Prinsa la mijloc
- Emilya
- Platinum member
- De la: munte
- Inregistrat: 2006-07-16
- Site
Prinsa la mijloc
Sunt impreuna cu iubitul meu de 2 ani aproape. Parintii mei il cunosc (l-au cunoscut cand aveam cam 1 luna de relatie) si au fost de acrod (cel putin asa am crezut eu). Sa va spun cateva lucruri despre ai mei: sunt plecati de 2 ani din iata, in Italia. Plecatul lor a corespuns mai mult sau mai putin cu plecatul meu in Bucuresti la facultate.
Primul contact dintre ai mei si Alex, iubitul meu, a fost in decembrie 2007. Intre timp, relatia noastra a evoluat, in vara lui 2008 am fost impreuna la ai mei in Italia....totul in regula. Am uitat sa va spun ca parintii mei sunt genul de oameni care nu spun ce ii deranjeaza omului in fata. De exemplu, cand eram in liceu si veneau colege in vizita stateau, analizau si apoi imi spuneau mie "De ce X a facut aia si dece Y a spus asta"
Acelasi lucru l-au facut si cu iubitul meu, tot timpul imi spuneau "da Alex de ce face asta", "Alex de ce mananca asta?" etc. Intre mine si Alex au fost la un moment dat niste neintelegeri/certuri pe care am avut proasta inspiratie sa i le povestesc mamei (era ceva legat de faptul ca nu reuseam sa ne impartim treburile in casa in mod egal).
Ai mei fiind plecat si eu locuind practic singura, Alex a stat la mine (am stat 2-3 nopti singura la inceput dar stand la casa imi era frica, tot timpul auzeam zgomote, pasi etc).
Problemele au inceput in vara asta cand ai mei au venit acasa in concediu. Am incercat sa fie totul cat mai ok, am facut curatenie generala in toata casa etc. Problema e ca ai mei au asistat la anumite contraziceri dintre noi, pe teme banale.
Asa ca la un moment dat au inceput sa imi zica ca ei sunt foarte suparati, ca Alex nu ma ajuta, ca e prost crescut, ca nu are 7 ani de acasa, ca nu ii ajuta pe ei la ce au nevoie (ceee ce e neadevarat, daca l-au rugat sa ii ajute i-a ajutat cat s-a priceput si el), ca e nesimtit (ca de ce sta cu picioarele urcate pe marginea canapelei cand sta - eu locuind la casa e frig mai mereu pe jos), ca e egoist, ca mananca prea mult etc etc etc. Si ca sa incerc sa vb eu cu el sa se schimbe.
Satula sa stau tot timpul cu frica in san k nu cumva Alex sa faca ceva sa ii deranjeze pe ai mei (ajunsesem sa ne certam din cauza asta) i-am spus tot ce au zis ai mei. El s-a suparat si din ziua aia a plecat la el acasa si nu a mai vb deloc cu ei mei.
Punctul culminant a fost cand satula de replici de genul "Nu avem nimic impotriva lui dar vezi cum faci sa nu mai vina pe aici dupa ce plecam noi" le-am zis ca dupa ce termin facultatea (adica la anul) vreau sa imi gasesc ceva de munca si sa ne mutam impreuna.
A urmat cataclicmul: tipete, urlete, jigniri (tata se pricepe la astea) si replici de genul "Ce faci daca NOI hotaram sa faci masterul la zi la bucuresti?" desi le-am spus de 10 ori ca decizia mea de a deveni independenta pe plan financiar nu inseamna ca ii dau pe ei la o parte ci ca pur si simplu nu vreau sa mai depind de ei si de banii lor (care apropo sunt cei mai importanti pentru ei, asa mi-au zis) si sa stau sa le cer 10 lei sa imi iau tampoane.
Ei au plecat inapoi in italia, dar de atunci situatia e foarte tensionata, cand vb despre alex se refera la "ala" si pur si simplu m-am saturat de atitudinea lor. Ma simt prinsa la mijloc intre ei si Alex, in Bucuresti nu pot sa imi iau job ptr ca nu imi permite programul asa ca trebui sa stau sa le aud jignirile si sa vad cum niciodata nu pot avea o discutie calma.
Ce a pus capac a fost ca niste prieteni m-au intrebat daca nu vreau sa ma mut cu ei k au o camera libera in apartament. Ai mei au concluzionat k Alex mi-a bagat asta in cap k pana acum nu m-am gandit la asta.
Dati-mi un sfat va rog pentru ca simt ca nu mai suport, nu II mai suport
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
- ciresica_oky_doky
- Full member
- Inregistrat: 2007-06-20
Re: Prinsa la mijloc
gasesteti un job si fii indepndenta financiar, apoi mai vezi tu ce mai faci! ce parinti is aia care zic ca banii sunt cei mai importanti pt ei? dasta eu nu le zic alor mei despre ce fac eu cu iubi sa nu iasa discutii
- Emilya
- Platinum member
- Site
probabil ca spera ca o sa ma razgandesc... Discutia despre bani a aparut cand mama mi-a zis k eu imi bag aici joc de banii ei si ca il intretin pe Alex si am intrebat daca chiar numai asta conteaza in viata, banii...si a zis k da
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
- Wildhoney's Honey
- New member
- De la: Galati
- Inregistrat: 2008-01-09
parintii tai sunt nebuni <- Alex here
Too cool for school
- innana
- Sr. member
- De la: Cluj
- Inregistrat: 2006-08-15
- Site
Eu una zic sa stai linistita si sa impaci ci capra si varza cum se zice. daca nu iti gasesti de lucru acum asteapta pana termini si te apuci serios de cautat pana gasesti si ai banutii tai. E foarte greu cand apar discutii din astea in familie si stiu ca nu ii mai suporti si stiu ca iti vine sa ii infrunti, dar pana la urma sunt parintii tai, buni rai cum or fi. Nu trebuie sa stie ei tot ce faci tu mai ales ca sunt la asa distanta de tine. Ceea ce nu stiu nu ii afecteaza si gata. Iti vezi de ale tale si gata.
Si acum...mi s-a intamplat un lucru exact cum ti se intampla tie. Am avut o relatie de un an si cateva luni inainte de relatia actuala. Si le povesteam la ai mei tot tot. Si l-am dus acasa. Si la 2-3 zile dupab ce a plecat de la mine au inceput cu artileria grea: ca manaca nu stiu cum, ca vorbeste nu stiu c, ca nu ii educat, ca ii pe ici si pe dincolo. Am ramas muta. Au fost asa de ok cat a fost la mine incat am ramas muta. M-am despartit de el la o luna dupa toate astea pt ca asa au insistat ei. O sa regret toata viata ca am facut asta, nu merita el un astfel de tratament din partea mea. In fine, am decis atunci sa nu le mai spun tot din casa. Si de atunci a fost bine si nu mai am probleme. Repet, ce nu stii nu te afecteaza! Asta e tratamentul
Cu zambetul pe buze...
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
sfatul meu e ca ai tai sa-si vada de viata lor si tu de a ta. este inadmisibil sa incerce sa iti controleze viata asa la varsta asta.... si este si mai inadmisibil sa incerce sa discrediteze pe omul pe care il iubesti in fata ta. eu pt asta m-as certa cu ei zdravan... pana la urma, e ca si cum iti comenteaza si reproseaza "gusturile" si alegerea in domeniu de barbat....
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- innana
- Sr. member
- De la: Cluj
- Inregistrat: 2006-08-15
- Site
cine nu a trecut prin astfel de momente nu stie cum e. e usor sa spunem ca ne-am certa cu ei si le-am spune tot ce avem pe suflet dar nu e asa, pt ca ei tot cu a lor o tin. Ba mai mult cum s-a si intamplat or sa zica ca el ii baga in cap ideile astea sa se certe cu ei
Cu zambetul pe buze...
- pink_martini
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-08-08
- Site
Wildhoney eu trec printr-o situatie asemanatoare de aproape 2 ani de zile. Si alta alternativa nu am avut decat sa inghit, sa astept sa termin masteru si sa ma pot angaja. Si uite ca tot astept si tot inghit de 2 ani. Imi caut de 1 an de zile de lucru, ca sa pot pleca de la ai mei de acasa. si maica-mea imi zice ca n-am valoarea banilor, ca-mi bat joc de bani Si de 2 ani de zile am numarat fiecare zii n care asteptam sa pot pleca cat mai departe de ai mei. Nici pana in ziua de azi n-am reusit sa plec, dar tot mai sper sa ma angajez intr-o companie, trebe sa-mi termin masteru ( pe care ei l-au platit) Si am invatat sa zic ... toate la timpul lor.
Si ai mei incearca sa-mi controleze viata, in special mama. E usor sa zici " e inadmisibil la varsta ta sa-ti controleze viata" , dar eu una nu am ce s aafc , pentru ca sunt dependenta de ei. Nu am unde sa plec, iubi nu are salariu mare sa ma intretina si nu vreau sa fac scandal cu ei in casa. Vreau sa evit orice situatie conflictuala pentru ca tot ce zic va fi folosit impotriva mea si tot eu voi avea de suferit.
Ultima oara a fost editat de pink_martini (2009-10-22 01:19:25)
"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand ____________________________
Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare
- Loveable
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-02-12
wild..ai tai intotdeauna au fost asa. daca au avut perioade in care va intelegeati, erau doar perioade, si apoi isi reveneau la "crizele lor existentiale". stiu ca ai vrea sa le schimbi gandirea, sa inteleaga adevarul asa cum il vezi tu, dar n-ai sa reusesti asta. asa ca nu are rost sa iti strici nervii, sa te superi, sa te necajesti, sa fii stresata sau sa te certi cu alex din cauza lor. eu in locul tau daca as fi sigura pe relatia mea, mi-as baga piciorul in amenintarile lor si le-as demonstra ca nu au cum sa-mi controleze viata, ca hotararile sunt ale mele, si ca e mai bine sa fim prieteni si sa-mi respecte si sustina hotararile decat sa fim dusmani, pt ca eu tot ce vreau eu fac. si nu e vb ca ma razvratesc impotriva lor, ci pur si simplu ca le-am ascultat sfaturile, am gandit problema, si am ajuns EU la concluzia asta (care o fi ea), si asta vreau. (al tau nu lucreaza? nu va puteti muta impreuna la el? sau in chirie undeva? nu poti sa iti iei un job part time?) daca nu poti toate astea si chiar depinzi de ei inca un an cel putin, atunci stai linistita, vezi-ti de relatia ta, nu te certa cu el din cauza asta, dar fa-l sa inteleaga ca sunt parintii tai si asta e, nu discutati pe tema asta...luati situatia asa cum e. iar pe ei.. minte-i frumos, zambeste-le la telefon si fii calma.. de acolo, nu au de unde sa stie ce faci tu si cu cine esti.
- Emilya
- Platinum member
- Site
Alex e in anul 3 k si mine si nu poate sa ma intretina, iar eu mai am un an de facultate in Bucuresti, dupa care ma intorc acasa in Galati, deci depind inca de ai mei intr-un procent foarte mare. Daca ati sti de cate ori am auzit replica "Vrem sa vedem ca te-ai maturizat si ca iei propriile decizii" ... care de fapt inseamna "sa iei propriile decizii dictate de noi"
- Emilya
- Platinum member
- Site
Nu stiu daca m-am facut inteleasa de la inceput: mutatul cu Alex si respectiv independenta financiara o sa aiba loc dupa ce termin facultatea, adica anul viitor in vara.
- alinda
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-01-07
wild, pai atunci nu prea iti ramane de facut decat sa strangi din dinti pana la vara...
"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison
- Detzy
- Insomniac member
- De la: ...mine pentru ....voi
- Inregistrat: 2008-01-23
Wild parerea mea este ca ar trebui sa faci exact asa cum iti doresti in ce priveste relatia ta si in general viata ta... pentru ca la un moment dat tu vei fi singura responsabila pentru deciziile luate si ar fi bine sa fie deciziile tale, nu ale altcuiva, chit ca e vorba de parintii tai
baby Dragos
- wild_wind
- Platinum member
- De la: tara nimanui
- Inregistrat: 2008-08-14
Detzy a scris:Wild parerea mea este ca ar trebui sa faci exact asa cum iti doresti in ce priveste relatia ta si in general viata ta... pentru ca la un moment dat tu vei fi singura responsabila pentru deciziile luate si ar fi bine sa fie deciziile tale, nu ale altcuiva, chit ca e vorba de parintii tai
sunt de acord cu ce zice detzy...si mai adaug ceva fimiu este inca ,,mic,, la 17 ani..insa eu am discutat cu el si i-am spus ca nu ma voi baga in relatiile lui,ptr ca trebuie singur sa si le traiasca ,nu cu mine pe capul lui.. si eu sunt mai mult plecata,insa la mine nu banii sunt pe primul loc..anul trecut am renuntat la tot,ca sa intorc alaturi de copilul meu..dar viata a facut ca dupa 11 luni sa fiu nevoita sa plec cu acordul lui.insa niciodata nu i-am aruncat ce am facut si fac ptr el,nu am intrebat pe ce arunca banii..a fost decizia mea sa plec si sa trimit bani,deci nu pot sa reprosez.si nu sant de parere ca banii sunt mai importanti decat relatia parinti -copil.. banii se pot duce intr-o secunda si apoi cu ce ramai?te falesti pe moment ca ,,ai cu ce,, vrei sa te invidieze lumea...dar de fapt distrugi totul... imi pare rau ca parintii tai gandesc asa si e dureros.. mergi inainte si vei vedea apoi ce va mai fi..nu ne putem ghici viitorul..
VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!
- meral
- New member
- Inregistrat: 2009-10-20
buna
E usor de dat un sfat cind nu esti in virtejul problemei. eu am avut o situatie asemanatoare.acum sint casatorita cu el am doi copii si parintii au acelasi comportament.1.o mare rabdare trebuie sa aiba alex asta daca te vrea si vrea sa stie tot.2.iar tu nu trebuie sa spui nici unuia ce zice celalalt.lasi pe fiecare sa se obisnuiasca cu ideia iar apoi le spui ca in ciuda la ce ginditi voi despre alex el nu gindeste nimic rau despre voi el va respecta in continuare.ferestete sai spui si lui despre ce zic parintii tai caci sar putea sa-ti dauneze mai tirziu[din experienta].iar parintii sint ai tai nu ai cum sai schimbi trebuiesc acceptati ca atare.acum cred ca ce facem la tinerete ne loveste mai tirziu caci ce iam facut eu mamei identic imi fac baietii mie.stiu ca e greu sa fii la mijloc incearca sa fii tare si nu da din casa nimanui.nu pot sa cred ca nici un parinte nu vrea rau copiilor.nu le poti avea pe toate dintro data.RABDARE E CEL MAI BUN SFAT
- your.dream
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-06-06
- Site
Si eu am trecut prin asta... Eram in ultimul an de liceu si mama zicea ca petrec prea mult timp cu prietenul...pe care in fata il placea, dar dupa ce pleca imi facea mie capul mare ca nu-i convine nimic la el .Dupa ce am dat bacul eu am vrut neaparat sa ma angajez pt ca gasisem undeva ca vanzatoare(numai in vacanta de vara),dar nu m-a lasat mama.Apoi la sfarsitul lui august mama a plecat in Italia iar eu...m-am angajat ca invatatoare si crede-ma ca am ales scoala care era cel mai departe de satul in care locuiam atunci...undeva la 90 de km distanta, ca sa nu pot face naveta.Mamei nu i-a convenit ca nu mai avea cine sa fie sluga in casa...dar...nu a avut ce-mi face. Bineinteles ca atunci mama a tipat in toate felurile la mine prin telefon... I-am cerut bani sa ma inscriu la facultate si a spus ca nu are... Si nu dupa mult timp dupa ce a plecat, m-a pus sa aleg intre ea si prietenul meu. Eu fara sa-i spun nimic m-am mutat la el acasa, mi-am luat strictul necesar... si ea nu a stiut cateva luni bune pana i-a spus bunica mea (fara sa vrea...). Atunci...alt scandal monstru...Nu am vorbit cu ea vreun an... Si acum , dupa 4 ani il adora pe sotul meu si e foaarte incantata ca nu am cedat atunci...
Wildhoney, ai rabdare si nu-i mai spune nimic... Iar atunci cand poti muta-te cu Alex al tau, cu sau fara voia parintilor... Ca pana la urma nu cu ei iti vei trai toata viata... Succes!
Iubesc si sunt iubita
- my_aa
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-10-29
Si eu am trecut prin asta, si am facut aceeasi gresala ca si tine i-am spus lui ce parere aveau ai mei despre el. Si bineinteles ca dupa aceea au aparut discutii, certuri intre ei si el, intre mine si ei. Pentru ca nu e usor de digerat asa ceva, si chiar daca peste cativa ani va fi totul bine el o sa tina minte, si o sa le poarte resentimente.
„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|