homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Totul despre controlul ginecologic

#1 2009-10-29 19:43:23

Neverbe
Full member
Inregistrat: 2007-04-18

Totul despre controlul ginecologic

Daca mai exista un topic cu aceelasi subiect imi cer scuze.
Am mai fost la controale ginecologice pana acum dar in general mergeam fiindca aveam problema X si vroiam sa o rezolv. Acum vreau sa merg la un control de rutina, sa fiu sigura ca nu am probleme, sau daca am sa le rezolv. Am niste intrebari:

1. Ce teste, analize se fac de obicei? Ce ar trebui sa solicit?
2. In ce perioada e cel mai indicat sa merg? Stiu ca nu se merge in timpul menstruatiei dar e o perioada cand e cel mai bine sa merg, cand e mai usor de observat daca am o problema? De exemplu la o saptamana dupa menstruatie, cu o saptamana inainte, cand?
3. Din cate stiu eu, nu trebuie sa faci sex cu 48 de ore inainte de un control ginecologic si nici spalaturi vaginale. E adevarat? Mai sunt alte indicatii?
4. Ginecologul imi poate face o trimitere pentru o mamografie? Exista un test mai putin agresiv decat o mamografie dar destul de concludent in a descoperi cancerul la san? Cat de des ar trebui facuta mamografia avand in vedere ca am aproape 22 de ani si la auto-controlul sanilor nu am descoperit nimic bizar?
5. Ce altceva ar mai trebuie sa stiu inainte de a imi face programarea?
6. Medicul ginecolog imi poate prescrie anticonceptionale injectabile si poate sa le si administreze?
7. O persoana activa sexual cat de des ar trebui sa mearga la controale ginecologice?

Cred ca mai multa lume e interesata de chestiile astea si e bine de stiut. Orice opinie e bine venita.

Everybody's gotta end up somewhere, I'm just taking my time to get there, And it looks like freedom and it smells like fun, But it feels like being on the run...

#2 2009-10-29 22:55:02

september
New member
Inregistrat: 2009-10-14

Re: Totul despre controlul ginecologic

1. e bine sa faci o data pe an analize pt secretie: cultura de col, test micoplasme si test chlamydia (doctorii nu le recomanda deoarece considera ca sunt scumpe costa toate cam 160 lei, dar o data pe an e bine sa le faci) si testul papanicolau
2. indicat e sa mergi dupa menstruatie, atunci colul e cel mai curat si ecografia cea mai concludenta
3. trebuie sa faci sex protejat inainte cu 48h astfel incat sa nu influenteze sperma rezultatul analizelor
4.mamografia se face dupa 35 ani, la varsta ta nu e concludenta oricum, se face doar daca se descopera anomalii, insa se poate face ecografie mamara la care se vad mai bine eventualele anomalii
6. 7 pauza nu prea am ce sa ti spun
8. daca ai acelasi partener cam la 1 an sau 6 luni sau ori de cate ori simti ca apar probleme; te sfatuiesc ca dupa un nou partener sa ti faci analize, cel mai indicat inainte de a incepe relatiile cu cineva amandoi analize, eu asa as face pt siguranta si sanatatea mea
numai bine

#3 2009-10-29 23:06:04

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

dah September... si eu as face la fel, l-as pune sa faca toate analizele... dar cu hpv? loz in plic...

#4 2009-10-29 23:10:51

september
New member
Inregistrat: 2009-10-14

Adalberta a scris:

dah September... si eu as face la fel, l-as pune sa faca toate analizele... dar cu hpv? loz in plic...

asta nu-mi e nici mie clar: ce se intampla? la barbati chiar nu se poate descoperi? eu o sa ma vindec sigur dar ce fac raman cu omul de la care am luat infectia? am 25 de ani si o viata inainte dar cum evit sa ma reinfectez daca nu putem stii asta?
apropos vad ca mai intreba cineva pe aici? ce analize isi fac barbatii? ceva asa amanuntit cu posibilitate de transmitere?

Ultima oara a fost editat de september (2009-10-29 23:12:18)

#5 2009-10-30 13:41:23

Neverbe
Full member
Inregistrat: 2007-04-18

Multumes fetelor...

Everybody's gotta end up somewhere, I'm just taking my time to get there, And it looks like freedom and it smells like fun, But it feels like being on the run...

Publicitate

loading...

#6 2009-11-02 20:51:53

andreeab_
New member
Inregistrat: 2009-03-26

Buna! Maine ma duc si eu la ginecolog  happydance  si am o intrebare: eu acum termin prima folie de ac (mai am 2 pastilute) si nu vreau sa astept 2 sapt sa-mi vina ciclul si sa-mi treaca. Cat de mult conteaza perioada in care te duci? O sa ma mustruluiasca doctora?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.