homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cervicita - tratarea partenerului sau nu?

#1 2009-10-15 13:33:26

Adela Fulga
New member
Inregistrat: 2009-10-15

Cervicita - tratarea partenerului sau nu?

Buna ziua,

Am citit multe subiecte de pe forum dar tot am o nelamurire legata de diagnosticul primit (cervicita) si tratamentul aferent. Am facut examen secretie vaginala si Papanicolau iar rezultatele au fost: hematii, PMN si coci (nu era detaliat) iar Doderlein, trich. vag., candida sau cocobacili nu.
Doctorita mi-a spus ca nu este nimic transmisibil si mi-a prescris in cura de 10 zile Ciprinol, Flamexin, Metronidazol si Klion ovule. A spus ca dupa o luna sa iau si 10 ovule de Tergynal (iar daca nu gasesc, Cervugid).
Ce parere aveti de tratament? Aveti recomandari (spalaturi, tampoane interne, etc.)? 
De asemenea, am vazut ca in cazul cervicitei se recomanda tratarea partenerului iar doctorita mea a specificat foarte clar ca nu este necesar. Este corect? Era si foarte grabita caci altfel ii adresam ei intrebarile.

Multumesc!

#2 2009-10-15 15:11:48

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

Re: Cervicita - tratarea partenerului sau nu?

problema la tine este lipsa bacililor doderlain , bacilii buni , bacilii curateniei , si cresterea cocilor , care s-au dezvolatat tocmai pt ca lipseau doderlainii
cocii astia se gasesc in flora , e un echilibru : doderlain , coci , bacili
tu acum trebuie sa omori cocii prin antibiotic si sa reinstalezi doderlainii , e un proces destul de greut , dar vei reusii prin folosirea unor ovule ce refac flora , ovule ce contin bacili ( gen gynieL) , aceste ovule le folosesti dupa tratamentul prescris
vezi ca ai primit antibiotic , e bine sa iei in paralel si un antimicotic , pt ca antibioticul favorizeaza instalarea candidei (omoara toate bateriile si se dezvolta pre mult candida , prezenta si ea in organism )
in cazul tau spalaturile nu sunt indicate
e bun tergynanul , e cu spectru mare , mai bun decat cervugid ( in afectiunea ta )
inainte de folosire , tergynanul trebuie umezit
manaca mult iaurt , si daca poti sa iei si pe cale bucala lactobacili ( gasesti la plafar )
nu ai nimic transmisibil
nu mai folosi tampoane , ci doar absorbante , dar din bumbac nu din plastic

#3 2009-10-16 18:48:39

ioana2709
New member
Inregistrat: 2008-11-12

tttt sunt de acord cu tine insa mai pot fi si alte probl; eu m-am chinuit de mai bine de un an sa pun niste lactobacili acolo si nu am reusit cu niciun tratament d pe piata; si cocii aia trebuie tratati intai si vazut daca nu cumva mai e ceva ce intretine problemele; dupa ce m-am chinuit atat mi-a recomandat medicul sa fac analize mai amanuntite: cultura col - ok antigen chlamydia - negativ test micoplasme surpriza aveam ureaplasma care intretinea problemele si nu dadeau loc lactobacililor; asa ca sfatul meu: chiar daca sunt mai costisitoare macar o data pe an faceti investigatii mai amanuntite in genul celor enumerate de mine; sanatate tuturor

#4 2009-10-17 21:16:37

Adela Fulga
New member

Va multumesc pentru raspunsuri.

tttttt: Sa iau GynieL concomitent cu Tergynanul?
ioana2709: Chlamydia si ureaplasma se transmit pe cale sexuala, nu? In cazul meu ar fi imposibil sa le am pentru ca am acelasi partener de 10 ani iar increderea este maxima. Intr-adevar, ar trebui facute analize cat mai amanuntite macar o data pe an insa medicii nu informeaza asupra tipurilor de analiza existente.

#5 2009-10-17 21:25:47

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

adela, crede-ma ca, cel putin in domeniu de chlamydia... e bine sa faci analiza, nu se stie niciodata. si eu am si am avut mereu acelasi partener, la fel nu mi-am pus nicio clipa pb de infidelitate... si uite ca m-am trezit cu ea pozitiva. deci, desi teoretic se ia doar prin contact sexual... instrumentarul medical sterilizat necorespunzator sau... sau nu prea stiu ce... fac sa mai apara si la persoane care nu sunt in grupa de risc. stiu un caz, o tipa care a avut analizele pt chlamydia negative inainte de sarcina... si s-au pozitivat in timpul sarcinii.... cand era clar ca nimanui nu-i ardea de umblat prin vecini.....

cat despre ureaplasma/mycoplasma, din cate stiu, fac parte, ca si candida etc, din flora vaginala normala... si devin patogene doar inmultite in exces.... ceea ce E posibil in cazul tau, daca ai flora dezechilibrata. dar nu e neaparat (si eu aveam flora varza si, totusi, astea 2 mi-au iesit negative)

medicii nu presciu analizele pt ca sunt scumpe. ceea ce e o tampenie... aleg ei pt tine. daca nu ti le permiti, nu le faci oricum... dar, macar, sa iti spuna ca exista....

lactobacilii ia-i DUPA ce termini tratamentele medicamentoase. in timpul tratamentelor cu antibiotic ia un antimicotic (daca ai avut vreodata candida si stii la ce e sensibila si la ce e rezistenta, ia unul la care stii ca e sensibila. daca nu, ia unul cu spectru larg... fluconazol stiu eu ca se da de obicei ca prima optiune... dar poti vedea si un stamicin)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#6 2009-10-17 21:42:18

ioana2709
New member

Adela Fulga a scris:

Va multumesc pentru raspunsuri.

tttttt: Sa iau GynieL concomitent cu Tergynanul?
ioana2709: Chlamydia si ureaplasma se transmit pe cale sexuala, nu? In cazul meu ar fi imposibil sa le am pentru ca am acelasi partener de 10 ani iar increderea este maxima. Intr-adevar, ar trebui facute analize cat mai amanuntite macar o data pe an insa medicii nu informeaza asupra tipurilor de analiza existente.

dupa cum a spus si katami ureaplasma face parte din flora vaginala normala si devine patologica atunci cand creste din diferite motive nr germenilor, nu e BTS insa se transmite si partenerului care nu prezinta simptome; si e adevarat medicii decid pt tine si nu recomanda analizele astea pe motiv ca-s cam scumpe; sunt de parere ca o data pe an nu strica sa le faci better safe then sorry. succes si sanatate

#7 2009-10-18 20:31:59

Adela Fulga
New member

Multumesc tuturor pentru sfaturi!
Intrebari recapitulative:
1. In prima luna fac tratament cu antibiotic (Ciprinol),Metronidazol si Klion, in a II-a luna cu Tergynan si in a III-a cu GynieL?
2. Imi fac analize mai amanuntite dupa 3 luni (cum a spus medicul) sau mai devreme?
3. O intrebare probabil stupida: Am vazut pe prospectul de Fluconazol si Stamicin ca sunt pentru tratarea candidei. Daca nu am avut niciodata asa ceva sau daca nu am in prezent nu ar tebui sa iau ceva mai "soft"? Intreb pentru ca nu am mai luat antibiotice de ani si ani de zile iar pe vremea aia nu se prescria vreun "adjuvant" antifungic. As vrea mai multe detalii despre acestea mai ales ca farmacista a spus ca nu sunt necesare cand i-am explicat despre ce e vorba.
Mentionez ca am mare incredere in sfaturile voastre si prin intrebarile de mai sus vreau doar clarificari suplimentare...

#8 2009-10-18 22:55:25

ioana2709
New member

Buna Adela,
fa tratamentul cum ti-a recomandat medicul si dupa analizele, care oricum daca le faci acum nu o sa iasa bine din cauza cocilor; ceea ce ma surprinde pe mine e ca nu ti-a dat tratament si pt sotul tau, e posibil sa aiba si el infectia fara sa prezinte simptome si sa o plimbati de la unul la altul;
cu antimicoticele e ok chiar daca nu ai candida, eu am luat de fiecare data pt tratarea infectiilor chiar daca nu am avut candida si a fost ok. cam astea se dau; eu iau stamicin impreuna cu orice antibiotic chiar si pt o infectie banala la masea, ca sa nu am surprize;
totusi nu mi se pare ok ca nu se trateaza partenerul in niciun fel; sa vedem ce parere mai au fetele pe aici
sanatate

#9 2009-10-21 20:59:31

Adela Fulga
New member

Salutare din nou!
Mi-am facut analizele pentru chlamydia si ureaplasma.....negative (nu am inceput inca tratamentul).
Mi-am luat antimicotic Flucovim si preventiv Biotics. Credeti ca are ceva daca le combin?
Multumesc!

#10 2009-10-21 21:21:50

Diana888
Full member
Inregistrat: 2008-07-24

Fetele imi ziceti si mie cum se face ureaplasma asta de unde se ia analiza? din secretie??

"De la sublim la ridicol nu e decat un pas" (Napoleon Bonaparte)

#11 2009-10-22 18:49:04

ioana2709
New member

Diana888 a scris:

Fetele imi ziceti si mie cum se face ureaplasma asta de unde se ia analiza? din secretie??

da Diana, din secretie se ia, solicita-i medicul efectuarea unui test micoplasme

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.