O bancă numită Siculorum Bes - Bank, precum şi emiterea unei aşa-zis monede, SIC. Este ideea cea mai recentă a unei organizaţii din Miercurea Ciuc, Erdelyi Ero, care m?ine, la Băile Tuşnad, sub patronajul primarului PCM Albert Tibor, are stabilită o ?ntrunire, la care sunt invitaţi reprezentanţi ai unor instituţii publice şi firme private, pentru a se decide ?nfiinţarea respectivei bănci. Informaţia este prezentată pe blogul senatorului PSD Olguţa Vasilescu, care preia un articol apărut ?ntr-o publicaţie din Harghita, Timpul Adevărului. "?ntr-o comunitate ca asta (minoritatea maghiară n.r), vom crea instituţii care vor proteja banii şi proprietatea intelectuală, unde activele sunt sigure şi ?nfloritoare. Banca va funcţiona cu mai puţine fonduri, fonduri de potenţial SIC, utilizate ?n schimburile comerciale ", a declarat pentru Timpul Adevărului iniţiatorul ideii, Eltes Zoltan Imre, membru al respectivei organizaţii. Jurnaliştii mai scriu că această bancă se doreşte a se ?nfiinţa la sf?rşitul lunii septembrie, iar "moneda?, SIC, s-ar dori a fi folosită din 2012, pe ea urm?nd a fi imprimate portretele unor personalităţi zonale, precum principele ardelean Gabriel Bethen. Preşedintele PCM, Szasz Jeno, a explicat pentru sursa citată că nu poate fi vorba de o monedă, ci că ar putea fi un instrument de plată folosit ?n tranzacţiile economice regionale, gen filă de CEC sau bonuri valorice.
?nfiinţarea unei bănci necesită un proces ?ndelungat, care poate ajunge şi la doi ani, a explicat pentru Jurnalul Naţional consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, care a precizat că BNR nu a primit nicio astfel de solicitare de la această organizaţie. "Sunt mai mulţi paşi care trebuie urmaţi, ?nt?i să se formeze o societate comercială cu scop unic pentru ?nfiinţarea acestei bănci, apoi să vină la BNR, iar aceste proceduri durează de la unu la doi ani?, ne-a explicat Vasilescu.
Cea mai mare problemă, spune ?nsă consilierul guvernatorului BNR, este că cei care doresc ?nfiinţarea unei bănci trebuie să dovedească că au bani, căci banca nu poate fi ?nfiinţată cu bani ?mprumutaţi.
C?t priveşte emiterea de monedă, Adrian Vasilescu spune că "este o glumă?, căci legea stipulează clar că doar Banca Naţională are dreptul de a emite monedă. "File de CEC pot emite, dar acestea nu pot avea valoare?, spune Vasilescu.
"O idee de vacanţă?, cataloghează şi deputatul finanţist al UDMR, Peter Lakatos, iniţiativa susţinută de primarul PCM din Băile Tuşnad. Lakatos spune că nu a auzit de această "idee financiară? susţinută şi de PCM, şi a subliniat pentru Jurnalul Naţional aceeaşi problemă, a fondurilor foarte mari necesare pentru a putea fi ?nfiinţată o bancă
Quick word of advice: Vrei sa-ti bagi p***? Pui caciula! Daca n-ai pus caciula, nu te mira de ce ai belit p***! --------------------------------------------------------------- Cand voi fi mare am sa fiu metrolog si depanator mecanica fina, tehnica digitala si analogica... Ori asta, ori preparator peste, raci, broaste în cherhanale si oficii.
Frate da ce-i aici? Iasmina, din cate vad eu (ce-i drept, probabil am nevoie de ochelari), sub id-ul tau scrie "full member" nu "moderator", asa ca te rog respectuos ca daca ai ceva de comentat la adresa unui user/post sa folosesti cu incredere butonul "raporteaza", care se afla sub fiecare post al fiecarui user. Toate raportarile sunt solutionate, atata timp cat se dovedesc a fi bine fundamentate.
Random, chillax.
Queen, am editat eu post-ul, din moment ce respectiva persoana nu s-a sesizat sa o faca.
Iar restul: atat timp cat respectati titlul topicului, sunteti liberi sa postati articole, dupa cum bine puncta omnia
Popicel, articolul ala e metoda perfecta de a "linisti" omul inainte de culcare si de a-l face sa viseze inorogi roz si vata de zahar
PS: v-as ruga ca pe viitor, sa va tineti in frau excesul de testosteron, sau ma rog, estrogen, atunci cand este cazul
daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.
doamne fereste cat de penibila e Ioana Popescu nu imi vine sa cred cata minte iti trebuie sa faci asa ceva.... "este o persoana cu simtul umorului foarte ascutit." auzi pfffff
la aia nu i-as mai da voie sa conduca in viata ei... idioata
e foarte la moda sa nu dai prioritate masinilor de interventie, ca doar tu ai chestii mai importante de facut decat oamenii aia care alearga sa salveze vieti. ar trebui ca in spatele fiecarui echipaj de interventie sa circule cate-un echipaj de politie care sa imparta amenzi in dreapta si-n stanga celor care nu acorda prioritate, poate asa se vor trezi la realitate.
daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.