homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Numerologie- Semnificatia cifrelor 3 si 33

#1 2009-10-14 09:06:27

baciu
Insomniac member
Inregistrat: 2007-02-25

Numerologie- Semnificatia cifrelor 3 si 33

In ultimul timp am imi apare foarte des cifra 3 sau combinatia 33 cam oriunde pe unde ma aflu. De exemplu ieri si azi noapte m-am trezit la ora 3:33. Are cineva idee ce poate sa insemne asta?

Unde dragoste nu e, nimic nu e.

#2 2009-10-14 10:52:15

kadiha
Full member
Inregistrat: 2009-08-07

Re: Numerologie- Semnificatia cifrelor 3 si 33

Numarul trei este pretutindeni un numar fundamental. El exprima o ordine intelectuala si spirituala, in legatura cu Dumnezeu, cu universul si omul.

El sintetizeaza tripla unitate a fiintei vii. El rezulta din imbinarea cifrei unu cu cifra doi, fiind in acest caz, un rezultat al impreunarii dintre Cer si Pamant. Cel mai adesea, numarul trei, primul numar impar, este numarul Cerului, iar doi numarul Pamantului, unu fiind anterior polarizarii acestora.

Trei, spun chinezii, este numarul perfect, expresia totalitatii, a desavarsirii, caci nu i se poate adauga nimic. El inseamna desavarsirea manifestarii: omul, fiu al Cerului si al Pamantului, completeaza marea triada.

Expresia desavarsirii este, in budism, Triplul Giuvaer sau Triratna: Buddha, Dharma, Sangha.

In traditia hindusa, timpul este triplu (Trikale): trecut, prezent, viitor. Lumea este si ea tripla (Tribhuvana): Bhu, Bhuvas, Swar adica, pamant, vazduh si cer. Manifestarea divina are o tripla manifestare (Trimurti): Brahma, Vishnu, Shiva, care reprezinta aspectele: generator, conservator, transformator. De asemenea exista trei tendinte in natura (guna): tamas (centrifuga sau de coborare), rajas (tendinta de expansiune), sattva (centripeta sau ascendenta).

Divinitatea insasi este conceputa, in majoritatea religiilor, cel putin intr-o anumita faza si sub o anumita forma, ca triada in care apar rolurile Tatalui, Mamei si Pruncului. Catolicismul propovaduieste dogma trinitatii, care  introduce astfel, in monoteismul absolut un principiu misterios de relatii vii.

Trei este numarul principiului masculin, in mai multe traditii stravechi, fiind reprezentat printr-un triunghi cu varful in sus. Triunghiul cu varful in sus, insa, are o semnificatie feminina.

Psihanalistii, urmandu-l pe Freud, vad in cifra trei un simbol sexual.

In domeniul etic, cifra trei are o insemnatate deosebita. Lucrurile care distrug credinta sunt trei: minciuna, nerusinarea si batjocura. Trei sunt si lucrurile care-l aduc pe om in iad: clevetirea, impietrirea inimii si ura.

Tot trei lucruri, insa, il calauzesc spre credinta: rusinea, buna purtare si frica de Ziua Judecatii.

Cifra trei mai trimite si la nivelurile vietii umane: material, rational si spiritual sau divin. De asemenea trei sunt fazele evolutieie mistice: purificare, iluminare si unire.

Trei mai semnifica si depasirea rivalitatii (intruchipata prin doi). El exprima un mister al depasirii, al sintezei, al reunirii, al impreunarii, al rezolvarii.

Pentru crestini, numarul trei este perfectiunea unitatii dumnezeiesti: Dumnezeu este unul in trei persoane.

Numarul 33: Foarte rar intalnit, mare leader politic sau religios, destin grandios, negativ- tiranie, despotism, manipulare

gravida 16+
bebe mami si tati te asteapta cu nerabdare hjarta

#3 2009-10-14 14:50:59

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

kadiha a scris:

El sintetizeaza tripla unitate a fiintei vii. El rezulta din imbinarea cifrei unu cu cifra doi, fiind in acest caz, un rezultat al impreunarii dintre Cer si Pamant. Cel mai adesea, numarul trei, primul numar impar, este numarul Cerului, iar doi numarul Pamantului, unu fiind anterior polarizarii acestora.

exact tummenupp

de unde si chestia din basme, cu trei probe... trei feciori de imparat, trei craiese etc....

poti incerca, daca gasesti, sa citesti stefan lupascu - omul si cele trei etici ale sale (doar ca e destul de greoaie ca lectura.......).

pe baza numerologiei hristice s-au realizat sisteme de educatie bazate pe cicluri de 3 ani (in care se presupune ca varsta omului are, ca trepte fundamentale de dezvoltare, varstele de 3,6,9,12, 15, 18 etc ani. in mare, modelul era bazat pe ideea ca Iisus a iesit in lume la 30 de ani si a iesit DIN lume la 33... de aici o intreaga teorie a educatiei.........

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#4 2009-10-14 19:02:38

baciu
Insomniac member

interesant ceea ce mi-ati scris. M-ar interesa totusi daca aceste cifre pot fi un fel de solie, ceva care sa-mi deschida ochii in legatura cu unele chestii, eu stiu`? Oare exista legatura intre anumite organe ale corpului si aceste cifre? Cifra trei este numarul Cerului. Ce sa inteleg din asta in legatura cu mine?

#5 2009-10-15 02:13:23

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

M-am apucat azi sa citesc despre numerologie. Pare foarte interesanta... o gramada de numere, dar daca faci un pic de practica parca nu mai pare de neinteles smile Am o cartulie luata de pe net si oricat de stiinta 'ne-exacta' e ea, tot pare sa aiba ceva adevar in ea. Era facut si un studiu de caz pe Marilyn Monroe, dar pe asta n-am apucat sa-l citesc inca, sunt tare curioasa ce pot sa spuna numerele despre ea - si mai ales cat de aproape de adevar sunt. Dar asta maine, ca acum nu mai inteleg nici ce-i aia cifra fadica a destinului chiar daca imi explici de 10 ori si chiar daca acum juma de ora intelesesem perfect big_smile

Publicitate

loading...

#6 2009-10-15 09:22:44

baciu
Insomniac member

am gasit pe net pe o pagina despre Numerologie cum se poate calcula cifra destinului, cifra numelui, cifra personalitatii, etc. Dar nu am gasit mare lucru in ceea ce priveste cele doua cifre care ma intereseaza pe mine.

Lady Pink dupa ce vei sti mai multe sper gasesti putin timp si sa ma "luminezi" si pe mine. Si te rog sa-mi spui cum se numeste cartea si cine e autorul. Multumesc.

#7 2009-10-15 10:06:15

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

baciu da-mi si mie link te rog cu siteul unde poti calcula cifrele alea big_smile

Sa nu te astepti sa te salut!

#8 2009-10-15 12:16:07

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Pai Baciu, poate se regasesc pe undeva prin multitudinea de cifre care se pot calcula smile  Ca sa calculezi cam tot ce te intereseaza nu trebuie decat numele complet (asa cum e trecut in certificatul de nastere) si data nasterii. Cu asta se lucreaza.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.