

La ORL mi s-a recomandat asa:
"dsefunxi cu Olynth
haci inhalatii si spalaturi nazale oe nasul curat ( casa poti sa.l curati)
Pui Colargol cate 2 pic la la 8 ore in pozitie culcat pe spate ca sa mearga picaturile pe cornetele nazale..pana in rinofaringe
"

este a doua zi de Colargol si nu simt nici o imbunatatire, pot sa respir doar datorita Olynth-ului (de care nu sunt insa dependenta, dovada ca pana acum o saptamana respiram fara el). Am incercam sa inlocuiesc Olynth-ul cu Vibrocil, se desfunda dar doar pentru 1-2 ore.. de la Colargol mi se infunda mai rau parca.

Cat sa fac tratamentul cu Colargol ca sa vad vreun rezultat?

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#10 2011-02-13 19:03:45

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

offffffff...si eu racesc de 2-3 ori pe an si raman cateva saptamani cu nasul infundat in urma unei raceli

#11 2011-02-13 19:07:15

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

cora,aceeasi problema o am si eu de mai bine de un an.de la o raceala mi s-a infundat nasu si am caun dop la jum nasului.mi se infunda mai rau dupamasa spre seara.mi-l desfund doar cu olynth.o picatura in f nara seara.cateodata mai pun si dimi daca mi se infunda.nu cred ca as putea respira altfel.nazomer e apa de ploaie neutral nu stiu ce sa fac sa scap de picaturi,sa pot respira cesafac

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#12 2011-02-13 19:09:21

coraline
Addicted member

nazomer? o prostie.... apa cu minerale, pffff fix apa de ploaie lol

eu nu sunt dependenta de picaturi, 6 luni am avut nasul infundat si refuzam sa imi pun, daca eram dependenta cred ca imi trecea de mult. se pare ca am rinita cronica..

sonia tu sigur nu esti dependenta de ele? cesafac

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#13 2011-02-13 19:17:25

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Si eu am episoade de nas infundat. Ultimul a fost prin noiembrie si m-a tinut vreo 2 luni. Cum am scapat eu de picaturi? Mi-am bagat piciorul, si dupa 3 nopti nedormite nasul meu a revenit la sentimente mai bune.
Cora, incearca cu infuzii de plante. Pui intr-un lighean plante (din astea de ceai, multa menta) si apa fierbinte, si stai cu capul acolo, un un prosop peste. Face bine si la ten big_smile

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#14 2011-02-13 19:20:54

coraline
Addicted member

am incercat si inca fac tongue imi pun picaturi sa se desfunde (asa zise si medicul oRL, cat de bine o fi..el stie..) imi fac spalaturi cu apa si sare in nas sa spal bine in interior, fac infuzii cu ceai de musetel si sare si apoi pun Colargol.
astazi e a 2 zi, nu vad mari imbunatatiri...

ca dovada ca nu sunt dependenta de picaturi tongue 6 luni nu am pus strop de picatura in nas si tot a fost infundat sad

Ultima oara a fost editat de coraline (2011-02-13 19:21:33)

#15 2011-02-13 19:25:23

yoyolina
Moderator

Din ce am citit eu pe net, colargol e antiseptic nustiu Poate mai trebuie sa treaca o zi, doua pana sa isi faca efectul.

#16 2011-02-13 19:41:58

coraline
Addicted member

vai dar stii cum ustura? lol il simt in sinusuri, ma ia durerea de cap si imi lacrimeaza ochii cand il pun in nas cesafac mi-a fost si greu sa fac rost de el, oricat de ieftin ar fi, sper sa isi faca treaba

#17 2011-02-13 20:12:30

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

cora,se poate sa fiu dependenta.si eu tot rinita cred ca am.incepusem si eu inhalatii la abur cu esente de pin si lamaie.fff bune.da lipsa timpului seara ,oboseala,m-a facut sa renunt sad o sa le reiau.ca olynthul nu-l pot folosi o viata.si eu dorm si cu dopuri in urechi si mai rau nu pot respira si pun mereu olynth neutral

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#18 2011-02-13 20:20:04

yoyolina
Moderator

coraline a scris:

vai dar stii cum ustura? lol il simt in sinusuri, ma ia durerea de cap si imi lacrimeaza ochii cand il pun in nas cesafac mi-a fost si greu sa fac rost de el, oricat de ieftin ar fi, sper sa isi faca treaba

Te cred... pe mine ma durea pana in creier cand puneam Bixtonim, dar tot nu ma lasam (pana intr-o zi, cum am spus mai sus).

#19 2011-02-13 20:20:18

coraline
Addicted member

cu timpul stiu ca unii ajung sa stea mereu cu picaturile in buzunar, sa isi puna si din ora in ora, atat de dependenti sunt. picaturile astea de nas sunt pacoste cateodata.

serios ti-au facut bine inhalatiile? sa pun si eu niste lamaie si pin.. cu musetel nu am simtit mai nimic. si nici rabdare nu prea am sa stau 10-15 minute la aburi

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.