Vreau sfaturi :(
- lady_libra
- New member
- Inregistrat: 2009-10-10
Vreau sfaturi :(
Buna la toata lumea! Am dat peste o problema in relatie si as avea nevoie de niste sfaturi. Sunt cu prietenul meu de aproape 2 ani.Eu am 20 de ani el 22.Noi dintotdeauna ne'am spus tot ce ne framanta,tot ce aveam pe suflet,ce gandim etc.Am vorbit de multe ori despre viitorul nostru cum va fi,cum am vrea sa fie,ce vrea fiecare,ce gandeste fiecare in legatura cu viata. Acum cateva zile am avut iar o discutie despre viitor si pe langa lucrurile care au fost un pic repetate el a spus ceva nou si cu care nu sunt de acord. A spus ceva de genu ca daca o sa fim casatoriti,o sa am vem copii si o sa existe perioada cand o sa fie prea greu si daca o sa'i ceara copilul o acadea si el nu o sa poata sa'i dea ca nu are bani o sa faca tot posibilul sa faca rost de ceea ce avem nevoie chiar si prin metode mai neortodoxe si ma intreba daca eu am sa fiu langa el,daca am sa'l sustin in orice ar face,decide iar bomba cea mai mare a fost cand a zis daca as fugi cu el daca ar fi nevoie. El nu a avut o copilarie prea fericita..au fost perioade cand au existat si bani si perioade cand vroia ceva bun si nu primea + ca tatal lui nu prea era tata model.Nu avea grija calumea de el adica nu era langa el ca un tata adevarat,il certa cand nu avea dc,chiar si bataie lua.Si el de cand e mic si'a propus ca o sa faca tot posibilul ca copilasii lui sa aiba tot ceea ce vor,sa fie langa ei mereu si sa le fie tata.
Viata e grea acum ca munceste si nu ii ajung banii,eu sunt studenta si inca nu muncesc si e destul de greu si nu vrea sa fie asa in viitor. A spus ca o sa traga de el si o sa faca tot posibilul sa reusim sa ne croim un viitor insa daca apar probleme care le'am mentionat mai sus e in stare sa faca orice pt noi.
Si mia spus ca el nu isi scmiba ideile si daca vreau sa fiu alaturi de el o sa fiu de tot.
Si normal ca vine problema ca eu nu sustin ceea ce zice.Eu nu pot sa stau cu frica ca daca intr'o zi se trezeste sa faca o prostie si am spus ca de fugit cu el nu pot sa fug,nu pot sa las asa tot in urma chiar daca familia mea va fi el si copii dar mai am si alta familie la care nu pot renunta + ca nu pot sa stau cu frica ca daca ne prinde,il prinde ca daca .. Am incercat sa explic ca nu e bine cum gandeste ca daca el crede ca reuseste sa faca rost de bani prin nush ce mod ca sa aiba copii ce le trebuie si ca daca trebuie sa ne ascundem nush pe unde o sa le faca mai mult rau copiilor decat binele care il crede ca face.Nu mai zic daca e sa fie prins,ajunge la inchisoare si raman eu cu copii singurica.
Bine ceea ce zice nu e sigur ca se va intampla normal.Spune ca nu vrea sa se ajunga la asa ceva vreodata,ca o sa faca tot posibilul sa fim o familie normala si sa fie totul bine,dar daca e sa fie nevoit o sa faca orice.
Nu stiu ce sa fac ( Ma gandeam la despartire dar ma si gandesc ca poate o sa fie totul bine in viitor si nu o sa se gandeasca sa faca nush ce prostii. Ma gandesc cu groaza la despartire ca ne iubim enorm si credem ca suntem facuti unu pt celalalt.A facut multe sacrificii pana acum ca sa fim impreuna.
Daca are cineva rabdare sa citeasca tot ce am scris sa'mi spuna si pararea ei/lui.
Multumesc !!!
Ultima oara a fost editat de lady_libra (2009-10-10 11:36:30)
Nu regreta nimic niciodata !
- lady_libra
- New member
Re: Vreau sfaturi :(
Am vorbit cu el,i'am explicat,i-am spus tot ce ai spus si tu insa o tine pe a lui. Nu se refera sa dea la cineva in cap,nu asa drastic dar probabil ca sa fure ceva tot e in stare daca ar fi.Insa orice ar face nu e ok.Eu chiar sunt extrem de contra la chestiile astea si de aceea sunt oripilata.Nu as lasa pe cineva nici sa bea o apa in spermarket si dupa sa nu o plateasca. I'am explicat ca nush cum poate sa zica ca vrea sa le fie totul bine copiilor si dupa sa tranteasca prostia care a spuso. Nu se gandeste ca asta o sa faca ci vrea sa munceasca si sa traga de el sa fie bine si eu o sa fac la fel.
Am sa mai am o discutie mai incolo cu el sa vad ce mai zice si daca o sa'mi spuna ori ca mine ori pa atunci probabil va fi pa.
Daca ma despart nu stiu ce am sa fac fara el..nici nu vreau sa ma gandesc prin ce depresii am sa trac.O sa fie bine pana la urma dar pana la bine va fi groaznic mai ales ca sunt extrem de emotiva.
- dea_di
- Platinum member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-01-16
eu nu stiu de ce va ganditi de pe acuma la copii si la cum o sa traiti avand in vedere ca inteleg ca momentan nu va permiteti! ramaneti impreuna, luptati sa fiti pe picioarele voastre si in momentul in care aveti o situatie care sa va permita sa aveti un copil faceti-l! deocamdata sunteti mult prea tineri, parerea mea!
"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"
- life
- Hero member
- Inregistrat: 2008-05-23
Cam grea situatia.Nici eu nu stiu daca as accepta ceea ce 'impune' el. Si la noi e f greu acum si va fi si mai tarziu probabil si imi este groaza sa ma gandesc la viitor. Te inteleg cand zici ca ar fi f greu sa te desparti ca si la mine ar fi la fel,nu stiu ce as face.
Vezi ce zice cand mai discutati si poate reusesti sa'l convingi sa renunte la idee mai ales ca stie ca risca eorm de mult
We Have To Be Strong !!!
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
pana veti avea voi copii si va veti pune problema cu ce sa-i cresteti, puneti mana de traiti-va tineretea si lasati problemele serioase pentru cand va veni vremea, ca drobul de sare nu cade asa usor de pe soba
- lady_libra
- New member
Pai nu vrem copii acum si stie f bine ca mai e pana la maritis si copii ca eu nu vreau sa fac pasii astia pana nu stiu ca am ce sa le ofer si ca suntem ok. Si el vrea copii tot cand suntem pe picioarele noastre insa zice ca daca o sa fim cu copii si daca e sa se intample ceva si sa nu ne mai putem permite sa traim(ca sa zic asa) atunci o sa faca tot posibilul sa fie bine si prin alte metode.
I-am spus ca asa cum ma pune pe mine sa renunt la principiile mele si sa fac cum vrea el asa ar putea si el sa renunte la ideile lui si sa faca cum vreau eu ca oricum ar fi mai simplu pt. si mai bine pt noi.
Nu cred ca o sa se ajunga la astfel de situatii dar ma gandesc ce o sa fac daca se va intampla.
Anabella noi ne traim viata insa ea e grea si nu avem cum sa nu ne gandim serios la viitor mai ales ca vrem sa il croim impreuna.El deja munceste si isi castiga existenta si a muncit si inainte.Viata nu e deloc roz si nici nu a fost mai ales pt el si de aceea suntem destul de seriosi,maturi si ne gandim la greutati pt ca stim ca sunt si ca vor fi.
Ultima oara a fost editat de lady_libra (2009-10-10 13:09:01)
- Khristall
- Insomniac member
- De la: Casuta noastra
- Inregistrat: 2007-10-08
nu te grabi sa te desparti. incearca sa ii spui cu frumosul. nu are rost sa dai cu piciorul la o relatie. poate o sa fie bine, o sa va gasiti un loc de munca frumos si bine platit si n`o sa fie nevoie de asa ceva. mai gandeste`te un pic.
Mamica de strumfulet... 19 iulie 2013
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
lady_libra a scris:Nu cred ca o sa se ajunga la astfel de situatii dar ma gandesc ce o sa fac daca se va intampla.
citeste si tu povestea lui creanga cu drobul de sare si apoi vezi daca mai pui problema ce vei face peste 5-6 ani sau chiar mai mult... lasa viata sa-si urmeze cursul firesc si gandeste-te la problemele astea cand va veni timpul lor
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- lady_libra
- New member
Khristall a scris:nu te grabi sa te desparti. incearca sa ii spui cu frumosul. nu are rost sa dai cu piciorul la o relatie. poate o sa fie bine, o sa va gasiti un loc de munca frumos si bine platit si n`o sa fie nevoie de asa ceva. mai gandeste`te un pic.
Nu ma gandesc sa ma despart in momentul asta insa daca spun ca lasa ca va fi bine si Doamne fereste o sa se intample ceva atunci nici nu vreau sa ma gandesc ce fel va fi. Imi este frica sa nu regret mai tarziu decizia oricare ar fi ea mai ales daca nu o sa o iau pe cea buna.
- dea_di
- Platinum member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-01-16
lady_libra a scris:zice ca daca o sa fim cu copii si daca e sa se intample ceva si sa nu ne mai putem permite sa traim(ca sa zic asa) atunci o sa faca tot posibilul sa fie bine si prin alte metode.
eu zic ca are o imaginatie prea bogata
"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"
- lady_libra
- New member
Exact asta i-am spus si eu.El are in cap ca acadeaua rep. totul pt ca asa a patit el,a vrut ceva si nu i s'a oferit pt. ca dupa cum am spus nu a avut o copilarie prea fericita.
Si eu cred ca este asa cum spui tu si ca o sa-i treaca ideea si oricum eu cred ca totusi va fi bine pe toate planurile ca eu acum invat pt un viitor bun al meu indiferent ca as fi sau nu cu cineva si daca va fi bine si voi fi alaturi de el va fi bine cu totu. Insa exista si posibilitatea sa nu fie prea bine si dupa ce fac?
Daca nu o sa reusim niciodata sa ne punem calumea pe picioare si sa nu putem avea un copil ca nu o sa putem sa-i oferim totul? Noi iubim copii extrem de mult si nu am putea trai fara,nu vedem viata fara copii... fara ar fi o viata traita degeaba.
I-am explicat ca el este legat de trecut si ca lui ii este frica sa nu repete greselile tatalui lui si din cauza asta gandeste asa.I-am spus sa lase trecutul si sa nu se mai lege de el ca acum are viata lui si ca il poate croi cum vrea daca sa straduie.
dea_di a scris:lady_libra a scris:zice ca daca o sa fim cu copii si daca e sa se intample ceva si sa nu ne mai putem permite sa traim(ca sa zic asa) atunci o sa faca tot posibilul sa fie bine si prin alte metode.
eu zic ca are o imaginatie prea bogata
Din pacate imaginatia lui cam e ca in realitate. Crede-ma ca si la mine in familie s'a intamplat ceva de genu si a fost extrem de greu.Bine au existat si alti factori care au ajutat sa fie bine pana la urma dar asta pt ca parintii au trait in alte vremuri si au reusit sa faca atunci ceva care acum ia ajutat sa fie bine.
Ultima oara a fost editat de lady_libra (2009-10-10 13:21:51)
- lady_libra
- New member
A fost nefericita din multe pcte. de vedere.Ideea nu era ca nu a avut acadeaua ci ca nu a putut sa o aiba indiferent ca era aia sau altceva.Pe langa problemele de genu nu a avut nici tatal alaturi sa il invete ce e viata si din cauza asta a simtit viata rau de tot pe pielea lui.
Ceea ce spui i-am explicat insa e asa marcat de trecut incat tot ramane cu ideea lui chiar daca stie ca nu face bine. E in stare de orice pt familia lui,ar sta sa sufere oricat,oriunde numai sa stie ca ne e bine.Insa eu il vreau alaturi de mine nu sa ne faca sa ne fie bine dintr'un pct. de vedere si din alt pct. sa fie invers.
Cum pot eu sa'l conving sa renunte la fixul care'l are? Stie ca eu il vreau pe el langa mine nu vreau sa traiesc in lux ci oricum dar cu el si sa fim fericiti ca suntem noi insa nu stiu ce e in mintea lui cand zice ce zice.
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
lady_libra a scris:Insa exista si posibilitatea sa nu fie prea bine si dupa ce fac?
asa cum scriau si fetele mai sus, asta e cam sindromul drobului de sare... pai asa, nu mai incepi nimic cu nimeni, niciodata... ca acu e bine, dar daca va fi rau? nimeni nu garanteaza ca "veti trai fericiti pana la adanci batraneti"... uneori, si cele mai "promitatoare" casnicii se termina aiurea... dar eu nu cred ca asta e un motiv de a sta mereu cu frica in san si de a nu intreprinde nimic.
daca nu e prea bine... TE ADAPTEZI IN FUNCTIE DE MOMENT. alegi ATUNCI ce e mai bine... dar nu pui raul in fata de pe acu'.
Daca nu o sa reusim niciodata sa ne punem calumea pe picioare si sa nu putem avea un copil ca nu o sa putem sa-i oferim totul? Noi iubim copii extrem de mult si nu am putea trai fara,nu vedem viata fara copii... fara ar fi o viata traita degeaba.
eu personal n-am inteles niciodata chestia asta cu "daca nu ii vom putea oferi totul". ORICUM nu ii veti putea oferi totul... nici printii nu au "totul"... si e firesc sa fie asa. nici voi n-ati avut si, totusi, ati ajuns adulti normali, pe picioarele voastre. si eu astept un bebe si da, mi se pare firesc sa ma zbat sa ii ofer o baza materiala decenta, care sa ii permita sa se dezvolte armonios... dar nu mi se pare normal sa imi doresc chestii de tipul "sa aiba ce n-am avut eu" sau "daca plange in magazin dupa o jucarie, sa pot sa scot oricand banii sa i-o iau". dupa-aia o dam in extrema cealalta, a plozilor razgaiati si "de bani gata"... si nu e sanatos nici asa. trebuie sa existe un echilibru...
.I-am spus sa lase trecutul si sa nu se mai lege de el ca acum are viata lui si ca il poate croi cum vrea daca sa straduie.
exact. din pacate, multi absolutizam experientele noastre si le credem aplicabile oricui. mie asta mi se pare una dintre cele mai mari greseli facute de un parinte "n-am fost eu inginer, sa-l "fac" pe fiu-meu" poate fiu-tau nu DORESTE sa devina inginer... astfel de dorinte ale parintilor, proiectate obsesiv pe copiii lor, le mutileaza personalitatea celor din urma...
eu am un exemplu concret... desi banal. cand am implinit eu 18 ani, nu eram chiar intr-o faza stralucita dpdv financiar... iar eu strangeam din buci sa-mi permit sa-mi iau echipament pt munte (pt ca asta imi placea sa fac, asta imi oferea satisfactie). ori mama, radioasa, imi face cadou de ziua mea o bratara de aur, si imi zice fericita "uite, eu as fi vrut sa primesc la 18 ani de la ai mei ceva care sa imi ramana mereu". frumos ca idee... frumoasa si bratara (o port si acum la ocazii)... dar, in momentul ala, mi s-a rupt sufletul si mai ca mi-a venit sa plang, stiind ca ai mei au facut un efort sa dea banii pe bratara aia... dar ca mie mi-ar fi fost mult mai utili o pereche de bocanci de calitate, scumpi rau si aia. nu puteam sa le zic asa ceva... dar si acu, cand vad bratara aia, imi amintesc ce stare aiurea am avut atunci... imi era mila de banii alor mei dati pe ceva frumos... dar care, pt mine, nu ar fi reprezentat o prioritate...
de convins sa renunte nu prea poti.... poti doar sa il temperezi si al meu are "buba" asta, nu a avut, mama lui i-a zis mereu: "ai sa ai cand ai sa fii mare" pt orice nimic care si l-a dorit si acum.... are o lista de "jucarii scumpe" pe care si le doreste... o parte si le-a luat... dar parca nu poate fi fericit fara lucruri si jucarii in jurul lui . n-ai scum sa-i scoti asta din sange... poti, doar, sa il mai linistesti pe ici pe colo
Ultima oara a fost editat de katami (2009-10-10 14:05:41)
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- lady_libra
- New member
katami a scris:lady_libra a scris:Insa exista si posibilitatea sa nu fie prea bine si dupa ce fac?
asa cum scriau si fetele mai sus, asta e cam sindromul drobului de sare... pai asa, nu mai incepi nimic cu nimeni, niciodata... ca acu e bine, dar daca va fi rau? nimeni nu garanteaza ca "veti trai fericiti pana la adanci batraneti"... uneori, si cele mai "promitatoare" casnicii se termina aiurea... dar eu nu cred ca asta e un motiv de a sta mereu cu frica in san si de a nu intreprinde nimic.
daca nu e prea bine... TE ADAPTEZI IN FUNCTIE DE MOMENT. alegi ATUNCI ce e mai bine... dar nu pui raul in fata de pe acu'.
eu personal n-am inteles niciodata chestia asta cu "daca nu ii vom putea oferi totul". ORICUM nu ii veti putea oferi totul... nici printii nu au "totul"... si e firesc sa fie asa. nici voi n-ati avut si, totusi, ati ajuns adulti normali, pe picioarele voastre. si eu astept un bebe si da, mi se pare firesc sa ma zbat sa ii ofer o baza materiala decenta, care sa ii permita sa se dezvolte armonios... dar nu mi se pare normal sa imi doresc chestii de tipul "sa aiba ce n-am avut eu" sau "daca plange in magazin dupa o jucarie, sa pot sa scot oricand banii sa i-o iau". dupa-aia o dam in extrema cealalta, a plozilor razgaiati si "de bani gata"... si nu e sanatos nici asa. trebuie sa existe un echilibru...
.I-am spus sa lase trecutul si sa nu se mai lege de el ca acum are viata lui si ca il poate croi cum vrea daca sa straduie.
exact. din pacate, multi absolutizam experientele noastre si le credem aplicabile oricui. mie asta mi se pare una dintre cele mai mari greseli facute de un parinte "n-am fost eu inginer, sa-l "fac" pe fiu-meu" poate fiu-tau nu DORESTE sa devina inginer... astfel de dorinte ale parintilor, proiectate obsesiv pe copiii lor, le mutileaza personalitatea celor din urma...
eu am un exemplu concret... desi banal. cand am implinit eu 18 ani, nu eram chiar intr-o faza stralucita dpdv financiar... iar eu strangeam din buci sa-mi permit sa-mi iau echipament pt munte (pt ca asta imi placea sa fac, asta imi oferea satisfactie). ori mama, radioasa, imi face cadou de ziua mea o bratara de aur, si imi zice fericita "uite, eu as fi vrut sa primesc la 18 ani de la ai mei ceva care sa imi ramana mereu". frumos ca idee... frumoasa si bratara (o port si acum la ocazii)... dar, in momentul ala, mi s-a rupt sufletul si mai ca mi-a venit sa plang, stiind ca ai mei au facut un efort sa dea banii pe bratara aia... dar ca mie mi-ar fi fost mult mai utili o pereche de bocanci de calitate, scumpi rau si aia. nu puteam sa le zic asa ceva... dar si acu, cand vad bratara aia, imi amintesc ce stare aiurea am avut atunci... imi era mila de banii alor mei dati pe ceva frumos... dar care, pt mine, nu ar fi reprezentat o prioritate...
de convins sa renunte nu prea poti.... poti doar sa il temperezi si al meu are "buba" asta, nu a avut, mama lui i-a zis mereu: "ai sa ai cand ai sa fii mare" pt orice nimic care si l-a dorit si acum.... are o lista de "jucarii scumpe" pe care si le doreste... o parte si le-a luat... dar parca nu poate fi fericit fara lucruri si jucarii in jurul lui . n-ai scum sa-i scoti asta din sange... poti, doar, sa il mai linistesti pe ici pe colo
Daca nu ar fi situatia care am spus-o nu as sta asa cu frica pt. ca sunt genul "om trai si om vedea" ideea e ca stiu ca exista posibilitatea sa faca ceea ce zice de asta am 'voie' sa stau cu frica.
Cand am spus sa-i oferim totul nu ma refer ca sa ii pot lua nush ce masina sau nush ce haine etc. si strictul necesar dar important.
Sper sa reusesc sa-l linistesc si sper sa nu se ajunga niciodata la situatia sa fie nevoie sa ma gandesc ca daca face o prostie.
- alinda
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-01-07
draga mea, pana sa va vedeti visul cu ochii, adica pana sa aveti acel copil, mai dureaza. tu ai de terminat scoala, iti vei gasi un servici, veti munci apoi cot la cot ca sa realizati ceea ce va doriti. afirmatiile lui mi se par o copilarie, si sunt totusi indiuosatoare in felul lor; cred ca el te iubeste si doreste sa fiti fericiti si impliniti impreuna. eu zic sa nu te mai gandesti la problema asta, e cam ca povestea cu drobul de sare, cum bine spunea annabella mai sus. insa, daca totusi te framanta in asa masura subiectul, spune-i ca te sperie aceste ganduri ale lui si insufla-i in acelasi timp optimism, incurajeaza-l sa creada intr-un viitor frumos si lipsit de griji alaturi de tine, insista asupra faptului ca va veti descurca bine impreuna, ca veti realiza tot ce v-ati propus. oricum, un om care are un copil isi schimba automat prioritatile in viata
"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison
- lady_libra
- New member
Multumesc mult pt. sfaturi,pareri.Sper sa fie totul bine si sa ne descurcam si sa ii treaca ideile astea.
Multumesc
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|