|
Nu esti logat.
Cauterizare... :(#1 2009-10-09 15:30:57
cauterizare... :(am fost azi la medic si mi-a zis ca trebuie cauterizare pentru rana de pe col...as vrea sa va rog din suflet daca ati trecut prin asta sau stiti sa ma informati putin...doare sau nu?...se face anestezie sau nu?...cat dureaza?...cat e de greu sa duc o sarcina dupa asa ceva?...e mai bine cu cauterizare sau e mai bine sa mai fac tratament? O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! Offline #2 2009-10-09 16:16:53
Re: cauterizare... :(stai linistita nu ai de ce sa fii ingrijorata. eu am fost cauterizata. nu este nevoie de anestezie, nu doare, simti un mic disconfort (o senzatie similara ca si durerile de la menstra). nu dureaza mult (banuiesc ca e in functie de dimensiunea ranii, dar din moment ce doar cauterizeaza nu e rana urata). nu are nici o urmare negativa asupra urmatoarelor sarcini. atat doar ca o vreme vei sta cuminte (fara raport sexual si evident sarcini) pana se vindeca bine locul. Ultima oara a fost editat de moniv (2009-10-09 16:17:15) Offline #3 2009-10-09 16:42:19
Re: cauterizare... :(multumesc mult!!...m-ai mai linistit un pic...nu e nicio problema de raporturi...iubitul meu e foarte intelegator si despre sarcina nu e problema acum dar vroiam sa stiu peste ani daca sa imi fac griji sau nu...deoarece am auzit multe lucruri de genul...daca ai rana faci f usor cancer si poti pierde la fel de usor o sarcina...e adevarat???? Ultima oara a fost editat de x_ynna (2009-10-09 16:42:49) O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! Offline #4 2009-10-09 17:05:21
Re: cauterizare... :(na ca nu stiu sa raspund la tot, poate mai intra doctoressa sa iti dea o parere avizata. Offline #5 2009-10-09 17:10:33
Re: cauterizare... :(asta si cautam...multi m-au speriat ca asta duce imediat la cancer daca nu fac ceva chiar azi...hai cel tarziu maine si ca o sa duc foarte greu o sarcina...imi doresc un copil dar peste vreo 3 ani ca facultatea de medicina nu imi permite altfel...dar nici nu vreau sa stau cu stres in fiecare moment ca sunt pe punctul de a avea cancer si ca nu o sa pot face copii niciodata... O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! Offline Publicitateloading...
#6 2009-10-09 17:46:54
Re: cauterizare... :(pai facultate de medicina si asa prapastioasa tu ynna...of of. acusi vor depinde pacienti de tine si tu va trebui sa linistesti pe altii. Offline #7 2009-10-09 18:20:58
Re: cauterizare... :(multumesc moniv pentru tot!!...daca o sa pot o sa te ajut cu placere dar sper sa nu ajungi nici la mine nici la alt medic vreodata... O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! Offline #8 2009-10-09 19:30:23
Re: cauterizare... :(pot sa-ti spun ce stiu eu de la doctori in legatura cu rana pe col (am o ectopie, din nastere, mi-au spus). Doctorii o considera periculoasa si spun ca poate duce la cancer in eventualitatea unei infectii cu HPV. Fiind rana pe col, infectia se instaleaza mult mai usor si mai departe, daca e vorba de o tulpina cu risc crescut, poate sa dezvolte un cancer. Offline #9 2009-10-09 19:36:41
Re: cauterizare... :(multumesc pentru raspunsuri michidoo...eu nu vreau sa raman acum insarcinata...dar era o intrebare care ma ingrijora Ultima oara a fost editat de x_ynna (2009-10-09 19:37:32) O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! Offline #10 2009-10-09 19:42:24
Re: cauterizare... :(x_ynna draga,nu are rost sa te stresezi.Eu am avut o rana foarte urata pe col...am tratat-o cu tot felul de ovule si nici un rezultat,am schimbat 2-3 doctori pana nu am dat de un dr foarte bun.Am cauterizat rana in ianuarie.Desi era rana foarte mare,mi-a facut cauterizarea fara anestezie.Am simtit un mic discomfort dar nici pe departe cum imi imaginam eu ca va fi durerea.Dupa 2-3 ore am avut dureri exact ca cele inaintea ciclului,dar cu un nurofen au trecut.Nu are rost sa te stresezi...eu nu am dormit toata noaptea de dinaintea cauterizarii si chiar nu avea rost. Oricat ti-ar fi de greu nu uita sa zambesti...maine va fi mai bine Offline #11 2009-10-09 19:43:52
Re: cauterizare... :(uite, am gasit un articol al doamnei dr Indiana Pelin - ea a fost prima care mi-a vazut rana si mi-a recomandat cauterizarea. Ai sa vezi in articol ca vorbeste despre rani din nastere. La mine asa a fost. Dar mai sunt si rani provocate de diverse infectii si nu trebuie lasate netratate pentru ca la un moment dat pot afecta fertilitatea. Doctorita Pelin e pro-cauterizare, nu stiu daca are sau nu dreptate, insa am pus articolul pentru ca descrie exact ce se intampla in timpul si dupa cauterizare. In legatura cu HPV-ul, nu vreau sa te sperii, dar la Papanicolau iese doar suspectia de HPV, asta daca sunt celule precanceroase. Virusul poti sa-l ai chiar si fara sa apara la Papanicolau ceva iesit din comun, asta insemnand ca sistemul tau imunitar nu-l lasa sa-si faca de cap. Daca-ti ies Pap-urile bune, nu cred ca e cazul sa te ingrijorezi, dar trebuie sa stii ca poti afla daca ai HPV doar facand un test special - genotiparea HPV (costa aprox 250-500 lei) Offline #12 2009-10-09 19:55:37
Re: cauterizare... :(mie medicul mi-a zis ca am facut de la trichomonas...am luat tratament pentru trichomonas...am facut candida...am luat trat si pentru ea...apoi pentru rana...si dupa prima menstruatie a aparut iar o secretie...deci e probabil sa le am pe amandoua nu?...si cum e mai bine?sa le tratez si sa fac cauterizarea ?...sau cum ati spus si voi secretia e de la rana?...nu prea sunt lamurita... O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! Offline #13 2009-10-09 19:57:59
Re: cauterizare... :(eu zic sa le tratezi si apoi vezi daca e cazul sa faci si cauterizarea. A, si ai grija sa nu te reinfectezi de la partener. Daca e necesar, da-i si lui tratament (ar trebui sa-ti spuna doctorul) Offline #14 2009-10-09 20:55:52
Re: cauterizare... :(da michidoo am luat amandoi...o sa vedem...trebuie sa ies...mai tinem legatura...va pup...aveti grija de voi!! O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! Offline #15 2009-10-09 21:05:31
Re: cauterizare... :(Sa ne ti la curent Oricat ti-ar fi de greu nu uita sa zambesti...maine va fi mai bine Offline #16 2009-10-10 18:40:21
Re: cauterizare... :(desigur zlata...saptamana asta imi fac programare la un cabine privat si discutam dupa ce revin...va pup!! ...sa aveti grija de voi!! O sa te pastrez mereu in sufletul meu mamicutza mea scumpa!! Offline #17 2009-10-13 22:02:40
Re: cauterizare... :(astazi am fost la medic sa-mi iau rezultatul la paps si se prezinta astfel: Offline #18 2009-10-22 18:05:36
Re: cauterizare... :(este bine sa cauterizam rana de pe col sau nu? Daca am fi picaturi de ploaie/N-am avea nevoie de lacrimi/Daca am fi cuvinte/N-am avea nevoie de marturisiri/Dar cum suntem oameni/Avem nevoie de dragoste!!! Offline #19 2009-10-22 18:17:05
Re: cauterizare... :(e bine sa o cauterizezi daca te expui anumitor pericole, gen infectarea cu HPV. Sa-ti dau exemplul meu. Aveam o rana din nastere (asa mi-a zis doc) descoperita la primul control dupa inceputul vietii sexuale. Mi-a fost recomandata cauterizarea, dar eu nu eram convinsa ca e cazul si am amanat-o. Tot de la inceputul vietii sexuale m-am pricopsit cu un HPV care, desi e o tulpina cu risc scazut, a inceput sa-si faca de cap pe col. Nu stiu cat de grava e situatia, dar doc nu parea prea optimista, se pare ca se dezvolta ca o tulpina cu risc crescut. Ma gandesc ca fiind acea rana pe col, HPV-ul a gasit mediu prielnic sa-si faca de cap. Sigur ca nu pot spune cu certitidune ca daca nu aveam rana, HPV-ul nu s-ar fi dezvoltat. Dar poate totusi n-ar fi avansat cu atata rapiditate. Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|