homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pauza mai scurta si protectia

#1 2009-10-16 19:13:31

EasternPrincess
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-07-30

Pauza mai scurta si protectia

Buna
am si eu o intrebare... Adica doua smile
ar trebui sa termin folia duminica ceea ce inaseamna ca saptamana viitoare e pauza. Din experienta stiu ca-mi vine cam pe miercuri-joi si sunt sanse sa nu se termine pana in weekend. As vrea insa sa nu ma apuce weekendul viitor "pe rosu" din varii motive wink

intrebarea 1: daca iau azi (vineri) ultima pastila si pauza incepe de maine automat o sa-mi vina mai devreme si rezolv problema weekendului viitor. Pauza o voi pastra de 7 zile, deci incep o noua folie sambata viitoare. Vreau numai sa stiu daca nu e vreo problema ca "scurtez" folia cu 2 pastile

intrebarea 2: daca iau ultima pilula azi si maine ar fi practic prima zi de pauza pot sa fac sexinpat fara stres? Fiind prima zi din pauza ma gandesc ca mai persista inca efectul pastilei precedente... Sau nu?

... Si uite ca mi-a venit in minte si intrebarea 3 lol daca raspunsul la intrebarea 1 e afirmativ adica pot "scurta" folia, cele 2 pastile ramase le pot "lipi" la folia urmatoare, luand astfel 23 zile in loc de 21ca sa revin la zilele mele obisnuite de luat/neluat pastilele?

Ps iau Jeanine, daca detaliul are vreo importanta wink

Multumesc

Ultima oara a fost editat de EasternPrincess (2009-10-16 19:16:40)

Dragostea adevarata este ceea ce surzii pot auzi iar orbii pot vedea (Gabriel Garcia Marquez)
coffestudiu

#2 2009-10-16 19:16:28

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: Pauza mai scurta si protectia

nu prea merge, daca nu iei cele 21 de pastile nu vei mai fi protejata, mai bine unesti doua folii sau iei niste pastile in plus cat sa amani menstruatia
mai mult de 21 de pastile poti lua, dar nu mai putine

#3 2009-10-16 19:27:18

EasternPrincess
Full member

Aha ok... Merci frumos

bine ca am intrebat, ca faceam o prostie cat mine de mare supa

in trecut daca-mi amintesc bine am mai facut si de-astea cu folii "scurtate" dar nu-mi faceam probleme daca am sau nu protectie fiindca erau perioade in care n-aveam de ce sa ma protejez lol acum insa am asa ca m-am gandit ca mai bine intreb... Si bine am facut big_smile

multumesc inca o data

Dragostea adevarata este ceea ce surzii pot auzi iar orbii pot vedea (Gabriel Garcia Marquez)
coffestudiu

#4 2009-10-16 19:30:25

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

n-ai pt ce, uneste foliile mai bine, ca nu e problema

#5 2009-10-17 08:55:25

EasternPrincess
Full member

Scuze ca iar va bat la cap rodnar dar... Daca las pauza asa cum e si am norocul sa vina / sa se termine mai devreme, weekendul viitor pot sa fac sexinpat? Asta ar insemna in ultimele 2 zile din pauza de 7... Cu alte cuvinte cat / pana cand sunt protejata in perioada de pauza? Doar in primele zile pana vine sau si dupa? Merci

coffestudiu

Publicitate

loading...

#6 2009-10-17 09:18:23

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Daca ai luat cirect folia anterioara, esti protejata pe toata perioada pauzei.

Fericita mamica de Aida Maria!

#7 2009-10-17 11:52:40

EasternPrincess
Full member

Am luat-o...

coffestudiu

#8 2009-10-17 12:54:15

December
Hero member
Inregistrat: 2009-09-09
Site

andreea_andy2 a scris:

Daca ai luat cirect folia anterioara, esti protejata pe toata perioada pauzei.

Chiar toata?  yikes  eu in pauza n-am indraznit niciodata  rodnar mi s-a parut ca risc  nustiu

Dacă tu crezi că poți, sau dacă crezi că nu poți, oricum ai dreptate. (Henry Ford)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.