homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Chist ovarian 4 cm, doctoressa sau cineva care stie

#1 2009-10-27 07:53:51

camelia21
New member
Inregistrat: 2009-09-03

chist ovarian 4 cm, doctoressa sau cineva care stie

Buna fetelor, as avea nevoie de un sfat de la voi. Cineva drag mie are un chist ovarian de 4cm, il are de anul trecut si nu a avut probleme pana acum cateva zile. De o saptamana are o sangerare nu abundenta dar exista.A fost la ginecolog si doctorita a spus ca trebuie sa se opereze. Nu credeti ca este un chist prea mic pt a fi operata?Ea a luat numai o luna anticonceptionale pt asta, apoi a renuntat(nu s-a simtit bine de la ele,doctorita cred ca ar fi trebuit sa le schimbe). Eu am citit undeva ca operatia se recomanda numai in cazul in care dupa 6 luni de tratament cu ac nu scade chistul sau creste atunci trebuie operatie.
Stiti un tratament naturist sau ceva recomandari, nu stiu.Ea nu se simte rau numai ca este sangerarea asta. I-am spus sa mearga si la alti medici sa mai vada si alta parere.
Voi ce credeti?
Multumesc din suflet

Viata este ceea ce ti se intampla in timp ce esti ocupat sa faci alte planuri.

#2 2009-10-27 09:44:26

my_aa
Insomniac member
Inregistrat: 2007-10-29

Re: chist ovarian 4 cm, doctoressa sau cineva care stie

Sa mearga la alt medic, sa incerce si alte tratamente si daca nici atunci nu se vede vreo ameliorare sa se opereze.

„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”

#3 2009-10-27 09:46:38

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

la fel, sa mearga la mai multi doctori, sa mai ceara pareri.
chistul nu e exagerat de mare, dar tb vazut daca "isi vede cuminte de tb" sau acea sangerare chiar e de la el. a facut ecografie endovaginala?

#4 2009-10-28 20:48:57

sentence
New member
Inregistrat: 2008-06-12

Buna
Ajutati-ma si pe mine cu o parere asupra chistului depistat ecografic:
OVAR DREPT AL AP 5,6 cm 3,52 cm Aspect ecografic: prezinta o formatiune transsonica, cu dimensiuni de 3,36/3,08 cm, intens vascularizata, grosime pereti: 2,3 mm, in conditiile in care acum 9 luni ovarul drept era de: 3.26/2.86 cm cu o formatiune transsonica de 3.87/3.41 cm, fara formatiuni solide in interior, cu perete subtire, nevascularizat.
am dureri si sangerari la contact sexual si uneori dureri groaznice dupa.
de un an de zile iau anticonceptionale Logest

din pacate la medic nu reusesc sa ajung in urmatoarele 2 saptamani

Multumesc

Ultima oara a fost editat de sentence (2009-10-29 22:14:16)

#5 2009-10-28 21:44:18

geo123
New member
Inregistrat: 2009-07-03

Sora mea a avut un chist de 5 cm, in urma cu 3 ani ( avea 25 de ani). Medicul ginecolog i-a prescris duphaston si dupa 4 luni a mai crescut putin. Dar.... a consultat si alt medic si dupa 5 luni de Diane 35 a disparut complet. Mai multe pareri te pot salva de interventia chirurgicala.

Publicitate

loading...

#6 2009-10-28 23:08:08

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

sentence, am sa las link doctoressei

#7 2009-10-31 20:31:31

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

sentence a scris:

Buna
Ajutati-ma si pe mine cu o parere asupra chistului depistat ecografic:
OVAR DREPT AL AP 5,6 cm 3,52 cm Aspect ecografic: prezinta o formatiune transsonica, cu dimensiuni de 3,36/3,08 cm, intens vascularizata, grosime pereti: 2,3 mm, in conditiile in care acum 9 luni ovarul drept era de: 3.26/2.86 cm cu o formatiune transsonica de 3.87/3.41 cm, fara formatiuni solide in interior, cu perete subtire, nevascularizat.
am dureri si sangerari la contact sexual si uneori dureri groaznice dupa.
de un an de zile iau anticonceptionale Logest

din pacate la medic nu reusesc sa ajung in urmatoarele 2 saptamani

Multumesc

cred ca merita investigata suplimentar aceasta formatiune intens vascularizata...si eventual operata daca va fi cazul.
nu e insa urgenta, ai timp sa stepti sa mergi la medicul tau si sa stabilesti impreuna cu el condiuta de urmat

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.