homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rana col(cauterizata) si candida

#1 2009-10-30 14:59:17

myaicha86
New member
Inregistrat: 2009-10-30

Rana col(cauterizata) si candida

Salut,
sunt noua pe acest forum, gasesc unele explicatii care ma ajuta, altele care ma incurca big_smile
problema mea este un pic mai dificila.. sper sa ma ajute cineva mai expermentat. de 3 luni am observat ca am jos "crescut" ceva...nu stiu care e termenul corect, filamente, vegetatie..chiar nu stiu. cand am descoperit, aceste filamente erau micute si de culoare roz deshis. am mers la medic, a obs ca am inflamatie in interior, mi s-a luat lama, dar chipurile a fost neconcludenta, pt ca nu mi-a iesit pe lama decat spori rari de candida, si tesut inflamat cred.. am luat tratament cu 12 ovule fluomizin, si ma spalam intern cu septovag. problema mea nu a diaparut, in schimb s-a agravat sad mergand la acelasi medic, am facut alta lama, la fel neconcludenta..iarasi tratament cu ovule, dar inainte sa il iau am mers la alt medic, sa mai vad o parere. asa am descoperit ca am o rana ft mare sad si mi s-a pus diagnosticul de candida (dar fara analize..smile am luat tratament cu 3 ovule Canesten GYN 3, apoi 3 ovule betadine, si 2 pastile diflucan, la 10 zile distanta. si extern am folosit crema canesten. in exterior, nu am obs nicio diferenta. dupa ciclu am mers la medic, si am facut cauterizare. medicul mi-a explicat ca ce am eu jos nu poate trece pana cand nu dispare mediul infectios sustinut de rana. la 2 luni mi-a spus sa vin la control. dar ceea ce am eu in exterior, adica filamentele acelea, s-au marit mult fata de cand le-am descoperit.. grater si acum sunt mult mai albicioase; mai am niste bubite pe labii ca niste besicute albe, si uneori simt jena, usturime sau mancarime, nu ft tare, dar simt..
1. filamentele acelea, sunt intr-adevar de la candida? sau e posibil sa fie altceva? mentionez ca sunt albicioase si..lunguiete, nu arata ca niste negi.
2. ce pot eu sa fac intre timp pt a mai mentine in loc candida aceea, sau ce o fi acolo in loc?sad pt ca m-am saturat sa tot vad cum avanseaza (am obs ca avanseaza mai ales dupa ciclu, probabil din cauza faptului ca imi scade imunitatea).. grater( spalaturile externe jos cu ceai de: pelin, galbenele sau coada soricelului sunt bune? spalaturile cu otet, bicarbonat, sunt bune sau nu? trebuie sa imi dezinfectez permanent prosoapele si lenjeria intima?

Va multumesc si astept raspunsul vostru!
P.S
doctoressa, am vazut ca ai ceva experienta in domeniul asta, poate ai si pt mine niste raspunsuri.. smile

Ultima oara a fost editat de myaicha86 (2009-10-30 15:08:33)

#2 2009-10-30 16:32:45

Adalberta
Full member
Inregistrat: 2009-08-19

Re: Rana col(cauterizata) si candida

daca ai asa ceva http://www.genitalwartsrelief.com/conte … ures/3.jpg  atunci este o varianta de hpv.  doctorul tau ce spune vizavi de aceste filamente?

#3 2009-10-30 21:48:32

myaicha86
New member

din cate imi dau seama din imaginea aceea, arata ca niste negi, asa e? ce am eu, nu e asa...sunt ca nise bucatele lunguiete de piele..nu stiu cum sa descriu altfel. din ce am inteles eu de la doctor, astea ar fi cauzate de candida. e posibil asa ceva? candida sa produca filamente din astea, sau vegetatii, cum s-or numi ele?
eu am speranta ca ce am eu nu ar avea nicio treaba cu hpv sau cancerul de col,pt ca ma gandesc, din 2 doctori macar unul mi-ar fi spus ceva... si..hpv, in afara de contact sexual, poate cineva sa imi spuna cum se mai poate contacta?

Ultima oara a fost editat de myaicha86 (2009-10-30 21:54:07)

#4 2009-10-30 22:59:46

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

ce explici tu pe mine ma duce cu gandul la condiloame produse de HPV- tulpini cu risc scazut. poti sa mergi si la un dermatolog

#5 2009-10-30 23:24:38

myaicha86
New member

gargarita a scris:

ce explici tu pe mine ma duce cu gandul la condiloame produse de HPV- tulpini cu risc scazut. poti sa mergi si la un dermatolog

gargarita, spune-mi te rog daca stii cum arata condiloamele de hpv. din cate am cautat eu pe net, arata ca niste negi. nu stiu daca pot avea si alte forme, asemanatoare cu ce am eu sau nu. si spune=mi daca stii cum se poate lua hpv, prin cale sexuala sigur nu am luat.

Publicitate

loading...

#6 2009-10-31 11:53:40

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

eu nu am si nici nu am vazut. poti face testul HPV ca sa te lamuresti. cred ca se poate lua si in alte feluri decat prin contact sexual

#7 2009-11-20 20:24:23

myaicha86
New member

hey...
inca nu am gasit rezolvarea la pb mea.. grater ce am eu acolo jos, cand scade, cand creste si se ingroasa..sad bubitele albe de pe labii inca nu mi-au trecut...astept sa merg la medic sa vad ce imi mai spune..
intre timp, mai am o problema, au inceput sa ma doara ovarele..sad mai ales searal, dar in ultimele ile, ma dor si ziua, si durerea se lasa uneori si jos in picior. poate sa imi dea cineva o ideea de la ce ar putea fi? (nu am stat in frig, nu m-am spalat cu apa rece).
cand ma spal in interior cu degetul (medicul mi-a recomandat) m simti ca am o parte intarita..la un moment dat s-a mai muiat, acum iarasi s-a intarit. e normal sa se intample asa dupa o cauterizare? va rog raspundeti!
uitasi...am obs ca sub "bucatile de piele" despre care v-am spus mai sus, am simtit niste bubite mici mici, ca niste bobite, si sunt ft ingrijorata grater(

doctoressa, poate imi poti da si mie un raspuns, un sfat. te rog!

Ultima oara a fost editat de myaicha86 (2009-11-20 20:32:36)

#8 2009-11-20 21:25:02

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

hpv-ul se ia prin intrarea in contact cu o zona infectata, de aceea se spune ca nici prezervativul nu ofera protectie 100%. Din ce stiu eu nu exista explicit in vreun studiu ca se ia si altfel decat prin contact sexual.

Referitor la problema ta nu cred ca are legatura cu candida, adica nu asta ar fi cauza. Cred (din ce am reusit sa imi imaginez din descrierea ta) ca vorbim despre hpv. Dar cel mai sigur mergi la medic si intreaba-l exact ce vrei sa stii. Este de apreciat ca incearca sa rezolve candidoza pe care o ai, dar dupa parerea mea mai grave sunt aceste excrescente.
Eu iti recomand sa mergi la dna dr. Tarlea in Bucuresti, la Sanador. Sau cel putin sa mergi la un medic dermatolog pentru a identifica ce ai.

da un search pe google dupa hpv genital- imagini si o sa vezi mai multe variante de manifestari ale hpv-ul la nivelul zonei intime.
si sfatul meu (ti-l spun din propria mea experienta) este sa nu mai analizezi interiorul vaginului si colul. Nu te ajuta cu nimic.  Si ma gandesc ca iriti si zona.
asa am facut si eu intr-o vreme ma controlam in toate.... partile.
Ia o foaie de hartie, scrie tot ce te framanta, transforma-le in intrebari si mergi la medic. Cel mai bine el te lamureste. Si eu merg cu foaie dupa mine si nu plec de acolo pana nu intreb tot.

durerea poate fi de la apendice... zic si eu, daca se duce si pe picior parca asa se intampla in cazul apendicelui.

#9 2009-11-20 23:08:09

myaicha86
New member

Lavinia_tia, multumesc pentru raspuns. nici eu nu cred ca e candidoza de vina pentru ceea ce mi-a aparut mie jos. ma tem foarte tare sa nu fie vorba de hpv, dar asa cum ai zis si tu, si eu la fel stiu ca se ia prin contact direct cu o zona infectata. prin contact sexual este exclus, nici eu nici sotul nu am calcat stramb, m-am mai gandit la posibilitatea de a-l fi contactat de la cabinetul medical (ustensile nezeinfectate cum trebuie), dar ultimul control eu l-am facut acum 2 ani, si din cate am citit, hpv nu se manifesta chiar atat de tarziu(la 6 luni stiam eu ca se manifesta, va rog sa ma corectati daca am gresit). si eu avem ceea ce am descris mai sus inainte sa ajung la vre un cabinet, deci nici de acolo n-as fi putut sa iau. eu mi-am facut operatie de apendicita, si durerea de ovare o simt in ambele parti.. sad
doct pe care mi l-ai recomandat tu Lavinia_tia, nu prea ma ajuta, pt ca nu sunt din bucuresti sad, sunt din iasi. o sa imi fac programare luni, si o sa vorbesc cu doctorul. sper in continuare sa nu fie vorba de hpv, sau de ceva grav. daca era grav, ma gandesc ca totusi doctorul mi-ar fi spus ceva...(macar unul dintre cei 2 doct la care am fost)
daca mai e cineva care a avut o problema similara, va rog postati!
multumesc

am cautat imagini pe net hpv genital, am gasit intr-adevar diferite imagini, dar mi se pare ca nu seamana cu ce am eu.. oricum cred ca cel mai sigur un medic, dar mai ales un test m-ar lamuri!
a, uitasem, eu am facut 2 lame prin august, la prima mi s-au gasit spori rari de candida si tesut inflamat, dar nu s-a determinat de la ce, si la a doua lama, nu mi-a gasit nimic.. daca era hpv, nu ar fi iesit pe lama ceva? sau asta se poate determina doar prin test hpv sau papanicolau?

Ultima oara a fost editat de myaicha86 (2009-11-20 23:20:24)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.